Inschrijven

terug

Goede profielfoto's kiezen, waar moet je op letten?

Ma 09/09/2019 Redactie (Anne)
DATINGTIPS

De afgelopen weken hebben we op de redactie van e-Matching erg veel Second opinions gemaakt voor leden die graag wat advies wilden over hun datingprofiel. Het viel ons op dat nog lang niet iedereen weet welke profielfoto's het beste 'werken' op een datingsite. Een kleine opfrisbeurt leek ons wel op zijn plaats, dus we geven jullie graag tips over welke foto's je het beste kunt plaatsen zodat jouw profiel eruit springt tussen alle andere profielen!

Recente foto's
Een inkoppertje, maar het kan geen kwaad om dit nogmaals te zeggen. Als je profielfoto's plaatst, zorg ervoor dat deze recent zijn! Jouw potentiële matches hebben er weinig aan om te zien hoe fit en jong je er twintig jaar geleden uit zag. Zij zijn benieuwd naar hoe je er nu uit ziet.

Kijk, een foto van een jaartje oud is prima, mits je er nu nog hetzelfde uitziet. Je zou het zelf ook niet leuk vinden om er tijdens een afspraakje achter te komen dat je date totaal niet op zijn/haar profielfoto's lijkt. Wees eerlijk tegen elkaar, zo voorkom je (onaangename) verrassingen.

Wees eerlijk tegen elkaar, zo voorkom je (onaangename) verrassingen.

Spontane foto's
Spontane foto's wekken vaak meer interesse op dan geposeerde foto's. Een (professionele) portretfoto is ook oké, zolang je deze afwisselt met bijvoorbeeld een leuke vakantiefoto of een foto waarop jij je hobby beoefent. Foto's waarop je echt iets doet vertellen veel meer over jou en bieden andere leden ook meer om op in te haken in een contactverzoek.

Herkenbaar
Wij krijgen wel eens boze mailtjes of telefoontjes van mensen die willen weten waarom hun foto is afgekeurd. Vaak is de reden hiervoor dat je er - voor ons - onherkenbaar op staat. Denk hierbij aan een foto waarop je een zonnebril/skibril draagt of een die van de achterkant is genomen zodat alleen jouw rug te zien is.

Jij en je vrienden zullen zo zien dat jij het bent op die foto. Maar voor ons - en ook voor onze e-Matchers - is zo'n foto nietszeggend. De regel die wij hanteren is dat jij er altijd herkenbaar (voor vreemden) op moet staan. Zo niet, dan is de kans groot dat hij wordt afgekeurd.

De regel die wij hanteren is dat jij er altijd herkenbaar (voor vreemden) op moet staan.

Jij staat centraal
We zien ook vaak foto's voorbij komen waar de e-Matcher samen met vrienden, kinderen of huisdieren poseert. Bij vrienden en familie geldt de regel dat zij niet herkenbaar in beeld mogen komen. En het gaat natuurlijk om jou. Nu kun je zelf de foto bijknippen of bewerken, maar je kunt het ook door ons laten doen. Laat ons per mail even weten wie jij precies bent op de foto, dan doen wij de rest.

Foto's met huisdieren mogen uiteraard gewoon, maar zorg er dan voor dat jullie bij elkaar op de foto staan. Als je hond bijvoorbeeld aan de ene kant van de foto staat en jij aan de andere kant, zullen wij hem toch bijknippen zodat jij er centraal op staat.

Op verzoek
Er zijn ook mensen die er voor kiezen om geen foto te plaatsen. Dit kan meerdere redenen hebben. Sommige leden willen niet dat ze herkend worden door familie of vrienden. Anderen hebben weer vanuit werk bezwaar tegen het delen van foto's. En er zijn ook leden die niet op hun uiterlijk beoordeeld willen worden. En dat is eigenlijk allemaal heel logisch.

Op e-Matching is het ook mogelijk om foto's 'op verzoek' in te stellen.

Op e-Matching is het ook mogelijk om foto's 'op verzoek' in te stellen. Jouw foto's zijn dan voor alle andere leden onzichtbaar en je kunt er zelf voor kiezen om ze te delen met een potentiële match door de foto's mee te sturen met een interesseberichtje. Op deze manier blijft je privacy gewaarborgd, maar wordt je profiel wel gevonden door leden die specifiek zoeken op 'profielen met foto'.


+ Reacties

"Behalve gedateerde foto's wordt er ook veel gebruik gemaakt van photoshop, filters e.d. Het is zo erg dat het wel eens voorkomt dat ik een date niet eens herken. Dan is het al te laat om weg te rennen. Als zij mij trakteert op gratis drank net zolang ik haar weer op de foto vind lijken dan heb ik nog een redelijke avond."
- Dateraan

"Het is inderdaad erg belangrijk recente foto's te plaatsen. Mijn laatste date gebruikte een foto van 19 jaar geleden! Pff, uit 2000. Hij vond het wel een leuke foto. Ja, ik dus ook! De foto van 2019 zou er beslist anders uit gezien hebben."
- Laura

"Zelf vind ik één foto of hooguit een tweede al genoeg. Het prikkelt immers de nieuwsgierigheid, verondersteld dat de eerste indruk plezierig is, en anders is de rest toch vergeefse moeite. Zijn het er vijf, dan is daar altijd wel een afbeelding tussen die minder of helemaal niet aanspreekt. Dat kan afbreuk doen aan de rest. En foto's tijdens een bepaalde activiteit maken het gelijk zo specifiek. Onwillekeurig krijg ik dan het idee dat ik word geacht mee te doen. Zo zal ik niet snel reageren op een vrouw die zich tijdens een afdaling op de lange latten heeft laten vastleggen. Mijn hoogtevrees wint het dan moeiteloos van de interesse. Treurig vind ik persoonlijk de talloze foto's waarop een vrouw in haar eentje staat afgebeeld met een geheven wijnglas. Dat heeft iets heel eenzaams. Al is het nog erger om met kinderen, ouders, vriend(inn)en of wie dan ook op de foto te staan. Of zelfs met je kleinkind op de arm. Het gaat mij maar om één persoon. Dat is de vrouw in kwestie. De mensen in haar omgeving komen, eventueel, op een later moment wel in beeld. In dit geval wil ik het advies van e-Matching dus nuanceren. Hoe meer foto's en hoe diverser de setting, des te sterker de wet van de afnemende meerwaarde zich laat gelden. Kortom: houd het liever basic!"
- Cees1961

"Afgelopen zaterdag had ik een date met een man van 69, stond op zijn profiel. Je kunt er natuurlijk van alles opzetten. Mijn insteek is, dat eerlijkheid een groot goed is en ik wijk daar niet vanaf. De persoon in kwestie leek wel honderd, zijn profiel en foto's waren zeker 20 jaar oud. De date heb ik uitgezeten, maar de volgende keer doe ik dat niet meer. Wat een verschrikkelijke desillusie."
- Hortence

"Ik vraag me af waarom we - ik bezondig mij vaak maar gelukkig niet altijd ook daaraan - afgaan op een uiterlijk. Wellicht heeft dit te maken met de uitstraling die daarvan uitgaat. Ik heb meer iets met een persoonlijk gesprek. Als je eerst met elkaar belt - chatten mag ook - dat krijg je een beter idee over hoe iemand denkt en of dat met je eigen gedachtengang overeenkomt. Ik had pas een niet onaardig gesprek met een man. Wat mij daarbij opviel is dat hij zijn eigen mening en interesses heel erg belangrijk vond en mij meer als toehoorder beschouwde. Dat vond en vind ik een weinig goed uitgangspunt."
- Carol8

"Een date was 25 kg afgevallen. Zeer indrukwekkend. Maar het leuke, ronde gezicht van de foto was een smal bekkie geworden. Mijn advies aan haar: pas je gewicht en foto aan in je profiel."
- HansWest

"Een foto is voor mijn aanleiding om mij verder in een profiel te verdiepen. Het werkt op alle datingsites en voor bijna iedereen zo waarschijnlijk. Ik ben niet oppervlakkig (misschien helaas ook wel) maar ik merk dat het bij mij in ieder geval in eerste instantie om het plaatje draait. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit ook zo bij 99% van mijn mededaters zo is. Maar geen of weinig tekst in een profiel is voor mij toch wel een afknapper, hoe knap of interessant de persoon op de foto ook lijkt."
- Matthijs

"Ja, Dateraan, het klopt, men gebruikt ook Photoshop. Kort geleden kreeg ik een bericht van een man die uit zichzelf ermee kwam. Ik was verbijsterd. Hij leek hierdoor wel 10 jaar jonger! Dat is toch heel raar?! In de ontmoeting komt dit toch uit, denk ik dan. Onbegrijpelijk. Al dat gedoe en regels over foto's, jeetje. Wat mij betreft moet je iemands gezicht goed kunnen zien en het liefst één foto waar je recht op de lens kijkt. In iemands ogen kunnen kijken werkt altijd prettig en het is ook een teken van een (wellicht betrekkelijk) zelfvertrouwen."
- Samkhya
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren