ouder 
Ledenpoll
Afspreken
 nieuwer
DO
03/01/2019
door:
Redactie (Anne)
Ledenpoll
Hoe snel spreek jij af voor een eerste date?
Ledenpoll: Hoe snel spreek jij af voor een eerste ontmoeting?
Nieuw jaar, nieuwe kansen! De eerste weken na kerst en oud & nieuw zijn vaak de drukste weken voor datingsites. Singles gaan massaal op zoek naar een nieuwe liefde, wat ook goed nieuws is voor onze 'bestaande' leden, omdat het aanbod op de site daardoor ook stijgt. En als je een leuke match hebt gevonden met wie het online klikt, hoe snel spreek je dan met elkaar af voor een eerste date? Laat het ons weten door de Ledenpoll van deze maand in te vullen!

Hoe snel spreek jij af voor een eerste ontmoeting?

Meteen na het eerste contact 13%
Na een week 46%
Na een paar weken 29%
Na een maand 2%
Langer dan een maand 2%
Anders, namelijk... (laat een reactie achter) 6%+ Reacties

"Als contact goed voelt na Whatsapp of bellen/mailen."
- dann

"Via mail kijken naar wederzijdse interesses. Dan bellen, het is prettig om een stem te horen, en dan een afspraak maken voor een ontmoeting. Hoelang/ kort dit duurt is afhankelijk van het contact."
- Iris4

"Ik probeer minder te mailen en vrij snel na een eerste contact af te spreken. Ik heb gemerkt dat een `gevoel` bij iemand ook belangrijk is."
- Medinilla02

"Het ligt aan het contact. Soms is het wederzijds aftasten. Soms van één kant. Ik ben wel van mening dat het succes hier niet van afhankelijk is. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een echte ontmoeting."
- Paul100

"Ik word beetje nerveus van mannen die in het eerste bericht al aangeven te willen afspreken. Waarom zou je je toch wel kostbare tijd willen stoppen in iemand waarvan je bijna niets weet? De keren dat ik me liet overhalen om lekker spontaan te doen, had ik altijd spijt. In het ergste geval zat ik te luisteren naar lange verhalen van zijn kant en te verlangen naar Netflix en mijn eigen bank. Nee hoor, ik heb inmiddels genoeg ervaring om op grond van een paar dagen chatten of appen te achterhalen of wij het gezellig zullen hebben. Zo chatte ik laatst met een man die alleen praatte over zijn zwarte sokken was. Dat werd dus geen ontmoeting. Ik besluit best vaak om na chatten af te zien van een date. Als het niet goed voelt, neem ik dat serieus. Misschien heb ik heel wat misgelopen daardoor. Jammer dan. Tussen het eerste contact en de evt. date zit ( ook vanwege druk leven) al snel twee tot drie weken."
- Miro

"Vaak ben ik te druk voor afspraak op korte termijn. Zeker als de afstand meer dan een half uur is. Afspraak alleen als mailcontact relaxt is (zelden). Niet bellen vooraf. Geen Whatsapp. Geen privégegevens. Neutraal terrein. Alleen koffie of borrel. Tot nu toe was dat genoeg om zo snel mogelijk weer weg te willen. Na slechte ervaringen met types die willen na-evalueren of geen nee willen horen. Geen privé info meer. En eerst via mail goed inschatten."
- Laura

"Meestal ga ik op het gevoel af, hoe iemand mailt en of degene werkelijk geïnteresseerd is. Bellen vooraf doe ik eigenlijk zeer weinig, het schept bepaalde verwachtingen die meestal niet kloppen. Daardoor sta ik open voor iedere date en is het toch elke keer weer een verrassing. Of de klik ontstaat weet je pas na een paar afspraken..."
- PAM1964

"Als het enthousiast en goed voelt en het ijs dus duidelijk gebroken is, vind ik het fijn om af te spreken. Een beetje durven investeren en moeite kan ik waarderen. Er zijn er die zo enorm snel die man willen vinden dat ze heel snel willen afspreken. Dat doet mij erg terug deinzen. Dan heeft het vaak ook op zijn minst alle schijn dat die vrouw in kwestie niet ook alleen kan zijn en een ander voor haar geluk nodig heeft. Dat past niet zo goed bij mij. Maar wat ik echt niet fijn vind is een eerste contact berichtje krijgen met: 'Hoi, leuk profiel. Zou graag afspreken om er een gevoel bij te krijgen. Groetjes.'. Dat is zo knetter anoniem, zo weinig moeite. Dat berichtje kan wel naar 100 mannen tegelijk gestuurd zijn. Zo weinig persoonlijk hoe kan een mens daar in godsnaam verbinding bij voelen. Nou ja, ik niet in ieder geval. Dit doen vrouwen vaker dan ik had durven denken. Ze krijgen een eerlijk bericht terug maar daarna gaat het berichtje lekker de prullenbak in. Ik heb verschillende snelheden geprobeerd, maar ik hou van langzaam. Het mag best een beetje spannend zijn en de teleurstelling mag er ook zijn als het aan beide kanten er niet is bij het afspreken. Dan gaan het wel heel veel eerste afspraakjes worden en volgens mij is dat recept, ideaal om eeuwig lid van e-Matching te zijn."
- Simon75

"Kort appen, even bellen wellicht, maar snel afspreken. Zodat je zelf nog niet te veel hebt ingevuld of al een beeld gevormd. Hoe onbevangener, hoe beter. Dat voelt voor mij het fijnst."
- Ton

"Als man zijnde neem ik bij het contact vooraf wel het voortouw door aan te geven dat ik een eventueel afspraakje wel zie zitten (zonder het er al te dik bovenop te leggen of drammerig over te komen natuurlijk). Dan laat ik het vervolgens in de loop van het contact een beetje aan de vrouw over of en wanneer het er ook van gaat komen. Af en toe even polsen (bv. 'lijkt het jou ook iets om een keer wat leuks te gaan doen met z'n tweeën?') is wel handig. Van de 10 contacten is er bij mij misschien één die zelf het initiatief neemt om mij te vragen. Ik denk dat dat over het algemeen bij iedereen wel zo gaat. Man vraagt, vrouw zegt ja of nee en geeft aan wanneer ze er klaar voor is."
- Matthijs

"Ik stemde 'meteen' maar dat is uiteraard altijd 'naar gelang'; eerst bellen, klik? Dan moet uit beider agenda's maar blijken na hoeveel dagen/weken we afspraakje kunnen prikken. Béétje interessante mensen hebben al hun agenda redelijk gevuld? Wishful thinking?"
- LATmaat

"Altijd binnen en week. Bij lang digitaal contact ontstaat er een beeld wat bij live contact altijd weer bijgesteld moet worden. Ik zie een datingsite zoals een café of bar vroeger. Je kijkt waar je een klik mee hebt en dan maar eerst eens praten en zien of er echt een klik is. Lang chatten zegt weinig tot niks in vergelijking met het echte contact."
- Yet1969

"Ik stel in een eerste e-mailcontact meestal voor om een keer af te spreken, omdat ik eerlijk zeg dat haar profiel, ofwel de combinatie van foto`s en tekst me zodanig aanspreken, dat ik het me leuk lijkt om haar beter te leren kennen tijdens een persoonlijke ontmoeting. Wel met de toevoeging 'wellicht na wat mailen' om de keus aan haar te laten wat ze prettig vindt. En ook een heel belangrijke: 'je krijgt altijd antwoord'."
- Anoniem

"Zo snel mogelijk na vluchtige interessescan. Ik denk hoe langer je wacht, hoe groter de kans op verkeerd beeld of verwachtingen."
- Remco22

"Ik heb wat minder goede ervaringen met bellen als eerste contact. Mijn ervaring is dat je je tijdens het bellen meestal op een of twee dingen focust en vaak verlies ik dan de interesse. De spanning is er dan af. Meestal komt er dan geen afspraak van mijn kant. Ik geef de voorkeur aan kort mailen en dan elkaar ontmoeten. Bellen heeft m.i. weinig zin, want al heb je nog zo`n leuk gesprek gehad, dan nog kan een ontmoeting erg tegenvallen, omdat de verwachtingen dan te hoog gespannen zijn."
- Barber

"Wanneer ik met iemand wil afspreken, verschilt per contact. Het valt me wel op dat bijna alle mannen dat sneller willen dan ik en dat heeft me soms het gevoel dat ik vleselijk gekeurd moet worden... Je hebt dan een of twee keer een bericht hier uitgewisseld en hij wil meteen afspreken. Daten is inderdaad weten of je het met iemand zou kunnen doen, maar dat is oppervlakkige kennis en een passievolle vlam kan snel weer doven omdat er verder niets blijkt te zijn. Mijn voorkeur is toch om eerst via e-mail en/of Whatsapp wat met elkaar te babbelen en daarna een paar keer te bellen. Op die manier snuffel je vast wat aan elkaar, merk je of je bijvoorbeeld elkaars humor deelt, kun een paar vragen stellen over wat je in het profiel nog mist, weet je of je een beetje met elkaar kunt levellen, kun je wederzijds aftasten of je een beetje op dezelfde lijn zit... Maar deze fase moet ook geen máánden duren hoor! Uit eigen ervaring weet ik dat je al gevoelens kunt ontwikkelen zonder elkaar gezien te hebben (je bent beide zoekende, je bent al lang alleen, de ander reageert warm en enthousiast etc.) en dan kan een ontmoeting waar je veel opgebouwde verwachting van hebt, een verdrietige ervaring worden omdat je niet met de ander wil zoenen. En dat is nog pijnlijker als de ander dat duidelijk wel wil of andersom... Voor mij moet het een beetje een balans moet zijn tussen de realiteit dat je iets meer van elkaar moet willen weten en het verlangen elkaar te zien. Maar, iedereen is anders en moet het op zijn/haar eigen manier doen natuurlijk. Als je maar je eigen gevoel blijft volgen, dient het goede moment zich wel aan! Zo lang het wederzijds goed voelt, kan en mag alles hoor, ja toch?! Iedereen een liefdevol, gezond en prachtig 2019 gewenst!"
- Nespressa

"In mijn beleving willen 'de dames' vaak snel afspreken, maar ik voel er niet zoveel (meer) voor om hun alleen een leuke (thanks, but no thanks) middag te bezorgen. Dan lees ik weleens dat ze geen zin hebben in 'eindeloos' mailen. Wie wel? Het is toch juist de opzet van een datingsite dat je middels dit veilige medium een selectie maakt op basis van profiel, foto`s maar ook hoe iemand reageert per mail. Hier zouden vrouwen van mogen profiteren (zeker in deze #metoo-tijd!). Natuurlijk is een ontmoeting in het écht vaak beter, maar soms ben ik blij dat ik voortijdig heb ingezien dat het geen haalbare kaart is. Toch leer je iemand pas veel later echt goed kennen... Aan die eerste ontmoeting wordt dus teveel waarde gehecht. Die beroemde/beruchte klik kan ook de illusie van het moment zijn (en kort daarna omslaan). Zo kan een eerste ontmoeting stroef verlopen, omdat iemand zenuwachtig is of liever de kat uit de boom kijkt. Dat kan een volgende keer beter worden (of je ziet iemands minder leuke kanten beter, waardoor een 'beslissing' sowieso veel makkelijker wordt). Geef elkaar de ruimte. Geef elkaar de kans. Leg niet bij voorbaat een dwingend tempo op. Dan haak ik vaak al af. Omdat afspreken ook veel tijd, energie (én geld) kost, wil ik in eerste instantie `het kaf van het koren` scheiden. Hebben die kandidaten oprecht interesse in mij of pas ik toevallig in hun agenda en zijn ze vooral geïnteresseerd in zichzelf?! Meestal weet ik na enkele mailwisselingen wel of ik het verstandig vind om iets af te spreken. Laat ik mijn ervaring met enige ironie afsluiten. Als mannen gaan winkelen, doen ze dat vaak doelgericht (en komen dan met het beoogde doel thuis; niet dubbelzinnig bedoeld). Vrouwen vinden het fijner om eerst uitgebreid te snuffelen om toevallig tegen iets leuks aan te lopen."
- Mjuzik

"Laat ik afhangen hoe het via de mail verloopt. Als dit contact prettig verloopt dan elkaar eens bellen en Whatsapp. Mijn ervaring is om dan niet te lang wachten om elkaar in real life te zien. Omdat je zelf een beeld gaat vormen. Tijdens mijn laatste date was het contact heel leuk maar bleek het afspreken heel lastig... Meneer noemde alleen de dagen dat hij niet kon. Gezegd dat hij mij maar moest laten weten wanneer het wel uit komt. Uiteindelijk wel tot een koffie afspraak gekomen. Daardoor ging ik er al met niet te hoge verwachtingen naartoe... Blijkbaar had hij toch niet zoveel interesse. Leermoment voor mij geweest."
- 1bloem
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.