Inschrijven

terug

Ledenpoll: Hoe lang wacht je voordat je met een potentiŽle partner naar bed gaat?

Do 07/02/2019 Redactie (Anne)
LEDENPOLL

Deze maand staat het thema 'seks' centraal op het redactionele gedeelte van e-Matching. Het is 2019, maar toch lijken we er nog steeds moeite mee te hebben om over seks te praten. Maar bij een relatie - of een ontluikende relatie - hoort voor veel singles ook deze vorm van intimiteit. Maar hoe snel duik je met een potentiŽle partner tussen de lakens? Laat het ons weten door onderstaande Ledenpoll in te vullen!

Hoe lang wacht je voordat je met een potentiŽle partner naar bed gaat?

Als het goed voelt, bij de eerste date al 16%
Na een paar dates, dan ken je elkaar al wat beter 41%
Dat doe ik alleen als ik echt verliefd ben 39%
Anders, namelijk... (laat een reactie achter) 4%+ Reacties

"Ligt aan de chemie."
- dann

"Het is alweer even geleden dat..., maar ik kan me de 'principes' nog wel vaag voor de geest halen. Serieus, ook in 2019 vind ik dat mensen (van mijn leeftijd) nog teveel zien als een moeten-prestatie. Als test voor zichzelf of om zich af te zetten en/of te bewijzen t.o.v. hun ex (die er gelukkig niet bij is). Ja echt, dat is ook gebeurd. Ik vind (ook als man) dat het een (veel te) zwaar beladen begrip is, ook en juist in deze tijd. Als een verplicht consumptie-artikel (dat je per se samen meteen moet delen)? Meestal wordt dat voor beiden een afknapper, ook al was je er hard aan toe... Je kent elkaar immers niet! Zodat de teleurstelling op de loer ligt. Heb geduld, wees voorzichtig en respectvol en kijk ook naar hoe die persoon is in allerlei situaties. En dat is toch veel mooier ťn spannender. Als ik mag refereren naar een liedje van Al Stewart: 'If it doesn't come naturally, leave it...'."
- Mjuzik

"Wat heb je dat mooi omschreven Mjuzik, niets aan toe te voegen. En iemand die het gelijk weg geeft en het wordt verpakt als speciaal. Doet dat ook gemakkelijk bij een ander. Wat is het dan nog waard? En dat zegt in mijn optiek veel. Iets intiems is niet zomaar iets. Maar daar zijn verschillende meningen op."
- Leeuw48

"Met elkaar het bed delen komt naar mijn mening alleen aan de orde als je dan samen wilt. Anders niet en dat kan soms wat sneller zijn en anderen hebben meer tijd nodig. Helemaal niet erg, want ieder heeft verschillende ervaringen opgedaan in het verleden, waardoor de stap naar intimiteit met nieuwe partner niet zo maar vanzelfsprekend is. Als het voor beiden goed voelt, dan pas is het optimaal genieten van elkaar en anders moet je het nog niet doen."
- Aegidius

"Zeker niet snel. Eerder meegemaakt dat snelle intimiteit (seks) mijn objectieve blik wegnam. Ik voel snel verbinding met iemand als er intimiteit is geweest. Die ander had geen beste bedoelingen, maar ik zag dat al niet meer... Dat gaat me geen tweede keer overkomen! Eerst elkaar beter leren kennen als je uit bent op een serieuze relatie."
- Lifeis

"Ik moet iemand eerst goed leren kennen, me vertrouwd voelen en verliefd zijn. Als de persoon in kwestie daar niet op kan wachten is hij ook mijn man niet en selecteert het zich vanzelf. Ik wil ook weten of het de man niet alleen om de intimiteit te doen is, en daar kom je op die manier snel achter."
- Barber

"Als je jong bent misschien al bij de eerste keer, maar als je ouder bent, kun je zo wanhopig niet meer zijn. Dan laat je de eerste date in elk geval passeren. Zo ontstaat er ook wat gezonde spanningsopbouw en voorkom je een goedkoop gevoel over jezelf en de ander."
- rhcdg

"Nog een aanvulling op mijn eerdere reactie. Volgens mij willen mensen op 'iets' oudere leeftijd nog steeds van alles. Okť. Ik zie veel profielen van mensen die weer eens 'hopeloos' verliefd willen worden. Prima, maar als ik kijk hoe ik ruim 30 jaar geleden dat ervoer en nu, dan merk ik dat ons hart misschien wel (altijd) jong is gebleven, maar onze geest en levenservaring ook wijzer. Zo kon ik vroeger eindeloos dromen over een speciaal voor mij handgebouwde gitaar (ik weet het: money can't by me love; de parallel is de emotionele beleving). Als Mjuzik ben ik er nog steeds gecharmeerd van. Echter, als ik nu iets nieuws koop, is dat gevoel wel veranderd. Natuurlijk is er altijd weer die hoopvolle spanning, maar dat is helaas een kortstondig 'iets' geworden en kijken we weer uit naar het volgende? Zodoende vraag ik me af we in deze hedonistische tijd ook tegen relaties (en seks) aankijken. Dat het allemaal wel te halen is op internet, werkt ook niet mee. Laten we vooral terug gaan naar de Bron van Echte Liefde, waar we altijd zeker van kunnen zijn. Die zit in onszelf, maar die kunnen we hooguit met een andere gelijkgestemde delen..."
- Mjuzik

"Volgens mij is daar bij voorbaat niks zinnigs over te zeggen. Het kan enkele uren duren, het kan ook jaren duren voordat je zeker weet dat de tijd er rijp voor is. Er zijn geen procedures voor, er zijn geen protocollen voor, je kunt niet teruggrijpen naar het verleden en je kunt niemand om raad vragen. Luister je naar je hart of luister je naar je hoofd? Of doe je wat je ooit in een film hebt gezien? Wat zou je doen op het moment dat je van een rots glijdt en naar beneden valt? Bidden? Om hulp roepen? Met je gedachten bij je kinderen of je ouders zijn? Hopen dat je wakker wordt? Je ogen dicht doen en aan slagroomtaart denken?"
- Verwonderaar

"Toch heb ik ingevuld: Na een paar dates. Het zal allemaal wel dat het niet belangrijk is en dat het later wellicht wel komt. Natuurlijk niet; de seks moet goed zijn, anders geen relatie. Daarom zitten we met zijn allen op een datingsite! Hou jezelf niet voor de gek, de meeste hier hebben een prima sociaal leven. We missen maar ťťn ding eigenlijk: sociale intimiteit en daarom meld je je aan! Nooit overhaasten, maar als het goed voelt, doe maar! We zijn geen twintig meer..."
- tosh2000

"Tosh2000, we missen maar ťťn ding, namelijk sociale intimiteit. Wat is sociale intimiteit? Seksueel op dezelfde golflengte zitten vind ik zelf wel heel belangrijk. (Wat voor mij niet hetzelfde is als een hoog libido hebben) Ik kan iemand nog zo leuk, aantrekkelijk, boeiend, spannend, lief vinden maar als het op seksueel gebied niet lekker loopt, er ook daar niet die match is, want dat kan ook, zal het wat mij betreft niet gaan werken. Hoe jammer ik dat soms echt vind. Tegelijkertijd is erotiek, seksualiteit voor mij iets heel intiems, niet iets dat ik vrijblijvend zal doen. Zodra ik dat gedaan heb luidt dat voor mij een andere fase in. Mits het seksueel ook matcht."
- Jael
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren