Inschrijven

Terug

'Een cultureel dingetje dat mij irriteert'

Do 28/03/2019 M.
ERVARINGEN

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag vertelt M. waaraan zij zich het meeste ergert tijdens het online daten. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je zelfs jouw droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Nog geen echte match
Ik sta al een tijdje ingeschreven op e-Matching. Reden van mijn mail is om iets te delen, iets wat me opvalt en een beetje dwars zit. Ik zou graag weten of andere vrouwen hier ook last van hebben.

Ik ben af en aan lid, om eerlijk te zijn met gemengde gevoelens. Enerzijds vind het een soort keurfabriek (van de ander maar ook van mezelf), anderzijds is het een modern en praktisch middel om (in mijn geval) mannen te ontmoeten en het toeval een handje te helpen.

Op dat laatste wacht natuurlijk iedereen, de man (of vrouw) van je dromen onverwacht ergens tegen komen. Want ik weet zeker dat iedereen soulmates heeft, niet één maar verschillende, maar ja, kom ze maar eens tegen...

Ik weet zeker dat iedereen soulmates heeft, niet één maar verschillende, maar ja, kom ze maar eens tegen...

Ik heb tot nu toe een aantal leuke en bijzondere ontmoetingen gehad, mooie ervaringen rijker en ik heb er zelfs een leuke vriend aan over gehouden, geen klik maar gewoon een ontzettend leuk iemand en we gaan als vrienden door het leven. Maar helaas dus nog niet een echte match gevonden. Bekend verhaal voor velen vermoed ik.

Leuke vrouw zoekt leuke man
Dit als intro op de reden van deze email. Ik ben begin 50, een werkende zelfstandige vrouw, zonder veel issues, al lang gescheiden en grotere kinderen die gedeeltelijk uit huis zijn. Ik mag ook van mezelf zeggen dat ik een jongere uitstraling heb, een slank en sportief lijf, kortom lekker in mijn vel zit.

Dolgraag zou ik een evenknie en leeftijdsgenoot willen ontmoeten, een man die er ook goed uitziet, een eigen leven en vrienden heeft, sportief is, en goed voor zichzelf zorgt. Niets te veel gevraagd, toch?

Ik heb de zoekcriteria dan ook ingesteld op een leeftijdsmarge van een paar jaar jonger of ouder. Op basis van de matches die ik via het systeem ontvang, schrijf ik zelf actief en reageer ik op berichten van anderen.

Ondertussen merk ik dat er een constante factor begint te ontstaan. Mannen willen jonge dames.

Groen blaadje
Ondertussen merk ik dat er een constante factor begint te ontstaan. Mannen willen jonge dames. Ik word regelmatig benaderd door mannen die jaren ouder zijn dan ik, niet een paar jaar, maar echt soms tot 12-15 jaar ouder. Dat zijn dan ook nog serieuze berichten. Daar heb ik vanzelfsprekend geen zin in. Ik zoek gewoon een leeftijdsgenoot.

Laatst weer zo'n man, 63 jaar oud. Als ik dan reageer, dat we geen match zijn en wat hij ervan zou vinden als hij zou worden benaderd door een dame van 73 jaar (want dat was ons leeftijdsverschil) is het stil aan de andere kant...

Ook valt het me op dat veel mannen in hun profiel zetten dat ze een vrouw willen tot maximaal XX jaar, en dat die leeftijd dan bijv. 4 à 5 jaar jonger is dan zijzelf.

Standaard
Ik kan me voorstellen dat een man een jongere vrouw wenst als partner, en iedereen mag zijn persoonlijke voorkeuren hebben, maar het irriteert me als ik merk dat dit een soort standaard begint te worden of een criterium dat normaal wordt gevonden. 'Man van 50 zoekt vrouw tot max. 42-43 jaar'.

Het irriteert me als ik merk dat dit een soort standaard begint te worden of een criterium dat normaal wordt gevonden. 'Man van 50 zoekt vrouw tot max. 42-43 jaar'.

Hoezo? Ben je niet tevreden met een vrouw van je eigen leeftijd? En het ergste vind ik nog, dat dit blijkbaar een normaal en geaccepteerd fenomeen aan het worden is.

Moeilijke zoektocht
Nou hoef ik niet per se een veel jongere man, maar er zijn ook vrouwen die daar wel naar op zoek zijn. Helemaal prima, maar ik denk dat zij het een stuk moeilijker hebben. Ja, misschien voor een avontuurtje (type rijpere, ervaren vrouw) of met de kans om zich door 'hongerige' mannen makkelijk te laten verleiden voor een nachtje seks, maar verder.

Kortom, ik merk dat het zoeken naar een leeftijdsgenoot voor een vrouw ingewikkeld is. Moet ik dan maar genoegen nemen met een man die veel ouder is (nee!). Waarom kunnen mannen wel in leeftijd naar beneden zoeken en is dat voor vrouwen niet vanzelfsprekend? Echt een cultureel dingetje, dat mij irriteert. Ik ben benieuwd wat andere vrouwen (maar ook mannen) hiervan vinden en hoe ze hiermee omgaan.


+ Reacties

"Ik merk dit niet zo. Over het algemeen reageren mannen die 3 tot 5 jaar jonger zijn en af en toe een uitschieter naar boven. Ben het met je eens dat het nog vaak als standaard gehanteerd wordt dat mannen ouder zijn dan hun partner. Maar bij mij geldt dat niet."
- Anoniem

"Helaas herken ik dit fenomeen ook, en ook ik zie het steeds vaker. Ik ben zelf 46 en er reageren mannen van 63 jaar. Deze mannen gaan bijna met pensioen, terwijl ik bijna altijd jonger word geschat (en niet alleen door mannen), net een bedrijf aan het opstarten ben, vol in het leven sta en gewoon een leuke man zoek van mijn eigen leeftijd! Ik krijg soms het gevoel dat mensen (lees in dit geval mannen) denken dat het internetdaten een online bestelling is en niet verder kijken naar de uitstraling en de mens erachter. Hopelijk verdwijnt dit fenomeen weer snel. Want (oudere) mannen, je kunt je nog wel 18 voelen maar echt, je bent het niet meer. Ga op jacht en geniet gewoon met iemand van je eigen leeftijd."
- F

"Erg herkenbaar verhaal. Ben blij dat ik kennelijk niet tot die 'constante factor' hoor. Ik krijg meestal geen berichten van oudere vrouwen, maar ze zitten wel te kijken. Ik zoek zelf iemand van mijn leeftijd, een paar jaar ouder is geen probleem. Nog iets om over na te denken: als je weet dat vrouwen over het algemeen zes jaar ouder worden dan mannen, en je wilt samen oud worden, dan zouden mannen dus een vrouw moeten kiezen die zes jaar ouder is. Toch? Romantische gedachte?"
- Platinum

"Ik ben het hier hier helemaal mee eens; ik verbaas mij hier al heel lang over. Het is niet van deze tijd. Het komt op mij over als ik zo'n leeftijdseis lees, dat de mannen in kwestie hun eigen leeftijd ontkennen. Jammer dat het nog steeds bestaat."
- Ien21

"Helemaal mee eens! Ook opvallend: niet zozeer de wens voor een jongere vrouw uitspreken, maar een kinderwens hebben als 50-plusser (man). Wat mijns inziens impliceert dat je een vrouw zoekt die toch minstens 10 à 15 jaar jonger is. Begrijp je irritatie volkomen!"
- Anoniem

"Zo zit ik niet in elkaar. Ik kan natuurlijk alleen voor mijzelf spreken. Maar er zijn vast meer mannen zoals ik. Ik kom liefst een vrouw van rond mijn leeftijd tegen. Die vind ik het meest aantrekkelijk. Wat ik wel belangrijk vind is dat een vrouw van rond mijn leeftijd een sprankelende (sorry voor het jeukwoord) uitstraling heeft. Sommige vrouwen van rond mijn leeftijd vind ik er wat afgemat uitzien (waardoor ze er uit zien alsof ze wel 20 jaar ouder zijn) en sommige juist heel levendig. Levendig vind ik heel leuk. Het is leuk als je allebei in ongeveer dezelfde tijd bent opgegroeid. Het is meer dan alleen dat je dan wat meer te delen hebt. En het fijne van rond mijn leeftijd is, is ook dat de kinderwens dan duidelijk is (die heb ik niet meer, al reeds voldoende voorzien). Het meest belangrijk vind ik ook dat de vrouw al wat levenservaring heeft en in een zelfde leeftijdsfase zit. Ik vind een goed gesprek kunnen hebben erg belangrijk en ook humor. Dat deelt toch een stuk gemakkelijker met iemand van dezelfde leeftijd dan met iemand van tig jaar jonger. Een levendige vrouw van rond de 5 jaar meer of minder, dat is waar ik voor ga. Er zijn mannen die op slank vallen, veel vrouwen vinden dat ook mooi bij zichzelf. Ik vind weer juist normaal tot volslank mooier aan vrouwen. Zelf ben ik atletisch slank. Ik zeg dit om vrouwen die gek worden van het groene blaadje of vrouwen die zwanger zich minder vrouw voelen vanwege een maatje meer een hart onder de riem te steken dat echt niet alle mannen hetzelfde zijn."
- Simon75

"Beetje veel tekst om vooroordelen over mannen te spuien. Ik krijg als man ook heel veel berichten van vrouwen die veel ouder zijn. Denk dat het een natuurlijke reflex is om jongere partners te zoeken. Iedereen voelt op zijn of haar klompen aan dat mantelzorg in de toekomst noodzakelijk is vanwege de vergrijzing en bezuinigingen in de zorg. Dan kun je maar beter een jonge partner hebben."
- Jorges

"Ik merk aan de andere kant ook dat dames op deze site mij vaak als 'te oud' bestempelen, en ondanks een leuke potentiële match afhaken. 'Waarom dan niet iemand van je eigen leeftijd zoeken?', vraag je je wellicht af. En daar moet ik bekennen dat er slechts heel weinig vrouwen van midden-40 zijn die mijn hart sneller doen kloppen. Kijk op leven en toekomst, activiteiten en interesses... Ik match gewoon niet met leeftijdsgenoten. In ieder geval niet 'hier'. In zeker zin vind ik het een tekortkoming van sites als deze... Dat leeftijdslabel dat onwillekeurig om je nek bungelt, terwijl dat in het echte leven pas veél later aan bod komt, en veel minder een issue is. Het werkt selectie en wellicht zelfs een zekere discriminatie in de hand. Ik neem toch aan dat mensen hier op zoek zijn naar een partner. Niet naar een setje data dat past. Uiteindelijk maken lengte, opleidingsniveau en leeftijd écht niet het grote verschil... Match op wat écht belangrijk is voor mensen, e-Matching mag daar best eens wat in vernieuwen/veranderen... Innovatie staat al veel te lang op nul."
- E

"Goed dat je er over begint, M! Ik ben een vrouw van 31 en maak hetzelfde mee. De mannen die beter naar jou zouden kunnen schrijven, sturen helaas een bericht naar mij. Veel ouder, gescheiden, kinderen vaak de deur al uit en dan toch denken dat we een goede match zouden zijn. In het echt word ik trouwens nooit mee uitgevraagd door mannen van deze leeftijd. Ik heb er bij staan dat ik een kinderwens heb, wat zoeken ze dan toch?"
- Anoniem

"Zeer herkenbaar! Ik (vrouw, 56 jaar) krijg bijna nooit berichten van mannen die jonger zijn dan ik, als ik ze aanschrijf, krijg ik zelden bericht terug. En ook ik krijg regelmatig berichten van mannen die meer dan 10 jaar ouder zijn, terwijl ik in mijn profiel duidelijk aangeef, dat ik iemand zoek die in dezelfde levensfase zit, dus nog lang niet met pensioen is. Laatst was er zelfs een man van 84 die dacht dat we een goede match waren. En beledigd toen ik hem vertelde dat ik geen belangstelling had. 'Leeftijd is maar een getal', zei hij nog. Maar wees eens eerlijk mannen. Hoe groot is de kans dat ik met zo iemand nog 30 jaar fijn samen kan zijn?"
- Gimber

"Beste M. Het valt me op dat je in je relaas regelmatig het woord 'irritatie' bezigt. Dat zegt dus helaas wel iets over jou. Waarom laat je die ander niet in diens waarden? Als anderen nou zo graag een jongere partner willen... Ga jij dat veranderen? Vis in de vijver waar jij je wel mee verbonden voelt. En het feit dat je jezelf middels internetdaten in de etalage zet, is géén garantie om een leuke partner te vinden. Althans die voldoet aan jouw criteria... Als ik een populair woord mag verbuigen: 'Word geen relatiedrammer';, maar leef in het NU en maak je niet afhankelijk van die ene, misschien toch niet zo ideale man ergens (ver) in de toekomst. Er zijn belangrijker waarden dan leeftijd en jij bent toch degene die daar ja of nee tegen zegt. Nou dan. Laat je leven niet beheersen door jouw dwingende (ego-)behoefte van wat er niet is (dat zal altijd zo blijven!), maar zie en geniet van hetgeen er NU is. Als je er zo in staat, kun je een heleboel mooie kansen op een liefdevolle relatie missen. Met onverwachte kwaliteiten. En dat alleen maar voor een getal?! Uitstraling en leefstijl is belangrijker. P.S. Ik zou het woord 'dingetje' hier niet in de mond nemen c.q. bezigen op een datingsite. Weer zo'n hip maar misplaatst modieus jeukwoord. Sterkte met je queeste."
- Mjuzik

"Je kunt het ook zo zien: Doordat die mannen harde leeftijdsgrenzen hanteren, beperken ze zichzelf en lopen ze misschien wel die ene, geweldige vrouw mis die (net) niet in hun categorie valt. En het is de vraag of je met een dergelijk star iemand moet willen omgaan. Ik ben het eens met Mjuzik, laat ze gaan, je kan dat toch niet veranderen. Ook ik, als midden vijftiger, word regelmatig benaderd door mannen die qua leeftijd eerder in de leeftijdscategorie van mijn ouders dan die van mij vallen. Het zij zo. Elke positieve reactie zie ik trouwens als een compliment, zeker als een man werk heeft gemaakt van zijn reactie. Ik wens je veel geluk."
- Martina

"Wat ik regelmatig op profielen van mannen van eind vijftig zie staan. 'Ik voel me jonger dan mijn leeftijd aangeeft, dus zoek ik een vrouw die 10 jaar jonger is'. Alsof een vrouw zich niet veel jonger kan voelen en kan sprankelen wanneer zij die zelfde leeftijd heeft. Dit onderwerp heb ik ooit tijdens een date met een man besproken die een leeftijd van 5 jaar jonger had opgegeven in zijn profiel dan hij in werkelijkheid was. Hij moest toen erkennen dat hij gewoon bang was om ouder te worden."
- Smile

"Is een en ander niet eenvoudig op te lossen door in je profiel te zetten in welke leeftijdsgroep je zoekt? Ook ik reageer soms op een jongere vrouw en soms staat die daar ook voor open, maar als ik in haar profiel lees dat zij een man zoekt die vele jaren jonger is dan ik bespaar ik mij de moeite. Hoe dan ook ben ik van mening dat de gewenste leeftijd van de partner een standaard veld zou moeten zijn bij e-Matching, zoals je eigen leeftijd dat ook is. Als je daar dan ook nog op kunt zoeken bespaart dat moeite en ergernis."
- Diepgang

"Ook ik vind het heel herkenbaar! Men zegt ook nog heel veel energie te hebben en zich lang nog geen xx jaar te voelen, maar dat geldt voor mij ook! Dus het leeftijdsverschil blijft... Ik wil gewoon het liefst iemand van ongeveer mijn leeftijd, ik sport best veel en fanatiek, heb dus ook veel energie, en een oudere man die niet of nauwelijks sport, dat gaat op termijn gewoon wrijven. Ook als een eind 50-er zich kleedt als mijn vader, daar ben ik nog niet aan toe hoor! En wat een 'cultuurdingetje' betreft: sommige mannen zoeken een vrouw die kleiner is dan zijzelf, maar ook sommige vrouwen selecteren op de lengte van een man, zij willen geen man die kleiner is dan zijzelf. Dat vind ik pas idioot!"
- Poldervrouw

"Dit komt mij helaas bekend voor... Gelukkig krijg ik niet alleen reacties van oudere mannen, want dan zou de moed je in de schoenen zakken. Maar er is inderdaad een aantal leden hardnekkig aan het proberen om een veel jongere vrouw te veroveren. Ik ben zelf begin 50 en ik woon in het noorden van het land. Als ik dan reacties krijg van heren van half zeventig, begin tachtig jaar uit Zeeland of Limburg, denk ik: wat moet ik hiermee? Denken deze heren nu werkelijk dat dit een kans van slagen heeft? Of denken ze dat ik wanhopig ben? Alsjeblieft heren, denk eerst even na voordat je een verzoek stuurt naar iemand die 25 jaar jonger is en meer dan 200 km bij je vandaan woont..."
- Eva10

"Feit is dat het gewoon niet zo gemakkelijk is als dat het lijkt. Ik herinner me mijn eerste stappen ooit in deze wereld; het leek me een oase aan leuke mannen. De keuze is reuze zeg maar. Maar ja, niets is minder waar. Geen idee dat het zó moeilijk zou zijn. Een jongere man hoeft van mij juist NIET maar ook dan valt het nog niet mee. Mijn criterium voor een langere man is de grootste uitdaging. Dat kan idioot gevonden worden, maar het is mijn gevoel. En wat een ander daarvan vindt, is voor de ander. Op ieder potje past een dekseltje en de aanhouder wint."
- Sofietje24

"Het enige wat ik bespeur als ik de reacties lees is dat iedereen zo bezig is met het een ander: veroordelen, irritaties, meningen...pfff. Laat een ieder op zoek gaan naar de persoon, leeftijd, het uiterlijk waar hij of zij zichzelf prettig voelt. Daar zijn we hier tenslotte allemaal voor!"
- Marie67

"Volgens mij staar je je wat blind op iets dat op zich niet zo belangrijk is. Je kunt altijd duidelijk maken dat je niet gediend bent van iemands avances. Datingsites hebben nu eenmaal voor- en nadelen. Ikzelf (M, 55 en naar men zegt best goodlooking) zit met precies het omgekeerde, ik val juist op oudere vrouwen - en die zien mij meestal niet zitten. Ja, wel van afstand, ik krijg echt genoeg belangstelling en ook van (veel-) jongere dames, maar verder? Meestal blijken ze vooral bang voor veroordeling door hun omgeving, eigenlijk willen ze best, maar ze durven het gewoon niet aan want ja zeg, wat zullen de buren en mijn vriendinnen er wel van denken? Dat werk. Jammer dan voor mij (en mogelijk ook voor hen), maar ik ga er geen heel verhaal van maken, het is zoals het is. Ook dat lijkt een cultuurdingetje of constante factor; een oudere vrouw met een zichtbaar jongere man is blijkbaar taboe in dit zo vrije land. Het zij zo! Wie weet tref ik ooit toch een leukerd die zich van dat soort onzin niets aantrekt en gewoon durft te kiezen voor mij. Trouwens, hoe zou je het vinden als iemand je vader zou verslijten voor een 'ouwe bok'?"
- Anoniem

"Jammer dat je je irriteert en je daardoor afgeleid wordt van je doel namelijk mannen waartoe jij je aangetrokken voelt leren kennen. Persoonlijk heb ik ook de ervaring dat veel oudere, maar ook veel jongere mannen interesse in mij hebben. Bij beide categorieën voel ik mij beledigd en niet serieus genomen. Ik heb daar maar 1 logische verklaring voor en dat is omdat ze ervaren hebben dat er vraag naar hen is door vrouwen van mijn leeftijd, mijn type vrouw, etc. En ik heb daar 1 antwoord op: ik zeg in mijn profiel duidelijk wat ik wil (en niet wil) en dit probeer ik zo positief mogelijk te brengen zodat degene die ik wel wil aantrekken geen negatieve vibes krijgt. In real life word ik misschien nagekeken door oudere mannen of heel jonge mannen, maar word niet door ze benaderd omdat ik hen daar niet toe uitnodig. En zo wil ik dat ook graag op een datingsite. Succes!"
- Olijf

"Laten we het probleem van leeftijd, schoonheid en eisenlijstjes eens op een humoristische manier benaderen aan de hand van de volgende anekdote: De ideale (modellen)maten van een vrouw zijn bekend neem ik aan: 90-60-90 cm. Mannen vinden het prachtig, toch? Er wordt erg veel naar verwezen hier. Nu zijn er ook ideale maten voor mannen die wij vrouwen fantastisch vinden, dus heren let op! 90-42-90... 90 jaar oud, 42 gr/C koorts en 90 miljoen op de bank! En laat iedereen hier zijn eigen conclusie uit trekken en/of gewoon hartelijk lachen..."
- Zolief

"Ik heb de zoekcriteria ook ingesteld op een leeftijdsmarge van een paar jaar jonger of ouder. Op basis van de matches die ik via het systeem ontvang, schrijf ik zelf actief en reageer ik op berichten van anderen. Wat ik dan wel jammer vind is dat dit dus andersom niet geldt en dat oudere en jongere buiten die marge je wel kunnen zien of op je kunnen reageren. Dat is het zelfde als je zoek gebied. Maar dat is misschien een instelling vanuit e-Matching waaraan gewerkt kan worden?!"
- Bar35

"Mensen hebben een bepaalde voorkeur. Dat schrijven ze in hun profiel. Dat doe ik ook. Als dat niet aantrekkelijk is voor mij, reageer ik niet. Wat is het probleem? Voor mij is leeftijd niet echt een issue. Als het dat wel voor de ander is, is het te hopen dat het past en anders niet. Anders kan het niet voldoen aan de door de ander gestelde leeftijdswensen toch mooie ingang zijn voor een gesprek?"
- 0laf

"Ik zou zeggen laat iedereen zijn eigen keuzes maken en oordeel daar niet over. Het komt wat gefrustreerd over en er is geen mens die nu denkt 'Oeps ik moet in mijn eigen leeftijdscategorie gaan daten'..."
- Rik123

"Het lichaam verouderd. In je gedachtewereld niet. Ik ga er niet te diep op in. Want deze twee zinnen schieten toch tekort. Maar dit is beperkt denken. Ook dat mag. Maar veel is een state of mind. Sommigen zijn met 25 of 30 jaar al opgebrand. Sommigen zijn 40 of 50 of ouder. En zijn jong van geest en in de bloei van hun leven. De dag wanneer je wieg op aarde komt,kan je niets aan doen. Leeftijd is een getal, maar zo is er zoveel waar sommige mensen je op afrekenen, zoals,status, opleiding, afkomst, je beroep en je leeftijd en nog meer. Je vooral niet druk om maken."
- Leeuw48

"Op e-Matching kan je een zoekleeftijd instellen. Ik ben 68 en heb mijn zoekleeftijd op 63-70 ingesteld; die zit in een vergelijkbare leeftijdsfase als ik. Een vrouw van 63 benader ik toch met enige schroom: zou ze mij niet te oud vinden? Dat mag. Op vrouwen ouder dan 70 reageer ik ook. Ze krijgt sowieso een antwoord. Is ze actief en sportief en reislustig, dan heeft ze mijn interesse. Dan nog wel hopen dat haar foto's (als ze die heeft geplaatst) recent zijn."
- Geenetalage

"Een typische de pot verwijt de ketel artikel. Als man ben ik niet geïnteresseerd in de carrière of status van een vrouw, maar vrouwen andersom absoluut wel. Het nieuwste excuus van vrouwen is om een veel jongere man te willen omdat vrouwen ouder zouden worden, alsof ik daar tijdens het daten mee bezig ben. Mijn vrouw is met pensioen, ikzelf moet nog 10 jaar, zien jullie dat voor je? Vrouwen doen zich vaak ook veel jonger voor dan ze er uit zien, of in werkelijkheid zijn. Wat er werkelijk aan de hand is, is dat we het onderste uit de kan willen en dat is niet reëel."
- Ren71

"Wat is het doel van dit betoog? Ik zou me hier totaal niet mee bezig houden en je alleen richten op de reacties die voor jou interessant en gewenst zijn. Hoef je je ook niet te ergeren."
- MrVie

"Helemaal eens met artikel! Ook ik (47) krijg geregeld berichtjes van mannen die 55+ zijn. Ik word daar niet erg blij van! Ik heb wel eens een date gehad met iemand die ruim 10 jaar ouder was, om eens te kijken hoe dat voelt. Maar ik had werkelijk het gevoel dat ik met m'n vader op stap was. Ik vind het ook best zelfingenomen als je een berichtje stuurt naar iemand die ruim 10 jaar jonger is. Maar misschien zit het zo; niet geschoten altijd mis!"
- Malissa

"Helemaal herkenbaar. Als jong voelende 50-er is het lastig een soortgenoot te vinden. Mij lukt het dus ook niet iemand te vinden. Succes!"
- Tomaatje

"Weinig aan toe te voegen, en helemaal mee eens, alsof wij vrouwen niet goed zijn op zekere leeftijd en alleen maar jonge broekjes willen..."
- Golfy

"Erg herkenbaar. Het zou juist andersom moeten zijn. Vrouwen leven over het algemeen langer dan mannen. Om van het langer samen te genieten zou een vrouw een wat jongere man moeten hebben."
- Vina

"Nou, ik heb juist als best oké uitziende vrouw de andere ervaring. Jonge mannen willen mij! Net een relatie met een man 20 jaar jonger achter de rug van bijna een jaar. Ben zelf bijna 50. De 30ers zijn hele leuke geëmancipeerde mannen hoor. Kunnen veel beter over hun gevoel praten en hebben vaak meer respect voor vrouwen. Helaas hebben ze ook vaak een sixpack, die neem ik op de koop toe he. Dus gewoon niet zo in hokjes denken en zien of ie leuk is. Al snel merk je niks van leeftijdsverschil meer. Voel je niks van!"
- Loulou

"Het selecteren van de partner: een ieder heeft er recht op. Let wel, ik vind: als iemand enkel let op het uiterlijk aspect, degene naar mijn mening niet een serieuze (langdurige) relatie wilt. En, lieve dames/heren: wil je wel contact en je tijd + moeite investeren in iemand die niet... Verder kijkt dan de omvang van je: taille, cup bh, sixpack, haren strak in de gel, spierwitte tanden of altijd strak in pak. Iemands leeftijd of uiterlijk zegt lang niet alles, het gaat om de persoon! Wel van belang: is er een klik in het echt, kun je gezellig kletsen en lachen met elkaar? Succes, allen!"
- Saja

"Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en wensen die men moet respecteren. Leeftijd kan een van de criteria zijn waarvoor je een voorkeur hebt. Ik krijg ook berichten van dames die beduidend jonger zijn maar gelukkig ook van oudere dames. Wat ik wil aangeven is dat er ook vrouwen zijn die de voorkeur geven aan een oudere partner. Ik beschouw in ieder geval elke reactie als een compliment en lees hun profiel met belangstelling. Het is het totaalplaatje waarom iemand je wel of niet aanspreekt. En als je er moeite mee hebt om benaderd te worden door oudere mannen dan denk ik dat je je moet gaan afvragen waarom ze jou benaderen en of het online daten wel het geschikte platform voor je is. Dat je dat irriteert zegt veel over jou. En om het als een cultureel dingetje te kwalificeren ervaar ik als stigmatiserend en pedant. Hou het simpel en zet duidelijk in je profiel welke leeftijd de bovengrens heeft. Om met een mooie uitspraak van Agatha Christie te eindigen: One has occasionally to pocket ones pride and readjust ones ideas."
- Cityguy043

"Heel herkenbaar en ik erger me daar ook aan. Zegt dat iets over ons? Waarom? Het gaat erom dat je in dezelfde leeftijdsfase zit. Als hij dan over een aantal jaar met pensioen gaat en ik mag nog 15 jaar werken; dat past toch niet? Ik heb nog een jong kind en voel me alleen om die reden al jonger dan mijn leeftijd van 50. Het bewijst voor mij weer één ding; deze mannen gaan vooral voor het uiterlijk (energie? Ja ja, daar trappen wij niet in. Dat heeft nl. met veel meer dingen te maken dan met de leeftijd)."
- Dorien69

"Herkenbaar verhaal. Tja, wat doe ik eraan? Kijken naar wat ik leuk vind. En dit soort mannen ontwijken. Mannen die per se een jongere vrouw zoeken zijn heel onzeker en vinden zichzelf al te oud. Ze hebben een uitstraling van iemand die kleren draagt dat 2 maten kleiner is. Zeer onaantrekkelijk!"
- Samkhya

"Nou, nou niet zo belerend hoor Mjuzik, en Jorges wil een jongere vrouw, die later zijn mantelzorgster moet zijn, we zijn gewaarschuwd, haha! Ik ben het wel eens met de briefschrijfster. De meeste mannen zoeken iemand die veel jonger is, Ik vraag me trouwens af welk type vrouw dan met zo'n veel oudere man een relatie wil. Volgens mij duidt het erop, dat het die mannen voornamelijk om het uiterlijk gaat, want wat kan het anders zijn? Er zijn genoeg vrouwen van hun eigen leeftijd die nog net zo sprankelend zijn als die veel jongere vrouwen. Er zijn ook mannen die juist een oudere vrouw zoeken."
- Barber

"Beste M, je post heeft wel wat los gemaakt hier. Ik vind het jammer dat je dat zo ervaart. Leeftijd is maar een getal. Het heeft wel invloed op ons fysieke voorkomen, maar we zijn geen van allen perfect hier en anders is het een nepprofiel. Als je zo fantastisch bent als je zelf beschrijft, dan zal er echt een leuke vent zijn die van je zal houden om wie je bent. Tot dan hoop ik dat je je teleurstelling los leert te laten, dat zijn hun lessen wellicht, niet de jouwe."
- Leonardo43

"Leeftijd doet er wel toe, en andere dingen ook. Maar doen alsof leeftijd er niet toe doet, iemands fysiek ook niet, ik blijf het herhalen: het doet er wel toe, zeker hier."
- Jael

"Ik heb zelf altijd een voorkeur gehad voor oudere mannen, de vader van mijn kinderen is zelfs 21 jaar ouder dan ik. Voor mij is het dus een vanzelfsprekendheid eigenlijk. Ik word ook vaker benaderd door veel jongere mannen en ik kan er weinig mee. Ik geloof niet dat het een cultuur dingetje is. Het oudere man-jongere vrouw is niks nieuws. Het gaat vooral om de klik en die is leeftijdsloos denk ik."
- Bar

"Heel herkenbaar. En ik vind dus dat leeftijd wel uitmaakt. Als vrouw van 53 zit ik niet meer te wachten op een man van 68. Die wordt over een paar jaar 70 (hoop ik voor hem) en dan zit ik nog vol in mijn leven. Liever iemand van eigen leeftijd, maar ja, dat downdaten doen best veel mannen. Ik vind dat sneu. Ze missen zo alle leuke vrouwen van hun eigen leeftijd. En ik vind mannen die dus gewoon met iemand van hun eigen leeftijd willen daten, veel sexier en meer zelfkennis hebben."
- Anoniem

"Toen ik zonder mijn beroep te vermelden ging daten, kreeg ik x reacties. Toen ik later vermeldde dat ik medisch specialist ben, kreeg ik vier maal zo veel reacties. Moet ik me beledigd voelen? Ook een cultuurdingetje? Kijk of er een leuke persoon tussen zit."
- Hoop

"Helaas maar al te herkenbaar, ook daarom af en aan hier aanwezig. Mannen lijken het niet te snappen. Zelfs wanneer je het in je profiel zet krijg je nog reacties van mannen die 10-20 jaar ouder zijn (heb er heel expliciet in staan een leeftijdsrange en dat mannen van 10-15-20 jaar ouder hoe jong ze zich ook voelen niet hoeven te reageren - ik voel me ook veel jonger). Daar heb ik geen trek in. En wanneer je zelf op mannen reageert die wel van je eigen leeftijd zijn krijg ik vaak een kort berichtje dat ze de match niet zien... Daarom gestopt met te betalen hier."
- Anoniem

"Compliment voor het bespreekbaar maken, en gezien de reacties is er veel herkenbaarheid met het thema. Ik sluit me aan bij de schrijfster. Als een vrouw reacties vraagt van een leeftijdgenoot, ga dan niet tóch denken dat je in de smaak valt als je 10 jaar ouder bent. En ja, het gaat vooral over de fase waarin je zit, en niet zozeer het getal van de leeftijd. Eens... En ja, iedereen heeft recht op zijn of haar eigen keuze. Ook eens. Goed om het erover te hebben, dat alleen al helpt me."
- Anoniem

"Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Heel herkenbaar en het is ook mijn ergernis. Ergeren levert alleen niks op dus ik doe mijn best erop te blijven vertrouwen een partner te vinden van ongeveer mijn eigen leeftijd met max. 5 jaar ertussen. Overigens heb ik enkele stellen om mij heen gehad waarbij de man veel ouder was dan de vrouw en het leuke aan het leeftijdsverschil hield maar kort stand. De meeste zijn niet meer samen."
- glorie

"Helemaal mee eens! Ik was nog geen uur lid of er keken al genoeg mannen van boven de 50 naar mijn profiel en begonnen ook berichten te sturen. Ik ben zelf 35! Ik vind het gewoon eigenlijk heel creepy van deze mannen."
- Anoniem

"Ik begrijp je frustratie op dit punt. Maar ik vind het niet geheel terecht als je het zo kwalificeert als je in je bericht doet. De liefde, seksuele aantrekking, mentale prikkels etc. zijn echt het recht van ieder individu op zich. Je kunt niet zomaar voor andere beslissen wat hun motivaties zijn en daar zomaar iets van vinden. Er liggen ongelofelijk veel redenen aan dit fenomeen van leeftijdverschil ten grondslag. Te veel om zo maar weg te zetten als ongewenst vind ik. Ten tweede doe je net alsof het andersom niet is geaccepteerd. Maar hier ligt hem de pointe. Het is aan een ieder om te bepalen of hij of zij zich iets aan trekt van wat de omgeving vind. Ook aan jou. Ik ken zeer veel vrouwen die een jongere vriend hebben en net als ik - die een veel jongere vriendin heeft gehad - zich geen drol aantrokken van de mening van de omgeving. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat een relatie met leeftijdverschil evenveel hobbels als verrijkingen kent. De idee dat het alleen om seks gaat - wat jij overigens niet erbij haalt gelukkig - is echt onvolledig. Er spelen ontzettend veel verschillende soorten belangen en verlangens een rol. En als laatste: je ageert tegen een eeuwen oud biologisch gegeven. Ik ben bang voor jou dat dat nooit gaat veranderen. Met andere woorden, zoveel moeite ik moet doen om een originele profieltekst te vinden tussen pagina's aan clichématige profielteksten van vrouwen die geen enkele moeite doen om hun verlangens persoonlijk te omschrijven, zul jij in het woud van veel oudere mannen die ene leuke man moeten vinden en de rest for granted moeten nemen. Sorry. Of klik aan bij een leuke toyboy en probeer dat eens uit."
- ingmar88
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren