Inschrijven

Terug

'Het plaatje is compleet'

Do 31/01/2019 Redactie (Anne)
ERVARINGEN

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag het succesverhaal van Johan, die zijn toekomstige vrouw heeft gevonden op e-Matching. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je net als Johan jouw droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!?

Daten na scheiding
Zes jaar geleden ben ik na 25 jaar huwelijk gescheiden. We waren uit elkaar gegroeid en ik merkte dat ik niet meer gelukkig was. Al vrij snel - eigenlijk tijdens de scheiding al - ben ik weer gaan daten. Maar dat was te snel. Ik heb wel een aantal korte relaties gehad in die tijd, maar niets blijvends, ik had nog niet alles verwerkt en was er gewoon nog niet aan toe.

Tussendoor ben ik ook een aantal keer gestopt met daten. Er waren te weinig nieuwe interessante mensen voor mij, en ook veel mensen die wanhopig op zoek waren naar een relatie. In die 'dateloze periodes' ben ik echt gaan nadenken over wie ik ben en wat ik wil. Want hoe graag wilde ik eigenlijk een relatie?

In die 'dateloze periodes' ben ik echt gaan nadenken over wie ik ben en wat ik wil. Want hoe graag wilde ik eigenlijk een relatie?

Wensen laten varen
Uiteindelijk heb ik me weer ingeschreven op e-Matching. Dit was een bewuste keuze, want ik vond e-Matching een serieuze datingsite en je kunt je zoekopdracht zo breed of specifiek invullen als je zelf wilt. Zo zocht ik naar een vrouw die wel kinderen had, maar geen inwonende kinderen. Mijn kinderen zijn ook uitwonend en ik wil niet meer 'vastzitten' aan kleine kinderen.

Dit komt door mijn grote passie: zeilen. Ik maak graag lange zeiltochten en droom al jaren van een wereldreis. Dat gaat niet (makkelijk) als er nog kleine kinderen in het spel zijn. Mijn toekomstige partner moest dus ook iets over zeilen in haar profiel hebben staan, of in ieder geval affectie hebben met de sport.

Ik vond op deze manier wel leuke vrouwen, maar geen met wie ik echt een klik had. Een vriend van mij zei toen: 'Als je op zoek bent naar het schaap met de vijf poten, welke poot mag er dan van af?'. Oftewel, hoe belangrijk is een bepaalde hobby, als je hobby belangrijker is dan je partner zit er iets niet goed.?

Zij had mij gevonden
Toen kreeg ik een berichtje van Marlies. Ik vond haar leuk, maar was op dat moment net in gesprek met iemand anders, dus mailde ik haar dat ik nu even geen nieuwe contacten aanging.

Echter bleek dit contact op niets uit te lopen, dus mailde ik Marlies nogmaals (binnen 24 uur), omdat er iets was aan haar dat me bij was gebleven. Haar profielfoto waarop ze met gespreide armen bovenop een berg stond in combinatie met haar verhaal - en dan vooral het woordje 'wereldreis' - triggerde iets in mij.

Voor haar was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht, maar ik hield toch wat twijfels.

We besloten te gaan lunchen samen. Voor haar was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht, ik had toen toch wat twijfels. Zeilen maakt nu eenmaal een groot deel van mijn leven uit en ik wist niet hoe zij hier tegenover stond. Er zat dus niets anders op dan haar meenemen op mijn boot, ik wilde weten wat zij daarvan vond en of die klik die we hadden wel 'echt' was. En die klik was er zeker!

Stroomversnelling
Vanaf dat moment ging onze relatie in een stroomversnelling. Binnen twee of drie weken woonden we samen, doordeweeks bij haar, in het weekend bij mij in mijn huis aan het water. Af en toe polste ik bij haar hoe ze dacht over trouwen, maar dat hoefde niet per se van haar, maar ze wilde het wel op n of andere manier bevestigen.

Toch wilde ik haar ten huwelijk vragen, maar wel op een creatieve manier. Na verschillende opties te hebben overwogen - een banner achter een vliegtuigje kwam ook voorbij - besloot ik een groot spandoek te bestellen met daarop de vraag: "Marlies, wil je met me trouwen?'.

Het plan was om deze aan de Pier van Scheveningen te hangen, waar we naar toe zouden gaan. Maar dit liep anders, dus heb ik uiteindelijk het spandoek in onze slaapkamer opgehangen, zodat ze deze zou zien als ze uit de douche kwam.

Nu zijn we ongeveer driekwart jaar samen, verloofd (ze zei ja, natuurlijk) en zijn we druk bezig met het plannen van onze gedroomde wereldreis. Deze staat gepland voor mei 2020. Het plaatje is compleet!

Houd van jezelf, wees niet te wanhopig op zoek naar een partner en raak jezelf onderweg niet kwijt.

Neem de tijd
Bij ons is het allemaal snel gegaan, maar toch is mijn tip voor andere leden om de tijd te nemen voor en tijdens het daten. Verwerk eventuele relatiebreuken eerst en zet voor jezelf op een rijtje wat je precies wilt. Houd van jezelf, wees niet te wanhopig op zoek naar een partner en raak jezelf onderweg niet kwijt. Als je geluk bij jezelf kunt vinden, kun je volgens mij ook geluk in de liefde vinden.


+ Reacties

"Herkenbaar verhaal. Tenminste, in mijn dromen. Het geeft moed, de ware Johan of Jacob zal er vast ook voor mij zijn. Bedankt voor het delen en veel geluk samen."
- Sofietje24

"Leuk, het kan dus nog! Maar meestal zul je in een nieuwe relatie toch wat concessies moeten doen en worden niet l je wensen vervuld. Als je daartoe bereid bent, komt het vast goed."
- Femm

"Wat een succesverhaal."
- PeterJanB

"Dank, mooi ook dat verhaal over die vijf poten en welke je zou kunnen missen. Dat is een goede vriend die daarmee kwam! Daten via een site lijkt soms te verworden tot een vluchtige snoeptrommel/snack; echter jouw verhaal geeft mij weer vertrouwen in hoe menens het toch ook is voor andere daters. Mooie wereldreis toegewenst!"
- Xirini

"Wauw, hier droom ik ook van! Leuk om te lezen dat het echt bestaat! Ik wens jullie veel geluk voor de toekomst!"
- Conny

"Als iemand zo idolaat van een hobby is, is het inderdaad belangrijk dat de partner er ook iets mee heeft. Overigens kom je dan wel op de tweede plaats, de hobby gaat voor, en dat geeft vroeg of laat toch frictie lijkt me. Zelf had ik kort een relatie met een man bij wie zijn camper op de eerste plaats kwam. Alhoewel ik niet van kamperen en campings hou, heb ik toch erg mijn best gedaan en had ik bijna mijn ANWB-diploma, haha! Uiteindelijk bleek het na de verliefdheidsperiode toch een breekpunt en ja, dus nu weer alleen."
- Barber
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren