Inschrijven

Terug

'Beter dan de eerste indruk wordt het niet'

Ma 27/05/2019 N.
ERVARINGEN

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag vertelt N. over drie van haar date-ervaringen tot nu toe en ze heeft daar wel het een en ander over te zeggen. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je zelfs jouw droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Afknappers
Wie kent ze niet, de afknappers bij een kandidaat-partner? Op zich boeiende materie, want niets is unieker dan de afkeer en/of aantrekkingskracht betreffend gewoontes, gedragingen, geuren en de presence van een ander. Persoonlijk heb ik enkele 'not done' items bij mannen. Deze gelden overigens ook voor vrouwen, maar daar hoef ik geen intieme relatie mee.

De afgelopen tijd heb ik drie dates mogen ontmoeten. Nummer één leek veelbelovend met een aansprekend profiel... Afspreken op een mooie wandellocatie heeft altijd mijn voorkeur. Hond mag mee en is voor mij comfortabeler qua oogcontact. Je kunt fijn praten zonder een intensieve visuele keuring (ik heb A.S.S. ter verduidelijking).

Afspreken op een mooie wandellocatie heeft altijd mijn voorkeur. Hond mag mee en is voor mij comfortabeler qua oogcontact.

Date nummer één
Natuurlijk was ik op tijd, de ingang van de parkeerplaats nauwlettend in de gaten houdend zag ik een auto arriveren. Een glimp van de bestuurder was voldoende om mijn date te herkennen. Hij parkeerde schuin tegenover mij. Ik mijn auto uit (zichtbaar) hond aan de riem, mijn outdoor aarzen aantrekken, ondertussen de betreffende auto in het vizier.

Na enkele minuten aankleedritueel richting betreffende auto gewandeld. Meneer blijft fijn warm binnen zitten (wij hebben het nu over een tijdspanne van zeven minuten). Ik loop erlangs... En nog een rondje met de hond. Geen beweging. Nou, dan er maar op afstappen want ik loop hier voor gek.

Recht voor de auto stelling genomen, binnen gaat een handje omhoog, deur blijft nog steeds dicht want meneer is geanimeerd aan het bellen. Eindelijk ging dan toch de autodeur open. Nog half in de auto roept hij 'ik zag je al lopen' en toen was ik er al klaar mee. Een 'not done' momentje.

Wel nog een rondje gedaan, maar meer uit fatsoen - hij was trouwens behoorlijk minder charmant dan verwacht en nog saai ook - toen vriendelijk gedag gezegd en bedankt voor verder contact.

Date nummer twee
Nummer twee leek weer veelbelovend. Stond netjes op mij te wachten, wees mij een vrije parkeerplek aan. Vriendelijk en in wandelkleding, de rugzak met proviand vergeef ik hem, je weet maar nooit of je onder de sneeuw raakt of het bos niet meer uit vindt, cross country was wel al een stap te ver voor hem.

Oei, dat was echt niet aan hem besteed. Het wassen van winterjassen ook niet geloof ik...

Maar waar is het pad? HELP! Ik snapte nu ook het overlevingspakket. Ik vertelde enthousiast over mijn 'projecten' en mijn technisch inzicht. Oei, dat was echt niet aan hem besteed. Het wassen van winterjassen ook niet geloof ik...

Diverse vlekken prominent aanwezig op zijn kleding. Een echt 'not done'! Ik wil de onderliggende rest ook maar niet weten. Mijn beelddenken was al volop geactiveerd. Bedankt, maar tot nooit meer ziens.

Date nummer drie
Nummer drie... Ik reed de parkeerplaats op en zag een slonzig manspersoon bij een barrel staan. Reed erlangs, stapte uit, rook hem al van drie meter afstand. Ongewassen haren, vlekken in een rafelig shirt, duidelijk geen moeite genomen om indruk te maken.

Ik heb ter plekke bedankt. Kortste date ooit, twee minuten en weg was ik. BAH. En zo iets profileert zich als hoog opgeleid, verzorgd en geslaagd.

Ik heb ter plekke bedankt. Kortste date ooit, twee minuten en weg was ik. BAH. En zo iets profileert zich als hoog opgeleid, verzorgd en geslaagd.

Resumé: Profielen en foto's neem ik voortaan met wel tien korreltjes zout! Recente peiling qua hoop op een WAUW-effect: 0,1%. Een ding is heel zeker, ik ga voortaan altijd op mijn intuïtie en hooggevoeligheid vertrouwen, want beter dan de eerste indruk wordt het niet, daar helpt ook geen tweede afspraak.


+ Reacties

"Ik heb hier heerlijk aan gelachen. Ook werd ik erdoor geraakt. Zowel door herkenning (ook soortgelijke dates gehad) als door de lichte manier waarop ze haar pijnlijke en teleurstellende ervaring beschrijft: mooi! Als ik er moeite voor doe om verzorgd op een date te verschijnen en zo goed mogelijk een eerlijk en reëel beeld van mijzelf op mijn profiel neer te zetten is het een teleurstelling dat de andere slordig is met zichzelf en (wellicht onbewust en door gebrek aan zelfkennis) een te mooie beeld van zichzelf op zijn profiel schetst. Tja, what to do? Diep adem halen, vriendelijk blijven en zo snel mogelijk naar huis rennen! Wel word ik door zulke ervaringen wijzer. Wat in de praktijk betekent dat ik het alleen-zijn meer ga waarderen dan ik al doe. Laten we niet bitter worden door zulke ervaringen maar juist onze harten meer openen en compassie voelen voor onze beperkingen."
- Samkhya

"Je reactie op nr.1 begrijp ik. Echt geïnteresseerd was hij kennelijk niet. Of moest hij op die manier zijn zenuwachtigheid verbergen? Of was het een gebrek aan fatsoen? De derde begrijp ik ook, hoewel ik gelukkig nog nooit heb meegemaakt dat ik een date op 3 meter afstand kon ruiken. Het is mij ook niet altijd duidelijk waarom mensen op e-Matching staan. Maar de tweede? Wees je die nou af omdat hij een vlek op zijn jas had en vlekken op de rest van zijn kleren? Of omdat hij jouw technische inzicht niet begreep? Als je hygiëne zo belangrijk vindt, dan had je daar toch naar kunnen vragen in je berichten? En dat geldt ook voor zijn gebrekkige technische inzicht. Doeslief! Joan Baez zingt het: 'Be not too hard...'. P.S. ik zal heus wel eens een vlek ergens op mijn kleren hebben, maar in het algemeen ga ik op mijn Paasbest naar een afspraak!"
- Geenetalage

"Hoe herkenbaar dit verhaal. Heb er smakelijk om gelachen en je moet er gewoon de humor van blijven inzien, ook al is er een lichte teleurstelling. Heb in het verleden ook regelmatig gedatet en probeer er altijd op mijn best uit te zien. Het soort kleding is natuurlijk afhankelijk van type date (wandelen of drankje). Dat mensen een hond hebben is heel leuk, maar wanneer je een drankje gaat doen en bij het uitdoen van zijn jas zit zijn shirt vol hondenharen en vliegen de haren eraf... Brrrr, dan knap ik af en stap op na 1 kop koffie."
- MoniqueH

"Ik weet nooit zo goed wat ik met dit soort verhalen moet want ik was er niet bij noch ken ik de andere kant van het verhaal. Zo zou ik het vreemd vinden als iemand de hond meeneemt bij een eerste ontmoeting. Ik denk dat het voor de schrijfster misschien niet de manier is om iemand te leren kennen/ontmoeten. Tenslotte is er geen koe/stier zo bont, of er zit wel een vlekje aan."
- Martinr

"Afknappers... Stinken, vlekken op de jas, niet echt attent. Klinkt niet veelbelovend, ik weet er ook nog wel een paar. Geval 1: in een tijdperk van routeplanners, kon deze meneer de toch simpel gelegen locatie in mijn gemeente niet vinden. Na het vijfde telefoontje (ik rijd nu in noordelijke richting. Wat nu?) kreeg het geheel iets hilarisch. Meestal meld ik mijn dates aan een vriendin (je weet maar nooit) en zij leefde gezellig mee. Toen hij anderhalf uur te laat arriveerde, kon het niet meer gezellig worden aan tafel. Geval 2: hij was 10 kg dikker dan de foto en dat kwam door zijn medicijnen voor Gilles de la Tourette. Ondanks dat had het best wat kunnen worden. Ik val wel op stevige mannen en iedereen heeft wel iets. Dat hij mij uitgebreid vertelde over zijn bezoek aan een prostituee, vond ik dan weer minder charmant. Geval 3: twee keer meegemaakt dat het gesprek binnen vijf minuten over de toestand van het land ging. Nu ben ik behoorlijk goed op de hoogte van de actualiteit en kan best omgaan met mensen die anders denken over vluchtelingen, armoede, klimaat en weet ik wat nog meer. Maar op een date? En dan om je oren geslagen worden met cijfers en statistieken die ik even niet paraat heb? Snel naar huis dus."
- Rome31

"Zelf vind ik eerst wat langer mail- of appcontact fijner en dan video-bellen. Meestal heb je dan vrij goed een indruk of een date iets kan worden. Daar heb ik goede ervaringen mee. Wat me wel opvalt is dat veel opmerkingen een wijzende vinger naar de ander, de date hebben en in dit geval allemaal mannen. Natuurlijk keur ik het gedrag niet goed, maar als je naar een ander wijst, hoeveel vingers wijzen dan naar jezelf? Wat zegt dit over jezelf? Waarom ben je (zo snel) met hem op date gegaan? En deze mannen hebben duidelijk hun beperkingen, maar ongetwijfeld ook hun plussen, heb je die kunnen ontdekken? En welke plussen en minnen heb jij? Ik geloof meer in het elkaar in waarde laten en van sommige mensen word je gewoon blijer dan anderen, dat is het mooie van chemie of een klik."
- Leonardo43

"Ik vind het ook een beetje een raar verhaal. Je knapt af omdat iemand een vlek op zijn jas heeft maar je spreekt wel in het bos af met je hond? Dan zou ik ook niet m'n cocktailjurkje aandoen hoor, maar gewoon m'n oude jas. En dan 'de rugzak met proviand vergeef ik hem'? Ik zou het juist wel leuk vinden als mijn date zoiets meenam, heb zelf ook altijd wel iets te eten/drinken bij me als ik ver ga wandelen. Waarom zou je anders afspreken op een mooie wandellocatie, juist om een stuk te wandelen toch? Ik zou me wat minder ergeren aan al jouw afknapredenen en gewoon genieten van je wandeling met je date. Die waarschijnlijk ook een heel ander verhaal vertelt als we zijn kant van het verhaal horen."
- IkbenAnna

"Afknappers... Ik vind het nog steeds een afknapper als iemand in zijn profiel de waarheid verdoezelt. Oude foto's, liegen over leeftijd, liegen over lengte. Na een paar keer mailen bel ik meestal eerst voordat ik op date ga. Ik vind het niet respectvol zo iemand dan bijna aan een kruisverhoor te onderwerpen. Als je dan vervolgens samen een date plant, is het toch weer een teleurstelling als je voor de zoveelste keer te maken krijgt met een heer die ouder of kleiner is dan zijn profiel liet geloven. Waarom toch?"
- Femm

"Ik kan hier wel om lachen! Het is al bijzonder om een date te hebben. En volgens mij moet je er zonder verwachtingen in gaan. Dan heb je toch altijd plezier?! Mijn dates in 1 jaar tijd zijn nog steeds op 1 hand te tellen. Ik vond het wel grappige ervaringen. Zelfs de man die bijna 3 uur lang alleen over zijn ex vrouw sprak... Ik geniet maar gewoon van wat er is. Ik vind het prachtige belevenissen. Hoe verschillend mensen zijn. Elke date is een soort feestje! Voor iedereen: ENJOY!"
- Oeps

"Tja, wat zou ik hierover kunnen schrijven? Op mij komt het over als een eenzijdig verhaal van een teleurgestelde vrouw. Drie mannen worden door de schrijfster be- en veroordeeld op basis van gedrag en uiterlijk. Op zich is dat niet zo'n kunst. Ik kan heel wat anekdotes over mijn dating ervaringen aandragen. Heb zeer hoffelijke, attente mannen ontmoet, maar onbeschofte reacties zijn mij niet bespaard gebleven. Ook al pretendeert e-Matching een datingsite te zijn voor hoogopgeleiden, geeft dat geen garantie voor fatsoensnormen van haar leden. Ik mis in het verhaal van de schrijfster zelfreflectie en nuance. Waar in de voorbereiding van deze dates heeft ze iets niet gezien, is ze uitgegaan van aannames? Wat had ze zelf anders kunnen doen? Vanwaar de toelichting over ASS? Kun je daten zonder visuele keuring? Hoe erg is dat? Ik neem nogal eens de tijd om mijn date goed aan te kijken en zeg dat ook. Vind het ook prima als hij dat doet. En als een man, maar dat kan net zo goed een vrouw zijn, iets doet wat mij niet bevalt en ik heb daar last van, dan ga ik dat bespreekbaar maken, vraag naar intenties en beweegredenen, probeer mijn oordeel uit te stellen. In een relatie gaat het toch om elkaar accepteren zoals je bent. Dat betekent per definitie het besef, dat iedereen, ook ik dus, aardige en onaardige kanten heeft, hoe lastig dat ook is. En ja, hoe leuk of aansprekend een profiel dan wel foto's ook zijn, in het persoonlijk contact gebeurt het. Of niet, dat is een realiteit. Met wat lichtheid, humor en geduld ga ik de liefde wel weer vinden. En dat hoop ik voor iedereen hier op deze site."
- Cyrena

"De man die een partner wil, maar niet zijn single leven opgeven. Ik kom ze hier heel vaak tegen: single en op zoek naar een partner. Maar toch echt serieus! - het is toch ook maar niets alleen. 'Ik mis de passie en een maatje'. 'Ik wil graag gelukkig zijn met jou aan mijn zij tot onze laatste dag'. Soms ben ik echt verbaasd hoe romantisch-idealistisch mannen hun partnerwens formuleren. Velen gaan ook alleen voor de 100% match, nee eigenlijk moet het 110% zijn. Maar dan komt het: ze hebben hun vrije tijd ingevuld, zijn uiteraard geen bankhangers, hebben, zeg maar, het beste gemaakt van hun single bestaan. Ze zijn fanatiek aan het fietsen (staat op nummer 1), gaan uiteraard regelmatig skiën, doen fanatiek aan fitness, hardlopen, golfen, roeien, zeilen, motorsport, bergbeklimmen, parachute springen etc. Uiteraard toch wel meestal in het weekend en met hun 'maatjes'. Of ze zijn roeikapitein en zondagochtend wacht het clubje. En de fietsmaatjes kun je uiteraard al helemaal niet laten wachten. Dat vertellen ze ook vrolijk allemaal op hun eerste date. Ik kan me vergissen, maar voor mij voelt dat iedere keer meteen heel raar. Het lijkt wel, dat ze een vriendin erbij willen hebben, maar hun single leven een beetje aanpassen aan een situatie met een partner, waar je toch ook wat tijd met elkaar wilt doorbrengen (als het goed is) - willen ze eigenlijk niet. Wat is dan leuker dan op zondagochtend gezamenlijk te ontbijten? En dan gezellig samen erop uit te gaan? En dat hoeft uiteraard niet iedere zondag. Maar een man die gewoon iedere zondag om 8 op de mat moet staan in sport outfit voor zijn maatjes - ja dat is toch niet leuk voor de partner? Ik krijg gewoon de indruk dat het individualisme (ik vul mijn leven helemaal zelf in zo als ik dat wil) een beetje ver is doorgeslagen."
- Enja62

"Helemaal mee eens, Enja62. Heel herkenbaar, neem daarbij de mannen die ruim boven de 60, nog een inwonend kind hebben van rond de 15... Pfff, wilden zichzelf waarschijnlijk nog een keer bewijzen. Nu we toch bezig zijn, de mannen met een vol postuur, flinke buik, zoeken een slanke dame, liefst ook 15 jaar jonger en soms wordt daar de kilogrammen ook bij gezet wat je uiterlijk! mag wegen. Zelf, denk ik, lang niet voor een spiegel gestaan. Die staan echt buiten de werkelijkheid van het leven maar staat wel leuk op de golfbaan natuurlijk, voor de boys, zo samen. En inderdaad, zijn op hun manier druk met van alles, maar wij zien niet hoe ze in de avond, uitgeput, op de bank hangen, maar ze hebben het toch maar weer geflikt, de bal rolde weer in het gaatje en de parachute ging weer open, gelukkig."
- Lara

"Wat ik een regelrechte afknapper vind is dat vrijwel iedere man op zoek is naar een vrouw die liefst 10 à 12 jaar jonger is. Het gevolg is dat ik voornamelijk reacties krijg van mannen van 70-75 jaar. En het spijt me maar dat vind ik behoorlijk bejaard. Zelf ben ik realistisch genoeg om een man van m'n eigen leeftijd te zoeken maar die vinden mij dus vaak niet jong genoeg(!). Deze mannen bekijken zichzelf blijkbaar alleen maar door een roze bril in een beslagen spiegel want ze omschrijven zichzelf doorgaans nog steeds als jeugdig en aantrekkelijk... Datingsites, het levert de ene mismatch na de andere op, voor alle partijen. Jammer, het lijkt allemaal zo leuk maar de praktijk is weerbarstig."
- Quisiera
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren