Inschrijven

terug

Een droom die uitkomt of zijn dromen toch bedrog?

Ma 20/02/2017 Redactie (Anne)
DATINGKWESTIES

Er zijn bepaalde types die op vrijwel iedere datingsite tegenkomt. Dit kunnen negatieve stereotypes zijn, maar vaak valt er ook wel wat te leren van deze mensen. De komende maanden zullen wij op e-Matching een aantal van die types uitlichten en laten wij zien dat je van iedereen wel wat kunt leren. Vandaag is dat de 'Dromer', de afwachtende dater die hoopt dat de ware vanzelf op zijn of haar pad verschijnt.

Wat is een dromer?
Een dromer is iemand die het online daten zo lang mogelijk heeft uitgesteld. Hij of zij hoopt stiekem nog steeds de ware zomaar tegen te komen op straat. Aangezien dat nog steeds niet is gebeurd, heeft de dromer zich toch maar ingeschreven op een datingsite.

Een dromer is heel oprecht en weet wat hij of zij wil in een partner. Een dromer zal niet snel uit eigen beweging een berichtje sturen en wacht af tot de ander het initiatief neemt. Als er dan eenmaal contact is, dan blijft het contact wat oppervlakkig. Hij of zij is bang voor afwijzingen en zal daardoor niet snel op date gaan. Dat kan namelijk de droom of het ideaalbeeld van de potentiŽle partner verstoren en dat wil de dromer niet.

Een dromer zal niet snel uit eigen beweging een berichtje sturen en wacht af tot de ander het initiatief neemt.


De dromer is een gevoelsmens en maakt zijn of haar 'partnerselectie' ook op basis van gevoel. Als er niet meteen een 'klik' is met het profiel van een potentiŽle match, dan wordt dit profiel meteen afgedaan. Hierdoor blijft er weinig over om uit te kiezen. Zo'n klik of gevoel kan namelijk ook groeien. Daarnaast is een profiel(foto) maar een eerste indruk van een persoon, diegene kan in real life compleet anders overkomen.

Profiel van de dromer
De dromer besteedt onwijs veel aandacht aan zijn of haar profiel. De tekst is waarschijnlijk zes keer voorzien van feedback door vrienden, vriendinnen of familie en er is geen foutje in te ontdekken. Er staat precies in wat diegene graag doet, het taalgebruik is beeldend en er hoeft eigenlijk niets meer aan te gebeuren.

Er staan alleen nog geen of weinig foto's bij het profiel, omdat de dromer heel perfectionistisch is en denkt dat de foto's die hij of zij nu heeft niet goed genoeg zijn. Het plaatsen van (nieuwe) foto's wordt wederom uitgesteld door de dromer. Dit komt ook weer doordat de dromer geen afwijzingen wil en denkt dat zijn of haar potentiŽle matches de foto's misschien niet 'leuk' genoeg zullen vinden of erop zullen afknappen.

Er staan nog geen of weinig foto's bij het profiel, omdat de dromer heel perfectionistisch is en denkt dat de foto's die hij of zij nu heeft niet goed genoeg zijn.

Wat kun je van hem of haar leren?
Sommige daters zijn zo enthousiast dat ze meteen tientallen interesseberichtjes sturen, ook naar mensen die eigenlijk helemaal niet matchen. De dromer is afwachtend en gaat af op zijn of haar gevoel. Hij of zij zal dus alleen een berichtje sturen als er genoeg overeenkomsten zijn en als er een eerste klik is.

Daarnaast heeft de dromer helder voor ogen wat hij of zij zoekt in een partner. Dit is belangrijk, omdat je dan niet je tijd 'verspilt' aan dates waar je totaal geen gevoel bij hebt. Je moet bij jezelf blijven en op je gevoel kunnen vertrouwen. Het kan af en toe wel verfrissend zijn om eens van dat 'wensenlijstje' af te stappen en af te spreken met iemand die in eerste instantie niet helemaal in jouw ideaalbeeld past. Zo houd je het daten spannend en je kunt toch positief verrast worden.


+ Reacties

"Veel punten van dit profiel herken ik wel in mezelf, maar ik blijf wel openstaan voor een afspraakje en ik ben zeer zeker niet meteen klaar met een persoon als er in eerste instantie geen 'klik' zou zijn. Ook ben ik niet oppervlakkig, maar afwachtend, want ik heb gemerkt dat ik niet goed weet hoe ik op bepaalde situaties moet reageren, waardoor ik al snel weer af ga zitten wachten hoe een bepaalde situatie uitpakt. Voor wat betreft foto's had de omschrijving niet beter kunnen passen bij mij. Ik blijf ook op zoek naar een betere foto, en het duurde best een tijd voordat ik er een foto op had staan. Onzekerheid en een tikkeltje bang voor afwijzing maken dat ik inderdaad niet snel berichten stuur, ik houd geen ideaalbeeld voor ogen gelukkig. Het maakt het er allemaal niet makkelijker op, maar het duurde al jaren voordat ik mij ergens inschreef. Ik weet dat ik meer initiatief moet nemen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan."
- Tinus

"Enige nuancering is op z'n plaats. Ik ben ook een dromer, maar noem het liever een 'denker'. Ik neem genoeg initiatief, domweg doordat veel dames nog in het ouderwetse rollenpatroon zitten van 'de man hoort...'. Afwijzingen heb ik genoeg gekregen, en oppervlakkig ben ik bepaald niet! Ik ben het eens met Tinus, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan om initiatief te nemen, want als het de dame niet aanstaat, delete ze je gewoon."
- Fantoom
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren