Inschrijven

terug

Hoe houd je de moed erin als je nooit een date hebt?

Do 22/11/2018 DatingCoach Irma
DATINGKWESTIES

Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma vragen van e-Matchers. R. vraagt zich af hoe je de moed in online daten houdt als je nooit een date hebt? Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Hoe moet je de moed erin houden als je nooit een date hebt? Na mijn scheiding hoopte ik af en toe een leuke vrouw tegen te komen tot ik de ware had ontdekt, maar ik kom helemaal geen vrouwen tegen. Het hoogst haalbare lijkt een afwijzing maar zelfs dat zit er meestal niet in. Mijn profiel aanpassen, verschillende leeftijden, zoeken in de hele zuidelijke helft van Nederland, het maakt allemaal niet uit. Ik heb ook speeddating geprobeerd, ben ook drie maanden gestopt met e-Matching, nu weer begonnen maar weer hetzelfde resultaat. Heb je een tip?
- R

Beste R,
Wat vervelend voor jou. Knap dat je het opnieuw aan het proberen bent. Het is heel erg belangrijk dat je zoveel mogelijk leuke interesseberichten verstuurt. Ook al krijg je geen antwoord of een afwijzing, blijf die berichten sturen. Dan benut je je abonnement zo goed mogelijk.

Ook al krijg je geen antwoord of een afwijzing, blijf die berichten sturen.

Een goed interesseberichtje bevat een gemeend complimentje, het aanstippen van iets gemeenschappelijks en een vraag. Verder zou ik een paar dingen veranderen in mijn profiel als ik jou was.

Je zegt dat je date eigenlijk nog geen rimpels mag hebben. Ik snap dat je rimpels niet mooi vindt, maar je bent zelf ook al 52 en ook al heb jij geen rimpels, je bent redelijk kaal. Hier is niets mis mee, dit kan zelfs mooi zijn. Maar de meeste vrouwen van vijftig plus hebben al wat rimpels... Accepteer dat gewoon. Je loopt misschien een schat van een vrouw mis die niet durft te schrijven omdat ze al wat rimpeltjes heeft.

Puntjes op de i
Je profiel is verder positief en leuk. Je zegt o.a. wat je allemaal voor gezellige dingen met je date wilt doen. Prima. Maar voeg eventjes toe: 'en uiteraard ben ik bereid om met jou mee te gaan als jij iets leuks bedenkt'.

Het is vriendelijker om te zeggen dat kinderen welkom zijn. Je vergroot hiermee enorm je kansen.

Laat ook weg dat je geen kinderwens hebt. Je hebt al kinderen en de vrouwen van je leeftijd krijgen al geen kinderen meer. Misschien hebben ze zelf wel (net als jij) kinderen. Het is vriendelijker om te zeggen dat kinderen welkom zijn. Je vergroot hiermee enorm je kansen. Bovendien moet de dame in kwestie ook jouw kinderen accepteren.

Ik hoop dat het je lukt om een fijne vrouw te vinden. Geef de moed niet op. Kijk ook rond in het gewone leven. Veel succes.

DatingCoach Irma heeft het profiel van R. bekeken om daar ook verbeterpunten/tips voor te geven. Er staan dus zaken in haar antwoord die niet in de vraag van R. worden benoemd, maar wel in zijn profiel.


+ Reacties

"Wat mij vaak opvalt aan de zg. undateables (mannen en vrouwen): het zijn vaak mensen die heel weinig belangstelling tonen voor de ander. Ik ging eens speeddaten en juist de mannen met een niet zo fijn verhaal (nooit een lange relatie gehad, veel afwijzingen. Ik zou dat zelf nooit melden trouwens) praatten alleen over zichzelf. Toen ze na drie minuten opstonden, was er alleen over hun leven gepraat. Die wil ik dan niet weer zien. Een leuke man (of vrouw) kijkt je aan en vraagt oprecht wie jij bent. Dat zijn de personen die voor een tweede date of meer in aanmerking komen. Misschien geldt dit niet voor jou, maar denk er eens over na."
- Miro

"Als ik dit lees kan ik het met het advies van Irma niet helemaal eens zijn. Vanuit het oogpunt van R. is het een goed advies, maar vanuit de dames vanaf pak 'm beet 40 (met rimpeltjes dus) is dit het slechtste advies wat gegeven kan worden. Als vrouw word je hier direct geconfronteerd met iemand die je afwijst om je rimpels, je leeftijd dus, met alle nare gevoelens en gevolgen van dien. Het staat dan wellicht niet meer in zijn profiel, maar zijn denkwijze blijft hetzelfde. Je kunt er zeker van zijn dat je `ingeruild` gaat worden als de eerste tekenen van ouderdom zich aan gaan dienen! Laat iemand zijn profiel schrijven zoals hij/zij dat zelf wil, alleen al om schade bij anderen te vermijden. Het is dan aan ieder persoonlijk of men zich hier aan wil gaan wagen... Ik ben in ieder geval blij dat ik met lachrimpels geboren ben."
- Anoniem

"Als rimpeltjes gaan tellen - en ohhh, wat zijn ze vaak mooi! - komt ook de paniek van het alleen blijven. En lieve Anoniem (reactie hierboven), waarom zo gericht op mannen? Zij doen dit fout, zeggen dit of dat... Hoe denk jij dat mannen door jou en andere leuke vrouwen worden bekeken? Ook door een zeefje gehaald, bekeken en vaak verworpen, dus afgekeurd. Hallo, waar is de gelijkheid? Wij, mannen en vrouwen, doen allemaal hetzelfde."
- stier

"Het valt mij inderdaad ook op (zoals R. uit bovenstaand verhaal) dat sommige heren nogal wat noten op hun zang hebben qua uiterlijk van een vrouw, terwijl ze zelf allerminst aantrekkelijk zijn. Dan denk ik: Hoe dan? Kijken deze heren nooit in de spiegel of denk en ze dat dames uiterlijk niet belangrijk vinden? Ik vind kaal bijvoorbeeld absoluut onaantrekkelijk, evenals overgewicht. En mannen zonder foto, daar ga je als weldenkende vrouw toch niet mee in conclaaf? Of je moet wel heel wanhopig zijn!"
- Corina

"Ik verbaas me over het advies om weg te laten dat je geen kinderwens (meer) hebt. Ik heb, en ik denk velen met mij, het aanvinkvakje kinderwens opgevat of je überhaupt nog kinderen wilt ja/nee/weet nog niet. Dat ik/anderen geen kinderwens (meer) heb(ben) wil niet zeggen dat ze van een ander niet welkom zijn, integendeel. Sterker nog, op vijftigers die bij kinderwens ja of weet nog niet hebben ingevuld, knap ik meteen af; laten we wel een beetje realistisch blijven..."
- Anoniem

"Lijkt mij logisch dat vrouwen niet reageren als ze geen rimpels mogen hebben. Ik krijg er een heel vreemd gevoel bij en zou R. ook naar links swipen..."
- Xirini

"Met de eerste anonieme reactie ben ik het helemaal eens. Online daten is al lastig genoeg omdat het zo eendimensionaal is. Je hoort geen stembuiging, ziet geen mimiek en geen lichaamstaal, dus je moet het doen met de tekst. Ik heb liever een tekst met daarin bijvoorbeeld zo`n vervelend zinnetje over rimpels dan een gepolijste versie waaruit je niets op kunt maken over de persoon erachter. We zitten hier niet op Facebook waar het merendeel zich beter voor wil doen. Ik denk dat juist het laten zien van het achterste van je tong het daten makkelijker maakt. Toch?"
- Bloem63

"In het algemeen valt het mij op dat mannen veel meer op hun foto's moeten letten die ze plaatsen. Laat toch door iemand goeie foto's van jezelf maken, desnoods een fotograaf. Slechts één verkeerde foto en ik denk: 'ohh, nee hoor.'. Zeker nu jullie wat ouder zijn. Wij vrouwen kunnen make-up op doen en haren kleuren, mannen doen dit (meestal) niet maar dan is het wel allemaal heel naturel wat we zien. En we schieten niet één foto, maar zeker drie. Alleen de leukste gaat erop. Let ook op achtergrondzaken of een arm van andere vrouw om je nek. Niet het eeuwige glas wijn op elk plaatje of een giga bord eten (met allerlei schelpen)... Laat iets zien wat je aan het doen bent, bijv. hobby/vakantie/week/huis. Vraag ook aan andere vrouwen of je kinderen wat ze ervan vinden. Is allemaal geen schande. Ze houden van je en gunnen jou een partner! Jezelf hier plaatsen is eigenlijk net zoals een website maken voor een bedrijf. Het moet er prettig en wervend uitzien... Dat je aan de andere kant denkt: 'hier ga ik weer betalend lid voor worden.'. Nu lijkt het alleen om het plaatje te gaan. Ja, in eerste instantie wel. Tekst komt nu. Niet al te lange verhalen. Je basisverlangens en je interesses. Soms kom ik een beschrijving tegen waarbij iemand beschrijft hoe we samen op vakantie gaan of hoe het weekend eruit ziet met hem. Geeft wel een mooi beeld vind ik. Ook heb ik weleens met een man meegekeken naar hoe andere vrouwen zich presenteren. Vond ik verhelderend! However, doe echt je best om vanuit de blik van een vrouw te laten zien wie je bent en niet te lange eisenlijst en wij zitten ook echt niet op een 10 jaar oudere partner te wachten hoor. Hoop dat je hier iets aan hebt, R.! Succes."
- J

"Ik las ergens dat 90% van de mannen reageert op 10% van de vrouwen (de knapste dus). Dus als ik lees dat een man weinig reacties krijgt, ligt het misschien wel aan die strategie. En maar blijven dromen en proberen en teleurgesteld raken. Misschien tijd om wat nuchterder te worden. Een datingsite is wat dat betreft net zo'n ontnuchterende ervaring als in het echte leven. Kies een vrouw die bij je past en bedenk geen hooggegrepen Sinterklaaslijstje vol idealen die niet haalbaar zijn."
- Erretje21

"Goed dat hier aandacht aan besteed wordt, fijn om te lezen! Moed houden vind ik zelf ook enorm moeilijk. Ik ben nog maar anderhalve maand bezig met online dating geef ik toe, maar heb nu al gemerkt dat het voor je gemoed een flinke belasting kan zijn. Ik heb mijn profiel al een aantal keer kritisch herschreven, ik heb eigenlijk geen wensenlijstje, ik ben over mezelf echt eerlijk, en ik schrijf altijd nette, attente berichtjes, speciaal geschreven voor elke vrouw afzonderlijk, met een compliment en een grapje, en ik blijf bescheiden. Ruim 60 van dat soort berichtjes later (hier en op een paar andere bekende sites): 79% van de vrouwen reageert helaas helemaal niet, 13% stuurt een (vriendelijke) afwijzing. Ik kan mijn geluk niet op over de laatste 8% waar ik korte tijd mee mag chatten. Telkens loopt het dan stuk omdat de dames al een andere man hebben ontmoet waar ze verder mee willen. Ik gun hen dat, want het waren allemaal schatten, maar wat een pijn doet dat, tot tranen toe. Ik krijg helemaal geen kans... Als ik iets beter of anders zou kunnen doen, zou ik alles proberen, maar ik weet echt niet wat. Kan toch alleen maar denken dat ik niet knap genoeg, lang genoeg of stoer genoeg ben, en daar kan ik nu eenmaal niets aan veranderen. Dan is het wel moeilijk om te blijven hopen..."
- Pascal1973

"Ik lees het stukje wat Pascal1973 schreef en bedenk dat daten een erg harde wereld kan zijn, die behalve geluk ook erg veel tranen kan brengen. Zelf heb ik dat ook gemerkt aan reacties op een van mijn kant erg vriendelijk geschreven afwijzing. Een aantal keren werd een dame zelfs kwaad en schreef terug hoe ik nou kon afwijzen als ik haar niet eens heb leren kennen... Tja, er staan niet voor niets foto's bij de profielen. Die - en een eerste indruk van wat geschreven is - nodigt je uit tot verder contact of niet. Ik vind dat logisch, maar niet iedereen denkt zo makkelijk over een afwijzing en laat zich er door krenken. Dat kan erg hard en wreed binnen komen. Bedenk dat ieder mens een eigen voorkeur heeft en daarvoor uit te komen, betekent niet dat een ander niet leuk of minder interessant is. En Pascal1973, de reden van afwijzing: 'Telkens loopt het dan stuk omdat de dames al een andere man hebben ontmoet waar ze verder mee willen', dat is gewoon een gemakkelijke uitvlucht. Ik wil wedden dat er geen andere man is, nog niet."
- Boavida
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren