ouder 
Datingtips
Positiviteit
 nieuwer
DO
13/06/2019
door:
Redactie (Anne)
Datingtips
Raak je alleen maar gefrustreerd van online daten? Dan is het misschien goed om even een stapje terug te zetten.
Een betere 'datingwereld' begint bij jezelf
'Hoopvol daten' is nog steeds het redactionele thema van de maand, iets wat als je al een aantal tegenslagen hebt gehad op dategebied soms een behoorlijke opgave kan zijn. Je komt in een neerwaartse spiraal en gaat met tegenzin naar een date, want 'het zal toch wel weer niets worden'. En als je met die instelling op date gaat, is de kans ook groot dat het inderdaad niets gaat worden. Tijd dus om die hoop en positiviteit weer terug te vinden!

Open en nieuwsgierig
Er zijn singles die zo graag een partner willen, dat ze elk profiel bekijken alsof dit 'de ware' zou moeten zijn. Hierdoor gaat de spontaniteit en het echte ontdekken van de ander verloren. Probeer geen torenhoge verwachtingen te hebben, maar sta juist open voor wat de ander van zichzelf laat zien/horen.

De meeste afspraakjes leiden niet tot een echte relatie. Dit kun je als negatief ervaren, maar je kunt het ook als leerproces zien. Van elk contact kun je leren, het zijn toch weer ervaringen die je op doet. Ga na wat je hebt gezegd of gedaan tijdens jullie contact en/of date en kijk of je het de volgende keer anders aan kunt pakken.

Als je open en zonder enorme verwachtingen een nieuw contact in gaat en je leert van alle nieuwe ervaringen, blijf je positief en nieuwsgierig tegenover nieuwe potentiŽle matches. Het is dan slechts een kwestie van tijd tot jij die ene persoon tegenkomt met wie je wel een toekomst ziet.

Als je open en zonder enorme verwachtingen een nieuw contact in gaat en je leert van alle nieuwe ervaringen, blijf je positief en nieuwsgierig tegenover nieuwe potentiŽle matches.

Even balen
Natuurlijk mag je ook even flink balen van een date die niet goed verloopt. Zeker als je het gevoel had dat dit wel eens dť man/vrouw kon zijn, is het behoorlijk teleurstellend als de ander aangeeft niet verder te willen gaan met jou. Je mag dan even balen, boos of verdrietig zijn, je bent niet van steen. Maar sluit je niet af voor de buitenwereld, probeer juist de deur uit te gaan om dingen te doen waar je weer blij van wordt.

Spreek af met wat vrienden. Maak een lekker lange wandeling om je hoofd leeg te maken of laat jezelf eens goed verwennen in een spa. Het maakt niet uit wat je doet, als je er maar vrolijk van wordt. Wacht hierna ook niet te veel af en ga weer verder met daten. Als je zelf geen actie onderneemt, gebeurt er (meestal) ook niets.

Als je zelf geen actie onderneemt, gebeurt er (meestal) ook niets.

Geluk
Het feit dat je nog geen geluk in de liefde hebt, betekent niet dat je niet gelukkig kan zijn. Zet de zaken eens in perspectief en kijk naar de dingen die wťl goed gaan. Heb je een baan waar je al je creativiteit in kwijt kan? Geniet daarvan, niet iedereen kan dit zeggen. Heb je ontzettend lieve kinderen en familie en vrienden die van je houden? Koester dat!

Er is meer in het leven dan het vinden van een partner. Dat vergeten sommige singles soms. Het wordt misschien als clichť gezien, maar een leuke partner moet een aanvulling van je leven zijn, niet een invulling. Als jij je geluk en energie kunt halen uit de dingen in je leven die goed lopen, dan gaat de druk van het vinden van een partner eraf. En wat is er nu aantrekkelijker dan iemand die lekker in z'n vel zit?

Pauzeren
Geniet en heb plezier in het hele dategebeuren. Maar durf ook een pauze in te lassen als je merkt dat je echt met tegenzin op een datingsite staat. Of als je de negatieve ervaringen niet meer van je af kunt laten vallen. Als je even afstand neemt, geef je jezelf de tijd om alles te verwerken en de hoop in het online daten weer terug te vinden.

Daten is voor iedere single een kwestie van vallen en weer opstaan, maar soms heb je gewoon wat meer tijd nodig om weer op te staan.

Bovendien zijn er na een paar weken weer veel nieuwe potentiŽle partners bij gekomen op de site, dus wie weet staat jouw match er nu wel tussen. Daten is voor iedere single een kwestie van vallen en weer opstaan, maar soms heb je gewoon wat meer tijd nodig om weer op te staan.


+ Reacties

"Ja, dat klopt allemaal in grote lijnen wel. Bij sommige mensen schijnt het in een keer raak te zijn maar ik denk dat verreweg de meeste mensen wel een aardig aantal dates nodig hebben om iemand te vinden. En tja, hoe gaat dat dan? Mijn ervaring is dat er dates zijn die echt heel spontaan, vrolijk en naar mijn gevoel gewoon raak zijn. Om wat voor reden dan ook besluit iemand dan toch dat die date ook meteen de laatste was. En zoals in het artikel gezegd, ik ben ook maar een mens. Dat doet me dan best wel wat en dat kan soms ook best een tijdje duren. Ik kan daarna niet even met vrienden wat gaan drinken of een stuk gaan wandelen (doe ik wel natuurlijk) en ziezo ik voel me weer normaal en op naar de volgende dame maar weer. Dat kan bij mij soms best een paar weekjes duren maar daarna ben ik ook altijd weer optimistisch naar de volgende. Andersom kan ook, mijn eerste date met mijn vorige vriendin was nu ook niet echt de beste date ooit. Toch besloten we verder te daten met elkaar en daar is uiteindelijk wel een relatie uit voortgekomen. Het kan allemaal, hoe goed een date verloopt zegt dus niks maar dat betekent niet dat je je gevoel dan ook kunt uitschakelen als de uitkomst niet is zoals je wilt."
- Matthijs

"Wat een leuk 'opbeurend' verhaal... Helaas is het zo dat velen zich anders voordoen dan dat ze zijn, er wordt veel gelogen over opleidingsniveau, leeftijd en beroep. DŠt maakt mij moedeloos, niet het feit dat online daten niet onmiddellijk een match oplevert, dat gebeurt in het 'echte leven' ook niet gauw. Dus lieve daters, wees oprecht en vooral jezelf, doe je dat niet, dan stel je uiteindelijk niet alleen een ander teleur, maar ook jezelf!"
- Sara69

"Volgens mij dekt de vlag de lading niet helemaal. Dating doe je met zijn tweeŽn, dan begint het met je contact ťn met jou! Bovendien heb ik twijfels of iedereen wel echt een relatie wil. Bijna elke vrouw stelt dat ze ook behoefte heeft haar zelfstandigheid te behouden, 'geen invulling maar een aanvulling'. Dat merk ik bij mezelf ook: hoeveel onafhankelijkheid wil ik inleveren bij een relatie? Andere bezwaren tegen dit stuk: Met tegenzin naar een date gaan lijkt mij zinloos. Dan kan je beter een pauze inlassen. Ik weet ook niet of je van een date die niet wordt vervolgd veel kunt leren: Het enige dat ik ervan heb geleerd is milder met de ander om te gaan, het voordeel van de twijfel te geven. Goed gesprek, veel plezier, maar de lijfelijke aantrekking ontbrak? Geef het nog een kans; wat niet is kan nog komen. Met een paar dates heb ik een goede vriendschapsrelatie overgehouden; heel waardevol. …ťn goede raad van een dater die ook nog altijd geen succes heeft gehad: wees jezelf. Je kan je gedrag wel een beetje aanpassen, maar het kan niet goed voelen als je buiten jezelf moest treden."
- Geenetalage

"Als je met tegenzin naar een date gaat, ben je teveel met jezelf bezig. Je spreekt met iemand af, dus moet je wel zorgen dat die ander ook een leuke date heeft! Niet nemen, maar geven, net als in een relatie. Goede oefening alvast."
- Nadia
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.