Inschrijven

Terug

'Dit kan niet waar zijn'

Do 28/02/2019 J.
ERVARINGEN

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag vertelt J. over haar meest bizarre date-ervaring. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je zelfs jouw droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Meteen raak!
Na veel aandringen van kennissen en vrienden besluit ik dan eindelijk met lood in mijn schoenen toch maar op een dating site mijn geluk te beproeven.

De eerst dag viel ik gelijk steil achterover van de man waar mijn oog onmiddellijk op viel. Hij was behalve zeer knap ook nog eens afkomstig uit de zelfde woonomgeving en uit hetzelfde vak. Hoe leuk kan het leven zijn!

Ik liep de hele dag naar mijn mobiel te kijken, misschien had ik net dat telefoontje van hem mis gelopen. Hij belde enkele uren later en het klikte ook nog eens geweldig goed en al gauw hadden wij een afspraak gemaakt voor de eerstvolgende zaterdagavond. Nog vier dagen wachten, hoe kon ik het zo lang vol houden?

Ik liep de hele dag naar mijn mobiel te kijken, misschien had ik net dat telefoontje van hem mis gelopen.

Wat zou ik aan trekken? Er was nog zo veel te doen, manicure, kapper, een nieuw outfit aanschaffen,want hij was zo de moeite waard en de eerst indruk moest perfect zijn. Hij was dat immers ook met zijn lange volle haren, zijn prachtige blauwe ogen. Om nog maar te zwijgen van zijn uitstraling.

Eindelijk zover
Het was eindelijk zaterdag. Drie nachten had ik bijna geen oog dicht gedaan. Hij spookte zo door mijn hoofd en nu was het dan zover, nog maar enkele uren van elkaar verwijderd. De tijd leek stil te staan.

Ik had twee uur voor de spiegel gestaan elk wimpertje en lokje moest perfect in plaats. Welke geur zou de beste zijn niet te sterk maar ook niet saai, zeker niet te overheersend vooral niet te zoet enz.

Mijn nieuw outfit haal ik voorzichtig uit de bescherm hoes en mijn mooiste naaldhakken uit de kast. Met die killerheels van mij en mijn nieuwe outfit moet die toch als een blok voor mij vallen.

Met die killerheels van mij en mijn nieuwe outfit moet die toch als een blok voor mij vallen.

Spanning
Wij hadden afgesproken in de lobby van een bekend hotel in Amsterdam. Onder normale omstandigheden rij ik er twintig minuten over, maar nu blootvoets omdat mijn hakken te hoog zijn om nog veilig te rijden en het feit dat ik nog moet parkeren op een zaterdagavond in de toch al drukke stad besluit ik toch maar extra gas te geven. Stel je voor ik kom vijf minuten te laat?

Binnen tien minuten sta ik voor de entree van het hotel trek snel mijn killerheels aan, voel mijn hart overslaan in afwachting. Ik zie mijn schaduw in de glazen deur van het hotel en ben zeer tevreden, dit lukt mij wel om deze knapperd zijn hart te stelen.

Deceptie
Ik loop enkele passen door de lobby zie alleen een gebogen bijna kale man met nog een paar sprietjes haar in een smoezelige wijde regenjas staan. Terwijl ik om mij heen kijk, zoekende naar mijn date, hoor ik ineens vanuit de hoek van de regenjas mijn naam roepen.

Terwijl ik om mij heen kijk, zoekende naar mijn date, hoor ik ineens vanuit de hoek van de regenjas mijn naam roepen.

Ik sta versteld en denk nog: 'Hoe kan die man mijn naam weten.' Als de regenjas ineens zijn hand uitsteekt en mij spontaan een zoen op mijn wang geeft. 'Hallo', roept de jas ineens, 'kon je makkelijk je auto kwijt?'.

'Nee, dit kan niet waar zijn', dacht ik bij mijzelf terwijl mijn wereld instortte. De jas heeft kennelijk allemaal foto's bij zijn profiel geplaatst van toen hij veel jonger was en nog haar bezat, in de hoop op een veel jonger exemplaar dan hij zelf.

Ik stond nu oog in oog met een enge schildpad en wel één zoals je ze tegen zou komen op de Galapagoseilanden, met rimpelige hals, vergeelde tanden, bijna haarloos, met vieze schoenen en een regenjas waar je ook in had kunnen kamperen.

Bedrogen
Ik voelde mij zo bedrogen en dom. De woede in mij kwam snel op borrelen, de bodem van onder mij was weggerukt en ik wilde het liefst die schildpad een hengst verkopen.

De woede in mij kwam snel op borrelen, de bodem van onder mij was weggerukt en ik wilde het liefst die schildpad een hengst verkopen.

Ik trok snel de killerheels uit en rende zo hard ik kon het hotel uit op blote voeten. De tranen van boosheid, verdriet en onmacht liepen over mijn wangen toen ik snel de auto in sprong, zwaar gas gaaf en naar mijn veilig dorp terugreed.

Onderweg naar huis krijg ik grip op de situatie - al begaf ik mij op de rand van waanzin - en ik verlangde intens naar het vertrouwde, eerlijke en echte van zichtbare mensen en geen plaatjes meer.

Mijn killerheels ingeruild voor een paar gympen uit de kofferbak heb ik de hele nacht gedanst in onze lokale kroeg. Geen mooie mannen waar ik mijn hart vier dagen aan had opgehangen maar wel echte mannen, and what you see is what you get!


+ Reacties

"Dit leest meer als een verhaal uit een chicklit dan een realistische date-ervaring. Jammer! Sorry J, ik hoop dat je uiteindelijk iemand gevonden hebt op je killerheels."
- Fagilde

"Beste J., ik moest erg lachen om je ervaring ende manier waarop je het beschreef. Herkenbaar ook. Het is heel makkelijk om je foto of je profiel net iets mooier te maken: fotoshoppen kan iedereen en klaar voor nieuwe uitdagingen klinkt mooier dan werkzoekend. Dus zaten we waarschijnlijk allemaal wel eens lichtelijk radeloos aan een tafel tegenover een man of vrouw die niet was wat we verwachtten. Toch kan ik je als ervaren dater wel wat tips geven. Ik ben zelf ook nog alleen dus of ze waardevol zijn? 1. Richt je pijlen niet direct op een kandidaat. Volgens mij had je deze mooi boy al na vijf minuten je telefoonnummer gegeven en telde niemand meer. 2. Temper je verwachtingen want je wilt niet hysterisch overkomen. 3. Kleed je leuk maar wel zoals je er altijd uitziet. Killerheels waarop je niet kunt lopen zijn geen aanrader. 4. Geef niet zo veel geld uit voor een onbekende. Een manicure is lekker maar voor een date? Had je niks leuks meer in de kast? 5. Afspreken in een hotel lobby? Daarmee suggereer je dat de avond een happy end gaat hebben. Niet doen! Er zijn best veel leuke kroegen hoor. 6. Rijd niet te hard, zelfs niet als een date je tot waanzin drijft. Ook nog een boete maakt deze date tot een financieel debacle. 7. De hele nacht dansen in een lokale kroeg? Denk aan je image in het dorp, wie weet welke aantrekkelijke vrijgezellen er wonen. Veel succes op e-Matching."
- Miro

"Dat is een veel en vaak voorkomend verschijnsel. Niets om je over te verbazen, wel erg dom want het komt meteen uit! Het kan ook andersom: geen foto of een wazige foto en dan een verrassend leuke goed-uitziende intelligente sportieve man. Ik zet altijd laag in zonder hoge verwachtingen. Ik heb regelmatig een gezellige afspraak die - ook zonder vervolg - de moeite waard is gebleken. De heren die ik hier ontmoet, kom ik mijn leven niet tegen of in mijn werk maar dan is het geen date maar een zakelijke afspraak. Gewoon doorgaan, komt goed."
- Adeux

"Manicure, kapper, killerheels, nieuwe outfit? Ik denk dat jij zo ook een ander beeld van jezelf laat zien, net als je date. Zorg dat je er vlot en goed verzorgd uitziet maar benader wel de dagelijkse werkelijkheid. App eerst even samen, vraag om huidige foto's via de app. En bel een keer zodat je weet of hij ABN praat of met een zwaar dialect. En ben je dan nog steeds hoteldebotel? Plan een date maar doe dat niet bij je thuis of in een hotel. Eerste dates die in bed eindigen, zijn vaak niet op zoek naar een serieuze relatie."
- Femm

"Haha, is dit echt allemaal waar gebeurd? Zo ja, dan moet je er maar de humor van in zien. Al is het wel jammer van al die energie die je erin gestopt hebt. Ik hoop niet dat je een koutje hebt opgelopen van het op je blote voeten rennen. Neem anders een huisdier. Daar heb je meer aan dan aan een lelijke kerel. Is een schildpad niks?"
- paul49

"Beetje dom van alle betrokkenen en hopelijk een aanleiding tot bezinning. Heel oude en/of extreem flatteuze foto's zijn vrij gebruikelijk, dus een beetje doorheen kijken is dan wel handig. En als iemand er op de foto te goed uitziet om waar te zijn..."
- R

"Leuk en amusant verhaaltje... Waar of niet waar? Toch blijkt het maar weer eens dat de persoon-in-kwestie de grootste fout heeft gemaakt (die velen van ons maken) door met te grote verwachtingen naar een date te gaan. Bijna iedereen is of wordt in zekere zin teleurgesteld, omdat die ander niet zo leuk is als we zo dwingend hadden gehoopt. En als het in het begin wel leuk is, valt het later toch altijd een beetje tegen. Dromen zijn bedrog?! Welkom in het Echte Leven! Waar of niet waar (beetje aangedikt opgeschreven) maar wel weer eens een wijze & moraliserende les voor velen..."
- Mjuzik

"De man of vrouw die denkt met dit soort misleiding iets te bereiken, is een volslagen idioot..."
- Rik123

"Ik vind dit een uitermate denigrerend verhaaltje. Het zegt meer over de schrijfster dan de man die beschreven wordt. Wie noemt een medemens nou 'enge schildpad'?"
- Newt

"Het beste is om niks te verwachten. Dan valt alles wel mee. Vaak is er geen klik voor een liefdesrelatie, maar de avond kan gezellig verlopen en wie weet is er animo voor een vriendschap om interesses te delen. Dat kan ook! Ik ben daar ook open voor. Interessante mensen zijn welkom in mijn leven. Ongeacht of hij uiterlijk niet mijn type is. Uiteindelijk als er de perfecte klik ontstaat, is het uiterlijk een bijzaak. De klik heb je en soms snap je niet hoezo het kan komen want de persoon is een heel andere type dan je gewend bent! Chemie is een raar iets! Wel valt het me soms op dat veel mensen (mannen in mijn geval) oude foto's zetten. Als de bedoeling is dat er een date komt, waarom zetten ze niet een recente foto? De waarheid komt toch een keer boven water, en de fiasco is onherstelbaar omdat het vertrouwen weg is. Jammer. In ieder geval ik ga naar een date zonder verwachtingen, wel positief en vrolijk met zin om er een leuke tijd van te maken. Zo bespaar ik mezelf een hoop teleurstellingen. Alles valt dan mee. Zo heb ik intussen geleerd. Succes!"
- Lieverd68

"Nou, heel herkenbaar hoor! Ook ik heb eens zo'n horrordate gehad. Op zijn profielfoto's een mooie man, maar in het echt... Omdat we, afgaande op zijn telefoontje en e-mails, naar ik dacht veel gemeenschappelijks hadden stond ik open voor een date. In de week voorafgaande aan de date, stuurde hij me elke dag e-mails, muziekvideo's, foto's van zichzelf uit zijn jeugd enz. Het schepte bij mij toch bepaalde, achteraf natuurlijk irreële, verwachtingen. Ik maakte, net als de vrouw in het bovenstaande stukje, veel werk van mijn uiterlijk en toen ik op de afgesproken locatie aangekomen was, kwam een gerimpelde oude man me tegemoet. Hij had dun lang haar, dat hij in een staartje droeg en maakte op mij een onverzorgde indruk. Ik dacht nog: 'dit kan hem niet zijn', maar hij was het wel. Ik was zo onthutst dat ik meteen zei dat hij totaal mijn type niet was en ik van de date afzag. Wel erg direct, maar dan had hij maar voor recentere foto's moeten zorgen. Gefrustreerd en erg teleurgesteld ben ik huiswaarts gekeerd. Dus mannen, recente foto's graag!"
- Barber

"Dit lijkt me een heel vervelende ervaring. Alhoewel het misschien niet verstandig is zoveel energie te steken in een eerste date, kan ik me wel voorstellen dat je dat overkomt. Maar los daarvan verbaas ik me vooral over de vanzelfsprekendheid waarmee kaalheid, tot drie keer toe, haast automatisch met iets afstotelijks wordt geassocieerd. Als kalende, maar verder zeer verzorgde man, vind ik dat nogal confronterend en ook triest. Iedereen heeft zijn voorkeuren; ik ook. Maar stel je voor dat het verhaal van een man zou komen en dat er op dezelfde manier gesproken zou worden over een vrouw met grijs haar, een dikke kont, rimpels, een haakneus of hangende borsten. Sommige uiterlijke kenmerken kies je niet zelf, maar zijn geen reden om zo neerbuigend te doen."
- B

"Ik heb goede ervaringen met eerst - dus voor de face-to-face afspraak - even Skypen/Whatsappen. Dan heb je de ander gezien zoals hij/zij nu is en met een beetje geluk ook meteen een stukje van zijn/haar woonomgeving. En verder? Miro heeft een prachtige reply geschreven. Boven je bed hangen voor de volgende keer."
- GrijsWijs

"Helemaal met Newt eens. Leuk verhaal, beetje uit de grote duim gezogen, en het heeft ook iets van: 'kijk mij eens goed kunnen schrijven'. Natuurlijk doen mensen zich mooier voor dan ze zijn. En zetten zij hun beste foto's (soms oude) op deze site."
- Kreta3

"Eind vorig jaar verscheen ook bij mij in de mannengalerie foto's van een knappe man, met een voor mij aantrekkelijk profiel. Na berichten heen en weer besloten we snel af te spreken op neutraal terrein. We hadden veel overeenkomsten, dus ook ik was blij gespannen. Ruim voor tijd was ik al op de plek van onze afspraak. Keek uit naar de keurig geklede man met frisse uitstraling. De tijd verstreek. Zag een enkele alleengaande heer aan een tafeltje zitten, maar die was het volgens mij zeker niet. Het was een oude gebogen man en sjofel gekleed. Misschien staat hij buiten op mij te wachten, dacht ik. Dus ben weer naar buiten gegaan om hem daar op te wachten. Kan best te laat zijn door het een of ander. Niemand die langs kwam leek op de man met wie ik afgesproken had. Wat te doen? Ik besloot nogmaals naar binnen te gaan en goed te kijken. Maar nee, ik zag echt niemand die ook maar enigszins leek. Totdat ik nogmaals in de richting keek van de oude sjofel geklede man, die inmiddels op een andere plek zat. Hij wenkte. Ik denk: het zal toch niet... Maar ja, hij was het dus echt. Heb met hem nog een kop koffie gedronken, gesproken, en mijn verbazing geuit dat ik hem niet herkend had. Zelfs mijn excuses daarvoor aangeboden. Uiteindelijk heeft hij me, na een redelijk saaie middag, op de trein terug naar huis gezet. Voor herhaling vatbaar was zijn conclusie van de middag, wat mij verbaasde... Eenmaal thuis heb ik hem meteen een bericht gestuurd met een vriendelijk verslag van de vreemde middag. Een dag later is zijn profiel verdwenen."
- Ziltezee

Wat een heerlijk verhaal. Ik zou er zo de popcorn bij klaar zetten. Haaa! Ik vraag me wel af wie er gek was. De schildpad of de killer heels?"
- Carol8
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren