ouder 
nieuws
e-Matching
 nieuwer
WO
16/04/2014
door:
e-Matching
nieuws
e-Matching verlaat keurmerk veilig daten - verklaring
e-Matching is uit het initiatief gestapt om samen met enkele andere sites een keurmerk te vormen voor dating. De reden daarvoor kun je hieronder lezen. Dit is de verklaring die e-Matching aan de laatste vergadering van het keurmerk heeft voorgelezen.

Verklaring
"e-Matching stapt uit het initiatief om te komen tot Keurmerk Veilig Daten. Het is onvoldoende overtuigd van de wil van enkele van de deelnemers om echt transparant te zijn.

De grootste grieven hierbij zijn:

1 e-Matching is van mening dat bij een aantal deelnemers de betaalinformatie op misleidende wijze wordt gepresenteerd. Hierdoor kunnen consumenten ergens aan vast komen te zitten zonder dat ze daar erg in hebben. Hierover zijn op internet ook veel klachten te vinden. Dit punt is aangekaart tijdens verkennende besprekingen maar hier is door betrokken sites geen positieve actie op ondernomen.

2 Het niet volledig vermelden van contactinformatie op de sites van enkele deelnemers en het onnodig lastig maken van opzeggen, ondanks de verplichting vanuit Thuiswinkel om dit wel te doen.

Wij hebben de klachten op reviewsites als Klacht.nl, Klachtenkompas en Datingwebsites.nl gescreend en vastgesteld dat sommige initiatiefnemers sinds aansluiting bij Thuiswinkel nog even veel klachten veroorzaken. Deze klachten betreffen vooral misleidende betaalinformatie, afwezigheid van contactmogelijkheden en opzeginformatie die niet of zeer slecht te vinden is. Het is aan Thuiswinkel organisatie om bij de certificering of bij klachten over deze datingsites stappen te ondernemen. Wij hebben er vertrouwen in dat deze stappen op termijn genomen zullen worden en zullen daarom wel lid blijven van de Thuiswinkel organisatie. Echter op dit moment is er geen goede basis om verder samen te werken met deze partijen aan de verdere totstandkoming van een apart keurmerk.

Wij betreuren het dat we deze stap moeten nemen en vinden het jammer dat onze verwachtingen niet zijn uitgekomen. Vooral vanwege de deelnemers aan het initiatief die wel werk willen maken van transparantie.

e-Matching blijft zich wel scharen achter de gezamenlijk met de consumentenbond opgestelde voorwaarden. Wij sluiten deelname aan een keurmerk in de toekomst niet uit, maar zullen eerst vast willen stellen dat alle deelnemers daadwerkelijk en aantoonbaar werk hebben gemaakt van een transparante dienstverlening."

Jasper Jan en Thomas de Konink


Wat verandert er voor jou als lid van e-Matching?
Helemaal niets. Je kunt als je een klacht over ons hebt en je niet tevreden bent met onze oplossing nog steeds terecht bij de geschillencommissie van het Thuiswinkel Waarborg. Daar zijn en blijven we gecertificeerd lid van.

Naast e-Matching is ook Paiq om dezelfde reden uit het Veilig daten keurmerk gestapt. Hun verklaring kun je hier lezen.
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.