Inschrijven

terug

FAQ: Wat is 'anoniem zoeken' precies?

Ma 05/08/2019 Redactie (Anne)
FAQ

Onze klantenservice staat zeven dagen per week klaar om vragen van e-Matchers te beantwoorden. Regelmatig komt het voor dat leden dezelfde vraag stellen, hierdoor kwamen wij op de redactie op het idee om eens in de zoveel tijd een van die 'frequently asked questions' te beantwoorden in een artikel op e-Matching.nl. Vandaag de vraag: 'Wat is 'anoniem zoeken' precies?'

Bekeken mij
Als je een profiel bekijkt, kom je bij de 'eigenaar' van dat profiel in het lijstje 'bekeken jouw profiel'. Alleen je eerste bezoek (per dag) wordt geregistreerd, maar door dit bijvoorbeeld een aantal dagen achter elkaar te doen, kom je wel telkens terug in het lijstje.

Hiermee kun je aan de ander laten zijn dat je zijn/haar profiel wel erg interessant vindt. Dit is een veelgebruikt 'trucje' van leden die passief lid zijn, zij hopen dus dat de ander (bij wederzijdse interesse) hun een berichtje zal sturen.

Als je anoniem zoekt, verschijn je niet in het lijstje 'bekeken mij' en kun je dus discreet profielen bekijken.

Nu zijn er leden die het niet prettig vinden als anderen kunnen zien dat zij hun profiel hebben bezocht. Voor die leden is 'anoniem zoeken' een uitkomst. Als je anoniem zoekt, verschijn je niet in het lijstje 'bekeken mij' en kun je dus discreet profielen bekijken.

Daarnaast verdwijn je ook (tijdelijk) uit de bekeken mij-lijsten van profielen die je hebt bezocht toen je 'anoniem zoeken' nog uit had staan.

Anoniem zoeken weer uitzetten
Als je 'anoniem zoeken' weer uit zet, worden alle oude bezoekjes - die je deed voordat je 'anoniem zoeken' aan hebt gezet - weer zichtbaar in de bekeken mij-lijstjes. Alle 'anonieme' bezoekjes blijven uiteraard anoniem, die worden dus niet vertoond in die lijstjes.

Aanpassing gemaakt
Naar aanleiding van dit artikel kregen wij het verzoek om hier een kleine aanpassing in te maken. Namelijk om de bezoeken die je doet tijdens 'Niet anoniem zoeken' niet uit de lijsten te verwijderen en dus altijd zichtbaar te laten. Op die manier kun je selectief wat aandacht vragen bij dat profiel. Dat vonden wij een verbetering en hebben dat per vandaag (woensdag 7 augustus 2019) ingevoerd.

Waarom anoniem zoeken?
De meestgenoemde reden waarom leden anoniem zoeken is dat zij geen 'valse hoop' willen geven aan de profielen die ze bezoeken. Een profielbezoek hoeft namelijk niet direct te betekenen dat er ook oprechte interesse is, het kan ook nieuwsgierigheid (of een ongelukje) zijn.

Een profielbezoek hoeft namelijk niet direct te betekenen dat er ook oprechte interesse is, het kan ook nieuwsgierigheid (of een ongelukje) zijn.

Echter wordt een profielbezoek vaak wel gezien als interesse, en dat willen de 'anonieme zoekers' dus voorkomen. Als zij een profiel hebben gevonden waar ze wél oprecht in geïnteresseerd zijn, zullen ze 'anoniem zoeken' weer even uit zetten om die interesse 'openbaar' te maken.


+ Reacties

"Ik vind het maar een vreemde gewoonte, dat 'anoniem zoeken'. Als we hier nu gewoon beseffen dat een kijkje bij iemands profiel alleen betekent dat iemand nieuwsgierig is. En niet betekent dat je gelijk meer wil, dan hoeft niemand anoniem te zoeken en krijg je ook niet de verwarring dat mensen denken dat iemand belangstelling heeft als hij/zij één keer je profiel bezoekt. Wat een gedoe: anoniem zoeken aanzetten, leuk profiel, snel uitzetten, nog een keer zelfde profiel bezoeken, dan weer snel aanzetten en verder snuffelen... Nee hoor, veel te krampachtig voor mij. Ik heb niets te verbergen, dus voor mij hoeft het niet."
- Gimber

"Anoniem of niet... Het blijft op zijn Hollands: 'Kijke, kijke, maar nie kope!'. Zelfs niet nu tijdens de summersale! Haha, ik denk dat ik eens een euro per kijk ga vragen, dan hou ik er tenminste nog iets aan over (of niet natuurlijk!)..."
- Zolief

"Gimber, ik ben het helemaal met je eens. Houd het simpel, open en vooral duidelijk."
- Verbinding

"Ik zie dit anoniem zoeken meer als een vorm van stiekem gluren. Dit is erg eenzijdig en geen fijne gedachte. Het zou mogelijk moeten zijn om aan te vinken of je hier wel of niet van gediend wilt zijn."
- jeann

"Nou, ik vind anoniem zoeken ook niet dringend noodzakelijk. Doe het wel eens, maar inderdaad: gedoe. Weet nu na de eerder gegeven uitleg wel hoe het functioneert. Maar bij belangstelling voor het profiel: daar niet direct conclusies aan verbinden! Kijken staat vrij, net als in het 'gewone' leven."
- Julie48

"Door het anoniem zoeken vind ik de site minder dynamisch. Door het kijken en bekeken worden, ontstaat er soms een wisselwerking en kan er fysieke aantrekkingskracht zijn, wat nu minder gebeurt."
- Aphrodite

"Eens met bovenstaande. Anoniem zoeken waarom? Je staat toch niet voor niets op deze site? En geen valse hoop willen geven, tje zijn er dan echt mensen zo overtuigd van zichzelf dat ze de hoofdprijs zijn, dat ze denken dat iedereen op hen zit te wachten? Je geeft toch geen hoop als je een profiel bekijkt? Das wel erg beperkt gedacht als ik eerlijk ben. Wat mij betreft onzin functie dus. Maar ja, vind ik eigenlijk stiekem ook van profielen zonder foto, welke reden mensen ook hebben, ik heb mn schroom overwonnen en presenteer mezelf zoals ik ben. Van een toekomstige partner verwacht ik dat ook. Welke functie hij ook heeft, liefde zoeken is toch niet iets om je voor te schamen?"
- Evy68
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren