ouder 
Column
Frisse start
 nieuwer
MA
07/01/2019
door:
DatingCoach Irma
Column
Het nieuwe jaar is begonnen, hoog tijd om (weer) met frisse moed te gaan daten!
Een frisse start, een nieuwe liefde
Iedere maand staat een thema omtrent dating en relaties centraal in het redactionele gedeelte van e-Matching. Deze maand is dat 'een frisse start, een nieuwe liefde', iets wat elk jaar in januari weer terugkomt, omdat voor veel singles het begin van een nieuw jaar het moment is om met frisse moed (weer) te gaan daten met als doel om een nieuwe liefde te vinden. DatingCoach Irma schreef er een mooie column over. Heb je zelf een vraag over dating of relaties voor Irma, stuur hem dan in door een reactie te plaatsen onderaan deze tekst!

Verliefd
Hij is als een lentedag, verfrissend en toch aangenaam warm met de belofte aan een mooie zomer. Hij kan heel enthousiast zijn en dat is zo leuk in combinatie met zijn wijsheid. Hij is slim, wijs en heeft heel veel kennis. Als hij praat hang ik aan zijn lippen. En als hij schrijft is het literatuur. Juist door zijn soberheid in woordkeuze.

Die combinatie van jeugdigheid en wijsheid heeft mij smoorverliefd gemaakt. Mijn buurvrouw zegt dat ik hem op een voetstuk plaats, dat ik lijd aan een mini-psychose, want dat is verliefdheid uiteindelijk in haar ogen.

Mijn buurvrouw zegt dat ik hem op een voetstuk plaats, dat ik lijd aan een mini-psychose, want dat is verliefdheid uiteindelijk in haar ogen.

Vreselijke date-ervaringen
Mijn zus zegt dat ik niets gewend ben en verwijst naar mijn vreselijke date-ervaringen: "Weet je nog die vent die nog een foto van zijn ex op het nachtkastje had staan en dat je dat pas zag na jullie middelmatige vrijpartij. Je zei nog dat je blij was dat hij niet goed in bed was, omdat je anders wellicht verliefd was geworden."

"Bovendien vertelde hij hoe het met zijn ex ging als jij hem vroeg hoe hij zich voelde. Wat een mislukte date. Of die andere gast die bij elk gerecht dat je hem voorzette, gilde dat zijn moeder beter kon koken en dat jij de eieren te lang liet koken."

"Op een dag gooide je de eieren in de pan en haalde ze er meteen weer uit. Toen hij het kapje van eentje met een mes eraf sloeg en onder de smurrie kwam, vroeg je liefjes: 'zacht genoeg schat?' Na deze ervaringen is iedere normale man een verademing."

Na deze ervaringen is iedere normale man een verademing.

Genieten
Ik denk echter dat hij niet normaal is. Ik vind hem geweldig. Ik werd zelfs een tikkeltje jaloers toen een andere vrouw op een feestje waar we waren tegen me zei dat hij een mooi mens is. Waarom zou hij voor mij kiezen terwijl hij aan iedere vinger een vriendin kan krijgen?

Dit is voor mij een groot raadsel. Maar ik ga er niet te lang bij stil staan. Het is nu genieten van alles wat me overkomt met hem. Ik wil eigenlijk voor altijd bij hem zijn. Als het zou moeten, zou ik de woestijn voor hem omspitten. Maar vooralsnog is dit niet nodig.

Als het zou moeten, zou ik de woestijn voor hem omspitten. Maar vooralsnog is dit niet nodig.
Ik stift mijn lippen, pak mijn smartphone, doe hem in de tas, pak vervolgens mijn auto sleutels en in de auto stel ik de TomTom in. We gaan naar een heerlijk restaurantje. Zo’n tentje met amuses en alles erop en eraan. Niet dat ik veel proef als ik in zijn mooie ogen kijk. Ik denk dat ik het niet eens zou merken als er een schoenzool in plaats van een biefstukje op mijn bord zou liggen. Lang leve de liefde.


+ Reacties

"... In het leuke restaurantje met de amuses zat hij al te wachten. Zijn achterovergekamde volle grijze haardos was nog vochtig, zijn markante kaaklijn was pas geschoren. Ik boog me voorover om hem te kussen. Wat rook hij toch heerlijk! Zijn staalblauwe ogen waar toch ook warmte in te zien was, bekeken mij vorsend. 'Had ik mij wel goed opgemaakt?', dacht ik nerveus. Maar toen hij begin te praten was alles goed. Ik hing weer aan zijn lippen. Het duurde wel een kwartier en twee amuses verder voordat ik me realiseerde wat hij me eigenlijk vertelde. 'Liefste, ik vind je een geweldige vrouw, je bent een soulmate en een maatje. Maar, de vonk ontbreekt. Er is geen klik. Natuurlijk betekent dit niet het einde. We kunnen elkaar blijven zien, samen slapen. Maar een relatie? Nee. Oh, zullen we vandaag de rekening splitten?' Toen ik de volgende ochtend afscheid had genomen (natuurlijk had ik hem bij me laten slapen) kon ik alleen nog maar huilen. Mijn buurvrouw had gelijk."
- Miro

"Miro, wat een prachtige aanvulling!"
- Katie

"Toen ik aankwam was het restaurant gesloten, blijkbaar had hij toch niet even een tafel gereserveerd en er dan achter gekomen dat ze dicht zijn op maandag. Ik vond het al een gekke dag om af te spreken. Toen ik hem belde excuseerde hij zich en stelde een leuk bruin café voor. Eenmaal daar aangekomen bleek het zijn stamkroeg met biljartvrienden. De kaart was beperkt. Nootjes, olijven en een biertje. Een gezellige tosti toe. Nou legde ik vroeger best een leuke driebander neer, maar ik baalde wel dat we niet alleen waren om elkaar beter te leren kennen. In de kroeg ging de telefoon. Er was een vrouw die op zoek was naar een man. Hij had blijkbaar z'n mobiel uitgezet. Ik verstond het niet maar mijn date nam langzaam de hoorn over van de kroegbaas onder luid gelach van zijn maten. Ik rekende de koffie af, gelukkig was het rustig op de weg. Met een klein halfuurtje zat ik weer op de bank. Net op tijd voor Temptation Island."
- Lies

"Hahaha, nog leuker!"
- Miro

"Mijn eerste date zei bij het kennismakingsetentje meteen: Ik heb je op LinkedIn gevonden, dus ik weet al wat je doet. Dan vertel ik even wat ik doe. En wat hij verdiende. Duh. Dat vulde het eerste uur. Het tweede uur ging over zijn familiestamboom die terugging tot de 16e eeuw, dus je snapt wel dat er in dat uur geen ruimte was voor een belangstellende vraag naar mijn familie of herkomst. Ook een uur over zijn vorige relaties (natuurlijk niet over de mijne). De laatste vriendin had haar enkel gebroken op het eind van de relatie. Ze kon dus niet meteen verhuizen. Maar hij was zo aardig geweest haar tijdelijk twee kamers in zijn huis toe te wijzen en huur te vragen. Dat vriendelijke gebaar drukte ieder sprankje romantiek waar ik nog op hoopte de kop in. En zo kan ik ook nog wel een uur typen over het vierde uur. Tot slot werd mij te verstaan gegeven dat de rekening doormidden ging en dat ik ook maar moest pinnen (ik maak toch zeker zelf wel uit of ik met cash betaal?). Uiteten als eerste afspraakje doe ik niet meer (veel geleerd), want wat is zo'n avond lang als je date een zelfingenomen kwast blijkt te zijn."
- Groentje

"Zo is dat Groentje, op een eerste date is gewoon samen een drankje doen het allerbeste; ik ben ook uit ervaring wijzer geworden..."
- Bijou

"Groentje, ik zou al lang opgestapt zijn en zeker niet 4 uur zijn blijven zitten. Ook niet als het een etentje zou zijn. Wat ik zelf al eens gedaan heb."
- Jael
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.