Inschrijven

terug

Stelling: Liever een afwijzing dan helemaal geen reactie

Ma 01/04/2019 Redactie (Anne)
LEDENPOLL

Afwijzingen of helemaal geen reacties krijgen, regelmatig besteden wij hier aandacht aan op het redactionele gedeelte van e-Matching. Zo ook deze maand weer, want het is nog steeds een thema waar wij veel mailtjes en telefoontjes van leden over krijgen. En dat zijn dan vooral klachten over het feit dat ze regelmatig geen antwoord krijgen op een contactverzoek. Maar telkens weer een (standaard)afwijzing ontvangen is ook niet goed voor je zelfvertrouwen. Dus wat hebben jullie liever? Een afwijzing of geen reactie? Laat je mening achter door op onderstaande stelling te stemmen!

  • Uitslag
  • Mannen
  • Vrouwen
Helemaal mee eens
Deels mee eens
Neutraal
Deels mee oneens
Helemaal mee oneens
Liever een afwijzing dan helemaal geen reactie+ Reacties

"Helemaal mee eens! Ik stuur nooit een standaardbericht naar iemand, stop daar altijd energie en tijd in. Vind ik ook niet meer dan normaal. Dan is het ook fatsoenlijk te reageren als je een bericht krijgt. Daarvoor meld je je toch ook aan op deze site? Om berichten te ontvangen? Ik stuur zelfs een (kort) bedankje als ik een afwijzing krijg. Kleine moeite."
- Erno

"Mijn foto's zijn 'op verzoek' zichtbaar. Bij echte belangstelling na het wisselen van berichten wil ik die laten zien. Veel vrouwen nemen contact op uit nieuwsgierigheid, waarbij het enige onderwerp is dat ik mijn foto's zichtbaar moet maken. Na een aarzelend begin doe ik dat nu niet meer. Als ze toch blijven aandringen verbreek ik het contact met een bericht. Ik wil geen relatie met een vrouw die zelfs in dit stadium mijn wensen niet respecteert. Om terug te komen op het onderwerp: in die gevallen dat ik mijn foto's wÚl liet zien, kreeg ik dan te horen dat ik hun type niet was. Maar ben ik dan mijn uiterlijk? Mijn uiterlijk is echt heel redelijk. Dan een afwijzing krijgen knaagt pas Úcht aan het zelfvertrouwen!"
- Geenetalage

"Voor mij is het gewoon een teken van beleefdheid om een afwijzing te sturen of te ontvangen. Het kost weinig moeite een paar regels te schrijven. Aan standaardafwijzingen doe ik niet, te onpersoonlijk. Ik ga ervan uit dat de meesten hier lid zijn om een relatie te vinden en ik vind standaardafwijzingen iets zeggen over de persoon die daar gebruik van wil maken. Of je moet tig reacties tegelijk in je mailbox krijgen, maar is dat werkelijk zo?"
- Scala

"Ik vind het zelfs onbeleefd om niet te reageren. Ook al zie je geen match, wees zo sportief en beleefd om in ieder geval een reactie te geven."
- Charlot59

"Ik krijg weleens een afwijzing met als reden dat de man in kwestie al met een aantal andere contacten aan het onderzoeken is of zich er iets blijvends aandient. Dat is heel correct en begrijpelijk. Wellicht is echter bij de profielen een extra knop wenselijk waarop men aan kan geven even een pauze in te willen lassen? Dat bespaart de nog zoekende het schrijven van een mail en de lezende een afbericht."
- GrijsWijs

"Dit is een lastige. Afwijzingen krijgen vindt niemand leuk. Helaas moet ik vele afwijzingen sturen omdat ik vrij selectief ben (en ja, daar krijg je dan ook kritiek op, maar ik vind dat ik dat zelf mag bepalen). Omdat ik best wat reacties krijg, is het voor mij met weinig tijd best veel werk om ze allemaal persoonlijk te antwoorden. Ik doe mijn best om er een persoonlijke draai aan te geven en om de betreffende persoon niet te kwetsen. De beste reacties, zelfs een keer dank je wel, kwamen als ik schreef dat ik even voldoende contacten heb lopen. In feite is dat ook wel zo, maar als die ene droomman voorbijkomt, dan ga je hem niet afwijzen natuurlijk."
- Electra

"Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit. Ik zit toch niet bij de brievenbus te wachten op een reactie (je reageert immers maar op een stuk tekst met een paar foto's) en als ik dan na een paar dagen nog geen reactie heb, dan weet ik ook wel genoeg. Sterker nog, misschien vind ik een directe afwijzing wel onprettiger omdat diegene wel heel zeker denkt te weten (op basis van een stuk tekst en wat foto's) dat ik niet leuk genoeg ben. Ik probeer zelf altijd te reageren, maar doe dat niet altijd. Vooral bij degenen voor wie ik het niet zo'n duidelijke ja of nee vindt, stel ik de reactie even uit met de intentie er later op terug te komen. Dat ik dat dan alsnog vergeet is dan het grootste bewijs dat ik blijkbaar niet voldoende ge´nteresseerd was. En zo zie ik dat dan ook voor niet-reageerders naar mij toe."
- AvL

"Eerst vond ik het erg storend als ik niks hoorde op een contactverzoek. Maar inmiddels besef ik dat sommige mannen veel reacties krijgen en daardoor niet meteen iedereen een antwoord kunnen geven. Blijkbaar hoor je dan niet tot de favorieten met wie hij eerst kennis wil maken. Soms schrijven ze dat ook: je profiel spreekt me aan maar..., dat vind ik prettig want het is wel zo eerlijk en duidelijk. Wat vinden jullie van het idee om hier een standaard antwoordmogelijkheid van te maken? En tenslotte: zie je een match echt niet zitten, druk dan even op de knop met standaardafwijzing, het is zo'n kleine moeite!"
- Kathy57

"Ik ben altijd heel erg voorzichtig met geen foto of foto op verzoek. Doe dat jezelf en de ander niet aan. Je weet dan dat er een afwijzing uit voort kan komen. Wat moet je doen als er geen match is, hoe een teleurstelling voor beide kan het zijn. Ik kan me voorstellen dat de ander niets meer van zich laat horen."
- dance22

"Wat GrijsWijs schrijft heb ik ook al een paar keer meegemaakt. Dat men er om meerdere redenen even geen zin of tijd voor heeft ook. En die mannen staan er maanden later nog op. Of het is een smoes (leek me toch niet) of men is te lui om het profiel eraf te halen. Maar dit is in elk geval nog beter dan helemaal niets te laten horen! Ik zie bij diegenen ook niet eens dat ze me 'bekijken' (kan uitgezet zijn natuurlijk), dus ergens vermoed ik dat ze er helemaal niks mee doen, nooit inloggen ook. Maar het frustreert mij wel dat minstens 40% niet reageert! Soms is een eerste contact leggen best lastig, dan besteed je er een hoop tijd en aandacht aan en dan hoor je niks..."
- Poldervrouw

"Geenetalage: ik zou zelf niet meteen om een foto vragen, die komt als het goed is vanzelf bij een leuk contact. Het profiel moet dan wel echt aanspreken! Maar ik vroeg me wel af waarom mensen niet hun voornaam willen geven. Ik heb daar een keer om gevraagd bij iemand die mij een contactverzoek stuurde, met als reden dat ik het prettiger en persoonlijker vind als ik iemands echte naam weet, maar deze man reageerde heel ge´rriteerd en vond mijn vraag onaardig. Was ik echt te opdringerig?"
- S

"Verbazingwekkend zijn de z.g. 'integere' profielen die beweren respectvol, eerlijk, sociaal en empathisch te zijn om vervolgens niet eens de moeite te nemen je beleefd een afwijzing te sturen. Ik weet dan genoeg, zo'n man wil ik niet!"
- Sara69

"Wat is het nut van een afwijzing sturen als je vervolgens een botte reactie terug krijgt, of de persoon in kwestie je profiel meteen blokkeert? Dat vind ik net zo onfatsoenlijk. Dus ik reageer nu alleen nog als ik een leuk bericht ontvang waar moeite voor gedaan is."
- Charme

"Jammer dat 60 - 70% van de vrouwen waar ik op reageer blijkbaar tot die kleine minderheid behoort die het niet nodig vindt om een reactie terug te sturen... Allemaal reacties waar ik echt energie in steek, zonder leeftijdsverschil of andere eventueel schofferende aanleidingen om niet te hoeven reageren. Ik blijf het lastig en pijnlijk vinden."
- B

"Een reactie terugsturen vind ik zeker belangrijk. Ik probeer de mannen te behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. Wel erger ik me aan het feit dat veel mannen denken dat dit een soort Facebook of chatroom is waar je maar onzinberichten met elkaar uitwisselt. Ik krijg dit soort onzinberichten heel vaak als de eerste berichten en als Ik dan toch antwoord geef blijven ze in de sfeer spreken van grapjes over nergens. Zo gek. Daar heb ik geen zin in. Ik ga toch niet met een totaal vreemd man zomaar praten over niets en doen alsof we elkaar al goed kennen? Dat is voor mij raar maar het schijnt dat veel mannen dit de normaalste zaak vinden. Onbegrijpelijk. Zijn ze niet serieus op zoek of zijn ze te onzeker om te zeggen dat ze contact met mij willen maken? Mannen, aub, graag lees ik het antwoord!"
- Samkhya

"Het voelt het best om dezelfde moeite terug te doen met een bericht. Iemand in het ongewisse laten vind ik erg weinig empathisch. Ik stuur eigenlijk altijd een bericht terug. Afwijzen is niet leuk, maar beter respectvol en snel. Dan kan iemand ook weer verder en verpest het niet onnodig haar date ervaring. Tegelwijsheidje: 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet'. Overigens met een uitzondering: als ik haar eerste bericht echt heel erg onprettig vind, dan ga ik er geen moeite terug doen. Of als ik eerder al iemand heb afgewezen en iemand mijn behoefte aan afstand/mijn wens het er bij te laten niet respecteert. Dat gebeurt gelukkig zelden."
- Simon75

"Geen reactie zegt toch al genoeg, ik heb de extra bevestiging niet nodig. Ik weet wat ik waard ben en dat ik een mooi mens ben, als een ander daar geen moeite voor wil doen, dan past die persoon toch niet bij mij. En dat ik niet door een fotoselectie kom ook prima, het gaat toch om een eerste indruk die je bij iemand achterlaat en daar hoef ik dan echt geen uitleg bij. Iemand spreekt je aan of niet, simpel. Zelf stuur ik vaak wel netjes een berichtje. Succes allemaal!"
- Corina72

"Over geen (of niet meteen) je voornaam geven: ik doe dat ook, uit zelfbescherming. Meestal gebruik ik in eerste instantie mijn tweede voornaam. Als je namelijk mijn roepnaam + beroep googelt, dan vind je alleen mij. Ik woon boven mijn kantoor en wil, totdat ik iemand in de ogen heb gekeken, liever niet mijn adresgegevens delen. Op berichtjes reageer ik altijd, kleine moeite. Ik probeer er ook een persoonlijke draai aan te geven. Alleen als eruit blijkt dat men mijn profieltekst niet heeft gelezen, dan gebruik ik af en toe de standaardafwijzing."
- G

"Beste Samkhya, ik voel me niet aangesproken, maar ben wel nieuwsgierig geworden naar wat dan die 'onzinberichten' zijn en 'grapjes over nergens' en 'praatjes over niets'. Aan de andere kant werkt hele serieuze berichten sturen ook niet, lijkt me."
- Erno

"Ik krijg ook graag een reactie terug. Ik weet dan waar ik aan toe ben, maar eigenlijk nog belangrijker: mijn beeld van mensen (in mijn geval mannen) wordt dan weer wat positiever. Ik sta hier nu een tijdje en ben echt behoorlijk gedesillusioneerd geraakt door het ontbreken van basale omgangsvormen hier. Alle argumenten die genoemd worden waarom er niet gereageerd wordt, eigenlijk boeit me dat niet. Gewoon een reactie teruggeven, dat is toch wel het minste dat je kunt doen. Of het nu leuk is of niet om iemand af te wijzen. Volgens mij is dat maar ten dele de reden, gemakzucht een veel belangrijkere reden."
- Jael
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren