Inschrijven

Terug

'Liefde hoeft niet op het eerste gezicht te ontstaan'

Do 29/11/2018 Henk-Jeroen en Jacoline

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag het succesverhaal van Henk-Jeroen en Jacoline, die elkaar hebben gevonden via e-Matching. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je net als Henk-Jeroen en Jacoline jouw droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

De gok wagen
Wij, Jacoline en Henk-Jeroen, hebben elkaar leren kennen via e-Matching.
Henk-Jeroen: 'Jacoline was mijn eerste date.'
Jacoline: 'Ik had altijd gezegd dat ik niet ga niet daten met iemand zonder foto en met een rare nickname. Spinmixer (nickname van Henk-Jeroen) voldeed daar allebei niet aan. Maar het profiel sprak mij zo aan en week zo af van de gangbare profielen dat ik het erop waagde.'

"Het profiel sprak mij zo aan en week zo af van de gangbare profielen dat ik het erop waagde."

Even wennen
Jacoline: 'Er was ook wel wat aparts in het profiel, Henk-Jeroen reed op een tandem. Maar dat was snel verklaard.'
Henk-Jeroen: 'Ik ben en was sportief aangelegd, maar doordat ik volledig blind ben, rijd ik samen met een ziende op de racetandem.' Jacoline: 'Ik moest wel even wennen aan het idee; het is niet het eerste waarnaar je op zoek gaat bij het daten. Wanneer iemand er zelf geen probleem mee zegt te hebben en het een leuk persoon is, kijk ik daar doorheen.'

Geen klik...
We spraken ruim een maand na ons eerste contact af in Utrecht.
Jacoline: 'Ik had heel wat anders verwacht, want Henk-Jeroen stond heel introvert ogend op mij te wachten. Ik dacht er nog aan om niet naar hem toe te gaan.'
Henk-Jeroen: 'Als ik sta te wachten, kan ik niet om mij heen kijken. Dat ziet er dan wat in jezelf gekeerd uit. Daar was ik mij niet van bewust.'

Na nog een keer afspreken in Arnhem, waar Jacoline woonde, kwamen we allebei tot de conclusie dat het leuk was maar dat de klik echt ontbrak.

"Na nog een keer afspreken kwamen we allebei tot de conclusie dat het leuk was maar dat de klik echt ontbrak."

Of toch wel?
Toch bleven we mailen en waren geïnteresseerd in elkaar en elkaars date-ervaringen. We zagen elkaar ook een aantal keer en speelden muziek samen (Jacoline speelt viool, Henk-Jeroen speelt saxofoon). Na een verjaardagsvisite bij Jacoline - precies tien jaar geleden - besloten we in het weekend van Koninginnedag samen te gaan fietsen. Toen sloeg de vonk over en het vuur is daarna niet meer uitgegaan.

"Liefde hoeft echt niet op het eerste gezicht te ontstaan."

Intussen zijn wij bijna negen jaar getrouwd en hebben twee dochters van acht en bijna zes jaar. Dus liefde hoeft echt niet op het eerste gezicht te ontstaan.


+ Reacties

"Geweldig succesverhaal en deels herkenbaar. Ik ben zelf niet het type dat snel verliefd wordt en ik merk het zelfs niet eens als iemand op me valt, blinde vlek waarschijnlijk. Mijn lief had zijn bedrijf vlak bij het mijne en zag mij iedere morgen voorbij komen. Al vijf jaar had hij kriebels maar durfde me niet te benaderen in de veronderstelling dat ik hem echt niet zou zien staan. Ik kende hem wel, maar dacht exact hetzelfde en hield me op grote afstand (hoe onnozel kun je zijn!). Na vijf jaar heeft hij dus alle moed verzameld en hebben we een volle avond gezellig zitten kletsen. Vanaf die avond was het eigenlijk al duidelijk... Een match made in heaven, al duurde het nog twee weken voordat ik begreep dat hij echt gemeend in me geïnteresseerd was. Verliefdheid ging al snel over in onvoorwaardelijke liefde en die groeide met de dag. Dit is zo gebleven tot de dag dat hij een paar jaar later plotseling stierf, veel te vroeg, veel te snel. Geen liefde op het eerste gezicht... Of toch wel? Belangrijk waren de overeenkomsten, en dat we beiden vanaf die eerste dag kosten noch moeite hebben gespaard om onze interesse in elkaar de vrijheid te geven. Geen smoesjes, geen leugentjes, geen arrogante houding, gewoon open 'mens' durven zijn in alle kleinheid én grootheid. Mooi. Dit zou dus via een datingsite ook gewoon moeten kunnen, maar ja..."
- Anoniem

"Liefde op eerste gezicht kan, maar hoef niet. Naar elkaar groeien is het beste. Wat telt is vertrouwen open en eerlijkheid."
- Milwil

"Mijn ervaring is dat die chemie, die aantrekkingskracht, die kriebels, die klik er direct is of niet. Ik heb wel eens driemaal afgesproken met iemand in de hoop dat die kriebels nog zouden komen omdat hij verder alles was wat ik graag in een man zag/voelde. Het was een ontzettend leuke, boeiende, slimme, ondernemende, attente man. Alleen voelde ik me fysiek niet tot hem aangetrokken, hij was gewoon fysiek mijn type niet. Dat is iets dat je niet kunt afdwingen, hoe graag ik het ook wilde."
- Jael

"Jacoline is een bijzondere vrouw. Veel vrouwen weten al definitief dat het niets kan worden, als er niet die magische vonk is, voordat er ook maar een woord is gezegd."
- Diepgang

"Waarom zou de ene aanpak beter zijn dan de andere? Sommige mensen willen elkaar het liefst eerst een paar keer ontmoeten, dan een voorzichtige vriendschap opbouwen en na een half jaar misschien een eerste kus. Anderen willen dat de vlam gelijk in de pan slaat en diezelfde avond nog het bed delen. Is het ene goed en het andere fout? Nee, iedereen mag het op de manier doen die bij hem/haar past. Liefde op het eerste gezicht kan zeker, bij sommige mensen. Maar het hoeft beslist niet."
- Gimber

"Diepgang, mannen ook is mijn ervaring. Een man zei me zelfs dat hij in de eerste paar seconden al weet of het wat kan worden... Dan is mijn idee dat het echt alleen om uiterlijk draait want als het geklikt heeft op de chat zeggen die paar seconden alleen iets over het uiterlijk. Ik zelf heb ook meer tijd nodig en merk dat ik het dan ook erg lastig vind wanneer iemand al snel zegt dat ie de klik niet heeft terwijl er heel gezellig gekletst is."
- Anoniem

"Of het klikt op de chat zegt heel weinig, digitaal contact, hoe soepel het ook kan gaan, zegt helemaal niets of dat In real life ook zo gaat. Hoogstens dat er digitaal een klik is, maar wat zegt dat nou echt? Sommige mensen zijn digitaal heel soepel, gevat in praten terwijl in real life daar niets van terugkomt en vice versa. De een heeft tijd nodig om te voelen of er meer is, de ander weet het direct. Dat kan, maar hoeft niet te zeggen dat het enkel om uiterlijk gaat. Kan ook uitstraling o.i.d. zijn. Ik vind iemands uiterlijk wel degelijk belangrijk, ik noem het liever uitstraling en dat kan in veel zitten."
- Jael

"Oogopslag, mimiek, geur, stemgeluid en accent horen ook bij de eerste indruk. En zijn voor aantrekkingskracht ook belangrijk."
- Anoniem

"Jammer dat er zo kortzichtig gedacht wordt, uitstraling en hygiëne zijn inderdaad belangrijk. Maar wanneer iemand in de chat leuk en gevat is en humor heeft, heeft ie dat in real life ook. Wellicht dat door zenuwen dat er niet meteen uit komt. Overigens kan ook de eerste indruk van die ander even wat minder zijn waardoor het wat stroever loopt. Maar als het gezellige gesprek en de raakvlakken er in de eerdere (digitale) gesprekken er waren zijn die niet ineens weg natuurlijk. Wel heeft iedereen een type waar hij/zij meer op valt. Ik weet dat ik niet val voor mannen met overgewicht (heeft ook iets met levensstijl te maken) maar daar heb je het al over gehad als het goed is voor je elkaar gaat ontmoeten. Bovendien heb je door de filters toe te passen ook al een aantal andere zaken kunnen`uitsluiten`. Geef mekaar een kans het is zo zonde om meteen de deur dicht te gooien."
- Anoniem
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren