Inschrijven

terug

Hoe weet je of je klaar bent voor een nieuwe liefde?

Ma 18/02/2019 DatingCoach Irma
DATINGKWESTIES

Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma vragen van e-Matchers. Dit keer een vraag van S. die zich afvraagt hoe je weet of je weer klaar bent voor een nieuwe liefde na een relatiebreuk. Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Hoe weet/voel je dat je toe bent aan een nieuwe relatie als je uit een verbroken relatie komt? Ik weet dat het voor ieder verschillend is qua tijd, maar ik krijg sterk de indruk dat dat het gevoelsmatig vrij universeel is.
†- S

Beste S,
Hoe diepgaander een relatie is geweest, des te meer tijd is er voor nodig om deze relatie te verwerken. Sommige mensen zeggen dat een nieuwe relatie de verwerking van de vorige bespoedigt. Ik vind dit echter geen goed idee en niet helemaal eerlijk naar de nieuwe partner toe. Beter is het om de verbroken relatie verwerkt te hebben.

Hoe diepgaander een relatie is geweest, des te meer tijd is er voor nodig om deze relatie te verwerken.

Je kunt dit alleen zelf voelen en weten. Hoe vaak denkt je nog aan je ex? Zit je wel eens te fantaseren hoe het zou zijn als jullie opnieuw een relatie zouden krijgen? Heb je moeite met zijn of haar (eventueel)nieuwe partner? Bespioneer je hem of haar op Facebook of LinkedIn? Probeer je via via informatie over zijn of haar huidige leven te krijgen? Hoop je dat het slecht met hem of haar gaat?

Negatief
Sommige psychologen beweren dat je een relatie nog niet verwerkt hebt, als je negatief over die persoon praat. Het zou juist positief zijn als je positief over je ex kunt praten. Je bent dan losser van hem of haar.

Sommige psychologen beweren dat je een relatie nog niet verwerkt hebt, als je negatief over die persoon praat.

Een belangrijke rol speelt het feit wie de relatie heeft uitgemaakt. Heb jij dat gedaan of jullie gezamenlijk, dan is al een stukje verwerkt omdat je ermee bezig was. Maakt de ander het uit en valt het rouw op je dak, dan kan het langer gaan duren.

Afleiding
Afleiding zorgt dat je een relatie sneller verwerkt. Ga vooral naar vrienden en vriendinnen of een sportschool. Passief zitten wegkwijnen is een slechte optie. Ga eerder nieuwe plannen voor de toekomst maken. Op een dag merk je dat je niet eens meer behoefte hebt om op Facebook naar je ex zijn of haar leven te kijken.

Afleiding zorgt dat je een relatie sneller verwerkt.

Vervolgens merk je dat je een hele dag niet aan hem of haar gedacht hebt. Of je hebt een fantastische avond met vrienden en vriendinnen en je lacht oprecht. Je gaat beter in je vel zitten, en ineens merk je dat je weer belangstelling hebt voor het andere (of hetzelfde) geslacht. Dan kun je gerust lid worden van een datingsite.


+ Reacties

"The best way to get over someone is by getting under someone new. Vrij vertaald: heb zo snel mogelijk seks met een ander om de vorige te vergeten. Dit advies is vast niet braaf genoeg. Een andere regel luidt: over iemand heen komen duurt de helft van de tijd dat jullie samen waren. Meestal klopt dat wel bij mij."
- Miro

"Hangt helemaal af hoe intens de relatie was en hoe lang deze heeft stand gehouden. Neem de tijd om het verlies te werken, voordat je aan een nieuw avontuur begint. Wel zo eerlijk naar een eventuele nieuwe partner."
- Primadonna

"Mijn ervaring klopt hier wel mee. Geen betere manier om een oude liefde te vergeten dan een nieuwe liefde. Dan heb ik het niet over om er gelijk mee in bed te stappen. Wat, naar mijn mening, tegenwoordig veel te snel gebeurd of verwacht wordt."
- Marylou

"Het verwerken van een relatie heeft, wat mij betreft, alles te maken met pijn. Pijn die je elkaar doet, wat vaak nog onbewust is. Zonder de pijn was je nog bij elkaar. De pijn is vaak op de achtergrond en de boosheid/frustratie op de voorgrond. De bereidheid om naar je eigen pijn te kijken en te voelen en je eigen deel te zien is de sleutel voor verwerking. Anders kom je dezelfde type weer tegen nu met een andere buitenkant!"
- Samkhya
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren