Inschrijven

terug

Ledenvraag: Hoe gaan jullie om met teleurstellingen?

Ma 19/08/2019 Redactie (Anne)
LEDENVRAAG

Het komt vaker niet dan wel voor dat de eerste date al meteen de ware blijkt te zijn, dus teleurstellingen zijn voor de meeste singles onlosmakelijk verbonden met online daten. Het is belangrijk dat je leert op een goede manier om te gaan met die teleurstellingen. Wij geven regelmatig tips aan leden die het even niet meer zien zitten, maar er zijn vast genoeg e-Matchers die ook hulp kunnen bieden aan leden die (nog) niet goed weten hoe ze met teleurstellingen om moeten gaan. Wij zijn op de redactie natuurlijk ook benieuwd naar jullie tips, daar kunnen wij ook weer van leren. Dus wat is jouw ultieme tip als het gaan om omgaan met teleurstellingen? Laat het weten in de reacties!


+ Reacties

"Het hoort erbij. Ik heb me wel een keer verbaasd over hoe de ander met teleurstelling omging. Na een koffiedate, waarbij hij wilde betalen, en ik, eenmaal weer thuis en erover nagedacht, toch vond dat ik het bij die ene koffie wilde laten, liet ik hem dat keurig weten. Hij zei het jammer te vinden. En stuurde prompt een tikkie mee voor de koffie... Tja."
- Lizbet

"Mijn laatste relatie heeft zo'n vijf maanden geduurd. Toen bij het beëindigen de date aan mij wilde aangeven waarom hij het wilde beëindigen, heb ik aangegeven dat niet te hoeven weten. Ik ben namelijk van mening dat deze redenen niets over mij zeggen. Het zijn gedachten over mij en zeggen meer over de bedenker daarvan, dan over mij. Al zouden de redenen van de ander uitgesproken worden, ik geloof niet dat ik mij daarop ga aanpassen. (Sterker nog; dat weet ik wel zeker.) En laten we eerlijk zijn; de redenen die aangevoerd worden (los of een date een uurtje duurt of een wat langduriger contact), deze zijn veelal negatief. En helaas trekken we de negatieve opmerkingen ons meer aan dan een positieve... Dus, mijn mantra om hiermee te dealen is; het zegt meer over de ander dan over jou (ik ben goed zoals ik ben). En dat is mijn kernpunt; we zijn allemaal goed, mooi, spannend, lief, aardig, slim (heb ik ze allemaal?) zoals we zijn. En in principe worden we daarop door de ander afgewezen. Dat is dan jammer voor die ander, die mist een geweldig mens, een mooie kans om dat verder te mogen ontdekken. Pas je niet (of past de ander jou niet)? Spijtig..."
- Snoes

"Heb niet zulke hoge verwachtingen. Verwacht een gezellige avond waar je een drankje/hapje doet, maar verwacht niet 'de ware'."
- Dateraan

"Beste mede-singles. Teleurstellingen zullen wij allen blijven houden. Het niet stellen van al te hoge eisen, vooraf geen hoge verwachtingen hebben en open en luchtig in het leven staan: het helpt! We moeten niet alles al te serieus nemen en vooral niet persoonlijk. Als de date (toch) geen match (met degene) blijkt te zijn, dan wellicht wel met een ander iemand? En zo niet, we moeten ook gelukkig zijn met onszelf! Succes allemaal."
- Selma010

"Wat Snoes zegt is mooi: filosofisch én spiritueel, maar heeft ook een te hoog Happinez-magazine gehalte. Het klopt inderdaad dat het de pijn (én het venijn!) van die ander is. Echter, je hebt je toch opengesteld voor die ander en dan doet het soms pijn... Diezelfde spirituele benadering vertelt ons dat elke (liefdes-)relatie vooral iets over onszelf zegt. Het zou ons allen sieren wanneer we elkaar bij een onvermijdelijk afscheid - in harmonie - elkaar 'open feedback' (= verbeterpunten om aan onszelf te werken) zouden kunnen geven. Zo krijgen we ook een Nieuwe Wereld waarin we in Liefde kunnen delen maar soms ook moeten scheiden. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Liefde is beminnen, maar liefde is ook (durven) loslaten. In liefde..."
- Mjuzik

"Een groot struikelblok is altijd de afstand. Verder vraag je je af waarom een bepaald persoon steeds je profiel bekijkt. Als je dan eens eindelijk vraagt wat hij wil en je krijgt dan een vervelend antwoord, maar dat je wel een geweldige boezem hebt, dan ben ik wel even sprakeloos."
- Carol8

"Teleurstellingen kunnen tweeledig zijn: je kan zelf teleurgesteld zijn in een ander terwijl je je er zoveel van had voorgesteld om hem of haar te ontmoeten. Maar je kan ook worden afgewezen. Zelf kreeg ik aan het einde van een date te horen dat er geen 'wow-gevoel' was bij de ander. Dat kan natuurlijk hoewel een wow-gevoel soms ook langer dan één borrel nodig heeft om te ontstaan. Als het er niet in zit met die leuke man of vrouw dan is het maar beter om snel duidelijkheid te hebben. Anders ben je voordat je het weet weken verder met een twijfelaar aan de andere kant. Dat vind ik echt zonde van de tijd (die ik liever met mijn nieuwe echte partner wil doorbrengen)."
- Pace

"Inherent aan daten is dat de kans groter is dat je wordt afgewezen dan dat je er onmiddellijk je partner voor het leven vindt. Je dat realiserende geeft enigszins emotionele bescherming al blijft het altijd teleurstellend wanneer iemand je afwijst. Als je iemand nog nooit hebt ontmoet of gesproken zegt een afwijzing altijd iets over de ander. Na een ontmoeting of gesprek afgewezen worden kan ook iets over jezelf en/of je presentatie zeggen. Durf introspectief te zijn en vraag eventueel naar de reden aan de ander, wellicht kan je daar iets mee, Dan wordt de afwijzing tevens een leermoment en verrijking en dat is toch ook wat waard."
- aphrodite68

"Ik heb misschien geluk; een echte teleurstelling kruist zelden mijn pad. Wellicht omdat het voor mij makkelijk is om het positieve in mensen te zien, ook als het geen potentiële partner zal zijn. En als een ander mij af zou wijzen zal hij er ook wel een goede reden voor hebben. Dat heeft weinig met het goed of slecht van mijn karakter te maken, ook niet met dat van hem, maar eerder dat de combinatie niet geschikt is. Verder heb ik weinig dates omdat het type man wat ik zoek sowieso vrij zeldzaam is en ik heel goed weet wat wel en niet bij me past."
- Zolief

"Aan iedereen hier op e-Matching (dus single man en vrouw en ook de coaches hier) de tip: kijk naar de Netflixfilm 'Think like a man'. Die geeft je alle inzichten in hoe daten succesvol kan worden. Doe er je voordeel mee!"
- Aimee

"Het helpt mij niet om te denken dat het aan de ander ligt. Dat die wel blind móet zijn, als ze mijn fantastische kwaliteiten niet ziet of waardeert. Aan de ander kan ik niets veranderen. Aan mezelf wel. Niet in de zin dat ik mij heel anders moet gaan gedragen, maar in de zin dat ik scherpe kantjes van mij kan wegslijpen. Laat me a.u.b. leren van contact met anderen. Het kan geen sociaal gedrag zijn als het resultaat is dat ik alleen door het leven ga. En dan komt op mijn grafsteen te staan: I did it my way. Heel eigenwijs en lekker eenzaam."
- Pieter1950

"Een aantal leuke dates gehad met aardige dames. Echter niets uitgekomen. Soms ook helaas en met vraag tekens. Misschien te veel verschillen en soms ook heel onduidelijk, waarom geen vervolg? Verschillende motieven en inzichten waarom er geen vervolg komt. Echter wat hier ook opvallend is, het lijkt wel veel meer om materialisme te gaan, en de vele reislustige dames en het vele willen. Hoge eisen stellen. Sommige profielen spreken boekdelen. Dat ik mij regelmatig afvraag: 'Gaat het hier nou om de liefde, of een zo financieel goed bedeelde man te willen, de beste buit, zogezegd?'. Allerlei verschillende motieven. Dus als een date strand en je na één ontmoeting afgeserveerd wordt zegt niets. Vooral niets van aantrekken. En een ontmoeting is altijd waardevol, al is het maar even koffie drinken. Een positieve mindset en doorgaan."
- Lion1970

"Na vijf maanden daten en alles delen, is een plotselinge afwijzing gewoon diep pijnlijk. Vooral als gezegd wordt dat het niet aan mij ligt. Heb ik iets gemist? Was het fake? Ik kan er in elk geval niet mee dealen... Weet ook niet of ik er nog vol voor wil en kan gaan, te pijnlijk."
- Pippie

"Stel je voor dat iedere date succesvol zou zijn! Mensen, die dat voor elkaar krijgen, als ze al bestaan, hoeven niet op een datingsite te staan. Mijn idee, net ook al hier gelezen: ga onbevangen en oprecht naar je date, geniet van het gesprek, en bedenk dat een week zeven dagen heeft, m.a.w. naar mijn moeders uitspraak (die een drukke winkel had en genoot van iedere dag, maar vooral van haar vrije dag): 'Jongen, het is niet iedere dag zondag.'."
- HansWest

"Is het echt zo dat een hoop mensen de verwachting naar beneden stellen voor de eerste date? Mij lijkt dat zo zonde om te doen, ik probeer juist altijd vol enthousiasme een date in te gaan. Is het niet dat juist als je je verwachting laag stelt je er toch niet volledig voor gaat? Het nadeel is wel, als je iemand leuk vindt en het niet wederzijds is dat altijd balen is. Dan voel je je even één of twee dagen kut, herpak je jezelf en ga je weer vol goede moed verder. Ondanks de afwijzingen ga ik tot nu toe nog steeds met veel plezier naar een date toe en daar herinner ik mijzelf dan aan als ik er even geen zin meer in heb."
- remco89

"Inderdaad, we zijn allen mens. Ook ik ken de teleurstelling wel, maar stap er ook overheen. Het belangrijkste vind ik nog steeds dat je respectvol met de ander omgaat en ook net zozeer met jezelf. De afwijzingen kunnen zowel online als in real life plaats vinden. Wat online betreft, leeft er een handicap en dat is de abstracte en enigszins anonieme aanwezigheid van de ander. Ik heb berichten ontvangen als: 'ik ga hier niet verder op in, maar wens je een hele lieve man toe.'. Kijk, dat vind ik klasse! Maar er zijn ook heren die niet reageren en dat laat ik maar zo. Het schaadt mijn eigenwaarde niet. Ieder heeft een eigen verantwoording. Afwijzing in real life heb ik ook beleefd, maar zelfs dat was prettig, omdat de man in kwestie me zei geen heil te zien in een volgende date, maar dat ik wèl welkom ben voor een kopje koffie, mocht ik in de buurt zijn. Bijzonder. De speurtocht naar een partner is eenmaal gebonden aan risico's, zoals teleurstellingen of hartzeer. Laten we ons niet door verhalen of ervaringen laten ontmoedigen, maar vul het hart met vertrouwen in het Leven. Ik wens ons allen succes in liefdesland en ben van mening dat deze periode van single-zijn ook goede kanten kent. Zeker in het licht van de ontwikkeling van zelfliefde. Naar mijn idee de sleutel tot geluk. Met of zonder partner."
- Aurinka
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren