Inschrijven

Terug

'Het waren twee fantastische uren'

Ma 24/09/2018 W.
ERVARINGEN

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Helaas zijn dates niet altijd wat je ervan hoopt. Vandaag het verhaal van W. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Ken je dat, dat je je ontzettend kunt verheugen op een glas koud bier met een grote schuimkraag erop, waar je je eerst doorheen moet bijten vooraleer je aan de feitelijke drank toekomt. En als dat drankje dan na lang wachten komt het een doodgeslagen drankje blijkt te zijn, dat de naam bier niet verdient. Ook omdat het bij het proeven lauw van temperatuur blijkt te zijn? Zo voelde het toen ik onlangs een afspraak had met een vrouw die bij mij op bezoek kwam.

Gedateerde foto's
In de aanloop naar de date hadden we een leuk e-mail-, whatsapp- en telefooncontact. Ook de foto's die ze had opgestuurd mochten er zijn. Jammer alleen dat die foto's bij aankomst uit een vorige eeuw gedateerd leken te zijn, hetgeen niet erg is, want iedereen wordt ouder en dat ga je zien, was haar gezichtsuitdrukking ook veranderd. Van een open uitstraling was ze veranderd in iemand met een verbitterde blik.

IJsbreker
Tijdens het contact voorafgaand aan de date appte ze op een gegeven moment dat ze graag wilde weten hoeveel ik woog. Het was, bleek even later, meer als geintje bedoeld om, op het moment dat een gesprek stil zou vallen, deze 'ijsbreker' tevoorschijn te halen. Ik geloof dat ik denk dat ik deze ijsbreker tijdens onze live ontmoeting wel tien keer van stal had kunnen halen. Maar voor mijn gevoel was het ijs t bevroren om succes te kunnen hebben.

Wat nu?
Kortom, we hebben nog samen gegeten en daarna vroeg ze 'Wat nu?' Ik bood aan om ergens in huis een slaapplek in orde te maken, zodat ze daar zou kunnen slapen, maar zelfs dat was te veel. Ze vroeg of er een hotel was. Ik heb gezegd dat er wel een was, maar dat een hotel in een stadje verderop beter zou zijn. Zonder dat ik hoefde te reserveren is ze vertrokken. Zoals in de Tempo-Team reclame zo mooi gezegd wordt 'het waren twee fantastische uren', langer is ze niet geweest.


+ Reacties

"Beste W,

Ik zou zeggen: niet zoveel mailen, appen en bellen voor je eerste ontmoeting en deze op een neutrale plek plannen ergens tussen de twee in. Hoe hoger de verwachting, hoe groter de kans op ontgoocheling. Verder zou ik een vrouw niet vergelijken met een goed of slecht biertje maar dat is persoonlijk.

Succes met jouw zoektocht!"

- FLD

"Wellicht was het verstandiger geweest om de eerste keer op neutraal terrein af te spreken in plaats van bij jou thuis?
Ik denk overigens dat maar heel weinig mensen jouw aanbod voor een slaapplek bij een (vrijwel) onbekende aangenomen hadden."

- Gerben

"Los van het feit dat je contact hebt met iemand en dat in real live het plaatje heel anders is dan de foto. Uiteraard krijg je een beeld in je hoofd en heb je daar een verwachting bij. Dat is natuurlijk niet leuk maar kan tijdens een gesprek bij een etentje toch op de achtergrond raken. Een eerste date bij je thuis en iemand n slaapplek aanbieden en schrijven 'zelfs dat was te veel'... Ik ben waarschijnlijk ouderwets met mijn 49 jaar maar de eerste date spreek ik ergens af om bijvoorbeeld een koffie of drankje te drinken op een gezellig terras. Nooit bij iemand thuis en ik zal na een eerste etentje ook nog niet blijven slapen. Dus ik wil zeggen...Zo vreemd is het niet dat ze niet bleef slapen. Hoe goedbedoeld ook van je.

Ik hoop natuurlijk dat je een leuke, passende dame tegenkomt."

- 1bloem

"Teleurstellend, een date die zo verloopt! Ik kan mij jouw reactie voorstellen. Je ziet regelmatig beeldmateriaal dat te verouderd is. Misschien een idee om als je een naam hebt deze te googlen. Dat levert soms ook beeldmateriaal op, van recentere datum.

Verder valt mij wel op dat het een logeerdate was. Waarom zo snel? Want zelfs al had de vrouw wl op de foto geleken, je weet pas of je echt een klik hebt als je iemand ziet. Geest, ziel en lichaam horen een beetje samen op te gaan. Nu lag vooral de nadruk op de geestelijke klik en de ziel (emotie) zonder het lichaam gezien te hebben.

Misschien is speeddating een optie? Dan heb je en geest en ziel en lichaam in het echie."

- Katie

"Spreek nooit een eerste keer thuis af. Je kunt uiteindelijk geen kant meer op als het zo tegenvalt. Zo'n afspraak thuis schept ook (te) veel verwachtingen (want ze zou eigenlijk bij je blijven slapen?). Een neutrale plek is beter. Desnoods eerst voor een kopje koffie of borrel. Kan je altijd nog voorstellen iets te gaan eten mocht het al klikken. Zo niet, dan kan je altijd op die locatie nog via het WC-raampje ontsnappen."
- paulina65

"Ook ik heb een lesje geleerd van een date-ervaring. Na wekenlang vrijwel dagelijks mailen en appen zouden we elkaar dan eindelijk gaan ontmoeten. Op papier waren we eigenlijk al behoorlijk gecharmeerd van elkaar. We waren er beiden behoorlijk opgetogen over. Op de afgesproken lokatie zie ik hem uit zijn auto stappen en ik wist het meteen; dit is niet de man op wie ik verliefd zou kunnen worden. Fysieke aantrekkingskracht is iets dat je niet oproepen. Het is er meteen of zal er nooit komen. We hebben er samen wel om kunnen lachen en hebben afscheid genomen. In elk geval weet ik nu wat ik bij een volgende gelegenheid voor zal stellen: eerst een ontmoeting en daarna ontdekken of geest en ziel ook blij worden van elkaar."
- Bor
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren