Inschrijven

terug

Kun je als vrouw een voorstel doen voor een tweede afspraak?

Do 01/08/2019 DatingCoach Irma
ZOMERVRAGEN

In de zomer beantwoordt DatingCoach Irma elke week een vraag van een e-Matcher. Hennetje vraagt zich af of het niet te direct is om als vrouw aan te sturen op een tweede afspraak. Zelf ook een vraag voor de DatingCoach? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Ik heb een vraag i.v.m. een tweede afspraak na een eerste date. Kun je als vrouw een voorstel doen voor een tweede afspraak? En vermelden dat je het een leuke man vindt en dat je het heel gezellig heb gevonden? De man in kwestie reageert momenteel niet op mijn mail! Is deze wijze van communiceren te direct, wat een man evt. zou kunnen afschrikken? Wat voor advies zou u geven? Wat kan ik hier evt. nog aan veranderen? Graag uw advies!
- Hennetje

Beste Hennetje,
Wat jammer dat het zo gegaan is. Ik vind het al sneu als iemand geen bericht op een interessemail krijgt. Geen bericht krijgen na een leuke date is nog vervelender.

Het kan natuurlijk zijn dat de man in kwestie ziek is of dat er iets ernstigs in zijn familie is of dat hij voor zijn werk naar het buitenland moest. Is er echter niets aan de hand, dan vind ik het gedrag van deze man niet aardig.

'We bellen'
Wat ik mensen altijd aanraad is al tijdens een eerste leuke date een tweede afspraak te maken. En niet te wachten tot het einde van de date. Dan kun je misschien een ongemakkelijke situatie krijgen of de afspraak eindigen met 'we bellen' wat dan vervolgens niet gebeurt.

Wat ik mensen altijd aanraad is al tijdens een eerste leuke date een tweede afspraak te maken.

Natuurlijk kan zowel de man als de vrouw het op een tweede afspraak aansturen. We leven immers in 2019. Doe dit echter op een voorzichtige manier door bijvoorbeeld te zeggen: 'Ik vind deze date heel gezellig en ik voel me op mijn gemak bij jou. Wat is jouw ervaring?'

Of de ander reageert enthousiast en zegt bijvoorbeeld: 'Ik vind het hartstikke leuk'. Je kunt dan bijvoorbeeld beginnen over een leuke film die draait of een ander evenement (P.S. nooit de eerste date naar de film gaan, want dan is het cruciaal dat je elkaar leert kennen en aankijkt). De ander kan dan happen met de volgende woorden: 'Die film lijkt me leuk, zullen we samen gaan?'.

Weet waar je aan toe bent
Als de ander jou niet ziet zitten, zal hij of zij niet snel zeggen dat het gezellig is, maar een halfslachtig antwoord geven of ronduit zeggen dat een tweede afspraak er niet in zit. In beide gevallen weet je dan waar je aan toe bent.

Een afwijzing tijdens de eerste date krijgen is niet leuk, maar erger nog is thuis zitten wachten en hopen en bellen of mailen en vervolgens niets horen.

Een afwijzing tijdens de eerste date krijgen is niet leuk, maar erger nog is thuis zitten wachten en hopen en bellen of mailen en vervolgens niets horen. Dat is zeer frustrerend en kost ook nog eens tijd die je beter aan interessemails kunt besteden. Ik wens jou heel veel succes toe en hoop dat je snel de ware vindt.


+ Reacties

"Wat mij betreft heeft Hennetje niets verkeerd gedaan door een tweede afspraak voor te stellen. Beide partijen mogen dat doen en ik zou wensen dat alle vrouwen gewoon helder waren over hoe ze het vonden en wat ze willen. Jammer alleen dat de man in kwestie haar liefde niet waard is. Dat laat hij namelijk zien door niet te reageren."
- Diepgang

"Aha...! Nu veel dames in de laatste decennia zichzelf zó hebben dóór-geëmancipeerd lijkt me dat toch een kleine moeite. Zelf het initiatief nemen dus. Waar mannen in meer opzichten een beetje zijn blijven stilstaan in die ontwikkeling ligt er voor de dames een grote kans. Of houden ze al dan niet bewust toch de oude tradities van pa (en ma?) in stand, waarin wij mannen per definitie meer moeten verdienen en 'altijd' het initiatief moeten nemen, etcetera?! Kom op dames. Het 'Ja, ik wil...' geldt allang niet louter en alleen meer voor het altaar... Als jullie graag iets moois willen hebben, wacht dan niet traditiegetrouw af maar neem zélf initiatief (en vraag na). Je hebt immers meer spijt van dingen die je nooit hebt gedaan dan... Jullie snappen het vast wel. Dit is de tijd om klassieke rolpatronen te doorbreken."
- Mjuzik

"Vanzelfsprekend kan een vrouw een tweede afspraak voorstellen! Als de man twijfelt dan moet ie maar kleur bekennen en zeggen wat er aan de hand is. Niet reageren voelt heel erg naar. Om meteen tijdens een date een afspraak te maken voor een volgende keer gaat mij persoonlijk te ver. Er zijn veel indrukken tijdens zo'n eerste afspraak en die moeten soms wat bezinken. Als er niet meteen een afspraak wordt gemaakt, stuur dan erna gewoon een appje of mail en zeg dat je het een fijne en gezellige afspraak vond. Klikt het aan de andere kant dan krijg je meteen een soortgelijke reactie met een voorstel terug."
- Pace

"Vanzelfsprekend mag je als vrouw ook initiatief nemen! Wat mij betreft niet alleen na de eerste date maar ook voor de eerste date al. Maar als hij nou de eerste stap heeft genomen voor de eerste date, hoe leuk zou het dan zijn als zij de tweede stap neemt?! Ik betrap mezelf er soms op dat ik na een date bewust niets meer van me laat horen als ik vind dat zij aan de beurt is om initiatief te tonen. Wellicht niet altijd handig, maar als het steeds van één kant moet komen dan heb ik er ook geen zin in. Ik ben namelijk op zoek naar een gelijkwaardige relatie en dan ben je mijns inziens ook beide verantwoordelijk voor initiatief."
- GerbenTW

"Het probleem lijkt hier te zijn om iemand over te halen die niet wil. Per appjes en wel zorgen dat persoon je geen stalker gaat vinden, ook dat nog. En dat terwijl je weet dat je gevoel voor iemand met je op de loop gaat. De halve klik is er, nu de andere halve klik nog. Wat een toestanden! Sterkte ermee."
- Echo

"Wanneer je gesprekspartner op het einde van de ontmoeting iets zegt in de geest van Ik laat ons gesprek even bezinken en daarna kunnen elkaar toch berichten, niet dan? Dan betekent dat simpel: Nee, geen tweede date voor mij. Altijd? In 99% van de gevallen wel. Als iemand na een klein uur jou ziet zitten, dan zegt zij of hij dat bij die eerste date. Simple comme bonjour."
- HansWest

"De eerste date die ik ooit had m.b.v. een datingsite (via e-Matching was dat) nu een jaar geleden, verliep buitengewoon spontaan en erg plezierig. We genoten erg van elkaars gezelschap. Halverwege de date tijdens het eten van een pizza, vroeg ze of ik zin had om nog eens af te spreken. Ik vond dat erg leuk en natuurlijk zei ik ja met een grote lach. Kan je je voorstellen dat de eerste date via een datingsite zo verloopt? Ik dacht nog, dit had ik eerder moeten doen. Wat een succes! De tweede date, een week later was anders. Ze was aardig bekoeld kort gezegd. Maar in mijn enthousiasme over de eerste date vroeg ik, heb je zin om nog een keer eens iets leuks te doen. Ja, ok dat is wel goed was haar antwoord. Het contact op Whatsapp was van haar kant ineens erg rustig maar we hadden twee weken later weer afgesproken. Een week van tevoren appte ze dat ze niks voor me voelde maar als ik dat wilde konden we de geplande date toch afmaken. Een beetje geschrokken ben ik akkoord gegaan. Ik ben iemand die een afspraak niet snel afzegt en helemaal geen date met een vrouw. De date verliep rampzalig, ijzige blikken en stilte van haar kant verraden dat ze niet kon wachten tot de date over was. Nog een ervaring van mijn laatste date vorige week: de vrouw deelde mij na tien minuten mee dat ze de klik niet voelde. Na een rit van 45 minuten kon ik gaan. Van haar kant alleen maar zwijgen en afgewende blikken... Vrouwen nemen dus zeker initiatief zoals ik dat ook wel doe tijdens een date maar of het altijd goed afloopt..."
- Matthijs

"Wat er ook aan de hand is aan de andere kant, dat niet reageren is gewoon onbeschoft en het gebeurt vaak. Ik hoor het ook van anderen."
- Yindii

"Neem vooral zelf initiatief, waarom zou je het niet doen? Als je aan daten begint, weet je dat daar ook eventuele afwijzingen bij horen. It's all in the game. Als je na een eerste date een vriendelijk bericht stuurt waarin je aangeeft het gezellig te hebben gevonden waar vervolgens geen reactie op komt, zegt dat genoeg... Niet alleen dat de persoon geen interesse heeft maar ook dat diegene onbeschoft, laf en respectloos met anderen omgaat. Geen energie in steken, het zegt niets over jou!"
- aphrodite68

"Speels onderzoeken of er een tweede date in zit, lijkt me alleen maar (bio)logisch. Wie dat dan doet, maakt daarbij niet uit. In de vorige reacties zie ik tegenvallers bij onze dating. Dat heb ik ondertussen al mogen merken, helaas. Niet reageren komt vaker voor. Ook dat dates niet doorgaan omdat je te enthousiast bent. Oké. We moeten ons in deze liefdesbingo goed realiseren dat het doel heel liefdevol is, maar de aanpak door velen retezakelijk; je moet door heel wat filters bij de voorselectie. Dan voorzichtig mailen. De weegschaal blijft op tafel staan, evenals de vaak sterk valkuilende referentiekaders. Vervolgens zou het zomaar kunnen dat je op een vijfbaansweg rijdt met verschillende collega's. Je begeeft je in een sollicitatieprocedure waarin je geen weet hebt over het gangenstelsel van het gebouw waarin je gewurmd hebt. Kan ook heel goed zijn dat op het laatste moment een andere prins(es) op het raam tikt, waardoor jouw sprookje de laatste bladzijde krijgt. Dat is de zakelijkheid die ik bedoel. Niet mijn ding. Ikzelf ben daar hopeloos ouderwets in; niet tegelijk daten en meten, maar elke situatie de kans geven om tot een gevoel te komen. En altijd eerlijk zijn."
- Thijs20

"Initiatief nemen tot een eerste contact op een datingsite heb ik afgeleerd, ondanks dat ik toch best geëmancipeerd ben. Waarom? Berichtjes sturen en daar geen antwoord op krijgen. Mannen (vast ook vele vrouwen) die met meerdere personen tegelijk daten. Het is allemaal niet mijn ding. En volgens mij is dat echt niet ouderwets Thijs20, maar een kwestie van elke nickname hier als een individu zien en niet alleen als een digitaal profiel. Behandel mensen hier net zoals je dat in het normale leven zou doen. Daarom wacht ik af tot een man mij benadert, omdat ik dan weet dat er interesse is om in contact te komen. Vervolgens zal ik altijd reageren op een berichtje of tijdens een date het initiatief nemen om te laten merken dat ik een vervolgdate wel of niet zie zitten. Anno 2019 willen de meeste onder ons toch een gelijkwaardige relatie. Dus beste Hennetje, gewoon je gevoel uitspreken en dan zou het prettig en fatsoenlijk zijn wanneer je daar een antwoord op krijgt. Gebeurt dit niet, dan weet je ook meteen wat voor vlees je in de kuip hebt."
- Smile

"Een telefoongesprek voorafgaand aan de eerste date geeft al heel veel prijs over een persoon. Prettig voor beide partijen. Maar veel ouderen durven dit niet en rijden liever een uur om na 5 minuten te merken stem en woordkeus niet de hunne is..."
- HansWest

"Het valt mij op dat de relaties tussen man en vrouw ondanks 2019 nog steeds niet gelijkwaardig zijn. Komt het doordat er meer alleenstaande vrouwen zijn dan mannen, dat mannen denken alsnog een (jeugd)droom te kunnen verwezenlijken in datingland? Voldoet de date niet aan jouw wensen wat betreft uiterlijk etc., dan kun je onbeschoft zijn en niet reageren op een berichtje van die date. Als jou dat overkomt moet je denken: liever kwijt dan rijk. Als een man niet de moeite neemt te ontdekken wie jij bent en hoe waardevol jij bent is hij de verliezer en niet jij."
- Kartal

"Zo te lezen zijn de meningen erover verdeeld. Noem mij ouderwets, bekrompen (you name it), maar ik weiger aan te sturen op een tweede date. Reden? Als ik merk dat een man mij leuk vindt, dan zal ik zelf ook zeer zeker laten merken dat ik hem ook leuk vind! Vervolgens is het aan de man (revolutionair gezien de jager) mij uit te vragen. Verder houd ik van mannen met lef/durf en mannelijkheid. Nou zullen er ongetwijfeld allerlei reacties komen van mensen die dit vreemd vinden... I really don't care. Dit is hoe IK het zie. Alle respect voor anderen en hun handelswijze. Veel succes allemaal. En een fijn weekend toegewenst!"
- Selma010

"Vorig jaar had ik een tweede date met een leuke man. We zouden uit eten gaan en hij zou mij ophalen. Hij kwam niet, niet na 10 min., niet na een half uur en niet na een uur. Telefoon werd niet opgenomen en een vriendin zei mij al: hij heeft je mooi laten zitten! Ik opperde steeds, misschien had hij wel pech met de auto, maar ja dan had hij later nog kunnen bellen. Ik heb maar een eitje gebakken, kreeg ondertussen natuurlijk honger. Een paar dagen later nog gebeld, maar doodse stilte. Na een week kwam er opeens een telefoontje! Hij lag in het ziekenhuis, hij had 2 dagen in coma gelegen etc. Nee, het had dus niets met mij te maken, het was overmacht! Uiteindelijk kwam hij in een revalidatiecentrum terecht, ik heb hem daar nog bezocht. Hij had alle energie nodig voor zichzelf om weer te revalideren. We hebben nog wel lange tijd geappt. hij is nog steeds niet de oude, maar al wel een beetje opgeknapt. En nee, het is geen relatie geworden."
- Cilya

"Uiteindelijk is alles chemie, aanvoelen en gewoon jezelf zijn (allerbelangrijkst). Wat ik zelf niet zo fijn vind bij daten is als je net gezellig hebt gegeten en nog even de indrukken wil laten rusten als de date afloopt, en dan vind ik het wat overvallen/gevoel van druk als iemand meteen vraagt 'en hoe vond je de date'. Als het gezellig is en je vindt elkaar leuk, dan bel je gewoon wel en dan spreek je af. En je hoeft echt niet meteen bij het aflopen van de eerste date een nieuwe te plannen. Er zijn ook wat meer sensitieve mensen onder ons die dat echt iets te snel schakelen vinden, dit gaat over gevoel en (een best hoop intensieve) indrukken. Als het dubbeltje op zijn kant is (de vonk kan ook groeien) denk ik dat met de deur in huisvallen niet heel bevorderlijk is. Er zijn duizend wegen naar Rome leiden en ben niet eens met het advies van de DatingCoach. Vrouwen hoeven echt niet traditioneel afwachtend te zijn. De finesse zit in het non-verbale kunnen lezen en in wat tact denk ik, voor mannen en vrouwen. Waar de een misschien wat gevoeliger voor is dan de ander."
- Simon1975

"Wat ik een hele vreemde uitdrukking vind is 'de klik' en als die er niet meteen is, wegwezen! Ja, als je jong bent dan kan je plotseling over je oren verliefd zijn maar dat gaat over. Ik geloof niet in een klik want je moet elkaar eerst beter leren kennen. En vooral op latere leeftijd. Een datingsite is niet echt natuurlijk want de verwachtingen zijn te hoog. Persoonlijk zoek ik eerst vriendschap en dat kan zo blijven of er kan iets meer uitgroeien."
- Skelm
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren