Laat de foto hier los om te uploaden
Uploaden van foto hier niet mogelijk
Inschrijven

terug

Een standaardafwijzing of helemaal geen reactie?

Ma 08/10/2018 Redactie (Anne)
LEDENVRAAG

verfrommeld papiertje met een afwijzing erop geschreven
Wij raden onze leden altijd aan om een reactie te sturen op een contactverzoek, ook als je geen interesse hebt in diegene. Zo weet de ander waar hij/zij aan toe is, iets wat je zelf waarschijnlijk ook fijn vindt als je een contactverzoek stuurt. Om dit wat makkelijker te maken, bieden wij de optie om een 'standaardafwijzing' samen te stellen. Nu krijgen we de laatste tijd wat mailtjes van mensen die het vervelend vinden om zo'n standaardafwijzing te krijgen, omdat ze het erg onpersoonlijk vinden. Sommigen schrijven zelfs dat ze dan liever geen antwoord ontvangen. Wat hebben jullie liever? Een standaardafwijzing of helemaal geen reactie? Of heb je nog tips om zelf een goede afwijzing samen te stellen? Laat het ons weten door onder dit bericht te reageren!


+ Reacties

"Omdat iemand de moeite neemt om zich in een profiel te verdiepen en een berichtje te sturen vind ik het wel zo netjes om een afwijzing te sturen. Ik zou persoonlijk geen standaardbericht gebruiken. Het is toch niet moeilijk om in twee regels iemand te vertellen dat de mogelijke klik niet wederzijds is? Dit hoeft m.i. niet gemotiveerd te gebeuren. Geen bericht sturen vind ik not done."
- Anoniem

"Het is natuurlijk heel erg makkelijk om een standaardafwijzing te gebruiken en je bent ook sneller klaar. Ik persoonlijk zou wel eens willen weten waarom ik afgewezen word, immers daar kan men van leren. Bijvoorbeeld alleen maar foto's met bril, dat de ogen niet te zien zijn of profielbeschrijving te summier. En zo zijn er nog meer dingen op te noemen, wat de ander irriteert. Een antwoord, hoe dan ook, is wel prettig om te mogen ontvangen, helemaal niets van je laten horen, vind ik toch onbeschoft en zo'n persoon zou ik zelfs niet eens meer willen en dan heb jij je zwaar vergist in de foto's en het profiel wat erbij hoort... Een kleine moeite om even te zeggen waarom je verder geen interesse hebt in die persoon. Kan hard zijn, maar wellicht kan deze persoon dan zijn profiel en/of foto's wijzigen en/of bijstellen..."
- Howart

"Het is/was niet fijn om het mee te maken. Maar er zijn ook contacten die wel eerlijk zijn. Alleen vind ik al gelijk een afwijzing in een eerste bericht wel heel erg snel. Ook zonder elkaar gezien te hebben. In de werkelijkheid kan iemand anders zijn. Je kunt na een eerste date ook zeggen dat er geen klik is."
- Bjorn1980

"Beter een standaardafwijzing dan helemaal geen reactie. Je bent op een datingsite, dus ik vind dat men er serieus mee om dient te gaan. Zo'n afwijzing kun je standaard best vriendelijk maken. De ander weet dan waar hij/zij aan toe is en kan weer verder. It's all in the game..."
- Power

"Ben het met m'n collega-e-Matchers eens: heb er zelf een aantal standaardjes ontvangen alsook verzonden. Als ik er een verzond, probeerde ik het i.i.g. met hun en mijn eigen naam nog wat persoonlijker te maken. Maar ik zou het een prima plan vinden om die hele standaardafwijzingen af te schaffen. Iemand doet toch moeite/neemt zelfs een beetje risico voor jou, dus mag jij best ook wat reactiemoeite doen. Of helemaal niet dus. Heb ik ook wel ervaren en vond ik eigenlijk helemaal niet zo vreselijk. Bespaar je elkaar ook de standaard beleefdheidsriedel van elkander desondanks alle geluk in de liefde en het verdere leven te wensen. Kortom, afschaffen wat mij betreft, die standaardzin-optie en voortaan kiezen tussen zwijgen of (af)schrijven."
- Merelino

"Liever een standaardafwijzing dan geen reactie."
- Lisimare

"Zelf heb ik totaal geen moeite met standaardafwijzingen of geen reactie krijgen... Ik besteed daar juist zo min mogelijk aandacht aan. Bij een berichtje zet ik zelf ook meestal of iemand wat wil laten horen áls hij ook interesse heeft. Voor mij voelt het pas als persoonlijk contact bij wederzijdse interesse."
- C

"Ik denk dat zeker WO/HBO-mensen netjes en vriendelijk kunnen afwijzen, zo niet heb ik liever een standaardafwijzing dan geen."
- Egel

"Zelf denk ik dat een korte reactie geen moeite mag zijn. Je behandelt de ander zoals jezelf behandeld wilt worden, met respect dus!"
- Msadi

"Ik kan een standaardafwijzing wel waarderen. Helemaal niets komt over als 'nog niet de moeite nemen' om een kleine afwijzing te sturen. Tenslotte heeft iedereen recht op een antwoord."
- Marylou

"Voor mijzelf vind ik een standaardafwijzing vele malen fijner dan geen reactie. Vooral om de reden die jullie noemen, je weet dan waar je aan toe bent. Echter is een standaardafwijzing ook erg confronterend. Ikzelf vind dat minder een probleem, maar kan mij goed voorstellen dat anderen dat lastig vinden. Maar ik ben dus wel voor om elke drempel om een reactie te sturen weg te nemen. Ik zou dus vooral kijken naar hoe je men alsnog een reactie kunt laten sturen in plaats van de keuze om een standaard antwoord te geven weg te nemen. Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om degene die een berichtje terug stuurt te belonen? Een afwijzing sturen is nu vaak puur om de ander te helpen. Ook kan een status van iemand handig zijn, bijvoorbeeld: reageert snel op berichten, of binnen een week of iets dergelijks. Een beetje als Facebook Messenger. Zelfs als je niks ontvangt heb je dan ook een idee. Zomaar wat gedachtes."
- MartijnC

"Ik ontvang liever een standaardafwijzing. Zo weet ik waar ik aan toe ben, wel zo fijn!"
- Nathalie1985

"Liever een standaardafwijzing dan geen bericht."
- Utrecht007

"Ik vind het fijn om wel een reactie te krijgen. Het liefst een persoonlijk bericht, maar een standaardafwijzing is ook goed. Als ik na een aantal dagen geen reactie heb ontvangen, stuur ik die persoon nog een keer een bericht dat het prettig is om wel iets van zich te laten horen. Dat vind ik gewoon een respectvolle manier van met elkaar omgaan."
- Evi1972

"Liever een standaardafwijzing dan helemaal niets. Ik vind het niet zo netjes om totaal niet te reageren."
- Eva10

"Voor mij is het extreem vervelend om helemaal geen reactie te krijgen, zeker al de persoon wel naar mijn profiel heeft gekeken. Een standaardafwijzing zou ik zelf nooit sturen, veel te onpersoonlijk. Maar als ik hem ontvang, weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Niets horen prikkelt mij om een beleefde herinnering te sturen. Als de persoon niet heeft gekeken, houd ik er rekening mee dat ze zonder internet op reis is. Dan wacht ik af. Maar helemaal geen reactie: vreselijk!"
- schrijver

"Een afwijzing is altijd onprettig. Persoonlijk vind ik geen reactie het naarste, dus of het een standaard of persoonlijke reactie is, het is altijd prettiger dan geen."
- Machteld76

"Ik probeer zelf mijn afwijzingen zorgvuldig te schrijven en gebruik daarvoor niet de standaardtekst. Ik behandel daarmee de ander zoals ikzelf behandeld zou willen worden. Maar ik kan me voorstellen, dat iemand die erg 'populair' is, zijn toevlucht neemt tot standaardafwijzingen. Die vind ik persoonlijk fijner dan niets laten weten."
- MariaAA

"Liever een standaardberichtje dan helemaal geen berichtje. Gewoon één druk op de knop en klaar is kees."
- Jael

"Beter een standaardbericht, dan geen bericht. Daarmee is het meteen (nog) duidelijk(er), dat de ander niet al teveel moeite in de communicatie met je wil steken."
- Bot

"Ik vind het extreem onfatsoenlijk om helemaal geen reactie te krijgen. En zeker als naar mijn profiel is gekeken. (Hoewel dat laatste ook anoniem kan op deze site) Het is best lastig om een afwijzing te sturen. Een standaardafwijzing maakt het een stuk makkelijker en je hebt daarbij ook nog de mogelijkheid die afwijzing wat persoonlijker/gerichter te maken. Maar helemaal geen reactie vind ik een onfatsoenlijk en dan ook een 'aanvulling' op het profiel."
- jorbo

"Liever een standaardbericht dan geen bericht. Ik vind het prettig om te weten waar ik aan toe ben. Een persoonlijk bericht kan ik wel meer waarderen en ik doe dat zelf ook. Echter ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dat gemakkelijk vindt om te doen."
- cweteri

"Fatsoenshalve stuur je gewoon een berichtje terug, vind ik."
- HenrietteV

"Persoonlijk stuur ik altijd een eigen tekst. Maar ik ontvang liever een standaardafwijzing dan zitten wachten tot je uiteindelijk na een paar dagen weet dat de ander niet meer gaat reageren en je dus bent afgewezen. Erg frustrerend naast dat ik het onbeleefd vind. Verder begrijp ik ook dat niet iedereen het gemakkelijk vindt om een persoonlijke reactie op te stellen. Er zouden daarom wel een paar verschillende opties (afstand, leeftijd, interesse verschillen e.d.) van standaardafwijzingen mogen zijn, zodat je een keuze kan maken en de afwijzing toch enigszins persoonlijk wordt."
- Smile

"Het is een kleine moeite om iemand kort toe te lichten waarom je niet op een uitnodiging tot contact in gaat. Dat is een kwestie van fatsoen. Of dat nu een standaardberichtje is of niet. Goed idee om mogelijke redenen voor afwijzing uit te breiden."
- Mette

"Een standaardafwijzing volgt na een standaard contactverzoek, simpel. Het is opvallend hoe vaak copy-paste, of anderszins duidelijk met minimale inspanning gecomponeerde, contactverzoeken verspreid worden. Dat verdient hooguit een standaardafwijzing. Dus ik ben blij met die optie. Een persoonlijke reactie volgt na een persoonlijk contactverzoek. Dit hoeft dan natuurlijk geen afwijzing te zijn. Eigenlijk zou zo'n standaard contactverzoek niet mogelijk moeten zijn: blokkeer het copy-paste gedrag. Dan hebben we wellicht ook geen standaardafwijzing meer nodig."
- D

"Of geen reactie of een zelfgeschreven bericht."
- dennis1979

"Altijd een aardige, korte, persoonlijke afwijzing sturen. Of je nu wilt of niet, je bezeert mensen altijd met je bericht. Ze hebben zich kwetsbaar opgesteld door dat contactverzoek aan je te doen, (vaak een heel persoonlijk lang verhaal) en worden vervolgens afgewezen... Dan mag er best wel een luxe pleister over het wondje heen!"
- Goodyear

"Ik vind een afwijzing wel zo netjes, al is het maar een standaardafwijzing. Geen reactie vind ik getuigen van arrogantie en komt op mij althans heel onsympathiek over!"
- Edje1965

"Een afwijzing is altijd gevoelig. Waarom je wordt afgewezen, is niet echt zinvol, want smaken verschillen nu eenmaal. En dat is prima. Een standaardberichtje is daarom goed genoeg. Niet reageren vind ik onbeleefd. Iemand heeft jouw profiel bekeken en gaat ervoor. Een beetje inleven dus."
- NickyD

"Persoonlijk heb ik liever een standaardafwijzing dan helemaal geen afwijzing. De standaardafwijzing afschaffen werkt denk ik nog meer in de hand dat men helemaal geen afwijzing meer stuurt. Echter: voor een site als deze (hoger opgeleid) mag je toch het fatsoen verwachten dat er een reactie komt. Wellicht een tip voor e-Matching: stuur een herinnering als iemand een bericht heeft ontvangen zonder reactie. Evt nog een herinnering en daarna uitschrijven of onzichtbaar maken (na bijvoorbeeld drie maanden). Mocht iemand langdurig op reis gaan en toch niet van plan zijn te internetten, kan diegene ook zijn profiel op non-actief zetten."
- Sharona1984

"Liever geen reactie, ik merk het eigenlijk niet of vergeet het snel. Het zegt toch genoeg? Wat de reden ook is; er was geen tijd of interesse. Meer hoef ik niet te weten. Een gedetailleerde afwijzende reactie van een onbekende heeft amper waarde. Next..."
- Barbera

"Liever een standaardafwijzing dan helemaal niets horen! Net weer betalend lid geworden om een leuke man een berichtje te kunnen sturen en dan niks horen... Zo jammer!"
- Annabel78

"Liever duidelijkheid, dan geen reactie. Een standaard reactie is ook een reactie. Overigens vind ik een standaard reactie wel een zwaktebod, en ik troost me dan met de wetenschap dat die persoon dan ook niet met mij gematcht zou hebben."
- Barber

"Ik stuur altijd een korte maar persoonlijke afwijzing. Wel zo netjes, omdat de ander ook moeite voor je doet. Er zijn wel enkele uitzonderingen waarop ik helemaal niet reageer: wanneer iemand een onzin tekst verstuurd of wanneer iemand die 20 jaar ouder is reageert terwijl er in mijn profieltekst staat dat ik niet op iemand val die veel ouder is."
- Xxxx

"Uiteraard liever een standaardafwijzing dan helemaal niets. Maar ik zou graag nog wat verder willen gaan dan alle reacties hierboven. Namelijk, dat als je nog niet hebt gereageerd na één week, je een e-mail en melding krijgt met de vraag of je geïnteresseerd bent, wat je dan vervolgens met één druk op een knop kan laten weten. Alles om de drempel te verlagen om die ander toch te laten weten waar hij of zij aan toe is."
- Anoniem

"Iedereen heeft natuurlijk liever een persoonlijk berichtje dan een standaardbericht, alleen hoor ik ook wel van mensen dat ze dan net zo graag helemaal geen reactie krijgen. Ik wil wel graag een reactie, dus meestal zet ik er al wat bij het eerste bericht al wat bij ('Ik hoop dat je mij ook ziet zitten, in ieder geval hoor ik graag wat van je' of iets in die trant). Het werkt nog niet zoals ik had gehoopt, maar misschien is dat voor anderen ook een idee. (of juist andersom natuurlijk, 'als je mij beter wilt leren kennen, stuur me dan een berichtje terug')."
- Emil

"Helemaal niet reageren is toch zoiets als de deur niet opendoen als de bel gaat. Ik stuur altijd berichtjes terug, meestal persoonlijk, zeker als het een aardige mail is. Wanneer ik zelf een persoonlijke en sympathieke afwijzing op mijn berichtje krijg, stuur ik ook altijd een berichtje terug om die persoon te bedanken en geluk toe te wensen. Op standaardafwijzingen reageer ik daarentegen meestal niet. Dat vind ik niet echt nodig en ik neem aan dat die persoon daar ook niet op zit te wachten."
- paul49

"Geen reactie vind ik onbeschoft, maar een standaardreactie moet toch kunnen? Het is toch ook vaak niet te definiëren waarom je de één wel ziet zitten en de ander wat minder? Anders lijkt het haast of je je moet verantwoorden voor je keuze, en dat lijkt me ook niet de bedoeling."
- Zoeker18

"Een reactie terug - hoeveel moeite is het nou helemaal - is wel het minimum wat je mag verwachten als je iemands profiel doorneemt en de moeite neemt te reageren. Want daar draait het toch allemaal om hier? Dat mensen je profiel bekijken en reageren op wat je schrijft? Het lijkt een tegenstelling: in een profiel lezen dat iemand lief, sociaal en empathisch is om vervolgens niets meer te horen op een reactie, zelfs niet als ik expliciet om tenminste een berichtje terug vraag. Zet dan in je profiel: `als ik je niet zie zitten reageer ik niet, dat vind ik teveel gedoe namelijk`. Maar dat lees je nooit."
- R1964

"Sowieso `not done` om helemaal niets te laten horen, het commentaar van iemand hierboven die zegt `Van HBO/WO geschoolden mag je fatsoen verwachten` of iets in die trant vind ik aanmatigend, opleidingsniveau en intelligentie hebben niets te maken met fatsoen!"
- Sara69

"Een standaardafwijzing is minachtend voor een goedbedoelende `kandidaat`. Geef op zijn minst de reden aan van afwijzing, daar kan hij of zij voordeel mee doen!"
- Plumbago

"Deze site (compliment aan e-Matching) biedt de mogelijkheid aan elk lid, een persoonlijk bericht terug te sturen. Daarom ben ik van mening dat mensen die niet reageren/een standaardbericht sturen/ongemotiveerd afwijzen hier, en op andere serieuze datingsites, niet thuishoren. Voor hen zijn diverse andere (digitale) mogelijkheden beschikbaar."
- Anoniem

"Ik heb liever een standaardafwijzing dan geen bericht. Iemand die niet de moeite neemt om iets terug te schrijven moet misschien een cursus sociale vaardigheden volgen... Niet reageren is namelijk erg onbeschoft en dat doe je in real life ook niet... Of zou die persoon in het echt ook niet reageren op een compliment en de gever ook gewoon negeren... Beetje apart, toch? Reageren is een kleine moeite als de ander probeert om contact te leggen..."
- RyanAlkmaar

"Om eerlijk te zijn vind ik het niet zo schokkend om geen reactie te geven of te krijgen. Geen reactie is in principe ook duidelijkheid. De 'reden' voor afwijzing is meestal vrij simpel, namelijk dat iemand je type niet is. Dat geeft niet, maar is wel wat confronterend als je het uit schrijft. Net als in de kroeg gewoon niet terug kijken als je geen interesse hebt."
- Mxii

"Liever een standaardafwijzing dan geen reactie. Om zelf te sturen vind ik het ook prettig dat ik geholpen word. Nooit leuk om iemand teleur te stellen. Maar mijn eigen gevoel is belangrijk..."
- sunny24

"Altijd een berichtje terug sturen, wel zo netjes! Of dat dan een standaardberichtje is of niet maakt mij dan niet zo veel uit."
- Vosje19

"Het initiatief tot contact ligt denk ik wel bijna altijd bij de mannen. Het lijkt me dus ook makkelijker voor mannen om een persoonlijk bericht terug te sturen. Voor vrouwen, vooral met een leuke profielfoto (sorry, maar zo werkt het toch) is het lastiger lijkt mij omdat veel mannen op deze profielen reageren. En dan is een standaardafwijzing wel handig. e-Matching is een relatief rustige datingsite maar andere datingsites zijn soms een waar slagveld. Vrouwen met een leuk profiel krijgen daar vaak zoveel berichten (is mij verteld) dat zelfs een reactie met een standaardafwijzing mij al moeilijk lijkt, laat staan dat er een persoonlijke reactie verstuurd wordt."
- Matthijs

"Ik vind persoonlijk geen reactie het prettigste. Dan krijgt het verder ook heb aandacht want 'alles wat je aandacht geeft groeit'. Waarom zoiets iets dus extra aandacht geven? Het feit dat je geen reactie krijgt zegt genoeg. Als iemand vragen gaat stellen wil ik daar best even op ingaan. Dat vind ik geen probleem. Dat zou ik andersom ook wel zo aardig vinden."
- MarjanW

"Vind het altijd onbeschoft indien iemand geen reactie geeft, of zo iemand zich verheven voelt. Liever een standaardmail, dan helemaal geen reactie."
- Zeus2

"Natuurlijk een standaardafwijzing."
- Kees31

"Ik heb ooit zelfs een dankbericht gekregen vanwege de sympathieke manier waarop ik de afwijzing had geformuleerd. Die persoon schreef mij nog terug dat hij bijna nooit een persoonlijk antwoord kreeg... Wanneer ik iemand niet zo zie zitten zet ik mijzelf er toch toe om binnen twee dagen terug te schrijven. De ander zit misschien wel met spanning te wachten en dan is het respectloos om niet te reageren. Natuurlijk is het vervelend om iemand te moeten kwetsen. Voor de mensen die het moeilijk vinden is die standaardreactie wel handig. Ook heb ik eens iemand geschreven die niet naar mij terugschreef. Dan denk ik echt: Doei!"
- Evelyne1

"Ik vind het altijd fijn om te weten dat een bericht is aangekomen en gelezen. Je weet tenslotte nooit of iemand nog recent actief geweest is. Een persoonlijk bericht is prettig, maar een standaardafwijzing is beter dan niets."
- Wesley

"Ik vind geen antwoord sturen sowieso onfatsoenlijk. Ik stuur zelf wel soms een standaardafwijzing, dat is o.a. afhankelijk van hoeveel aandacht iemand aan haar bericht aan mij heeft besteed maar ook afhankelijk van de reden van mijn afwijzing. Ik vind het namelijk moeilijk om iemand af te wijzen puur op uiterlijk terwijl ik dat wel soms doe. Dan kies ik liever voor een standaardafwijzing. Of is dat stom? Hoor graag hoe vrouwen daar over denken als ik bijvoorbeeld zou schrijven 'ik voel geen match bij je foto's'. Hoor het graag!"
- StefanAsd

"Liever een standaardafwijzing dan geen reactie, is wel zo fatsoenlijk toch?"
- Sellie

"Natuurlijk schrijf ik een persoonlijk berichtje als afwijzing, maar dan moet diegene het ook accepteren. Een aantal keren kreeg ik een wat boze reactie terug 'Hoe ik dat na één berichtje en zonder ontmoeting al kon weten'. Tja, moet je dan NOG duidelijker zijn?"
- stier

"Zelf stuur ik altijd een berichtje terug. Als ik het idee heb dat iemand enige moeite gedaan heeft zich in mijn profiel te verdiepen zal mijn reactie zeker persoonlijk zijn maar zonder te vermelden wat de reden is. Mocht hij dat willen weten noem ik het en anders niet. Als een reactie uit één zin bestaat of soms zelfs maar een paar woorden stuur ik een standaardberichtje terug. Zelf krijg ik het liefst ook een berichtje terug, standaard of niet maakt me niet zoveel uit. Niets horen vind ik niet echt leuk: heeft iemand het niet gelezen, is iemand nog van plan iets te schrijven? Ik hanteer een periode van een week, als ik dan nog niets gehoord heb stuur ik een beleefd berichtje terug dat ik het niet erg netjes vind (understatement natuurlijk) niets terug te horen. Vaak is de reactie dan of je hebt gelijk of ik was van plan nog te reageren (sure denk ik dan, vast, haal mijn schouders op en vergeet het)."
- Jael

"Indien iemand interesse toont, vind ik het een morele plicht om duidelijkheid te verschaffen door te reageren. De initiatiefnemer is tenslotte enthousiast over mij en kijkt ongetwijfeld uit naar een reactie. Als die reactie dan afwijzend moet zijn: een paar woorden zijn voldoende. Niet zo moeilijk, toch?"
- Quique

"Ik reageer altijd en de wijze waarop laat ik afhangen van de moeite die iemand genomen heeft om mij te benaderen. Bij een oppervlakkig nietszeggend bericht en geen interesse mijnerzijds, reageer ik standaard of kort. Indien iemand echt de moeite heeft genomen mij te benaderen zal ik waarschijnlijk niet (meteen) afwijzen of op zijn minst een persoonlijk bericht sturen. Op sommige sites zijn de etiquette gewoon anders zeg maar."
- Ren71

"Ik krijg vaker géén reactie, ook geen afwijzing, dan wél een reactie (ondanks een persoonlijk bericht aan hen). Soms, als ik ze echt leuk vind, stuur ik een herinnering, maar ook dan geen antwoord. Daarmee verklaar ik de bewuste dames dan ook als dom of onbeschoft. Zo langzamerhand geef ik het op...Na een afwijzend bericht kan je tenminste verder. In alle jaren dat ik lid ben, heb ik altijd een berichtje terug gestuurd op een uitnodiging."
- Pajomaho

"Ik ben voorstander van een compromis tussen beide opties. Het ligt aan de feiten en omstandigheden van het concrete geval. Een standaardbericht als er helemaal geen affiniteit is met de persoon (enkel in de extreemste gevallen: wanneer het nooit tot een relatie zou kunnen leiden). Doch acht ik eenieder hier op deze site voldoende kundig om een (al dan niet klein) bericht te sturen naar de ander. Het is juist een soort reflectie voor jezelf; vooral als de andere 'ziel' een argumentatie doet toekomen."
- Scandi

"Misschien is de boodschap wel meteen duidelijk als je een bericht terugstuurt, maar geen reactie is ook duidelijk. Deze persoon heeft geen interesse. Ook dames met een leuke profielfoto (zoals dit hierboven wordt genoemd) overkomt het dat ze geen reactie terugkrijgen. Als het mij overkomt dat ik geen reactie terugkrijg, haal ik m'n schouders op en denk: jammer dan. Geen reactie sturen in de online variant van niet met iemand in gesprek gaan in de kroeg, terwijl die persoon wel interesse in jou heeft. Ook daar zijn we met z'n allen weer overheen gekomen. Richt je gewoon op de mensen die wel willen en veel succes allemaal!"
- Anoniem

"Herstel, in tegenstelling tot wat ik eerst van mening was is een reactie sturen nadat iemand interesse heeft getoond toch wel fijn en duidelijk. Desnoods een vriendelijk samengesteld bericht opgesteld uit standaardzinnen. Al is een persoonlijk bericht wel nog aardiger uiteraard."
- MarjanW

"Ik stuur altijd een persoonlijk berichtje terug. Vind ik normaal en eerlijk naar de ander. Reden is niet eens altijd nodig, het gaat erom dat jouw toenadering op z'n minst beantwoord wordt. Iedereen zit (als het goed is) met dezelfde bedoelingen op een datingsite. Om elkaar dan ook wat vertrouwen te geven draagt een reactie al een stukje bij. Goed om hier een blog aan te wijden."
- Wouter

"Altijd reactie sturen, ook al is het standaard. Ik stuur foto?'s op verzoek en weet dat ik daardoor het risico loop om meteen afgewezen te worden, maar dat hoor ik dan liever dan niets te horen. Uiteraard is het dan wel duidelijk dat mijn uiterlijk niet aansloeg, maar ja. Een aardig berichtje terug is dan ook beter voor mijn zelfvertrouwen. Trouwens nog maar één keer gebeurd hoor, maar het viel me toch tegen van deze man die in zijn profiel beweerde zo charmant te zijn. Duh!"
- D

"Simpel houden op basis van 'vrijheid'? Voel je vrij om iemand te benaderen en een leuk bericht te sturen. Daar heb je zelf plezier aan en het is een eigen keuze. Aan de ander de vrijheid al dan niet te reageren. Dat is hun eigen keuze. Maak je emotie niet afhankelijk van de al-dan-reactie van een ander. Misschien twijfelt deze, heeft die ander al een paar dagen geen tijd om in te loggen. Of even niet de motivatie. Laat elkaar de keuze. Wees blij met je eigen initiatief. Komt er een mooi bericht terug, dan is dat fijn en meegenomen. We 'motten' al zoveel. Lang leve de vrijheid."
- Anoniem

"Als ik de moeite en tijd steek in het serieus iemand een leuk bericht sturen, (en het mezelf daarvoor opladen) dan vind ik een reactie ongeacht de uitkomst wel zo prettig. Helaas leven we in een vluchtige wereld en is er zelfs op betaalde sites als e-Matching daar niet altijd tijd voor. Ik denk dat ook hier de 80-20 regel van toepassing is: 80% laat niets weten, 20 % wel. Ik heb in mijn afgelopen betaalde drie maanden 1x serieuze reactie die positief was op ca 40 mensen aanschrijven. Voor mij een reden om niet langer meer betaald op deze (of wen andere) site te staan, zonde geld, zonde moeite, moed in de schoenen, dan liever alleen in het leven verder en energie steken in leuke dingen!"
- Anoniem

"Eigenlijk maakt het allemaal niets uit, het gaat om degenen die wel enthousiast reageren. Degene die niet geïnteresseerd zijn om wat voor reden dan ook, zijn niet je match. Mij zegt geen/standaard/ persoonlijk bericht alleen maar iets over hoe goed ik erin ben op basis van een profiel een inschatting te maken van een persoon. Bij geen reactie en ook bij standaard krijg ik het gevoel dat ik me vergist heb. Bij een persoonlijke reactie denk ik dat dit inderdaad een leuk persoon is alleen zoekt diegene iets anders."
- Wendel

"Liever een standaardafwijzing dan geen reactie, dan heb je duidelijkheid. Ik vind het onbeleefd als iemand helemaal niet reageert op mijn contactverzoek, want ik neem altijd de moeite om me in een profiel te verdiepen en een leuk, persoonlijke contactverzoek te schrijven. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen veel reacties krijgen en dan is een druk op de knop voor een standaardafwijzing een uitkomst. Misschien kan daar een optie bij in de trant van ?jammer maar ik ben al met iemand anders in gesprek?. Ideetje?"
- Anita57

"Als iemand de moeite neemt mij een bericht te sturen dan vind ik het wel netjes ook een persoonlijk en toch wel motiverend bericht terug te sturen. Met daten gaat het toch uiteindelijk om het contact leggen en dan wil je andere mensen daar niet in ontmoedigen."
- Rix

"Het lijkt mij gewoon een omgangsvorm, hoe ga je met mensen om. Zal de generatie zijn, denk ik. Persoonlijk een berichtje is het meest, voor mij althans, respectvol. Ik schrijf bij een negatief antwoord altijd terug in ieder geval bedankt voor je reactie, ik wens je alle geluk en liefde toe. Zo simpel kan het zijn."
- Ikkemoi

"Liever een standaardafwijzing dan niks. Na een afwijzing kun je het uit je hoofd zetten en verder gaan."
- Diepgang

"Fatsoenshalve verwacht ik in ieder geval een reactie. Liefst een reactie met reden van de afwijzing. Maar een standaardreactie is altijd nog beter dan niets. Zelf stuur ik een persoonlijke reactie als iemand ook persoonlijk op mij heeft gereageerd, en standaard bij een heel algemeen interessebericht. Maar ik reageer altijd. Bij andere datingsites krijg je een vermelding over je reactiegedrag (altijd, regelmatig, soms, nooit) of een symbool voor goed gedrag. Misschien een idee?"
- YinenYang

"Ik vind het erg storend om geen enkele reactie te krijgen, terwijl je wel nog kunt zien dat je profiel, na je bericht, een of meer keer bekeken is door de ontvanger. Ik heb ook al meegemaakt een reactie te krijgen, die onnodig onvriendelijk is. Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon 'nee, dankjewel' te zeggen? Ik vind het tot nu toe nogal ontmoedigend."
- Nouvelle

"Helemaal mee eens, het valt me op dat er vaak geen reactie wordt gegeven. Uiteindelijk zegt dit genoeg over de persoon zelf. Fatsoensnormen zijn blijkbaar vervaagd. Het enige wat me te doen staat is om degene maar uit te sluiten."
- Anoniem

"Ik vind het ook not done om niets te laten horen als iemand de moeite neemt om jou een bericht te sturen. Het valt me tegen dat er op een site zoals deze, waarbij je zou verwachten dat er ontwikkelde gentleman ingeschreven staan, naar verhouding veel mannen zijn die niets laten horen als je als vrouw een eerste stap zet. Kom op mannen: toon respect voor de ander! Jullie willen toch vrouwen die initiatief tonen of niet?"
- Anoniem

"Ik vind, dat als iemand de moeite heeft genomen om een interesse-berichtje te sturen, het niet meer dan fatsoenlijk is, om dan ook iets terug te sturen, ook al ben je niet geïnteresseerd. Toont van geen respect voor de mede-e-Matchers, als je niks van je laat horen. (Dat laat ik ze dan ook weten). Ik vraag me tegelijkertijd af, wat zij in vredesnaam op een serieuze datingsite als deze te zoeken hebben."
- Bijou

"Soms ontvang je als eerste contact alleen een smiley o.i.d.. Als je geen klik voelt, vind ik een standaardafwijzing wel heel handig in dit geval, want er werd ook niet echt moeite gedaan om er iets persoonlijks van te maken."
- sweetNspicy

"I don`t understand why it is necessary, people online should know that when there is no message it means no interest. It doesn`t matter how long or how sincere you wrote, most times the first sight decides whether they like you or not. The thought of they should react in someway is already a burden to both of you."
- sunlover

"Ik heb inderdaad liever een standaardafwijzing dan geen reactie. Maar het liefst ontvang ik natuurlijk iets meer toelichting. ik probeer zelf altijd te reageren, omdat ik dat netjes vind. soms is dat een standaardtekst, maar als het mogelijk is geef ik ook (op een eerlijke en nette manier) een toelichting."
- WaiBun

"Zelfs al doe je nog zoveel moeite om netjes een reactie te geven... ik krijg te vaak een botte reactie terug. Heb besloten om niet te reageren indien ik niet geïnteresseerd ben."
- Charme

"Ik vind een berichtje terugsturen als afwijzing wel zo netjes, maar sommige heren vergeten dat sommige vrouwen heel veel reacties krijgen en echt niet op al die reacties een heel persoonlijk antwoord kunnen gaan schrijven want dan blijf je bezig, dus die standaard afwijzing - berichtjes zijn dan heel handig."
- Ardilla

"Eerlijk gezegd vind ik het behoorlijk onbeschoft om gewoon niets te laten horen. Iemand heeft de moeite genomen en zich kwetsbaar opgesteld. Dan kun je toch op z'n minst reageren? Iedereen hier pretendeert hoogopgeleid te zijn? Daar hoort in mijn ogen fatsoen bij. En al verdiend een standaardafwijzing geen schoonheidsprijs, het is beter dan niets."
- BJZ

"Dat hier bijna iedereen blijkbaar een reactie terugstuurt strookt niet met mijn eigen ervaring. Meer dan de helft van de dames die kennelijk geen interesse heeft, heeft wél mijn profiel bekeken, maar niets van zich laten horen. Ondanks dat ik altijd een vriendelijk en inhoudelijk bericht stuur. Wel zo fatsoenlijk iets te laten horen toch. Het is m.i. juist iets om te waarderen, dat iemand moeite doet om je een bericht te sturen en jou(w) profiel interessant vindt. Ik wijs altijd af met een persoonlijk bericht. En wanneer ik zelf een persoonlijk geschreven afwijzing krijg, stuur ik nog even een kort bedankje dat ik het waardeer. Dat gebeurt andersom meestal ook. We zijn toch allemaal netjes opgevoed?"
- JP

"Liever een persoonlijke afwijzing en niet al te bot. Graag respectvol. Dat lijkt het mij een kleine moeite. We zijn hoog opgeleid, althans de meeste hier op deze site. We zijn volwassen, neem ik aan en geen pubers meer."
- Anoniem
+
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 21,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren
Titel
Tekst tekst tekst tekst tekst tekst