Laat de foto hier los om te uploaden
Uploaden van foto hier niet mogelijk
Inschrijven

terug

Waarom sta je op een datingsite zonder (zichtbare) foto's?

Ma 16/08/2021 DatingCoach Irma
ZOMERVRAGEN

man maakt selfie voor bij zijn datingprofiel
In de zomer beantwoordt DatingCoach Irma elke week een vraag van een e-Matcher. Vandaag de vraag van Honest. Zij vindt het vreemd dat zoveel mannen zonder (zichtbare) foto's op e-Matching staan. Ze vraagt zich af of zij dan wel 'eerlijk' of serieus zijn. Zelf ook een vraag voor de DatingCoach? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Wat mij ontzettend intrigeert is het waarom zoveel mannen hun foto's op verzoek zetten. Is het niet zo dat we vrijwillig op deze site zitten en in contact willen komen om een serieuze relatie aan te gaan? In het verleden benaderde mij een man zonder foto's, vroeg mij om voor een blind date te gaan, want dat was spannend. Daar heb ik voor bedankt, ik sta hier met foto op zodat iedereen mij kan zien en zo kunnen besluiten of ze me wel of niet willen benaderen. En zeggen in hun profiel 'wegens bekendheid in hun beroep geen foto' vind ik ook zo'n dooddoener! Zijn het dan wel eerlijke alleenstaande mannen of hebben ze een dubbele agenda? Als dit een eerlijke site is vind ik persoonlijk dat iedereen een profiel kan plaatsen met foto!
- Honest

Beste Honest,
Ga er maar niet van uit dat die mannen (en ook vrouwen zonder foto) een dubbele agenda hebben. Er zijn meerdere redenen waarom iemand geen foto plaatst en meestal is er niets mis met mensen die geen foto plaatsen.

Allereerst heb je een aantal mensen met een normaal uiterlijk die niet tevreden zijn met hoe ze eruit zien. Plaats deze mensen maar bij de categorie 'onzeker'. Er zijn meer lieve fantastische mannen die een tikkeltje onzeker zijn door een kallend kruintje, wat de meeste vrouwen geen probleem vinden, dan oplichters.

Allereerst heb je een aantal mensen met een normaal uiterlijk die niet tevreden zijn met hoe ze eruit zien.

Deze mannen moeten hier toch even aan wennen en hebben er moeite mee. Vrouwen zitten soms met een rimpeltje, niet eens ontsierend maar toch een probleem voor ze terwijl mannen er niet mee zitten. Ze weten immers dat de vrouw niet meer twintig is.

Schijnwerpers
Dan heb je nog een aantal mensen die echt liever niet in de schijnwerpers staan en veelal komt dit door hun werk. Een vriendin van mij is single en hetero en ze staat voor de klas. Ze heeft veel Havo3 en Atheneum 3 en 4 klassen. Ik ben een heterofiele getrouwde vrouw. We hebben sinds onze studententijd een goede vriendschap en als er iets te vieren is gaan we soms uit eten.

Zij is gesignaleerd terwijl ze met mij uit eten was. Je snapt dat twee heterofiele vrouwen elkaar niet bij de hand vasthouden of in elkaars ogen verdrinken. Maar het feit dat een leerling haar gesignaleerd had was genoeg voor een sappige roddel. De kinderen denken nu dat ze lesbisch is en ze krijgt er opmerkingen over. Om begrijpelijke redenen staat zij zonder foto op een datingsite.

Natuurlijk zullen er mannen tussen zitten met een dubbele agenda maar ik denk toch dat de meeste mannen (en vrouwen) die zeggen dat ze liever geen foto plaatsen in verband met hun beroep de waarheid vertellen.

Natuurlijk zullen er mannen tussen zitten met een dubbele agenda maar ik denk toch dat de meeste mannen (en vrouwen) die zeggen dat ze liever geen foto plaatsen in verband met hun beroep de waarheid vertellen.

Schaamte
Twintig, dertig jaar geleden schaamden mensen zich er soms voor dat ze een liefdespartner via een advertentie of een datingsite aan de haak hadden geslagen. Gelukkig is deze schaamte nu veel en veel minder. Ik ben al heel blij dat mensen het tegenwoordig normaal vinden dat iemand lid is van een datingsite en dat mensen niet meer van die akelige opmerkingen krijgen als: 'Kan je niet op een gewone manier aan een man of vrouw komen?'

Heel veel leuke mensen komen moeilijk een partner tegen. Als op je werk en in je vriendenkring iedereen een partner heeft, of er zijn gewoon geen singles in je omgeving die je aanspreken, dan is het echt geen schande om lid te zijn van een datingsite.

Toch voelen mensen zich soms ongemakkelijk als hun omgeving het weet. Ze vinden dat ze zich te kwetsbaar opstellen. Je zult maar één of andere topfunctie hebben en je ondergeschikten weten dat je aan het daten bent. Mij en jou zou dat niets schelen maar deze mensen willen niet kwetsbaar overkomen en hun privacy beschermen.

Toch voelen mensen zich soms ongemakkelijk als hun omgeving het weet. Ze vinden dat ze zich te kwetsbaar opstellen.

Andere opties
Bovendien zijn mensen - dus mannen én vrouwen - met een dubbele agenda veel beter uit op sites zoals Second Love of Tinder. Natuurlijk zal op e-Matching ook wel eens iemand met een dubbele agenda staan maar dat komt niet veel voor.

Ik begrijp je punt trouwens heel goed. Wat ik jou aanraad is dat je iemand voordat jullie elkaar ontmoeten of als je al wat mailcontact hebt om zijn foto te vragen. Ook al is het om elkaar te herkennen als je in een restaurant hebt afgesproken.

Dat iemand je wil ontmoeten zonder zijn gezicht van te voren te tonen en er op die manier een blind date van maakt is raar. Ik geef je groot gelijk dat je daar niet op bent ingegaan en ik hoop dat je binnenkort leuke dates hebt met een geschikte man die wel van tevoren zijn gezicht laat zien, veel succes.


+ Reacties

"Sorry, maar ik vind het verhaal van de DatingCoach over die vriendin, met wie ze in een restaurant zat en die door een leerling voor lesbisch werd aangezien, wel erg vreemd. Dan is er volgens mij toch meer aan de hand. Die vriendin zou juist wel met haar foto op een datingsite moeten staan, dan is duidelijk dat ze geen vrouw maar een man zoekt en dus niet lesbisch is. Overigens is er niets mis met lesbisch zijn. Schaamte om op een datingsite te staan, komt volgens mij al helemaal niet meer voor. Dat is toch echt achterhaald. Ik geloof wel dat sommige mensen die zichzelf niet fotogeniek vinden, of inderdaad gewoon niet moeders mooiste zijn, er voor kiezen om geen foto te plaatsen. Hoe dan ook geen foto plaatsen geeft toch altijd te denken. Zelf denk ik dan altijd dat die persoon lelijk is, iets te verbergen heeft, of een dubbele agenda heeft. Ik heb wel eens een contact zonder foto gehad. Ik vroeg hem natuurlijk meteen om een foto, maar dat lukt niet zei hij en daar was volgens hem een technische reden voor. Na vrij lang heen en weer mailen, stuurde hij uiteindelijk een foto. Ik begreep toen waarom hij geen foto wilde sturen, hij zag er namelijk niet bepaald aantrekkelijk uit. Hoe pijnlijk is het dan als je het contact daarom wil verbreken, en hoe vertel je dat? Het was i.i.g. een enorme teleurstelling."
- Barber

"Waarom zou je zonder foto op een datingsite gaan staan? Is dat iets om je voor te schamen? Ze zeggen als excuus 'In verband met mijn beroep', so what? Mag je in bepaalde beroepen dan niet op een datingsite staan? Ik dacht het niet. Bovendien ga ik geen serieus gesprek aan met iemand die ik niet ken en niet kan zien. Uiterlijk doet er wel degelijk toe, al vind ik iemand net zo sympathiek, als ik me niet voor kan stellen dat ik er mee in bed lig dan wordt het niets. Hetzelfde geldt overigens voor een mooie man die mij verder niet aanspreekt."
- aphrodite68

"Eigenaardige redenering, niet knap genoeg zijn om een foto op de site te zetten. Als ik hem niet aantrekkelijk vind reageer ik niet, simpel. Ik heb ook eerder een leuke reactie gestuurd aan een man zonder foto omdat zijn profiel mij aansprak. Op mijn verzoek stuurde hij alsnog zijn foto's. Was inderdaad in mijn ogen niet aantrekkelijk. Dat heb ik hem dus op een aardige manier moeten zeggen. Veel lastiger voor mij en confronterender voor hem dan wanneer hij wel een foto zou hebben geplaatst. Niet logisch dus."
- Ranonkel

"Openheid, daar draait het om volgens mij. Of een gebrek daaraan. Soms lees je, zie je (in tekst, bij foto's) hoe iemand her uiterste best doet niets, maar dan ook niets te laten zien. Er bestaat kennelijk toch gêne om er voor uit te komen wie je bent. Dus is dat verstoppen zonder foto, achter ijscoupe of zonnebril, of nietszeggende profielbeschrijvingen niet nodig. Je wilt immers toch dat iemand het uiteindelijk uit liefde wil uithouden met wie je werkelijk bent? Zet dan ook, met foto en echte tekst, zelf die open en eerste stap. En antwoordt wanneer iemand hier de moeite neemt contact te leggen."
- oblaat

"Het is zo simpel als dit: check gewoon even bij diegene waarom er geen foto staat. Ik vind eigen invullingen en aannames namelijk uit den boze."
- Rine

"Ik snap het verhaal van de vriendin die voor lesbisch werd aangezien, heel goed. De kinderen die haar hebben gezien in het restaurant, zijn waarschijnlijk niet ingeschreven op de datingsite en weten dus niet dat hun lerares daar aan het daten is. Het verhaal dat ze lesbisch is gaat inmiddels een eigen leven leiden, achter haar rug om. Door zich zonder foto te presenteren kan de lerares in ieder geval een kennismaking aangaan die ze anders misschien zou mislopen. Het lijkt me tegelijkertijd wel onwaarschijnlijk dat eventuele date-kandidaten voor de lerares zich veel zouden aantrekken van het verhaal dat de leerlingen over haar verspreiden. Dat schaamte om op een datingsite te staan niet meer voorkomt, klopt denk ik wel grotendeels. Maar ik denk wel dat het gevoel daarbij vooral voor vrouwen met kinderen anders is dan voor mannen zonder kinderen. Idem voor mensen die gescheiden zijn of juist weduwe/weduwnaar zijn geworden."
- Bert12113

"Eens met Rine: vraag het gewoon. Aangezien iedereen een account kan aanmaken en rondkijken, is het bepaald niet onwaarschijnlijk dat de verkeerde mensen je in de etalage zien staan. Geeft ook wel interessante inzichten: goed contact en opeens na een foto sturen doodse stilte, of een afwijzing. Tja, wie is er dan oppervlakkig..."
- Quukske

"Volgens mij heeft Bert12113 het stukje van de DatingCoach niet goed gelezen. Daarin staat heel duidelijk dat ze met een vriendin uit eten was. Ze was dus helemaal niet aan het daten. Dus als je als hetero vrouw met een vriendin uit eten gaat, loop je het risico dat kinderen denken dat je lesbisch bent? Ik heb nog nooit zo iets raars gehoord. Ik blijf het een raar verhaal vinden. Ik kan me er gewoon niets bij voorstellen. Anyhow, laat een foto zien bij je profiel, dat voorkomt ongemakkelijke situaties."
- Barber
+
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 21,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren
Titel
Tekst tekst tekst tekst tekst tekst