Inschrijven

terug

Mannen vinden mij te claimerig, wat moet ik doen?

Do 11/04/2019 DatingCoach Irma
VRAAG VOOR DE DATINGCOACH

Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma vragen van e-Matchers. M. wordt telkens weer afgewezen als ze zelf een man benadert en vraagt zich af of ze iets verkeerd doet en of Irma nog advies heeft. Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!

Als ik reageer op mannen, ketsen ze het altijd af. Ze reageren niet of nauwelijks en vang bot. Heb eerder jaren gedatet, opgegeven en heb hard aan mezelf gewerkt. Nu nieuw hier op e-Matching. Heb dezelfde resultaten. Als ik vraag om een antwoord zeggen mannen dat ik claimerig ben en haken ze af. Ik ben ondernemer en een sterke vrouw. Hebben jullie een advies?
- M
 
Beste M,
Je foto's zijn stralend en ook je profiel getuigt van veel levenslust. Je bent inderdaad een sterke sprankelende vrouw. Helaas kan ik niet bij je mails komen, maar als meerdere mannen zeggen dat je te claimerig bent, zou het wel eens kunnen zijn dat je deze mannen overweldigt.

Ik raad je aan om niets te veranderen aan die schitterende foto's waarop je heel mooi lacht en ook dat enthousiaste profiel is perfect. Om mannen echter te laten wennen aan zoveel energie, zou je wat mailen betreft je een beetje afwachtender kunnen opstellen. Dit raad ik normaliter niemand aan, maar het zou je probleem kunnen oplossen.

Om mannen echter te laten wennen aan zoveel energie, zou je wat mailen betreft je een beetje afwachtender kunnen opstellen.

Initiatief
Wat bedoel ik precies? Je kunt gerust een interessemail naar iemand zenden, maar laat het initiatief verder aan de man over. Je mailt hem alleen als hij iets laat horen en wacht ook nog een tijdje. Dus niet binnen een kwartiertje terug mailen maar bijvoorbeeld na een halve dag of een dag.

Laat ook de man beslissen wanneer de eerste ontmoeting is. Uiteraard klinkt dit een beetje anti-emancipatoir, maar als jij je energie wat terugtrekt, durven de mannen beter stappen te zetten. Dit advies geldt persoonlijk voor jou en niet voor andere vrouwen die dit lezen.

Uiteraard klinkt dit een beetje anti-emancipatoir, maar als jij je energie wat terugtrekt, durven de mannen beter stappen te zetten.

Sterke man
Ga vooral op zoek naar een sterke man met een krachtige uitstraling. Dan krijg je niet het probleem dat de man het gevoel heeft dat hij in je schaduw staat. Bovendien kun jij dan jezelf zijn en hoef je jezelf niet af te remmen. Je hebt een prachtige krachtige uitstraling en als je in het begin een beetje voorzichtig en langzaam te werk gaat, kan ik me niet voorstellen dat jij geen man kunt krijgen. Ik wens je heel veel succes toe.


+ Reacties

"Elke man en vrouw bezit sterke en minder sterke eigenschappen. Het gaat om het evenwicht daartussen en meer specifiek het realiseren daarvan. Het is de kunst in elke vorm van een relatie er achter te komen wat de implicatie is daarvan. Het is een uitdaging in de zogenaamde minder sterke eigenschappen elkaars kwetsbaarheden te leren kennen, herkennen en toepassen met als resultante een diepe verbinding aan te gaan, c.q. te durven gaan."
- Olympus

"Beste M, kan je profiel niet zien en je mail al helemaal niet, dus een beetje lastig reageren. Mijn eerste reactie is: het heeft dus zo moeten zijn dat er niets uit voort komt! Aan de andere kant wil je natuurlijk het lot ook enigszins beďnvloeden, zeker als sterke vrouw vol energie die gewend is als ondernemer om ergens de tanden in te zetten en er vol voor te gaan. Heb dat zelf ook gedaan... Ik kreeg regelmatig de terugkoppeling te hard van stapel te willen lopen. Wat bij mij heeft geholpen (minder afwijzingen) is dat ik de mail die ik dan verstuur veel luchtiger maak en in combinatie met een 'grap en een grol' om reactievraag. Mocht reactie uitblijven, dan stuur ik na een paar dagen nog een mailtje met de vraag of ik iets heb gemist of ik reageer helemaal niet meer... Het heeft dan dus zo moeten zijn. Dat er naast een sterke man of vrouw ook een sterke partner moet staan ben ik het niet per definitie mee eens. Het moet in balans zijn. Je kan niet op ieder vlak 'sterk' zijn. Probeer dat te benadrukken in je mails. Met andere woorden dat je het mooi, knap of sterk vindt wat de ander doet, heeft of uitstraalde. Als man heb je toch liever een sterke vrouw naast je staan, dan een slappe vaatdoek. Moet eerlijk zijn dat ik in mijn zoekterm één woord heb staan: lief. Da's dan mijn dingetje. Wat ik ondertussen wel weet is dat vaak redenen worden opgegeven bij een afwijzing die niet gebaseerd zijn op de waarheid, zowel zakelijk alsmede ook privé. Heb nu wel heel wat opgeschreven, maar ben ook nog steeds zoekende, met andere woorden geen expert. Wens je heel veel succes en geluk!"
- Wim51

"Wat vervelend dat je dit zo ervaart. Ik herken dit wel een beetje, niet dat ik dit per se terughoor of mezelf als krachtig ervaar. Maar soms merk ik dat de toon van een bericht heel belangrijk is. Zéker het eerste berichtje dat je stuurt. Dat merk ik dan aan de reactie van de man aan de andere kant. Want soms komt er dan totaal geen reactie en/of heeft iemand mij zelfs geblokkeerd. Daar schrik ik dan van en dan denk ik na m'n bericht terug te lezen; oh ja te intens, te direct of te hard van stapel gelopen. Jammer! Ik denk namelijk dat het gewoon nauw luistert, maar niet eens zozeer (alleen) met jou te maken heeft. Het hangt ook af van de ontvanger. Sommige mannen vinden dat niet prettig. Dus zoek het niet altijd alleen bij jezelf. Als ik bij mezelf na ga, heb ik een wat perfectionistische inslag (controle), ben ik functioneel (to-the-point) ingesteld en vind ik duidelijkheid (geven en krijgen) belangrijk. Ook vind ik het belangrijk om aandacht te hebben en de tijd te nemen voor het schrijven van een bericht. Maar soms heb ik het ook gewoon druk, en dan wil ik op zo'n moment misschien wel teveel in één (jawel, het eerste) berichtje stoppen. (Stom! Niet doen, haha). Dan lijkt het misschien of je te gehaast, te direct, of misschien wel te claimerig o.i.d. bent. Maar dat is maar helemaal de vraag of dat dan ook zo is. Dit schrikt sommige mannen af. Maar het is maar net of dit dan de 'juiste' man voor jou is. Als iemand je berichtje leest, en hier niet de moeite voor wil nemen, om verder te kijken dan zijn neus lang is en eerst vragen te stellen. Jammer voor hem, gemiste kans, toch?! Maar ik snap dan de man die zo'n bericht krijgt, ook wel weer. Ik ben ook selectief en kritisch in wat er in zo'n bericht staat. De toon is gewoon belangrijk. Daar proef je de persoon al een beetje achter. Ik wil maar zeggen, zoek het niet altijd alleen bij jezelf, zeker met jouw pijn/gevoeligheid voor het woord claimerig. Het hangt af van afstemmen. Probeer vooral de eerste paar berichtjes rustig in te zetten qua toon."
- Anoniem

"Mijn eerste mail is altijd alleen: hee leuke man, mailen? Of zoiets. Maakt het luchtig. Als ik een heel verhaal krijg van een man krijg ik het ook benauwd. Het eerste contact gaat echt alleen om de vraag: zin om even op mijn profiel te kijken? Meer niet. Ben zelf ook wel telefoonverslaafd en reageer dan veel te snel terug. Lastig te bedenken dat die ander niet zo hoeft te zijn. Wat helpt is met meerdere tegelijk mailen, dan vergeet je gewoon dat die ene nog terug zou mailen! Sterkte!"
- Loulou

"Irma ziet het m.i. goed. Zoek een héle sterke partner. Het blijkt dat veel mannen wel degelijk een sterke vrouw zoeken, maar ze mag dan weer niet sterker zijn dan zij zelf. Dan komen er hele nare trekjes tevoorschijn... Daarom hoef je het niet altijd bij jezelf te zoeken. Dus mocht jij er eentje vinden, en heeft ie nog een single vriend met stevige ruggengraat, dan stuur 'm maar naar mij! Ik heb genoeg van dit soort van mannen om me heen, maar ze hebben allemaal al jarenlang een goede relatie."
- Zolief

"Ook ik herken wel wat je zegt. Vaak geen reactie of afgewimpeld worden. Ik heb het hierover met een aantal goede vrienden gehad en heb meerdere keren te horen gekregen dat ik een sterke vrouw ben en dat veel mannen dit -onbewust- als bedreigend kunnen ervaren. Ik kan ook (te) direct zijn in mijn reacties, wat niet door iedereen gewaardeerd wordt. Ik ben nu dus ook op zoek naar een man met een sterk karakter, die mij niet bedreigend vindt. Hou me maar overeind met het idee dat als een man niet of afwijzend reageert, dit dus geen geschikte man voor mij is. Maar het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg..."
- Gimber

"Als werkende, academisch opgeleide vrouw werkzaam in internationale marketing met name in de VS en Canada, ben ik gewend initiatief te nemen, contacten te leggen, actief afspraken te maken en te onderhandelen en dit met succes. Ik heb gemerkt dat ik op datingsites veel terughoudender dien te zijn, aangezien dit beter valt. Ik laat nu de heer het eerste contact leggen - en geef uiteraard altijd antwoord. Ik zeg altijd een vrouw kan nog zo sterk zijn in haar werk, maar Theresa May en Angela Merkel hebben ook een warme arm en een knuffel nodig (juist deze hardwerkende vrouwen die regelmatig teleurstellingen meemaken in hun werk). Ik ben sterk en goed in mijn werk, maar thuis verlang ik naar warmte, een knuffel, een gezellige maaltijd en samenzijn met een lieve man die hiermee om kan gaan en dit zelf wellicht ook zo ervaart! Ik zoek geen professionele concurrent, maar een levensgezel."
- Adeux

"Laat ik beginnen met beamen wat Wim51 schrijft. Het feit dat alle reacties komen van mensen die de ware ook nog niet hebben gevonden en daarom geen expert zijn! Mijn recept? Ik neem contact op met een vrouw die me interessant lijkt en waarom, met het verzoek of ze mijn profiel wil bekijken en me dan wil laten weten of zij ook belangstelling heeft in verder contact. Meestal krijg ik daarop een antwoord en zo niet, dat is ook goed. Soms na wat langer contact antwoordt de ander niet meer. Dan vraag ik na een week of de interesse weg is. Geen antwoord is óók duidelijk. In het algemeen: vrouwen die actief lid zijn, kunnen zelf contact opnemen! Doe dat dan ook bij interesse en wacht niet af. In mijn geval streelt dat mijn kleine beetje ijdelheid. We zijn hopelijk intussen ver geëvolueerd van het idee dat de man per se de jager moet zijn."
- Geenetalage

"Misschien gaat het om kunnen luisteren? Hier bedoel ik dat iets aankomt en dat je dan in de man verplaatst. Ik kan mij voorstellen dat als je geen signalen oppikt je misschien veel te snel van stapel loopt, of misschien helpt wat meer geduld. In dat geval de man meer de ruimte geven. Belangrijkste is wel dat jij mag zijn wie jij bent, en hij wie hij is. Misschien ben je te bang dat als je even niets hoort dat de ander niet geďnteresseerd is. Dat kan dan claimerig overkomen. Of misschien druk je je erg sterk uit. Probeer niet te snel conclusies te trekken over de ander. Probeer eens het tempo van de ander te volgen. Laat je niet kisten, het komt echt wel."
- Simon75

"Ik kom veel profielen tegen van (in mijn geval) vrouwen, waarbij ik de indruk krijg dat men eigenlijk een stukje heeft geschreven voor een sollicitatie of LinkedIn. Uitdrukking als een sterke vrouw, succesvol, ambitieus, etc. zijn niet de steekwoorden waar ik naar op zoek ben in een vrouw. Ik ben opzoek naar een lieve vrouw met een prettig karakter en niet naar iemand waarbij het overkomt alsof ik daar mee moet wedijveren. Ik wil privé mezelf kunnen zijn en geaccepteerd worden zoals ik ben. Wat voor werk ze doet interesseert mij in principe niet, maar ik denk dat ik ondertussen wel een vooroordeel ontwikkeld dat bepaalde vooral commerciële typen gewoon niet bij mij passen en ik zal daar dan ook geen moeite voor doen. Maar wat is de definitie van sterk of zwak? Jezelf blijven en de pieken en dalen in het leven zelf overwinnen is ook een vorm van een sterk karakter."
- Ren71

"Mijn advies: gewoon lekker jezelf blijven. Er zijn nou eenmaal veel mannen die niet goed tegen sterke vrouwen kunnen, zeker als die zelf initiatief nemen. Ik ben zelf ook pro-actief en vraag ook altijd of ze me willen laten weten als ze geen interesse hebben. Sommige doen dat gelukkig, maar er zijn ook nog veel hoogopgeleiden hier waar het toch oorverdovend stil blijft..."
- Bar

"Kan je profiel niet zien maar, als man, vind ik het fijn als vrouwen zich NIET aanpassen maar precies doen wat ze willen doen en niets anders. En als dat voor jou betekent dat je speld in de hooiberg zoekt dan vind je die speld. Doorzetten kan je ook dus voor jou geen probleem."
- Anoniem

"Beste M, ik ken jou en je profiel niet dus het is een beetje lastig beoordelen maar wat ik bij mezelf herken, is dat ik het als irritant en claimend ervaar wanneer ik een 'waarom-vraag' krijg als ik iemand afwijs. Afgewezen worden zegt genoeg, de ander is om welke reden dan ook, niet geďnteresseerd, respecteer dat en laat het daarbij. Het zegt alles over de ander en niets over jou, de waarom-vraag kan ervaren worden als claimend en 'geen nee' kunnen accepteren. Blijf bij jezelf en heb vertrouwen!"
- Sara69

"Ook ik herken het. Van nature kan ik zowel rustig (lees: zachtaardig) als enthousiast (lees: energiek) zijn, het enthousiaste gedeelte werkt goed op mijn werk en bij het aangaan van nieuwe contacten, mensen vinden mij dan open en spontaan. Echter, bij mannen werkt dat niet, is mijn ervaring ook. Ik heb een rustige, zachte kant, laat ik die zien bij mijn dates, dan verloopt alles prima. Langzaamaan opbouwen is het beste is mijn ervaring. Dus in het begin eigenlijk achterover leunen, wel zo makkelijk, haha. Wat berichtjes betreft: ik laat een man vaak eerst komen, door hem een paar keer te bekijken (wat hij ook ziet) dan merk je vanzelf wel of hij komt. En anders een nonchalant berichtje. Stuurt hij een berichtje terug, dan even laten bungelen, dat werkt het beste! Verder zijn de meeste mannen wel erg gevoelig voor complimentjes (net als wij) maar ze zijn, denk ik, doodsbang om overschaduwd te worden. Ik denk dat hun mannelijkheid/ego dan een deukje krijgt, laat ze je boodschappen tillen (ook al kan je het zelf!) laat ze jagen, dat werkt echt het beste. En wees niet te eager... Is echt mijn ervaring en komt ook uit elk wetenschappelijk onderzoek! Maar blijf wel jezelf. Elke (sterke) vrouw heeft een zachte kant, de kunst is, denk ik, om deze te laten zien tijdens het daten en je kwetsbaar op te stellen, ik ben ook nog steeds aan het oefenen."
- Anoniem

"Alleen een sterke man kan een sterke vrouw aan. Je post intrigeert me."
- Leonardo43

"Een sterk karakter is denk ik niet per se het punt. Ik hou daar juist van, maarr ik vind een vrouw met wat tact, die kan luisteren ook erg fijn. Niet iedereen kan goed luisteren, aanvoelen. Ik ben een sensitief typje, dus als een vrouw alleen maar kan zenden dan weet ik dat het nooit wat zal worden. Dus het blijft uiteindelijk om het totaal plaatje gaan. De ene vrouw is als de dood voor een dominante man, de andere vrouw vind dat juist mannelijk. Ik ben een sensitieve man, de ene vrouw voelt zich daar niet fijn bij en de ander vindt dat juist weer bijzonder. Ik vind sommige karaktertrekken minder makkelijk maar die zouden nooit mijn liefde voor haar in de weg staan. Zelfs wat algemeen aanvaarde slechte eigenschappen zijn, dan nog zijn er nog mensen die dat aantrekkelijk vinden. Er is geen goed of fout, er is alleen jij. Neem de tijd van de wereld. Voel die vierkante meter die altijd onder jouw voeten met je meebeweegt, die is van jou. Gooi die afwijzingen weg, dat is troep die niet bij je hoort. Je kunt er persoonlijke groei proberen uit te halen, maar het meeste haal je uit jezelf te overwinnen. Door je pijn te gaan. Bij je angsten je af te vragen: 'en dan? Is dat zo erg?'. Kijk in de spiegel en denk, ik ben niet perfect, maar daarom precies goed. En luister naar mensen die van je houden, want die zien je en wat die zien dat hoort een beetje bij je. Laat je niet gek maken. Je aanpassen oké, ontwikkelen ook oké, maar jezelf veranderen omwille je geaccepteerd te voelen? Gooi dat weg."
- Simon75
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren