ouder 
Datingtips
Profiel opfrissen
 nieuwer
MA
24/12/2018
door:
Redactie (Anne)
Datingtips
Tijd om dat stof van je dateprofiel af en te blazen en er weer met frisse moed tegenaan te gaan!
Ga het nieuwe jaar in met een opgefrist profiel
Het is goed om af en toe eens kritisch naar je profielteksten en foto's te kijken. Is alles nog up-to-date? Heb je wat andere foto's waar je (nog) leuker op staat of die net wat meer aandacht trekken? Zijn je hobby's nog hetzelfde? Vaak vergeten mensen die al langere tijd ingeschreven staan om hun profiel 'bij te houden'. De kans bestaat daardoor dat de juiste mannen/vrouwen jouw profiel overslaan of niet kunnen vinden en dat wij je niet-passende matches/nieuwe profielen toesturen. Tijd voor een opfriscursusje dus!

Durf hulp te vragen
Twee zien meer dan een. Als je al uren naar je profiel zit te turen, kan het goed zijn dat je niet meer ziet welke teksten niet lekker lopen of wat je nog kunt verbeteren. De hulp vragen van een goede vriend(in) kan dan een uitkomst zijn. Diegene gunt jou natuurlijk ook alle geluk in de liefde en wil je teksten waarschijnlijk graag even lezen om indien nodig feedback te geven.

Daarnaast kent die vriend(in) jou goed, dus weet hij/zij ook of dit profiel wel echt weergeeft wie jij bent als persoon. We zien onszelf vaak toch anders dan anderen en je wilt wel een goed en eerlijk beeld van jezelf schetsen. Die ander kan jou helpen om dat helder te verwoorden.

We zien onszelf vaak toch anders dan anderen en je wilt wel een goed en eerlijk beeld van jezelf schetsen.

Mocht je het toch wat eng vinden om je omgeving om hulp te vragen dan staan wij ook altijd voor je klaar om persoonlijk advies geven. Bij een Second opinion kijkt een van onze DatingPro's naar alle aspecten van jouw dateprofiel en geeft hij of zij gerichte en bruikbare tips over hoe je het meeste uit jouw profiel en het online daten kunt halen.

Say cheese!
Heb je al een tijdje dezelfde foto's op je profiel staan? Misschien wordt het dan tijd om wat nieuwe bij je profiel te plaatsen. Als je geen leuke (recente foto's) meer hebt van jezelf, komt die behulpzame vriend(in) weer goed van pas. Zoek een mooie locatie, neem je camera mee en laat diegene een aantal mooie foto's van je maken voor bij je profiel.

Probeer wel af te wisselen qua foto's op je profiel. Vijf portretfoto's of foto's van jou met zonnebril kan wat saai ogen. Te weinig variatie in je foto's kan uiteindelijk ook een vertekend beeld geven.

Zie je foto's net als je profieltekst: een manier om te tonen wie je bent en wat je graag doet..

Zie je foto's net als je profieltekst: een manier om te tonen wie je bent en wat je graag doet. Houd je van lekker uit eten gaan? Plaats dan een leuke foto van jezelf tijdens een dinertje. Maak je in het weekend graag lange wandelingen? Laat dat dan ook zien! Dit biedt meteen ook meer mogelijkheden voor andere leden om op te reageren.

Hoe doen andere leden dat?
Mocht je echt niet meer weten hoe je jouw profiel nog kunt aanpassen, dan kan het fijn zijn om eens te kijken hoe andere leden hun profiel opstellen. Door veel profielen te lezen kom je er achter wat je wel en niet prettig vindt om te lezen of te zien. Deze bevindingen kun je vervolgens toepassen op je eigen profiel.

Door veel profielen te lezen kom je er achter wat je wel en niet prettig vindt om te lezen of te zien.

Nou is het niet de bedoeling dat je letterlijk teksten van anderen gaat kopiren. Zij hebben waarschijnlijk veel moeite gedaan om een leuke tekst op te stellen, het is niet eerlijk om dat zomaar over te nemen (als wij hier klachten over krijgen, passen wij het ook direct aan). Maar een beetje inspiratie opdoen kan nooit kwaad, al is het maar om te zien hoe je het echt niet wilt doen.


+ Reacties

"Met alle respect, maar zo`n advies klinkt toch als die `sigaar-uit-eigen-doos`. Leuk om weer eens wat te veranderen (inderdaad goed als je dit `al langer doet`), maar het moet wel haalbare kaart blijven. Zonder auto en weinig geld zal ik niet opeens met iemand aan de andere kant van NL willen daten... Worden rokers niet opeens wl aantrekkelijk, enz. Veel kun je zelf heel goed in je voordeel aanpassen. Immers, het is toch een site voor hoger opgeleiden. Dat zijn toch mensen die opgeleid zijn om kritisch en zelfstandig te kunnen nadenken en observeren. Dan kunnen ze toch ook zelf wel beredeneren dat zinnen als `ben na drie korte relaties weer single en op zoek` niet erg uitnodigend zijn. Dan wil ik niet de volgende in de rij zijn. Of ellenlange ego-verhalen (het is geen blog of dagboek). Wie gaat dat lezen? Ook een zinsnede als `mijn vrienden vinden mij...` komt ook niet zo sterk over. Ik snap die redenering wel, maar het risico is dat zoiets alleen maar uitgelegd kan worden als iemand (boven de 20-30) die nog geen goed zelfbeeld heeft. Ook zie ik foto`s waarop nog een (afgeknipte) ex staat of waar de persoon-in-kwestie steeds dezelfde houding aanneemt. Dat komt als armoede over en zegt ook weer wat over die persoon. Sommige mensen zien het niet. De vraag is of je daar nog wel mee verder wilt. Want als ze dat zelf nu al niet zien of willen begrijpen... In ieder geval heeft `daten` ertoe geleid dat mijn zelfbeeld en persoonlijke ontwikkeling enorm is gegroeid. Alleen dat al is een leuke ontwikkeling! Lees je eigen profiel, door de ogen van een ander, alsof je interesse uit gaat naar die persoon (jij)? Succes."
- Mjuzik

"Het is altijd van belang om je profiel up to date te houden. Dus recente foto`s af en toe vernieuwen of aanpassen aan het jaargetijde. Tekst : Soms verleg je grenzen zo je eerst ging voor samen wonen en nu voor een LAT-relatie gaat, vergeet dit dan niet aan te passen in je profiel. Waar ik mij het meest aan stoor is nog steeds de zonnebrillen of huisdieren die mee moeten op de foto. Mannen ik wil op date met jou en niet met je hond of kat. Ik wens jullie allen fijne feestdagen en een liefdevol 2019."
- Iris4

"Ik volgde inderdaad jullie tip en las profielen van andere vrouwen (de concurrentie). Wat me vooral trof is hoe aantrekkelijk de meeste foto's en teksten waren. Eerlijk gezegd dacht ik (heel fout): waarom hebben deze dames geen relatie? Ze zijn echt perfect. Is dat onze fout? Doe ik het zelf ook? Als ik namelijk een man met geweldige foto's en leven tegen kom, reageer ik ook niet. Zal wel weer zo'n type zijn dat niet antwoordt. Misschien onze teksten realistischer maken. Hebben we echt alles op orde? Tientallen vrienden en een geweldig huis en uitdagende baan?"
- Miro
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.