Inschrijven

terug

Uitslag Ledenpoll: Hoelang duurt een eerste date?

Do 21/11/2019 Redactie (Anne)
POLL

Één of twee uur, dat is volgens 45 procent van de e-Matchers een mooie tijdsduur voor een eerste date. Dat blijkt uit de Ledenpoll van twee weken geleden. Dit is niet te lang, maar wel lang genoeg zodat je een goede eerste indruk van de ander kunt krijgen. Maar het ligt er volgens veel stemmers vooral aan hoe de klik is tijdens de date. Hoe beter de klik, hoe langer de date mag duren. En indien er geen klik is, vlug dat kopje koffie opdrinken, zodat je snel weer kunt vertrekken. De volledige uitslag van de Ledenpoll vind je hieronder.

  • Uitslag
  • Mannen
  • Vrouwen
half uur tot een uur
een tot twee uur
twee tot drie uur
drie tot vier uur
langer dan vier uur
Anders, namelijk... (laat een reactie achter)
Hoe lang duurt een eerste date?+ Reacties

"Ik heb eens een date gehad die me overal mee heensleurde, koffie, museum, restaurant, wandeling door de stad en tot slot nog naar de bioscoop. Van 's morgens 11:00 tot 's avonds 23:00 dus 12 uren! Ik was al heel enthousiast omdat het (bij mij alleen dus blijkbaar) ontzettend goed klikte. Maar ja, bij het afscheid wist ze me dan uiteindelijk te vertellen dat ik het toch niet ging worden... Dat was de langste (en vreemdste) date die ik heb gehad. De kortste duurde nog geen 10 minuten. De begroeting ging nog net met een zuur lachje maar daarna werd ze erg snel steeds afstandelijker, op het onfatsoenlijke af. We hadden in een restaurant afgesproken en een koffie gedronken. Toen ik beleefd vroeg of ze ook nog iets wilde eten (we hadden allebei toch een half uur gereden en de zaterdagmiddag vrijgehouden voor de date) kreeg ik op een erg botte manier te horen dat dit hem echt niet ging worden en ze was spoorslags vertrokken..."
- Matthijs

"Mijn recente date duurde 6 uur. De mooiste en waardevolste ooit meegemaakt. Een die van mij, hem mocht blijven duren. Afgesproken in een cafeetje en bij de ontmoeting een verrassende blik van beiden, een blik die alles zei. De lach, de blik, de kus, die twinkeling in de ogen bij beiden. Verwarmend, herkenning., bijzonder. Zo ontspannen en heerlijk gesprek. Wat gedronken en toen was de vraag. Hebben we genoeg tijd, nog andere zaken gepland? Nee, allebei hadden we niets gepland en was samen eten als vanzelfsprekend. Gevoel wederzijds was bijzonder. Geraakt door de momenten en dat die bijzondere klik zo merkbaar en voelbaar was.Zijn hand die mij.vingers omstrengelden. Later mijn hand door zijn haar om zijn verhaal kracht bij te zetten. In die tijd hebben we de wereld besproken. Op weg naar de auto's een afscheidszoen. Niets verwacht en toch zo'n grandiose date voor beiden. De volgende dag een afspraak gemaakt om een week later te gaan eten en van uitstel komt afstel. Angst dat iets gewoon te mooi is om waar te zijn. Hij haakte af. Bindingsangst? Ik kom er niet achter. Hij reageert niet op mijn apps. Hoe een afknapper is dat dan. Dus over. Maar niet omdat er niets is. De klik is, was er. Maar de angst wint. Een date, wat is het? Niets zeg je dan. Maar liefde op het eerste gezicht, totaal bij beiden. Volledig overrompeld maar zo intens. Hoe kan dit mij, hem ontglippen. Zo jammer. Mis dat."
- Sanne55

"Het klinkt eigenlijk te goed om waar te zijn Sanne55. En dat is het vermoedelijk ook. Ik heb iets dergelijks ook meegemaakt. De eerste week appte en belde hij alsof zijn leven ervan afhing. De date was romantisch en in de dagen daarna niets meer. Hij was alweer met de volgende aan het daten kwam ik later achter. Een koude douche maar heb er ook van geleerd. Verliefdheid op het eerste gezicht ik geloof best dat het mensen overkomt maar het is zeldzaam. Net als het winnen van de Staatsloterij. In de meeste gevallen moet het groeien. Ik ben na die date een stuk sceptischer geworden. Gelukkig maar zou ik bijna zeggen. Ik hoop dat je de liefde hier of elders gaat vinden."
- Sofja

"Ik heb verschillende eerste dates gehad die uren duurden. Als je de tijd hebt en het is leuk, waarom niet? Ik heb zelfs een keer een date gehad die bij mij thuis werd voortgezet (niet voor seks). We wilden geen afscheid nemen en het leek ons leuk samen te koken. Ondanks dat het nooit meer is geworden dan die ene date, was het wel een mooie ervaring. De date begon om 15.00 uur en ze ging 's avonds laat weer naar huis."
- siem1980

"Tijd geleden kreeg ik een reactie van een dame in het voor mij verre Sneek. Ach ja, 250 km. We wisten allebei dat dit weinig kansen had. Maar ondertussen toch wat over en weer gemaild en een eerste telefoongesprek van ruim drie uur gehad. We konden het niet laten om toch wat af te spreken. 's Middags heerlijk op een terras in Amsterdam, hapje eten en afsluiten met een vooraf(!) gereserveerd concert in het Bimhuis. We zaten lieflijk tegen elkaar op de trappen. We hadden al eerder eerlijk aangegeven dat 'The Click' er niet was. Dat vonden we geen enkel probleem. We hadden een prachtige dag die we niet hadden willen missen. Daarna nog regelmatig vriendschappelijk contact. Nog een dag een flinke fietstocht gemaakt. Zij heeft inmiddels een prille relatie, die ik haar van harte gun. De goede man heeft door zijn werk echter niet zoveel tijd voor haar. Dat hij tussendoor geen appjes stuurt, is nog lastiger. Tja, zonder aandacht groeit maar weinig. Terug on-topic: onze date duurde 9 uur."
- Thijs20

"Wil toch even reageren heb ook een ervaring met de klik. Die was er zeker in het begin heb een heel leuke tijd gehad ik dacht ook dit is ze, maar nu komt het, ze had geen gevoelens voor mij mijn wereld storten opnieuw in en dacht daar gaan we weer. Dus de beroemde 'click' is onzin de mensen voelen zich alleen en willen graag een click voelen. En projecteren op de kandidaat eigenschappen, die misschien helemaal niet aanwezig zijn. Met een partner zoeken kan men alleen beginnen met een vrijblijvende vriendschap. Dan zien we wel verder."
- Cocois

"Beste Sanne55, wat een afschuwelijk verhaal. Ik leef met je mee. Hopelijk kom je snel iemand tegen die emotioneel gezonder is, want dat heb je volgens mij echt verdiend. Tot het zover is, veel sterkte!"
- Alisia

"Sanne 55, ik herken je verhaal, prachtig die herkenning en vanzelfsprekendheid, alsof de ontmoeting zo had moeten zijn. Beiden bij het afscheid uitgesproken dat er gevoelens waren. Daarna niets meer... Ghosting schijnt dat te heten, ik heb het ervaren als een hel. Niets weten maakte dat ik het moeilijk af kon sluiten. Had ik me dan zo vergist? Weten zal ik het nooit."
- aphrodite68

"Zoiets is mij ook overkomen. De date duurde niet zo lang als die van Sanne55. Anderhalf uur denk ik. Maar er was iets, ook ik wist dat zeker. Thuis gekomen kreeg ik een app dat hij me leuk vond. Daarna een e-mail met ontboezemingen die mijn hart sneller deden kloppen. Een belofte dat een tweede date snel zou volgen Ik reageerde enthousiast en oprecht dat ook ik verrast was door onze ontmoeting. Enfin die tweede date liet 5 weken op zich wachten want oooh wat had ie t druk met vrijwilligers werk etc. Eindelijk was t zover en ook die ontmoeting was een warme en fijne avond. Maar daarna werden de apps niets zeggend en vaag. Eindelijk kreeg ik bij toeval te weten waarom hij t zo druk haf: hij hield er meerdere contacten tegelijk op na ! Hij ontkende het ook niet want volgens meneer ging voor het daten op latere leeftijd (60/70 jaar) het klassieke verhaal niet meer op... Conclusie: als iets te mooi lijkt om waar te zijn is dat meestal ook zo."
- Annebente

"Heeft hoe lang een date moet duren ook niet enorm te maken met hoe goed je elkaar leert kennen voor je op date gaat? Ik spreek eigenlijk alleen met mensen af als ik het idee heb dat ik daar wel een uurtje of twee gezellig mee kan praten. Beginnen met een drankje zodat je daarna een natuurlijke afbreekmogelijkheid hebt is handig, maar als er een klik is, of het is gewoon nog gezellig, vind ik het leuk om uitbouwmogelijkheden te hebben in de vorm van een wandeling of ook wat blijven eten of iets dergelijks. En ook als er niets uit voortkomt is er niets mis met een middag die je op een leuke manier besteed hebt."
- Rob1986
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren