Inschrijven

terug

Wanneer bespreek je of jullie 'exclusief' zijn?

Do 16/02/2017 DatingCoach Irma
DATINGKWESTIES

Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma twee vragen van e-Matchers. Dit keer is dat de vraag van D. Zij vraagt zich af wanneer je met je 'nieuwe liefde' moet bespreken dat jullie niet meer met anderen willen/gaan daten. Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!
Als je iemand beter leert kennen en vaak afspreekt, geloof ik niet dat het werkt als je daarnaast nog profielen bekijkt, aanschrijft of verder chat met andere contacten. Je gaat dan twijfelen of je echt wel het lekkerste snoepje uit de snoepwinkel hebt en er komen wellicht anderen, ongevraagd en ongewild, op een soort reservebank terecht. Hoe en wanneer bespreek je jouw verwachting van een soort exclusiviteit? Dus dat jullie beiden geen nieuwe contacten meer aangaan?
 - D 

Beste D,
Deze vraag ben ik vaker tegengekomen. Ik denk dat het geen overbodige luxe is om hem nog eens te beantwoorden omdat dit een probleem is dat leeft bij veel daters. Aan één kant willen mensen hun kansen goed benutten op de datingsite en niet vroegtijdig veelbelovende contacten beëindigen voor een date waar misschien geen toekomst in zit.

Aan de andere kant voelt het niet goed om gezellig met iemand afspraakjes te maken en ondertussen nog met anderen te mailen of chatten. Het voelt dan alsof de vaste date een beetje bedrogen wordt en/of dat de andere contacten aan het lijntje worden gehouden.

Duidelijkheid
Het punt waarop een relatie exclusief wordt verschilt per stel en zelfs per mens. Voor de één is de eerste kus een mijlpaal en voor de ander de eerste vakantie. Voor weer iemand anders kan zelfs het plannen van een tweede date al het moment inluiden waarop hij of zij andere contacten beëindigt. Deze verschillen tussen mensen zijn niet erg, op voorwaarde dat er binnen een contact duidelijkheid bestaat over het feit of de relatie al exclusief is of niet.

Voor de één is de eerste kus een mijlpaal en voor de ander de eerste vakantie.

Beter te vroeg dan te laat
Wanneer je het gevoel hebt dat je een toekomst met die ander wel ziet zitten, is het moment aangekomen om te bespreken of jullie andere contacten verbreken. Dit kan beter te vroeg dan te laat gebeuren. Wanneer je dit onderwerp te vroeg bespreekt, loop je de kans dat je 'claimerig' overkomt of dat de ander schrikt. Ook al is dit niet leuk, dit is beter dan wanneer jullie elkaar verwijten gaan maken over te lang aanhouden van andere contacten, want dan is het vertrouwen in een relatie misschien een beetje beschadigd.

Wanneer je het gevoel hebt dat je een toekomst met die ander wel ziet zitten, is het moment aangekomen om te bespreken of jullie andere contacten verbreken.

Het is natuurlijk belangrijk dat je dit onderwerp charmant ter sprake brengt. Je vertelt hoe leuk je de ander en het contact dat jullie hebben vindt en dat jij er eigenlijk wel aan toe bent om het contact te bestendigen door andere contacten te verbreken. Vervolgens vraag je hoe hij of zij hier over denkt. Dit klinkt leuker dan een jaloerse opmerking over het feit dat het je dwarszit dat hij of zij misschien nog anderen date.


+ Reacties

"Waarom zou dit niet spontaan kunnen gebeuren? Als het goed zit met een contact, ga ik niet verder op zoek want dat interesseert me niet meer. Mijn nieuwe contact wil ik dan graag ontdekken, aftasten of dit ook verder zou kunnen matchen. Ik weet van mezelf dat als ik andere profielen blijf opzoeken, het nieuwe contact me doet twijfelen of zelfs me helemaal niets doet. Als jijzelf of de ander nog steeds de behoefte hebben verder te vissen in de vijver van de singles, dan zijn jullie geen match!"
- LLs

"Interessant. Ik stuitte hier een tijdje terug op bij iemand die ik een mail stuurde om belangstelling te tonen. Maar tot mijn verbazing antwoordde hij dat hij al iemand had. Ik vind het heel pijnlijk voor de vrouw die het betreft dat de man in kwestie hier gewoon blijft staan alsof hij voor anderen nog beschikbaar is. Ook in dat opzicht kom ik hier telkens weer voor verrassingen te staan. Zo`n ontdekking is tegelijk ook een waarschuwing."
- Rosalba
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren