Inschrijven

terug

FAQ: Waarom is mijn foto afgekeurd?

Do 28/11/2019 Redactie (Anne)
FAQ

Onze klantenservice staat zeven dagen per week klaar om vragen van e-Matchers te beantwoorden. Regelmatig komt het voor dat leden dezelfde vraag stellen, hierdoor kwamen wij op de redactie op het idee om eens in de zoveel tijd een van die 'frequently asked questions' te beantwoorden in een artikel op e-Matching.nl. Vandaag de vraag: 'Waarom is mijn foto afgekeurd?'

Voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden waaraan een profielfoto moet voldoen op e-Matching. Je moet (uiteraard) zelf het hoofdonderwerp zijn, er mogen geen andere mensen herkenbaar in beeld staan, het moet een (redelijk) recente foto zijn, de foto mag geen 'erotische' uitstraling hebben en het mag geen zwaar bewerkte foto of collage zijn.

Wij passen zelf foto's altijd zo aan zodat ze aan de voorwaarden voldoen.

Wij passen zelf foto's altijd zo aan zodat ze aan de voorwaarden voldoen. Dit doen we bijvoorbeeld door de foto bij te snijden of andere personen onherkenbaar te maken. Als het niet mogelijk is voor ons om de foto goed aan te passen, dan keuren we hem af.

Standaardfoto
Regelmatig geven mensen aan dat ze al een aantal herkenbare foto's bij hun profiel hebben staan, dus dan kunnen ze toch ook een keer een foto plaatsen waar ze niet herkenbaar op staan? Het punt is echter dat je zelf kunt instellen welke foto je als standaardfoto wilt en daarom gelden voor alle foto's dezelfde criteria.

Het punt is echter dat je zelf kunt instellen welke foto je als standaardfoto wilt en daarom gelden voor alle foto's dezelfde criteria.

Fototips
Je mag maximaal vijf foto's bij je profiel plaatsen. Wij raden leden aan hier ook gebruik van te maken, omdat je op die manier meerdere kanten van jezelf kunt laten zien. Als je niet precies weet welke foto's je nog kunt/moet toevoegen aan je profiel, zou je natuurlijk een Second opinion aan kunnen vragen. Maar met onze fototips moet je ook al aardig uit de voeten kunnen.


+ Reacties

"'Ogen zijn de spiegel van de ziel!' En toch zijn er heel veel mensen die hun ogen verschuilen achter een zonnebril. Eigenlijk zouden jullie die foto ook niet moeten goedkeuren als dat de enige foto is die bij een profiel wordt geplaatst."
- Harbert

"Het is goed dat er 'fotobeleid' is. Er zijn sites waar dat niet is, en dat kun je zien. Vage plaatjes, veel familie, weinig pixels/scherpte. Van alles wat buiten de montage/etalage hoort te vallen. Ben hier overigens bij een profiel van een dame uitgekomen waarin ze op alle foto's met een zonnebril staat. Dat is dan net wat teveel Barry Hay. Maar e-Matching heeft een goed beleid. Het zgn. blurren van anderen op de foto door e-Matching mag wel echter wat professioneler dan die grove pixels. Dat doet (on)duidelijk afbreuk aan de foto."
- Thijs20

"Je hebt helemaal gelijk, Harbert! Ik vind die zonnebrillen ook niets. Goed dat je het weer ter sprake brengt."
- Kokette

"Fotobeleid is goed maar het wordt niet eenduidig doorgevoerd. Te veel zonnebrilfoto's, vage foto's, foto's half van achter genomen. En die van mij worden altijd zo bijgesneden dat je alleen maar mijn hoofd ziet, terwijl ik ook de omgeving waarin ik ben wil laten zien, dat zegt namelijk ook iets over je."
- Mya

"Heel goed dit fotobeleid. Verder altijd kritisch blijven mbt de geplaatste foto's. Moet altijd een beetje lachen om foto's met een dikke trouwring om terwijl in de profielbeschrijving staat al 5 jaar gescheiden. Foto's zijn recent. Snap wel dat e-Matching niet zover kan gaan om dat ook nog eens te checken."
- Estrella04

"Dat mensen kiezen voor een foto met zonnebril kan een bewuste keuze zijn: om wel een beeld te geven, zonder meteen volledig herkenbaar te zijn (als je arts of therapeut bent wil je misschien niet dat je patiŽnten je op een datingsite meteen herkennen...). Vijf profielfoto's is ook een beetje veel. Ik zou het wel een verbetering vinden als je een foto kon uploaden die je weergeeft in een bredere setting, dus met een stuk omgeving op de foto. Het is jammer als dat er door de redactie wordt afgeknipt. Dat elke foto als standaardfoto ingesteld kan worden kan wellicht veranderd worden en dan ontstaan meer opties. Ideetje?"
- V

"Ik vraag me echt af waarom een zogenaamde erotische uitstraling niet mag en wat jullie daar dan onder verstaan. Rode jarretelles en een string? Een Dick pic? Okay, dat dat niet mag, begrijp ik. Je wilt als datingsite een bepaalde uitstraling en niveau behouden. Een te diep uitgesneden decolletť? Een strak shirtje waar tepels in te zien zijn? Een te strak kort broekje (bij een man)? Een korte rok met high heels? Een strakke leren broek? Een ondeugende blik? Zwarte leren lieslaarzen? Een man die zijn sixpack toont en alleen een speedo draagt? Waar ligt de grens en moet die politieke correctheid eens niet doorbroken worden? Ik persoonlijk vind het hier nogal gezapig. Wellicht dat wat erotische uitstraling daar verandering in brengt. Ben ik de enige?"
- Roma26

"Geen anderen herkenbaar op de foto en niet al te erotisch lijken mij goede regels. Ik vind het echter jammer dat er verder niet meer vrijheid is om met foto's een verhaal te vertellen. Stel je voor dat een vrouw schildert, dan zou een foto van haar werk mij meer interesseren dan de vierde portretfoto. Of iemand doet aan bergsport en is als een klein stipje op rotswand te zien. Of een vrouw tuiniert en heeft een mooie tuin waarvan zij een foto plaatst. Zulke foto's vertellen iets over iemand."
- Diepgang

"Als dit een site wordt met foto's met 'erotische uitstraling' schrijf ik me meteen uit. Zelfs zonder dat ontmoette ik al weduwnaars via deze site die zeiden dat hun vrouw zes maanden geleden zelfmoord had gepleegd, maar daar zonder blikken of blozen bij vertelden dat ze dan wel niet trouw waren geweest maar dat ze dat nooit had gemerkt... Pfff. Ik was snel weg! Desalniettemin beschouw ik dit in zijn algemeenheid als een serieuze site... dus ik zou zeggen... houden zo!"
- missive
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren