ouder 
Datingkwesties
Profielbezoekers
 nieuwer
MA
11/02/2019
door:
DatingCoach Irma
Datingkwesties
Zijn die 'bezette' bezoekers voyeurs, of zit er iets anders achter?
Waarom bekijk je een profiel als je al bezet bent?
Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma vragen van e-Matchers. L. vraagt zich af waarom mannen haar profiel nog meerdere keren bekijken terwijl ze eigenlijk al aan het daten zijn met iemand anders. Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Wat mij bezig houdt, is het volgende: je ziet dat iemand meerdere keren je profiel bekijkt, maar verder geen actie onderneemt. Dan denk ik: dan ga ik een berichtje sturen omdat ik diegene ook wel interessant vind. Nu komt het vreemde, die persoon heeft nog dezelfde dag jouw profiel bekeken en reageert vervolgens als antwoord op mijn bericht: ik ben al met iemand anders aan het daten...†Dit is niet ťťn keer gebeurd maar meerdere keren. Zijn dit voyeurs? Wat doen deze mannen op deze site voor hoger opgeleiden? Ik ben serieus maar krijg het gevoel de enige te zijn die eerlijk is. Ik kan heel goed een afwijzing aan, blijf alsjeblieft eerlijk en verzin geen flauwe smoezen.†Ik houd vol.
†- L

Beste L,
Goed dat je volhoudt. Het is heel menselijk om wat rond te neuzen op een datingsite. Het maakt niet uit of iemand hoogopgeleid is of laagopgeleid, gluren kan leuk zijn. Ik heb er alle begrip voor dat als iemand je profiel meerdere keren bekijkt, je denkt dat hij belangstelling heeft. Dat is logisch.

Zoek er gewoon niet teveel achter wanneer iemand je profiel bekijkt.

Toch is het beter je insteek te veranderen. Daten wordt namelijk makkelijker als je er zelf ook wat losser mee omgaat. Zoek er gewoon niet teveel achter wanneer iemand je profiel bekijkt.

Verplichtingen
Je kunt uiteraard altijd deze persoon mailen. Maar doe het niet te beladen. Een profiel bekijken schept nog geen verplichtingen. Ook al zou iemand je profiel honderd keer bekijken, dan nog hoeft hij geen relatie te willen.

Ook al zou iemand je profiel honderd keer bekijken, dan nog hoeft hij geen relatie te willen.

Het is geweldig dat jij eerlijk bent, maar dat wil nog niet zeggen dat die 'voyeurs' niet eerlijk zijn. Het kan daadwerkelijk dat zo iemand inderdaad al een afspraak heeft staan en nog even geniet van het rondkijken. Of rondkijkt of hij niet een nog leukere vrouw vindt.

Kwetsen
Natuurlijk zullen er ook mannen zijn die het zinnetje 'ik date al met iemand' als smoes gebruiken. Ze willen je namelijk niet kwetsen. Het kan dan juist heel goed en aardig bedoeld zijn.

Ga lekker rondneuzen en stuur leuke interessemails naar interessante mannen.

Zelf waardeer ik net als jij rechtstreeksheid, maar mensen verschillen. Aan jou is de taak om een leuke man uit te zoeken die goed bij je past. Ga lekker rondneuzen en stuur leuke interessemails naar interessante mannen. Zo besteed jij je tijd beter dan na te gaan wie er allemaal op jouw profiel geklikt heeft. Heel veel succes toegewenst.


+ Reacties

"Ik snap daar eerlijk gezegd ook niets van. De reactie 'of hij misschien niet nog een leukere vrouw vindt': digitaal daten in de kern. Leuk, een date, maar misschien zijn er nog wel leukere. Hoog opgeleid doet er inderdaad niets toe, dat zegt enkel iets over iemands IQ, maar niets over iemands vermogen tot liefhebben, invoelen en emotionele volwassenheid."
- Jael

"Het zijn niet alleen mannen, vrouwen voyeuren ook!"
- dann

"Zelfs al een keer meegemaakt dat iemand wekenlang dagelijks keek, vervolgens reageerde ik en gaf hij aan al een vriendin te hebben. Tja, dan sta ik toch een beetje paf."
- Anoniem

"Ik lees net het bovenstaande. Ik ben net in contact met een meneer die met mij contact opnam, omdat ik zijn profiel bekeken had. Zelf was hij het zoeken beu, maar als hij bekeken was zocht hij het desbetreffende profiel. En dit keer sprak het hem aan en toen nam hij het initiatief. Ik deed het zo ook al een tijdje. Ik vind het op deze manier prettiger dan je best doen op een persoonlijk bericht en dan het bericht terug dat iemand niet open staat voor nieuw contact. Dat heb ik al zo vaak gehad. Houd goede moed!"
- nouja

"Okť... Weet wel dat er ook deelnemers zijn die om wat voor reden ook geen betalende deelnemer zijn. Misschien een manier om aandacht te genereren, maar zich dan betrapt voelen (dat is hier letterlijk de omgedraaide wereld). En verzinnen dan maar wat om zich een 'houding' te geven. Niet chique. Niet alle mannen zijn totaal ongevoelig (alleen uiten ze het niet goed of anders dan vrouwen). En als je het ťcht vervelend begint te vinden, of wanneer het kansloos is (leeftijd, afstand, wel of niet roken, e.d.), hebben 'we' de mogelijkheid om zo iemand te blokkeren. Niet altijd sympathiek, wel effectief. Daar is het ook voor bedoeld... Sterkte."
- Mjuzik

"Zeker herkenbaar. Zie het ook voorbij komen en als je dan daarop reageert krijg je dat zinnetje als reactie of helemaal geen antwoord. Recentelijk ook iets vervelends meegemaakt met iemand die op mij reageerde. Teruggeschreven maar al snel kreeg ik het gevoel 'wat een haast' en al plannen oftewel opmerkingen die duiden op een richting waarvan ik dacht: 'hier kijk ik de kriebels van.'. Ook te kennen gegeven dat ik er van schrok hetgeen hij al voor zich zag. En dan steeds weer de opmerking maakte dat jullie bij e-Matching meelazen met hetgeen er geschreven wordt. Enfin, ik kreeg uiteindelijk zo'n nare reactie van deze persoon dat ik dacht: 'dit gaat echt te ver.'. Zo ga je niet om met een mogelijk contact. Dit wilde ik even kwijt. Gelukkig is dit contact verbroken."
- tilly46

"Beste L, leg het gewoon naast je neer. Ik bemerk dit ook. Dat ik zo niet ben tja... Wacht even, klopt dat wel? Ik snap het wel, mocht je net met iemand een paar dates hebben gehad en je weet nog niet hoe het zich ontwikkelt. Een datingsite is altijd anders dan 'niets doen en zien wat er komt in je leven'. Hoe je het ook wendt of keert, dit is een datingmarkt. 90% vind je niet interessant, 5% is: ik jou wel/jij mij niet, of vice versa. Uiteindelijk blijft er 5% over waarbij het beiderzijds klikt. Zo kijk ik er tegenaan. Een paar dates zijn voor mij niet meteen van 'ik heb een relatie', of het is direct va va voom... Dan is het duidelijk. Zeer kleine kans. Dus zou ik ook niet direct stoppen met mijzelf beschikbaar stellen hier, noch kijken of reageren stoppen. Ik snap het wel. Mensen kunnen altijd uit gebrek aan beleefdheid of zelfvertrouwen of whatever een smoes verzinnen. De ander heeft ook redenen te over. Niet jouw persoon dus. Trek het je niet meteen persoonlijk aan. Groet en veel liefde gewenst."
- Arieke

"Als het vuur heet is: meerdere ijzers erin smeden. Is het dat?"
- Verwonderaar

"Tja, in het daten doe ik het zo niet, (hoewel ik nog wel eens terugkijk naar een profiel), maar op Funda wel. Ik woon in een huurhuis en zie mijzelf voorlopig niet verhuizen/een huis kopen, maar vind het heerlijk op Funda rond te snuffelen en binnen te kijken. Ook al doe ik er niets mee... Je weet de achtergrond niet waarom iemand doet wat hij doet. Loslaten! Het is pas interessant als je zelf al een tijdje een relatie hebt. Dan kun je (samen) beslissen hoe jullie er mee omgaan."
- MariaAA

"Wat mij wel intrigeert aan de eerste twee zinnen is dat het erop lijkt dat je eerst hebt zitten afwachten tot hij initiatief zou gaan nemen en uiteindelijk maar zelf contact hebt gezocht. Waarom heb je zitten afwachten als je hem wel interessant vond? Waarom niet eerder contact gemaakt? Dames, neem vooral zelf ook initiatief zou ik zeggen. Over hoe hij je uiteindelijk heeft laten weten dat hij geen interesse had is misschien voor verbetering vatbaar maar zoals in eerdere reacties al is aangegeven, stel niet te hoge verwachtingen. Respect en beleefdheid zouden een vanzelfsprekendheid moeten zijn."
- R
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.