Inschrijven

terug

'De kinderen zijn er al'

Ma 04/11/2019 DatingCoach Irma
COLUMN

Iedere maand staat een thema omtrent dating en relaties centraal in het redactionele gedeelte van e-Matching. Deze maand is dat 'de eerste date'. DatingCoach Irma schreef er een mooie column over. Heb je zelf een vraag over dating of relaties voor Irma, stuur hem dan in door een reactie te plaatsen onderaan deze tekst!

Bijbedoelingen
Jaren geleden had ik ooit een afspraak in een restaurantje met een man die van mij adviezen wilde voor het oprichten van een praktijk. Er was dus niet eens sprake van een echte date.

De man in kwestie was eigenlijk heel aardig, maar had bijbedoelingen. Op een gegeven moment zei hij: 'De kinderen zijn er al.'. In mijn naÔviteit dacht ik dat hij zijn kinderen (hij was gescheiden en had een paar kinderen) mee had genomen en dat die twee eventjes naar het toilet waren gegaan.

Al snel kwam ik erachter dat de kleintjes gewoon thuis bij zijn ex-vrouw waren en dat hij iets anders bedoelde.

Al snel kwam ik erachter dat de kleintjes gewoon thuis bij zijn ex-vrouw waren en dat hij iets anders bedoelde. Hij wilde namelijk zeggen dat wanneer wij een relatie zouden krijgen hij geen behoefte had aan nog een kindje.

Ten eerste wilde ik geen relatie en ten tweede waren zijn kansen geminimaliseerd wanneer ik wel een oogje op hem had gehad.

Meneer besloot dus eventjes tijdens een eerste afspraakje dat een jonge vrouw tijdens het voorgerechtje haar kinderwens overboord zou gooien. Hoe ik me voelde en wat ik wilde was blijkbaar irrelevant. Overleg of discussie niet mogelijk. Meneer beslist. Tenminste dat dacht hij. Ik nam mijn eigen besluit op dat moment.

Meneer besloot dus eventjes tijdens een eerste afspraakje dat een jonge vrouw tijdens het voorgerechtje haar kinderwens overboord zou gooien.

Eerlijk
Dit is misschien een komisch voorbeeld omdat de brutaliteit van de man in kwestie hilarisch is. Nog geen kus gewisseld, niet eens sprake van romantische gevoelens van mijn kant en er wordt al over kinderen gesproken. Misschien lijkt het eerlijk, maar in mijn ogen was het dominant.

Toch is deze man geen uitzondering. Te vaak hoor ik van daters dat er tijdens eerste afspraakjes vreemde karaktertrekjes van de eventuele potentiŽle partner naar boven komen.

'Ik draag best hippe moderne kleding en besteed er redelijk veel zorg aan, maar Joop vertelde dat hij me liever in korte rokjes ziet. Bovendien had hij een hekel aan brillen en gaf me de tip mijn ogen te laseren.'

Te vaak hoor ik van daters dat er tijdens eerste afspraakjes vreemde karaktertrekjes van de eventuele potentiŽle partner naar boven komen.

'Ze wilde direct weten wat ik precies deed en hoeveel ik verdiende. Ik was zo geschrokken en gekwetst dat ik van schrik ook nog alles over mijn werk en financiŽle situatie opbiechtte. Ze vond toen ze de details hoorde dat ik ander werk moest gaan zoeken.'

Pijnlijk?
Is dit rampzalig? Zijn dergelijke eerste afspraken erg pijnlijk? Voor sommige mensen misschien wel. Bekijk het echter positief. Wees toch blij dat de aap direct uit de mouw komt en dat je al zo snel merkt dat die ander jou niet belangrijk vindt.

Moet je voorstellen dat jouw date eerst heel lang mooi weer speelt, een masker draagt, zelfs empathie lijkt te bezitten, totdat je al samenwoont of getrouwd bent. Het probleem is dan onvoorstelbaar groter.

Wees toch blij dat de aap direct uit de mouw komt en dat je al zo snel merkt dat die ander jou niet belangrijk vindt.

Dit wil niet zeggen dat ik het niet sneu vind voor mensen die tijdens een eerste afspraak behoorlijk afknappen. Natuurlijk is het even schrikken, maar de gevolgen zijn in dat stadium nog te overzien. Tenminste, als je iets doet met de conclusies die je kunt trekken en niet hoopt dat je de ander kunt veranderen.


+ Reacties

"Tja, een datingsite met leuke-dategarantie zal nooit worden uitgevonden. Dat je niet weet of het beeld dat een profiel bij je oproept klopt met de werkelijkheid, maakt het daten juist spannend en verrassend. Het merk mens is nu eenmaal in alle soorten en maten beschikbaar. Dat weet iedere dater toch wel? Niet te hoog opnemen als iemand je respectloos bejegent. Je hoeft hem of haar daarna nooit meer te zien. Ik heb zelf overigens nooit nare of rare dates gehad. Ken wel het verhaal van een man wiens portemonnee was gerold na een date. Die dame nam haar financiŽle overwegingen om te daten wel erg letterlijk."
- Libra

"Daten is leuk, en om het leuk te houden is er niks zo fantastisch om lief voor elkaar te zijn. Relatie maak je niet met eisen maar je beschadigd bedoeld of onbedoeld de ontvanger van de eis. Gewoon een fijn moment, en mocht er geen klik zijn kun je terug kijken op een leuke avond."
- DavidV

"Dit kan toch niet waar zijn? Ik ben bijna sprakeloos."
- Carol8

"Een date is voor mij een ontmoeting, en als het me lukt om daar open en zonder verwachtingen heen te gaan, dan kan het ook niet tegenvallen. Doet het dat wel, dan komt dat omdat ik blijkbaar vind dat het anders zou moeten zijn. Maar de ander is gewoon wie hij is, en wie ben ik om te vinden dat dat niet goed zou zijn? Dat is in ieder geval de theorie en mijn intentie, in de praktijk loop ik natuurlijk ook wel eens te mopperen."
- Marjolein

"Ik vind dit wel lachen en misschien zouden meer mensen dat moeten doen? Ik heb de indruk dat er allemaal erg zwaar getild wordt aan dates. Het is toch hartstikke leuk als je dergelijke soms vreemde gesprekken hebt. Ik probeer vaak in de tram een gesprekje aan te knopen met een wildvreemde man of vrouw, dat maakt me niks uit. Soms duren die gesprekjes drie woorden en soms de hele rit. Dat is toch mooi? Je leert er altijd weer iets van. Op een datingsite moet je je tijdens het chatten eerst door een rijstebrij berg aan vragen heenworstelen voordat een vrouw besluit of ze tijd wil vrijmaken om te te ontmoeten. ik snap best dat mensen het druk hebben, maar hey, doe eens gek en ga een risico aan en spreek gewoon met me af als ik je een berichtje stuur. Misschien heb je dan een hele leuke avond?"
- wijnz

"Bijbedoelingen is het thema. Ben er niet zo bekend mee. Ik ga voor een leuk contact met diepgang, humor en vooral echtheid. Maar heb ondertussen jammer genoeg gemerkt dat er veel weegschaaltjes zijn. Zoeken naar zekerheden en garantie. Als ik een dagje alleen op stap ben, kan ik de leukste contacten hebben. Geen dates of zo, maar toevallige gesprekjes. Niks profiel, of foto's, maar het leuke zomaar. Hier op deze site voel ik veel filters. Woorden, reacties, de timing, etc. worden gewikt en gewogen, alsof een verzekeringsmaatschappij, een bank, een rechter ernaar kijken. Ik ben zelf meer van de praktijk, van laat ons maar een koffie doen, dan zien we wel. Gewoon risico's nemen, al is dat woord ook weer verkeerd gekozen. Het zijn kansen om ook jezelf te leren kennen. Dit op het gebied van partnerkeuze. Dat kan weleens totaal anders vallen, dan je verwacht. Een ervaring die ik meermalen heb opgedaan. Heerlijk toch?"
- Thijs20
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren