Inschrijven

terug

Hoe gaan jullie om met het fenomeen 'bekeken jou'?

Ma 13/05/2019 DatingCoach Irma
VRAAG VOOR DE DATINGCOACH

Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma vragen van e-Matchers. Vandaag een vraag van een e-Matcher die liever anoniem blijft. Zij vraagt zich af hoe anderen omgaan met het fenomeen 'bekeken jou'. Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Ben benieuwd hoe andere leden van e-Matching ervaring hebben met het fenomeen 'bekeken jou'. Ik betrap mijzelf er telkens op dat ik dan denk dat er een interesse is, hoewel dat vaak niet zo is. Als ik zelf echt ge´nteresseerd ben zet ik mijn 'anoniem zoeken' uit, waardoor ik zichtbaar ben in de hoop dat degene reageert. Ervaringen en opmerkingen graag. Misschien moet ik mijn optimisme of teleurstelling wat bijstellen.
- Anoniem

Beste Anoniem,
Misschien is het voor jou nog beter om er niet meer op te letten. Ik weet dat dit moeilijk is, want ik ben zelf ook een nieuwsgierig type. Je optimisme of teleurstelling wat bijstellen, lijkt me namelijk moeilijker.

Als er een heel leuk persoon naar je profiel kijkt, en deze dater is vervolgens niet ge´nteresseerd, zul je je toch weer akelig gaan voelen. Ga er nuchter mee om. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom iemand op je profiel klikt.

Ga er nuchter mee om. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom iemand op je profiel klikt.

Goede indruk krijgen
Sommige mensen willen zoveel mogelijk profielen bekijken om een goede indruk te krijgen van de 'bevolking' van e-Matching. Andere mensen kijken wellicht naar je profiel om inspiratie op te doen.

Vaak lukt het mensen niet om een aansprekend profiel neer te zetten, en snuffelen ze graag rond op zoek naar mensen die dat wel kunnen om eventueel bepaalde dingen over te nemen. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan, maar dat heeft geen zin.

Zelf initiatief nemen
Ik vind het wel grappig dat jij 'anoniem zoeken' uit zet als je iemand heel leuk vindt en dan hoopt dat deze persoon reageert. Er is echter een minder omslachtige manier. Gewoon als eerste dat interessemailtje sturen als iemand leuk is.

Maak het daten niet te gecompliceerd. De mooiste relatie ontstaan soms pats boem.

Maak het daten niet te gecompliceerd. De mooiste relatie ontstaan soms pats boem. Gewoon mailen en afwachten of hij of zij reageert. Je hebt dan zelf het heft in handen en dat is niet slecht. Bovendien spaar je tijd als je rechtstreeks reageert.

Het kan uiteraard gebeuren dat je afgewezen wordt en misschien zelfs vaker. Trek je hier niets van aan. Je zult hier echt niet meer mee zitten als je 'de ware' ontmoet hebt. De weg daar naar toe kan wat hobbels geven, maar dat hoort erbij. Veel succes gewenst.


+ Reacties

"De redactie heeft de lijst van bezoekers 'Bekeken mij' als titel gegeven. En niet 'Hebben belangstelling in mij'. ik klik regelmatig op een profiel gewoon om te zien en lezen wie zo iemand is En heus waar, ik heb voor meer profielen geen verdere belangstelling dan wel. Zoals coach Irma het aangeeft: Een bericht sturen of ontvangen geeft meer duidelijk."
- Sterre03

"Uit de kijkcijfers kun je niets concluderen over interesse. Je bent voorgekomen in een lijst van nieuwe leden of resultaten van een zoekopdracht. Meer niet. Als je nou steeds dezelfde terug ziet keren in de bekeken mij lijst, dan kom je dus vaker voor als resultaat. Deze aanname wordt ook nog vertekend door gratis leden die geen mailtje kunnen sturen. Maar aandacht trekken door steeds dezelfde te bekijken om in de bekeken lijst te komen. Gewoon mailtje sturen, verspil je tijd niet aan theorieŰn, aannames en dromen maar verzet je beslissingsmoment naar na mailcontact. En de volgende na de eerste ontmoeting enzovoorts."
- gzellig

"Niet iedereen heeft 'anoniem zoeken' aan staan. Ik kijk ook niet stiekem. Ik kijk om een een profiel verder te lezen, een foto en nickname zegt ook niet alles, toch? Pas nadat je het profiel heb gelezen kan je beoordelen of iemand je leuk lijkt, of bij je zou passen. Het wil dus niet zeggen dat je meteen ge´nteresseerd bent als je een profiel hebt bekeken."
- Madeira66

"Het fenomeen 'bekeken jou' betekent alleen dat iemand naar je profiel keek. Net zoals op straat we naar iemand kijken. Het is normaal er meer van te maken maar dat zou ik niet doen. Volgens mij laat je wel iets belangrijks zien van jezelf door het feit dat je anoniem zoekt totdat je iemand leuk vindt! Waarom doe je dit? Ik zou dit verder zelf gaan onderzoeken. Draag je veel gevoelens van onzekerheid of voel je diep van binnen je afgewezen? Heb je als kind zoiets meegemaakt wat je diep heeft gekwetst? Wees lief voor jezelf en durf het aan om juist dat anoniem niet meer te gebruiken! En wacht niet op een bericht, stuur je ze zelf! Door juist wat deuken mee te maken en wat flinke afwijzingen zul je die angst minder zien worden."
- Samkhya

"Ook ik kijk altijd eerst anoniem en zet dat dan vervolgens uit als ik denk dat het een match zou kunnen zijn, als ik iemand dus al leuk en interessant vind middels profiel en foto's. Voor mij is het een soort 'ongeschreven code': als je niet-anoniem een profiel aanklikt ben je al ge´nteresseerd in die persoon. Direct een interessebericht sturen doe ik zelden; als iemand na mij ook mijn profiel aanklikt, ga ik er vanuit dat de belangstelling wederzijds is en dan stuurt ÚÚn van beide een berichtje, meestal... Wat ik wel jammer vind is dat de datum en eventueel tijdstip van het bekijken er niet bij staat, in tegenstelling tot op andere sites. Je kan nu dus niet zien of iemand meerdere keren jouw profiel aanklikt en daarmee dus extra belangstelling toont. Tenzij er direct na hem een ander ook niet-anoniem kijkt, maar dat is niet altijd het geval. En verder, als je genoeg hebt van een 'kijker' die verder niets onderneemt, dan kan je altijd nog blokkeren... Neem het niet te zwaar!"
- Comtesse

"Het voelt best gek wanneer er allemaal oude mannen naar je kijken sommige oud genoeg om je vader te zijn. Het zou fijn zijn wanneer er een soort van 'like-knop' kan komen om aan te geven dat je interesse hebt. Mijn ervaring met initiatief nemen is namelijk niet heel positief (afwijzingen om de gekste redenen als ze al antwoorden) en dus zou het fijn zijn om eerst elkaar heel ongedwongen interesse duidelijk te kunnen maken."
- Anoniem

"Ik ben het helemaal eens met Anoniem! Ik vind het gŕnant en best onplezierig, al die oude mannen die je profiel bekijken. Ik heb het geteld, echt de helft is 60+, sommigen zelfs 70+. Ik ben 53. Ik kijk toch ook niet bij 30ers of begin 40! En een like-knop zou een mooi opstapje kunnen zijn, zodat je weet of iemand je leuk vindt of niet, dat maakt het contact leggen ook makkelijker. Ik heb helaas ook de nodige negatieve ervaring met contact leggen. Het kost een hoop energie en tijd, erg frusterend. Een like-knop zou een indicatie kunnen geven of contact leggen Řberhaupt zinvol is."
- Madeira66

'Ik ben helemaal verbaasd dat er blijkbaar zoveel mensen anoniem kijken. Zelf gebruik ik de anoniem-knop nooit. Ik klik op een foto waarvan ik denk dat dat misschien iemand is die bij mij past. Vaak blijkt als ik de beschrijving lees, dat ik iets heel anders zoek of dat diegene iemand anders zoekt. Dan laat ik het daarbij. Ik ben dus ook niet verbaasd dat mensen mijn profiel bekijken zonder een berichtje te sturen. Je kunt immers niet aan iemands foto zien of die bij je past. Misschien een tip voor de vragenstelster om ook niet meer anoniem te zoeken. Dan ontdekt ze vanzelf dat bekijken iets anders is dan leuk vinden. Hoe gemakkelijk misverstanden de wereld in komen, door er vanuit te gaan dat iedereen anoniem zoekt en als je zichtbaar gekeken hebt, het dus betekent dat je iemand leuk vindt."
- Gimber

"Ik heb ook bewust mijn profiel op anoniem staan, omdat ik uit ervaring weet dat dames allerlei vooroordelen hebben over dit soort onderwerpen. Ga niet voor de ander invullen waarom hij of zij jou bekeek en waarom deze persoon (nog) niet reageert. Indien je de persoon leuk vindt, reageer dan gewoon zelf. Overigens word je als man vaak ook bekeken door behoorlijk oudere dames, maar dat hoort er gewoon bij, laat gaan, laat gaan. Ik zelf doe het nu ook rustig aan om de eenvoudige reden dat ik aan het bouwen ben."
- Ren71

"Ik krijg als gemiddelde man van 44 doorgaans niet heel veel bezoekjes. Hooguit 5 per week. Het zijn dan ook vaak vrouwen die 10 tot 20 jaar ouder zijn. Tja, ik vind het niet erg. Ik sta op een datingsite en iedereen mag mij zien. Hoort er wel bij als je jezelf in de uitverkoop gooit, haha. Alleen als mijn profiel dan bekeken is door een vrouw van bv. 60 jaar, dan weet ze ook dat een berichtje sturen niet veel zin heeft. Het mag wel hoor, ik zal ook gewoon vriendelijk terug antwoorden. En een beetje aandacht is nooit weg als je mailbox bijna altijd leeg is. Ik zet zelf mijn leeftijdsgrens op 35 tot 45 jaar. Er zijn genoeg vrouwen bij wie ik in het leeftijdsprofiel pas en waar ik berichtjes mee kan uitwisselen maar het initiatief komt helaas wel altijd van mijn kant. En leeftijdsgrenzen zijn persoonlijk, dat is voor iedereen anders. Maar op ieder potje past een dekseltje hoor!"
- Matthijs

"Als iemand naar mij kijkt en geen bericht stuurt ga ik ervan uit dat ze juist geen belangstelling hebben. Dat lijkt me ook de enige juiste conclusie eerlijk gezegd. En het zou goed kunnen dat die mensen waar jij naar kijkt dat ook denken als jij o zo subtiel aan het hinten bent door in de bekeek mij lijst te komen."
- Wendel

"Samkhya, dat zijn wel veel aannames die je daar neerzet voor Anoniem. Ik zou daar wat voorzichtiger mee zijn, anoniem kijken behoort gewoon tot de mogelijkheden en doe ik soms ook en er speelt niks wat ik nog moet verwerken. Ik denk dat je alle mogelijkheden die de site je bied kunt inzetten en Madeira66, vind je het onprettig dat veel oudere of jongere mannen je bekijken dan druk je op het uitsluiticoontje en je komt hem niet meer tegen. Het is fijn denk ik als je zelf een beetje relaxt erin kunt staan, als je op een datingsite gaat staan dan loop je de kans dat mensen je profiel bekijken, alleen al omdat we met zijn allen ook een beetje voyeuristisch zijn. Het is op zich al bijzonder dat je dat hier kan mensen uit kunt sluiten met een druk op een knop. En Anoniem, geniet lekker van dat iemand je profiel bekijkt, misschien is de volgende die je profiel bekijkt wel de ware voor jou."
- Pat65

"Ik heb nog nooit anoniem gezocht. Ik sta toch niet anoniem op deze site? Ik vind het leuk als mijn profiel bekeken wordt en beschouw dat pas als interesse wanneer ik daarna een bericht krijg. Zet die anonieme knop gewoon uit!"
- Bluebell

"Een goede suggestie een like knop. Zeker voor mensen die een lidmaatschap overwegen. Bekeken mij kan anders te veel betekenen. Anoniem zoeken en dan aan zetten als het jou uitkomt, is wel apart. In combinatie met mensen die geen foto plaatsen, dan denk ik er het mijne van. Een mooie functie die ik tot voor kort nog niet kende is de instelling om tijdelijk geen reacties te ontvangen. Dit kan nuttig zijn als je een lopende date eerst wil afwachten. Dan ziet de degene die een bericht wil sturen dat dit tijdelijk niet mogelijk is."
- Anoniem
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren