Inschrijven

terug

Afwijzen om groot leeftijdsverschil?

Do 24/04/2014 Datingcoach Irma
DATINGKWESTIES

Ik erger me rot aan mensen die mijn profiel niet goed lezen. Daar staat duidelijk in dat ik niet een man zoek die meer dan vijf jaar ouder is en dat ik die reacties niet ga beantwoorden. Dat deed ik eerst wel, maar de heren lezen kennelijk niet goed en bleven mailen. Maar nog steeds krijg ik reacties van veel oudere mannen, soms tot wel 15 jaar ouder. Daar reageer ik nu dus niet meer op, maar nu krijg ik van diezelfde mannen wel eens een boos mailtje dat ik niet eens op ze reageer... Moet ik dan toch afwijzingen blijven sturen of moet ik die heren blijven negeren?

A. (55 jaar)

Beste A.,

Zoiets is inderdaad irritant. Om verdere ergernis te voorkomen is het wellicht handig om toch een korte afwijzing te sturen en wel een redelijk confronterende afwijzing. Uiteraard is het belangrijk om altijd netjes en beleefd te blijven maar een zin in de trant van "U bent te oud voor me" hakt er wellicht redelijk in. Vousvoyeer vooral niet, want het woordje 'U' schept afstand. Mocht zon man dan nog het idee krijgen dat hij zo geweldig is en zich minstens twintig jaar jonger voelt dan zijn leeftijd, dan zou ik er geen tijd meer in steken, maar hem misschien uitsluiten. Je kunt ervoor zorgen dat hij dan niet meer bij je profiel kan en je geen mails meer kan sturen.

Leeftijdsgenoot?
Eigenlijk vind ik het jammer dat jij door je ervaring met oudere mannen in je profiel hebt gezet dat je reacties van mannen die meer dan vijf jaar ouder zijn niet meer gaat beantwoorden. Het profiel is vooral bedoeld om een treffend stukje over jezelf neer te pennen, en nu geef je in je profiel de mannen met wie je geen contact wilt (meer dan vijf jaar ouder) ook nog eens aandacht. Jammer, want het leidt af.

"Verstandiger is het om de eigen leeftijd te accepteren en een partner uit te zoeken die wat energie en levenservaring beter past"

Ik heb je profiel niet gezien maar zou eerder zeggen dat je op zoek bent naar een leuke leeftijdsgenoot. Op die manier zeg je hetzelfde en klinkt het positiever. Ik heb alle begrip voor je ergernissen maar laat het daten hierdoor niet overheersen.

Troost
Het is een schrale troost om te weten dat veel vrouwen dit probleem tegenkomen. Als DatingCoach keer ik het vaak om en dan schrikken de mannen want hierdoor wordt de mannen een spiegel voorgehouden. Ik heb wel eens meegemaakt dat een vijftiger zich zo jeugdig vrolijk en levenslustig voelde, dat hij dacht daardoor een vrouw van dertig aan de haak te kunnen slaan. Hij schrok toen ik tegen hem zei dat hij dan eveneens een vrolijke vrouw van zeventig die hem mailde een kans moest geven, omdat dat exact hetzelfde is. Hij zei "bah" en ik antwoordde "Zo reageren twintig jaar jongere vrouwen ook op jou." Jij bent misschien twee jaar jonger dan hun eigen vader.

Accepteren
We kennen allemaal wel een paar gelukkige relaties waarin de partners behoorlijk van leeftijd verschillen. Wanneer het om echte liefde gaat is leeftijd slechts een getal. Mensen die bij voorbaat een veel jongere partner zoeken zouden echter bij zichzelf te rade moeten gaan. Verstandiger is het om de eigen leeftijd te accepteren en een partner uit te zoeken die wat energie en levenservaring beter past.

"Niets is zo frustrerend en vermoeiend als dagelijks met je leeftijd bezig te zijn"

Uiteraard kan het een triomfantelijk gevoel geven om een veel jongere partner aan de haak te slaan, maar uiteindelijk is het vaak het resultaat van korte termijn denken. Niets is zo frustrerend en vermoeiend als dagelijks met je leeftijd bezig te zijn en dat is precies het lot van veel mensen met een veel jongere partner.
Verder kan ik je aanraden om zelf zoveel mogelijk leuke mails naar leeftijdsgenoten te sturen. Zorg dat jij het heft in handen houdt. Het is veel beter om hier al je energie op te richten dan op de mannen die je niet wilt.+ Reacties

"Hoe voelt de persoon zichzelf, als er geen reactie op zijn/haar berichtje komt? Geen bericht is vervelender, dan een afwijzing. Het valt wel onder de categorie 'de normen en waarden'. En zeker op deze datingsite zou je dat wel verwachten van personen op dit niveau."
- Hannah14

"Je kunt je ook afvragen of leeftijd er wel zoveel toe doet. Ik heb gedate met zowel jongere als oudere vrouwen, en voor de klik maakt dat niet zoveel uit. Is dat voor iedereen verschillend? Een kwestie van smaak? Of wordt het door conventies bepaald? Hebben we in ons hoofd bepaalde vooronderstellingen tegen, of juist voor, iemand die (veel, en wat is veel?) ouder is of jonger dan wijzelf zijn?
Ik ken in mijn omgeving vrouwen die een relatie hebben met een veel oudere man en mannen die een relatie hebben met een soms veel oudere vrouw. Het laatste zal misschien (ik heb er geen cijfers van) wat minder voorkomen maar is eigenlijk gek omdat vrouwen ouder worden dan mannen. De combinatie oudere vrouw - jongere man is wat betreft paarvorming heel voor de hand liggend, omdat de kan dan groter is als stel lang bij elkaar te kunnen blijven. Maar ook daarin kan iedereen bewust keuzes maken, een jongere vrouw die kiest voor een oudere man doet dat in de wetenschap dat zij hem vermoedelijk zal overleven, en beide kunnen dat als een fact of life accepteren.
Ik heb relaties gehad met jongere vrouwen en heb lang niets willen weten van oudere vrouwen maar daar ben ik zeg maar over heen gegroeid. Ik had een bepaald idee van aantrekkelijkheid dat ik - of misschien iets ouds en evolutionairs in mij - koppelde aan leeftijd. Inmiddels weet ik uit ervaring dat de chemie er ook is en kan zijn met partners van mijn eigen leeftijd, die meer jaren dan ik voorbij hebben zien gegaan, en die minder jaren voorbij hebben zien gaan. Hetzelfde geldt voor dun, dik of slank, grijs, blond of rood. Mijn advies zou zijn mannen niet per definitie op leeftijd af te wijzen, maar sta open in het contact en kijk wat de ontmoeting in de werkelijkheid met je doet. Niks moet en alles mag. "

- D.

"Als man van 59, heb ik bijna altijd het onprettige gevoel me niet aangetrokken te voelen tot vrouwen van mijn eigen leeftijd, wel als ze 10 jaar of wat meer jonger zijn, en inderdaad voel ik dan dat er meer overeenstemming is wat energie en levenservaring betreft.het lijkt me, dat dit niet zo vaak voorkomt, maar een relatie een kans van slagen heeft."
- Beek

"Als vrouw van 59 heb ik bijna altijd het onprettige gevoel me niet aangetrokken te voelen tot mannen van mijn eigen leeftijd, maar als ze minstens 10 jaar jonger zijn, dan vind ik ze fysiek veel aantrekkelijker. Zo klinkt dat, meneer Beek, als we het omdraaien. Maar ik heb gelukkig wel het inzicht dat dat zo niet werkt in het leven. Van mijzelf vind ik mijn lichaam echt niet meer zo mooi als 10 jaar geleden en dat vind ik niet leuk. Dat geldt voor ons allemaal, man en vrouw gelijk, dat is de werking van de tijd als we boven de 50 komen.
Als ik rondkijk bij de profielen en de foto`s van de mannen van mijn leeftijd, dan vind ik het ook lastig, omdat ik de meeste mannen van mijn leeftijd zo oud vind: maar dat is vooral innerlijke veroudering, vastzitten in een gefixeerd wereldbeeld en vastgeroeste leefstijl, niet meer open en flexibel in het leven staan. Die innerlijke levenshouding straalt naar buiten en dan sprankelt het niet meer. Ik mis vaak de sprankeling, de innerlijke frisheid.
Heus, als vrouw van 59 is het ook moeilijk. En eerlijk gezegd vind ik mannen, die perse een veel jongere vrouw willen, onvolwassen en oninteressant. Wat een man voor mij aantrekkelijk maakt is toch echt zijn innerlijke levenswijsheid en bijvoorbeeld de passie voor het werk dat hij doet, de moed om voor zijn idealen te strijden, om maar eens wat te noemen."

- Ronja

"Als vrouw van begin veertig merk ik dat ik vooral in trek ben bij de vijftigplusman. Dat is voor mij kwetsend. Ik realiseer me dat een vrouw van vijftig vermoedelijk alleen nog maar aantrekkelijk is voor een man van zeventig en een vrouw van zestig moet het dan met een man van negentig doen. Vaak hoor je dan ook nog dat deze mannen, als een soort van rechtvaardiging, aangeven dat ze zeer energiek of jeugdig zijn. Nou mannen, op de foto is dat echt niet zo! Dit soort mannen die bij voorbaat hun eigen leeftijd niet kunnen accepteren en een soort van trofee vrouw nodig hebben om hun jeugdigheid te bevestigen zijn totaal niet aantrekkelijk, voor geen enkele vrouw denk ik. Het is jammer dat hier zoveel energie aan verspild raakt."
- NinaM
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren
Titel
Tekst tekst tekst tekst tekst tekst