ouder 
Ledenpoll
Profielfoto's
 nieuwer
DO
14/03/2019
door:
Redactie (Anne)
Ledenpoll
Een foto zegt meer dan duizend woorden, of toch niet?
Uitslag Ledenpoll: Profielfoto's zijn belangrijker dan de profieltekst
Anderhalve week geleden legden wij jullie de stelling voor dat profielfoto's belangrijker zijn dan de profieltekst. Ruim 600 leden hebben hier hun stem op uitgebracht en wat blijkt? Het merendeel vindt foto's en tekst even belangrijk. Echter is daar wel een kleine kanttekening bij te zetten... Welke dat is, lees je in onderstaand artikel.

Even belangrijk, maar...
48 procent van de stemmers geeft aan profielfoto's en profielteksten even belangrijk te vinden. Maar... Een aantal leden heeft ook een reactie gegeven op de stelling. Een paar reageerders schrijven dat ze beide zaken even belangrijk vinden. Maar als de foto niet nieuwsgierig maakt, wordt de tekst niet of nauwelijks nog gelezen.

Als de foto niet nieuwsgierig maakt, wordt de tekst niet of nauwelijks nog gelezen.

Dat zou dan toch betekenen dat foto's belangrijker zijn? Want zonder (goede) foto wordt de tekst eigenlijk overgeslagen. Of is dat te kort door de bocht?

Tekst verdient meer aandacht
Er was ook een aantal leden dat aangaf de tekst belangrijker te vinden. Een van hen gaf aan de tekst meer aandacht te willen geven, omdat daar hetgeen staat dat op de langere duur belangrijk is. Uiterlijke schoonheid 'vergaat', maar iemands innerlijk blijft bestaan. Je kunt iemand nog zo aantrekkelijk vinden, als er verder totaal geen overeenkomst of klik is, raak je snel uitgekeken.

Je kunt iemand nog zo aantrekkelijk vinden, als er verder totaal geen overeenkomst of klik is, raak je snel uitgekeken.

Profielfoto's zijn belangrijker dan de profieltekst.

(klik op een balk om de antwoorden uitgesplitst naar man/vrouw te zien)

Helemaal mee eens
17%
Deels mee eens
26%
Foto's en tekst zijn even belangrijk
48%
Deels mee oneens
4%
Helemaal mee oneens
3%
Anders, namelijk... (laat een reactie achter)
1%+ Reacties

"Dat is afhankelijk van hoe de profielfoto eruit ziet. iemand die je rechtstreeks aankijkt op de foto maakt meer indruk dan iemand die echt poseert in z'n bolide of jacht. Ik wil iemand in de ogen kunnen kijken, dan zie ik hem en niet wat hij heeft. "
- Carol8

"'Beauty is in the eye of the beholder'. Wat ik mooi vind geldt alleen voor mij. Iedereen die kan zien, doet daarmee zijn/haar eerste indruk op en het uiterlijk is daarom weldegelijk 'belangrijk'. De alom geroemde klik moet er zeker ook lichamelijk zijn. Toch reageer ik ook soms op een profiel als de tekst mij aanspreekt en/of iets anders in positieve zin opvallend is. Waarom? Omdat foto's nog zo mooi kunnen zijn, maar zelden in de buurt komen van de werkelijkheid (zie voorgaande onderwerpen) en uiteindelijk alles moet kloppen in een duurzame relatie."
- Anoniem

"Dit is zo'n onzin. Klikken op een profiel is op basis van fraaie foto; zonder geretoucheerde en/of professionele foto kijkt niemand op je profiel, hoe aantrekkelijk dat profiel ook is qua tekst."
- Michiel015

"Ik kijk eerst foto's, spreekt een foto me aan, vergelijk ik eerst de overige foto's. Is dat betrouwbaar/sympathiek, dan kijk ik naar de tekst. Ontbreekt de tekst. Of een lijst met flauwigheden, of een negatieve insteek, dan zap ik gelijk verder. Dus het een kan niet zonder het ander. De foto is je eerste kans op een first impression, de tekst je tweede kans. Als je ze allebei niet zorgvuldig beheert, krijg je weinig interesse berichten denk ik. In ieder geval niet van mij."
- Dees

"Een foto Is het eerste waar je naar kijkt. Als het je aantrekt dan lees je pas het profiel. Zonder foto is minder interessant!"
- MaryRose
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.