Inschrijven

terug

Ledenpoll: Hoelang duurt een eerste date?

Do 07/11/2019 Redactie (Anne)
POLL

Een eerste date is altijd weer spannend, het maakt niet uit hoe veel je er al hebt gehad. Als het echt goed klikt vliegt de tijd voorbij. Maar er zijn ook dates waarbij je na een paar minuten al weet dat het geen match is en je dus continu op de klok zit te kijken om te zien of je al weg mag. Maar wat is volgens jullie nou een goede tijdsduur voor een eerste ontmoeting? Laat het ons weten door te stemmen op onderstaande Ledenpoll of laat een berichtje achter in de reacties!

  • Uitslag
  • Mannen
  • Vrouwen
half uur tot een uur
een tot twee uur
twee tot drie uur
drie tot vier uur
langer dan vier uur
Anders, namelijk... (laat een reactie achter)
Hoe lang duurt een eerste date?+ Reacties

"Tijdsduur afhankelijk of het klikt. Indien geen klik 30 min-1 uur."
- Genieten

"Ben in de fase gekomen dat ik geen date meer uitzit voor mn fatsoen. Geen klik, vreemd gesprek, negatieve vibe. Check please, en door."
- Tess

"Hl afhankelijk van de klik. Soms is het jammer dat we koffie hebben besteld en ik te zuinig ben om die te laten staan. De mooie dates gaan veel te snel, maar je weet allebei: wordt vervolgd!"
- Pieter1950

"Doe jezelf en de ander een plezier en ga ook de eerste date iets leuks doen dat je toch al van plan was. Met een stroeve date heb je iets om over te praten. Met een leuke date wordt het alleen maar leuker. En als de date tegenvalt heb je in ieder geval iets leuks gedaan (en dat niet alleen hoeven doen)."
- leCram

"Gewoon zolang als dat het goed voelt... Ik had eens een date die er meerdere op 1 dag 'afwerkte'. Ik snap het wat betreft efficint met je tijd omgaan, maar toch wel beetje raar."
- Nickname1971

"Bijna twee weken geleden had ik via e-Matching de langste eerste date ooit. De vrouw in kwestie en ik ontmoetten elkaar om 14.30 uur en gingen rond 21.30 uur uit elkaar. Er was over en weer ook zoveel te melden. We raakten niet uitgepraat. Ik was zr onder de indruk van haar. Daarentegen werd onze vervolgafspraak, twee dagen later, de kortste date ooit. Door een opeenvolging van misverstanden ontstond er al dadelijk wederzijdse irritatie. Het kwam zelfs niet tot de bestelling van een drankje. Binnen vijf minuten na mijn aankomst beende de vrouw weg. Tja, zo kan het k gaan. Al blijft het, wat mij betreft, zonde en jammer."
- Cees1961

"Ik ben best goed in dates, in de zin dat als het tot een date komt het altijd iemand is met wie ik best een uur of langer interessant kan praten. Wat ik lastig vind zijn de twijfeldates, dat je niet gelijk nee denkt maar door dat praten je toch het idee krijgt dat je het voordeel van de twijfel gaat geven. Die duren dan achteraf soms te lang omdat diegene of ikzelf het toch niet zit zitten om een tweede date aan te gaan. Dan vind ik het achteraf zonde van mijn tijd. Dus nu besloten dat het hoe halfleuk of leuk ook tot een uur beperkt moet blijven. Je hebt later tijd zat als het echt leuk blijkt."
- Wendel

"Oooooh, ik zit met mijn minimaal 4 uur bij de minderheid zie ik. Mooi om te zien hoe iedereen het daten anders ervaart. Ik ben geen 'serialdater', maar iedere date heb ik tot nu toe als een feestje ervaren! Elke keer was er minimaal een hele vriendschappelijke klik met fijne gesprekken en soms ook vreselijk lachen. Misschien heeft het te maken met je verwachtingen en/of je keuze van dates? Ik ervaar het in ieder geval als kleine feestjes! Liefde komt wanneer het komt... Relax & enjoy!"
- Oeps

"Hangt sterk af van de date en het moment, ligt tussen de 30 min. (totaal geen klik) en 3 uur (wl een klik voor een tweede date) en alles wat er tussenin ligt."
- Duende

"Het is psychologisch al vaak aangetoond dat je na een scan van een paar seconden al in de gaten hebt of je de vis moet vangen of teruggooien. Wil je helemaal effectief tekeer gaan stop je 50 mensen in een reuzenrad, laat die langzaam draaien en ga je beneden In een gemakkelijke stoel de voorbijdraaiers schouwen. Met een rode noodstopknop voor je neus heb je een leuke 10 minuten. Bijna iedereen afgekeurd. 'U past niet bij het profiel'. Effectief toch? Ach jussus, daten is leuk. Doe eens lekker je best om er iets van te maken, dan wordt het altijd leuk. Dat is mijn ervaring. Ik hoef niet per se beschuitjes te eten met wie ik date. Natuurlijk heb je binnen een minuut een gevoel, maar met het eerste schuim van je cappuccino aan je lippen al naar de uitgang kijken, is mij nooit overkomen. Ben veel te nieuwsgierig naar wie tegenover me zit. Dates moeten leuke ontmoetingen zijn waar beide partijen hun best voor doen. Anders kun je beter een stoel bij het reuzenrad zetten. Zeg wat vaker ja tegen het leven."
- Thijs20

"Als je van de momenten geniet kan dat wel eens lang duren, misschien wel tot de volgende ochtend!"
- Rene59

"Ik denk dat er geen tijd voor staat! Het zal ervan afhangen als je elkaar ziet (ruikt, voelt) of er een klik is ja of nee... En dat voel je al heel snel. Is de klik er niet dan zal ieder zijn eigen weg al binnen een uurtje kunnen vinden. Is de klik er wel dan gaat de rest vanzelf en is de tijd ineens geen enkele belemmering meer... Just my two cents."
- Justforyou

"Een goede date duurt langer dan 4 uur. Zelden vind ik een moderne vrouw die een tweede keer wil afspreken als het geen lange date werd met minimaal zoenen. Mijn indruk is dat vrouwen te vaak alleen bij een sterke 'OMG yes' ook daadwerkelijk opnieuw afspreken. De minste twee twijfel wordt geconcludeerd als 'nope'. En misschien zijn er daardoor wel meer single wat ik noem topvrouwen dan vrouwen met gemiddeld opleidingsniveau en persoonlijkheid."
- BraveHeart

"Er staat geen tijdsduur voor een eerste date. Het is toch elke keer weer anders. Heb je geen klik dan kun je uit fatsoen je consumptie nuttigen en dan opstappen. Eerlijkheid duurt het langst."
- Sunflower

"Ben al wel eens na 5 min afgehaakt als het echt helemaal niet mijn type bleek te zijn. Maar ook wel eens gehad dat de klik zo goed voelde dat we begonnen met een wandeling en daarna koffie, vervolgens een wijntje met een etentje wat uiteindelijk een date opleverde van zo'n 6 uur."
- Mijo

"Variabel. Minimaal een drankje met ondertiteling. Maar als het ongemakkelijk is, dan vooral ook afsluiten. Meestal haal je het uur wel met dit recept. In het algemeen zorg ik dat ik op een moment afspreek dat er tijd is om het desgewenst tot een paar uur te verlengen. En die zijn dan weer te kort natuurlijk."
- Rene14

"Persoonlijk zou ik de vraag iets anders willen stellen, namelijk: hoe lang zou een eerste date volgens jou mogen duren? Ik heb een soort studie gemaakt van daten en al meer dan 150 kopjes koffie gedronken. Tip 1: lees goed wat en hoe mensen schrijven. Tip 2: als het te mooi is om waar te zijn dan is het te mooi om waar te zijn. Tip 3: mail niet te lang want je kan verliefd worden op een profiel door hoe iemand schrijft. In de praktijk is er meer nodig om een klik te hebben en het kan dan ook behoorlijk tegenvallen. Tip 4: maak een eerste date nooit te lang. 2 drankjes lang is voor die keer ongeveer de ideale lengte. Tip 5: wanneer je na enkele minuten al weet dat je geen klik voelt dan is er geen magie en dan komt er ook geen chemie. Wees dan eerlijk. Overigens zal de kans dat er helemaal geen klik is kleiner zijn als je de eerste tips goed ter harte hebt genomen. Tip 6: je kan ook een wandeling maken en daarna iets drinken. Het voordeel van wandelen is dat je elkaar niet de hele tijd hoeft aan te kijken en dat je zo af en toe een beetje naar de ander kan kijken terwijl je met elkaar praat, elkaar hoort, ziet bewegen etc. Tip 7: ga altijd weg op het hoogtepunt en laat een goede indruk achter. Natuurlijk bevestigen uitzonderingen de regel en het belangrijkste blijft dan ook dat je je eigen gevoel volgt. En mijn tips vormen helaas ook geen garantie voor een langdurige en gelukkige relatie, getuige het feit dat ik hier af en toe na verloop van tijd toch weer op deze site sta. Maar je komt wel veel aardige en integere mensen tegen zo."
- Antonio65

"Tijdsduur is afhankelijk van de klik. Het moet dus eigenlijk vooral vanzelf gaan. Is dat niet het geval, gaat het m niet worden."
- Grey
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren