Inschrijven

Terug

'Zonder e-Matching had ik hem waarschijnlijk nooit ontmoet'

Ma 30/09/2019 Redactie (Anne)
ERVARINGEN

Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag het verhaal van Koosje. Zij ontmoette haar partner Pieter via e-Matching. Nu tien jaar later zijn ze getrouwd, hebben ze twee kindjes en zijn ze nog steeds dolgelukkig met elkaar. Heb jij zelf ook een mooi, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je net als Koosje jouw droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Opwelling
Tien jaar geleden - ik was toen 23 jaar oud en kwam net uit een moeilijke relatie - zat ik met een vriendin mijn liefdesverdriet weg te drinken. Waar waren die leuke lieve mannen? Er was toch niks mis met ons? In een opwelling hebben we toen besloten ons in te schrijven op een datingsite, wellicht dat de leuke mannen zich daar verstopten.

Nog diezelfde avond maakte ik een profiel aan op e-Matching. De volgende dag bleek dat mijn vriendin zich niet had ingeschreven. Ik wel en mijn profiel was al klaar, dus waarom zou ik het niet proberen.

Waar waren die leuke lieve mannen? Er was toch niks mis met ons?

Actiever worden
In de 'proefperiode' kreeg ik aardig wat berichtjes, wat goed was voor mijn zelfvertrouwen. Maar heel serieus nam ik het niet. Het was vooral eenrichtingsverkeer. Ik was niet écht op zoek naar een relatie. Tot ik een mailtje van e-Matching kreeg met 'tips om actiever te daten'. Volgens mij dachten jullie dat ik wel wat meer mijn best mocht doen (hahaha), dus dat advies nam ik ter harte.

Ik sprak met mijzelf af dat ik moest reageren op het eerste profiel dat ik zag. En dat bleek het profiel van Pieter te zijn. Zijn profiel sprak me niet echt aan, maar ja, er stond dan ook amper iets in. Ik geloof dat er één foto bij stond en dat zijn tekst bestond uit één zin die eindigde met: als je meer wilt weten... Dat vond ik zo flauw. Maar ik hield me aan de afspraak en besloot te reageren.


Ik geloof dat er één foto bij stond en dat zijn tekst bestond uit één zin die eindigde met: als meer wil weten... Dat vond ik zo flauw.

Over zijn profieltekst viel weinig te zeggen, maar hij zag er leuk uit. Ik heb toen iets geschreven in de trant van: 'Goh, ik kan niet echt zeggen dat je teksten me aanspreken, maar je hebt wel een leuk hoofd. Van wat voor bier houd je?'.

Hier kreeg ik snel een reactie op met een compleet verhaal over welke biertjes hij lekker vond en waarom. Aangezien ik zelf op dat moment in een biercafé werkte, hadden we meteen een connectie en ging het mailen vlot verder. We besloten af te spreken.

De gok wagen
Op die eerste date zat het eigenlijk meteen goed tussen ons. We kletsten urenlang en dronken verschillende speciaalbiertjes. Niets voelde ongemakkelijk en we konden overal over praten. Ook al dacht ik dat ik dit hele online daten niet te serieus zou nemen, ik vond Pieter oprecht heel leuk. En hij mij ook, na die date volgde nog veel meer geslaagde dates.

Ook al dacht ik dat ik dit hele online daten niet te serieus zou nemen, ik vond Pieter oprecht heel leuk.

Op papier was Pieter niet echt mijn type, maar ik heb de gok gewaagd en zie nu waar we zijn. Al tien jaar gelukkig samen, ondertussen vier jaar getrouwd en we hebben twee heerlijke kinderen gekregen samen. Ik heb echt de liefde van mijn leven gevonden, en die zou ik waarschijnlijk nooit hebben ontmoet zonder e-Matching!


+ Reacties

"Leuk om te lezen hoe makkelijk het kan gaan! En mooi voorbeeld dat een profieltekst niet perfect hoeft te zijn om toch eens te chatten. Ik merk dat als er één dingetje niet helemaal perfect naar de zin is, dames (en heren wellicht ook, dat weet ik niet) gelijk geen interesse hebben om eens te chatten. Dat is toch jammer. Zelf heb in het eens andersom meegemaakt: ik ontving een berichtje van een dame waar ik zelf absoluut nooit op geschreven zou hebben, na enige aarzeling heb ik toch een berichtje terug gestuurd. Vanaf dat berichtje liep het lekker en we zijn ruim drie jaar samen geweest. Beslist geen spijt van dat ik toen toch gereageerd heb (als is het dus helaas dus niet gelopen zoals ik gehoopt had, anders zat in hier nu niet)."
- GerbenTW

"Ik deel de mening van GerbenTW. Als je met een stofkam door je eigen of andermans profieltekst gaat, kun je altijd wat vinden. Is het daarom dat zoveel profielteksten zich bedienen van nietszeggende teksten als 'Het glas is altijd halfvol', of 'Ik loop op naaldhakken, maar ook in een spijkerbroek met gaten'. Wat mij betreft liever kleur bekennen, ook al is de tekst dan niet volmaakt, dan alle opties openhouden. Authenticiteit is belangrijker dan volmaaktheid."
- oblaat
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren