Inschrijven

Terug

'Weer wat geleerd!'

Do 27/06/2019 W.
ERVARINGEN

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag vertelt N. over drie van haar date-ervaringen tot nu toe en ze heeft daar wel het een en ander over te zeggen. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je zelfs jouw droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Is dit 'm?
Ineens kreeg ik het mailtje wat meteen binnen kwam. Spontaan, grappig en attent. Even dacht ik nog: 'Nee, dit kan niet waar zijn, na een aantal teleurstellende gesprekken met de mannen hier.' Het geapp ging onafgebroken door en zelfs begonnen wij af te tellen wanneer wij elkaar zouden gaan zien.

Een intelligente, spontane en gevatte man zorgde ervoor dat mijn hartje sneller ging kloppen. Zou het dan toch de ware zijn? Ja, wist dat ik deze man ging ontmoeten. En dat zou over 10 dagen zijn vanwege onze drukke agenda's was er geen andere optie.

Een intelligente, spontane en gevatte man zorgde ervoor dat mijn hartje sneller ging kloppen. Zou het dan toch de ware zijn?

Vrijer
Naarmate de dagen voorbij gingen werd hij steeds vrijer in zijn berichten. Nu ben ik volwassen genoeg om te filteren of iemand het goed bedoelt of niet. Volgens zijn profiel zat dat goed en na een aantal directe vragen bleek dat hij naar hetzelfde op zoek was als ik.

Een vrouw om leuke dingen mee te doen, samen genieten etc. Niets bleek minder waar nadat hij vlak voor onze date ineens ziek werd. Dagenlang intensief contact en plotseling niets meer...

Soms voel je dat ondanks de lieve, grappige en sensuele woorden iets achtergehouden wordt. Ik dacht: 'Nee, dit is raar en kan niet dat er opeens helemaal niets meer is van de dagen ervoor.'

Soms voel je dat ondanks de lieve, grappige en sensuele woorden iets achtergehouden wordt.

Om mijzelf te beschermen heb ik niet meer gereageerd en jawel, de volgende dag kreeg ik het bericht dat hij echt ziek was en alle onzin erbij. Dit voelde niet goed en ik besloot om dan maar direct te zijn en vroeg hem in hoeverre hij in een relatie trouw is?

Foute intenties
Ik wist het meteen. Deze man had helemaal niet de intentie om iets op te bouwen met mij, het ging hem om de seks alleen en - ik kan mij vergissen - maar het zou mij niet verbazen dat hij nog gewoon in een relatie zat. Nee, het was geen geheim dat hij een scheve schaats ambieerde zolang zijn partner en hij het er samen over eens waren.

Echt een domper maar zo blij dat ik mij gevoel heb gevolgd. Iedereen is vrij om zijn seksualiteit op zijn manier te beleven maar wees er eerlijk over en probeer niet eerst iemand in bed te krijgen voordat je diegene hebt verteld dat je niet op zoek bent naar een relatie maar iemand voor het plezier. Wellicht is voor zulke mensen dan een site als Tinder geschikter.

Nee, het was geen geheim dat hij een scheve schaats ambieerde zolang zijn partner en hij het er samen over eens waren.

Voor mij geen optie dus om bij de eerste date met iemand de koffer in te duiken. Weer wat geleerd! Als je twijfelt aan iemands goede bedoelingen is het al bij voorbaat gedoemd te mislukken.


+ Reacties


"Drie adviezen:

Jullie gingen direct intensief appen. Zijn berichten werden intiemer en jij ging daarin mee. Toen hoorde je niets meer, hij was ziek (dat kan) en toen constateerde je dat hij een vreemdganger was.

Ten eerste: voor de eerste ontmoeting kun je het app contact beter luchtig houden en zeker niet ingaan op seksueel getinte teksten. Bij mij gaat dan al een alarmbel af. Blijkbaar had je een onderbuikgevoel. Waarom leg je anders verband tussen ziek zijn en niet te vertrouwen?

Ten tweede: luister ALTIJD naar je intu´tie. Als je na een half uur appen en een nachtje erover slapen een raar gevoel hebt over het contact: weg ermee! Next.

Ten derde: wat is er mis met seks als je beiden wilt. Je woordkeuze in de koffer duiken komt heel veroordelend over. Onaantrekkelijk.

Derde advies: sta open voor nieuwe dingen, laat je niet leiden door oordelen hoe het hoort.
Succes met daten"

- Rome31

"Ik stoor mij wel aan de veronderstelling dat voor 'zulke mensen' Tinder geschikter is.Net als hier, zijn er op Tinder mannen van verschillend pluimage en die filter je er zo uit. In deze is er geen verschil met Tinder. Het is gewoon variatie op hetzelfde thema. Bij Tinder zitten over het algemeen wat minder veel saaie mensen!!"
- Corina

"Ook ik heb weleens iets dergelijks meegemaakt. Daarna heb ik nooit meer willen appen met iemand die ik nog nooit heb ontmoet. Het schept een schijnwereld, een schijnwerkelijkheid, een onecht gevoel van vertrouwen, het is misleidend. De werkelijkheid is juist dat je elkaar totaal niet kent. Dat je met een vreemde vertrouwelijkheden uitwisselt.

De man in het verhaal is een bedrieger. Mijn regel is, zo lang ik iemand niet heb ontmoet is er geen app-conversatie, ook niet na een telefoongesprek. Dat geeft ook veel rust. Misschien een tip?"

- Itsmeagain

"Komt mij zeer bekend voor. Helaas. Blijf gewoon kritisch en stel vragen en durf nee te zeggen. Alleen zijn betekent niet dat je wanhopig bent."
- Carol8

"Meest waarschijnlijke is dat betreffende man verschillende mail/appcontacten had en kort voor jullie date een andere meer succesvolle date heeft gehad. Heel interessant thema voor een volgend artikel misschien? Wat is de algemene gevolgde ethiek rondom parallelle mailcontacten en afspraken voor de eerste ontmoeting heeft plaatsgevonden? Overigens heb ik zelf ook ooit een afspraak kort voor de date moeten cancelen. Mijn vader moest met spoed naar de Intensive Care en ik moest daar bij zijn voor medische informatie. Ondanks deze, volgens mij volstrekt, legitieme prioriteitstelling, heeft betreffende dame ook haar 'gevoel' gevolgd en ik heb haar nooit ontmoet. Ook intu´tie kan je misleiden. De andere kant van het verhaal heb ik ook meegemaakt. Mensen die hun afspraak een week uitstellen, ziek worden of plots een andere date hebben gehad. Hier is een heel scala aan vermoedens op los te laten die meer over je eigen denkwereld zeggen dan over de andere sekse. Mijn aanpak is om de communicatie algemeen en luchtig te houden, vooral geen verwachtingen te kweken en elkaar snel ontmoeten."
- H
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren