Inschrijven

terug

Iedereen liegt toch op een datingsite?

Do 10/10/2019 Redactie (Anne)
DATINGKWESTIES

Online daters proberen zichzelf van hun beste kant te laten zien op een datingsite, en dan is een klein 'leugentje' snel gemaakt. Wat kilo's lichter, een paar centimeter langer, en je ziet er nog fris en fit uit, dus die foto's van 10 jaar geleden kun je nog prima plaatsen. Want je hebt toch niet je 'werkelijke' leeftijd ingevuld, maar je 'gevoelsleeftijd'. Kan geen kwaad, iedereen liegt toch op een datingsite? Wij geven vandaag een paar redenen waarom je toch beter eerlijk kunt zijn in je datingprofiel.

Onzeker
Je hoopt waarschijnlijk dat je profiel door een paar kleine 'aanpassingen' aantrekkelijker wordt voor anderen. Misschien klopt dat wel, maar in real life kun je je niet achter je profiel verschuilen. Dan ziet de ander hoe je er cht uitziet, dus zonder filters over je foto of een paar centimeter korter dan je in je tekst hebt gezegd.

Wellicht denk je dat je tijdens een ontmoeting de ander kunt overtuigen dat die leugentjes niets uit maken, maar in werkelijkheid doen die leugens je onzeker lijken. Doordat je een paar dingen 'mooier' hebt gemaakt, lijkt het alsof je niet tevreden bent met jezelf. En dat is voor veel singles geen aantrekkelijke eigenschap die ze zoeken in een partner.

Doordat je een paar dingen 'mooier' hebt gemaakt, lijkt het alsof je niet tevreden bent met jezelf.

Lastig
Leugens als een paar centimeter langer of wat kilo's lichter zijn misschien nog te 'verbergen'. Maar als het gaat om leeftijd, werk of woonplaats - wat ook regelmatig gebeurt - is het knap lastig om die geheim te houden voor anderen. Je moet altijd opletten dat je je niet per ongeluk verspreekt tijdens een date en dat kan heel vermoeiend zijn.

Bovendien, als de waarheid dan uiteindelijk toch naar buiten komt, is de situatie vele malen ingewikkelder dan wanneer je vanaf het begin eerlijk was geweest. Probeer dan nog maar het vertrouwen van de ander terug te winnen.

Je moet altijd opletten dat je je niet per ongeluk verspreekt tijdens een date en dat kan heel vermoeiend zijn.

Geen enkele kans
Iemand vindt je profiel leuk en wil je naar aanleiding van wat daarin geschreven staat jou ontmoeten. Maar als er dingen instaan die niet kloppen, verspil je in werkelijkheid te tijd van de ander. Hij of zij voelt zich aangetrokken tot de persoon die in het profiel beschreven staat, een persoon die eigenlijk niet echt is.

Een goede, stabiele relatie kun je niet bouwen op basis van leugens en wantrouwen.

De waarheid komt echt wel als jullie op date gaan. Kleine leugentjes zijn misschien nog te overbruggen, maar veel vaker zal er geen tweede date komen. Een goede, stabiele relatie kun je niet bouwen op basis van leugens en wantrouwen. Er moet wederzijds vertrouwen en respect zijn, iets wat je alleen bereikt als jullie allebei eerlijk zijn.


+ Reacties

"Het gezegde luid niet voor niets 'Eerlijk duurt het langst'. Een paar maal geconfronteerd dat de werkelijkheid minder fraai was dan het profiel en foto's lieten zien. Ik was er snel mee klaar. Geen vervolg, en teleurgesteld dat wij zo met elkaar omgaan. Ik dacht juist dat hoger opgeleiden meer inzicht in handelen zouden bezitten. Ik blijf - ondanks dat - geloven in de liefde en de juiste eerlijke persoon te vinden."
- Aphrodite

"Je zou toch denken dat wat hier beschreven staat vanzelfsprekend is. Als ik iemand tref die liegt over dit soort dingen is het sowieso einde oefening."
- Niek

"Eerlijkheid is een vorm van respect, het maakt je tegelijk kwetsbaar en sterk maar is een must als beginpunt van fijn contact! Dat gezegd hebbende, is er wel n ding waar ik door ervaring over heb nagedacht om eventueel toch anders te vermelden, namelijk mijn leeftijd... Ho ho ho, even blijven lezen alsjeblieft: Nee, ik heb daar geen complex over, vind dat ik aantrekkelijk ben, leef gewoon mijn actieve leuke leven, maar... Ik heb wel gemerkt dat veel mannen in hun zoekcriteria een (veel) jongere leeftijd dan die van hemzelf intypen... En dus krijg ik veel reacties van (veel) oudere mannen. En daar wordt ik best ongemakkelijk van, want ik val gewoon niet op ouwelijke heren en al helemaal niet als zij vallen op jonge vrouwen! Dus ja, ik ben er eerlijk over en hoop op die leuke vent die er net zo in staat als ik n me weet te vinden."
- Nespressa

"Ik heb tweemaal te maken gehad met vrouwen die zich in hun profiel jonger voordeden. In beide gevallen biechtten ze het direct bij de eerste date op, en ik had er eigenlijk geen moeite mee. Maar voor mij is leeftijd ook niet zo'n issue. Veel belangrijker dan leeftijd volgens de burgerlijke stand vind ik de 'gevoelsleeftijd': een beeld dat een vrouw oproept door uitstraling, levenshouding, bezigheden, kleding. Ik zou vrouwen die wel zwaar tillen aan leeftijd aanraden om daar duidelijk over te zijn in hun profiel. Dan is het ook makkelijker om mannen die je te oud vindt af te wijzen."
- BlueM

"Uhm, nee... Alles wat ik in mijn profiel vermeld is gewoon zoals ik ben. Lijkt me uitermate dom om dingen te schrijven die niet kloppen, komt altijd uit en leidt dus nergens toe. Mocht ik ontdekken dat degene waar ik mee afspreek wel leugens in z'n profiel heeft verwerkt, dat blijft het echt bij 1 date. Tenzij ik dat voor die tijd al ontdek. Dan wordt er helemaal niet afgesproken."
- Julia2305

"Vertrouwen is voor mij het uitgangspunt tot het tegendeel bewezen wordt, ik weiger iets of iemand bij voorbaat met wantrouwen tegemoet te treden, de enige die ik daarmee schaad is mezelf en daar kies ik niet voor. Toch merk ik dat ik steeds meer moeite heb met vertrouwen in de virtuele wereld van het daten, ik ben vaker wl dan niet voorgelogen en heb soms de neiging er dan maar helemaal mee op te houden. Zo wil ik niet zijn! Er zullen vast ook veel eerlijke mannen (en vrouwen) zijn hier, er hoeft er maar n te reageren met wie er chemie is dus ik blijf optimistisch en stel mijzelf open voor de liefde."
- aphrodite68

"Eerlijkheid staat bij mij voorop. Ik wil me niet anders voordoen dan ik ben. Toch vind ik het soms jammer dat mannen me geen kans geven omdat ik in een dorp in Brabant woon en ze dat te ver weg vinden of omdat ze kijken naar dat cijfer van mijn leeftijd en al besluiten dat ik te oud ben. Gaat het niet veel meer om je persoon Is afstand en leeftijd nu echt zo belangrijk?"
- Hazel

"Natuurlijk lieg ik ook weleens, maar waarom zou ik hier ergens over moeten liegen? Moet ik ook onthouden waarover ik gelogen heb om niet door de mand te vallen. Ik verwacht van de ander ook eerlijkheid."
- Carol8

"Ach, heb op deze site ook meegemaakt dat mannen niet altijd eerlijk of respectvol zijn. Denk dan: 'Tja, maar die zitten er ook bij.'. Maar er zijn er ook die het wel zijn! Blijf dan maar dicht bij mezelf en reageer vanuit mijn intutie en blijf zelf respectvol. Heb via deze site 2 bijzondere mannen ontmoet: n een relatie van 10 jaar en de ander een relatie van een jaar die helaas een jaar geleden overleden is. Ondanks soms geen reacties op mijn verzoek om een foto. Denk ik gewoon: 'Nou, dat is dan niet my guy', en ben ik optimistisch en ben ik ervan overtuigd dat ik die voor mij bijzondere man weer ga tegenkomen. Vind dit toch een prima medium want in mijn eigen kennissen- en vriendenkring ben ik ze nooit tegengekomen. Succes iedereen."
- Genieten

"Ook ik ben absoluut eerlijk in mijn profiel, ik heb een huwelijk van 35 jaar achter de rug en ben nu weduwnaar. Ook ik heb een vervelende ervaring achter de rug, ik leerde een vrouw kennen uit Veenendaal en hadden een super klik, we besloten samen een nieuw leven op te bouwen, zij was gescheiden en had 3 kinderen waarvan 2 nog thuis, ook met de kinderen klikte het geweldig. Na 1 jaar samen het levenspad bewandeld te hebben kwam ik er bij toeval achter dat zij nog niet gescheiden was (alleen van tafel en bed) toen ik haar hiermee confronteerde kreeg ik als antwoord 'je moet geen oude schoenen wegdoen als je nog geen nieuwe hebt'. Jullie begrijpen denk ik wel dat ik er helemaal klaar mee was en heb de relatie beindigd, de vrouw in kwestie is zeer hoog opgeleid en afgestudeerd in politicologie, dus je ziet niveau geeft totaal geen garantie op eerlijkheid en succes."
- Oldtimer

"Zodra ik mijn profiel plaatste werd ik onzeker. Wat als ik niet degene ben die ik wil neerzetten? Of ben ik nog wel zo mooi, zo slank, zo dik, zo moe, zo fit... En dan bedenk ik me dat een profiel slechts een profiel is. Dat degene waar je op valt, en hij of zij op jou, dan wel degene is die op je geheel valt. Eerlijk blijven dus. Met de kans dat je vaker wordt afgewezen ofzo. Maar dan liever dat dan energie steken in nutteloze uren. Ik ben blij met hoe ik nu leef en ben. De rest is een cadeau."
- Fleur1978

"Waar door mannen ook over wordt gelogen, is hun opleidingsniveau terwijl je dat toch vaak al afleest aan stijl- en spelfouten en voor academici vrij onwaarschijnlijke hobby's als tv/pc/internet. Mocht het uiteindelijk tot een ontmoeting komen, dan is dit niet te verhullen. Zonde van mijn tijd om tegenover iemand te zitten die mij in intellectueel opzicht geen uitdaging biedt. We leven niet meer in de jaren vijftig..."
- Annemijntje

"Zeker weten dat eerlijk het langst duurt. Ik heb dingen in mijn profiel staan waarvan ik weet dat de meeste mannen er op afknappen, maar dat geeft niet. Liever 1 reactie die klopt, dan 100 die niet kloppen. Zo eerlijk heb ik niet altijd durven zijn, dat was een lang en geen gemakkelijk proces, maar ik ben er nu blij mee. Eerlijkheid getuigt van zelfkennis en kracht, en dat is wat ik ook in de ander zoek."
- Marjolein

"Jokken over leeftijd, gewicht en/of opleiding is vervelend. Niet eerlijk zijn over huwelijkse staat is in mijn ogen veel erger. Het grote nadeel van internet daten is onbekendheid met iemands verleden, en het komt dus voor dat ook mannen (en waarschijnlijk ook vrouwen) zich voordoen als single maar in real life getrouwd zijn. Ik heb mensenkennis, ben niet dom, maar het is me overkomen."
- lefie

"Ik heb het al tweemaal meegemaakt dat ik bij de eerste echte real date, de dame in kwestie over het hoofd zag. Dat ze op het station ineens voor mijn neus stond en vrolijk zei: 'Hoi, zag je me niet?'. Mijn hersenen sloegen aan om te verwerken wie dit was. Misschien de veel oudere zus, of misschien de obese nicht? Was mijn date verhinderd, en was zij zo voorkomend om dit mij via familie te komen melden? Helaas niks van dit alles. Ze was het. Ik keek naar een dame die niets van de slanke dame op de foto weg had. Alsof iemand er in de Intercity een dozijn rimpels en 10 kilo opgeplakt had. Deze eerste keer heb ik mijn lichtelijk verbijstering en irritatie ingeslikt, en heb ik tegen mijn normale zelf, de date als een soort gezellige host uitgezeten. Bij de tweede keer dat ik dit meemaakte, heb ik de dame in kwestie eerlijk gezegd dat ze totaal niet leek op de foto's, en deze er ook bij gehaald om haar te confronteren met haar bedrog. Ik heb haar excuusverhaal afgebroken en haar eerlijk en keihard gezegd dat ik haar een bedrieger vond, en ben weg gegaan. Ik begrijp echt niet dat mensen zo dom kunnen zijn dat ze denken ermee weg te komen."
- Mries
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren