Inschrijven

terug

Moet je tijdens een eerste date meteen 'chemie' verwachten?

Ma 10/12/2018 DatingCoach Irma
DATINGKWESTIES

Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma vragen van e-Matchers. E. heeft een leuke eerste date gehad, maar miste wel de chemie en spanning tussen haar en haar date. Ze vraagt zich af of ze dat wel moet verwachten op een eerste date. Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Ik heb gisteren voor het eerst gedatet met een leuke man met wie ik vier weken had geappt. Het was gezellig, gesprekstof genoeg voor nog een date en heel veel overeenkomsten. Maar ik miste wel de kriebels, de chemie, de spanning. Hoe realistisch is het om dat op een eerste date te verwachten? Hoeveel waarde moet je eraan hechten? Ik vind het echt lastig.
- E

Beste E,
Wat jammer. Het zou geweldig zijn geweest als je tijdens deze succesvolle date vlinders in je buik zou hebben gekregen, maar helaas is dit niet gebeurd. Het kan natuurlijk nog komen. Geef deze man sowieso nog een kans. Wie weet krijg je de tweede of de derde date wel vlinders.

Geef deze man sowieso nog een kans. Wie weet krijg je de tweede of de derde date wel vlinders.

Kriebels?
Hoe belangrijk is het of je wel of geen kriebels voelt? Dit verschilt per persoon. Heel wat mensen zouden al heel erg dankbaar zijn met zo’n fijn contact, terwijl anderen het contact zouden stoppen omdat ze niet verliefd zijn. Dit is heel persoonlijk.

Het is trouwens niet onrealistisch om tijdens een eerste date al gevoelens te ontwikkelen voor je date. Ik weet niet hoe belangrijk jij verliefdheid vindt. Het is echter een feit dat je iemand uiteraard wel aantrekkelijk moet vinden, wil je een liefdesrelatie beginnen.

Het is echter een feit dat je iemand uiteraard wel aantrekkelijk moet vinden, wil je een liefdesrelatie beginnen.

Wat wil jij zelf?
Hoe zou je het vinden om met deze man te zoenen? Vind je hem aantrekkelijk? Dan heb je kans dat er vlinders komen. Als je echter gaat gillen bij het idee om intiem met hem te zijn ,dan is een liefdesrelatie kansloos.

Ik weet dat je een partner zoekt, maar je kunt eventueel overwegen om een vriendschap met deze man op te bouwen als je niet verliefd wordt. Op voorwaarde dat hij dit ook wil en weet wat jij voelt. Ik wens je veel wijsheid en succes toe.


+ Reacties

"Wat de kriebels betreft, ik vergeet nooit jeukpoeder mee te nemen op een eerste date. Dit is gemaakt van rozenbottelharen en volkomen onschuldig. Voor de chemie heb ik altijd mijn scheikundedoos bij me uit mijn jeugd en dan doen we gezellig samen proefjes, terwijl ik je zachtjes over je rug krab en klikgeluiden maak met mijn tong tegen je verhemelte. Want de klik, ja de klik..."
- Mailorderman

"Ik heb ooit in een soortgelijke situatie gezeten. Alleen eerder afgesproken, na één week. Het was een hele gezellige eerste date. Fijn gesproken en gelachen. Ik vind hem niet heel aantrekkelijk, maar ook niet lelijk. Enfin, pas na drie dates begon ik hem aantrekkelijk te vinden vanwege zijn humor en guitige blik erbij. En pas na een aantal maanden werd ik verliefd. Blijkbaar duurt het soms iets langer, moeten het gevoel bij sommigen groeien. Dus geef het een kans, als het contact fijn is, is mijn advies - en mijn motto nu bij het opnieuw daten."
- Anoniem

"Gewoon op je gevoel af gaan: word je enthousiast van het idee om hem nog eens te ontmoeten of maakt het eigenlijk niet veel uit? Niet te veel over denken en zeker niet gaan haasten dat er meteen al een bijzonder contact moet zijn, meteen een vonk etc. Als het echt leuk was om met hem te praten en je hebt interesse voor wie hij is en wat hij allemaal doet, waarom niet gewoon op een tweede date gaan? Blijkt het toch niet meer te zijn, dan hebben jullie een gezellige avond gehad. Slaat de vonk nu wel over, dan maakt het toch niet uit dat het niet bij de eerste ontmoeting gebeurde? En niet teveel gaan analyseren tijdens de date of de vonk al aan het overslaan is... Denken en je verstand gebruiken moet je alleen doen om te kijken of hij bijv. wel betrouwbaar is of vervelend tegen andere mensen."
- Anoniem

"Het allerliefst wil ik natuurlijk door de bliksem getroffen worden, met confetti uit de hemel, klinkende harpen en zingende kikkers op de achtergrond. Helaas weet ik ook dat dat erg lastig te vinden en als ik dat al zou vinden bij een man: zou het dan ook wederzijds zijn? Dus ik ga voor het meer realistische: 'wil ik hem bespringen?'. En dat bedoel ik niet plat, maar net als wat coach aangeeft: wil ik intiem worden, dicht bij hem zijn en hem gaan verkennen? Want dat ik voor mij toch wel minste voor een een liefdesrelatie. En als het antwoord ja is, dan heb ik zeker wel kriebels bij het manexemplaar! Dus zonder de clichés van kriebels, chemie en klik geen tweede date voor mij. En het antwoord op de vraag is voor mij: ja, op de eerste date voor een liefdesrelatie wil ik chemie. Maar of het realistisch is..."
- J

"Voor mij is de hamvraag: zou ik met deze man willen zoenen? Is het antwoord nee, dan geloof ik er niet in. Is het antwoord ja (ook al zie ik best minpunten), dan hoop ik echt dat het wederzijds is. Weet je wat zo rot is? Eigenlijk is het antwoord maar een heel enkele keer ja. En dan blijkt ook nog eens dat hij niet wil. Dus daten is bij mij weinig succesvol. Doe ik iets fout?"
- Miro

"Je kunt een heel pallet aan eisen formuleren, maar voor een liefdesrelatie wil ik me op de eerste plaats aangetrokken voelen tot een vrouw, blij worden van iemands uitstraling en aanwezigheid. Bij een eerste ontmoeting kan het misschien wat onwennig voelen, maar dat moet snel overgaan lijkt me. Het lezen van de bijsluiter is voor latere zorg. We hebben vaak de neiging eerst op zoek te gaan naar de minpunten, terwijl deze als sneeuw voor de zon kunnen smelten indien je iemand echt leuk vindt. Helaas heb ik dat soort ontmoetingen niet vaak, terwijl ik in het dagelijkse regelmatig iemand tegenkom waarvan ik eigenlijk graag meer zou willen weten."
- Ren71

"Het belangrijkste voor mij bij een eerste date is of ik me echt geheel op mijn gemak heb gevoeld. Kon ik volkomen mezelf zijn en vond ik het contact prettig? Daarna de vraag of ik zoenen zou zien zitten of dat ik bij die gedachte een afkeer zou krijgen. Als dat goed zit dan een tweede date, bij twijfel altijd nog een keer afspreken. Natuurlijk zou ik het fantastisch vinden om direct helemaal stapelverliefd te zijn en dat het wederzijds is. Meestal heeft het gewoon tijd nodig."
- Yet1969

"Volgens mij is chemie geen garantie. Ik heb wel eens, overigens ook pas na een paar dates, enorme chemie gevoeld, maar een fundament voor een relatie? Totaal niet! Leuke gesprekstof, fysieke aantrekking, maar heel veel haken en ogen... Ik ben het met Yet1969 eens, je moet je op je gemak voelen en volkomen jezelf kunnen zijn. Rustig elkaar 'verkennen' en kijken of er raakvlakken zijn, hoe iemands karakter en leven is. Het is wennen, je hebt niet meer de jeugdige onbezonnenheid. Misschien ook voorzichtig geworden door eerdere ervaringen. Ik ben wel eens na langere tijd smoorverliefd geworden. Het zegt dus niks. En iemand willen zoenen wil je toch pas als je verliefd bent? Voor die tijd er aan denken heeft weinig zin. Sowieso denken over een relatie heeft geen zin, het is ervaren, de tijd nemen en ervoor open (durven) staan."
- Anoniem

"Het zou liefde op het eerste gezicht betekenen. Helaas komt dit, als je het al mee mag maken, maar een of twee keer voor in een mensenleven. Bij alle andere keren, ga voor jezelf na of je interesse is gewekt. Wil je van alles van hem te weten komen? Hem nog ontzettend veel vragen stellen? Spreek dan zeker nog een keer af. Vind je het wel welletjes, laat het daar dan bij. Wees ook reëel; het is er of het is er niet. Aan dat gevoel valt niets te forceren."
- Anoniem

"Genoeg redenen om een tweede maal af te spreken. Natuurlijk is het heerlijk om tijdens de eerste date vlinders te voelen, wie weet laten de vlinders zich pas op de tweede date zien. Veel succes!"
- Primadonna

"Waarom inderdaad haasten? Neem de tijd om elkaar en elkaars leven te leren kennen. Ik hoor zo vaak (ken het zelf ook) dat de vonk pas later komt. Chemie in het begin is geen garantie. Helaas heb ik behoorlijke chemie gekend, maar verder paste het totaal niet (bleek achteraf). We nemen bewust en onbewust de ervaringen (positief en negatief) van eerdere relaties mee, dat kan soms remmend werken. Als je het rustig aan doet, en het past, dan kunnen die ervaringen uitkristalliseren en plaats maken voor liefde en hartstocht."
- Anoniem

"Mijn criterium is: wil ik de ander zoenen, aanraken, wil ik dat de ander mij aanraakt, zoent. Al het andere verdwijnt dan. Als ik dat niet voel, wil, zal het ook niet gaan komen. Heel eenvoudig dus eigenlijk."
- Jael
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren