Inschrijven

terug

Singles ontvangen liever een afwijzing dan helemaal geen reactie

Ma 08/04/2019 Redactie (Anne)
LEDENPOLL

Vorige week legden wij jullie weer een stelling voor. Dit keer ging die over het ontvangen van afwijzingen of geen reactie krijgen. Ruim 800 e-Matchers hebben hier hun mening over gegeven en vandaag geven wij jullie de uitslag.

Stuur een reactie!
81 procent van de stemmers ontvangt liever een afwijzend bericht dan helemaal geen bericht. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kun je weer verder met je zoektocht naar een leuke partner.

Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kun je weer verder met je zoektocht naar een leuke partner.

Een aantal e-Matchers gaf in de reacties aan zelf ook niet altijd een berichtje terug te sturen. Een veel gehoorde reden hiervoor is dat ze vinden dat er te weinig aandacht is besteed aan het contactverzoek, of dat het maar een heel kort of nietszeggend berichtje is. Maar ook dan is het belangrijk de ander te laten weten dat je af ziet van verder contact. Jij wilt zelf toch ook een antwoord krijgen als je iemand een berichtje stuurt?

Standaardafwijzingen
Voor de leden die het moeilijk vinden om een afwijzing te sturen, bieden wij ook 'standaardafwijzingen' aan. Deze vind je door onder het ontvangen contactverzoek op 'geen interesse' te klikken. Daar kun je kiezen uit een aantal zinnen om zo een afwijzing samen te stellen.

Let wel: je ziet deze optie alleen als je nog geen verder contact hebt gehad met de ander. Als er al een lopende mailwisseling is, zul je zelf een afwijzing moeten schrijven als het toch niet klikt tussen jullie.

Als er al een lopende mailwisseling is, zul je zelf een afwijzing moeten schrijven als het toch niet klikt tussen jullie.

Opvallende 'uitschieter'
Over het algemeen waren de stemmers met elkaar eens. Maar we zagen nog een kleine uitschieter bij de vrouwelijke stemmers. Daarvan geeft 5 procent aan het helemaal oneens te zijn met onze stelling. Zij krijgen dus liever geen reactie dan een afwijzing.

Een vrouwelijke e-Matcher zei in een reactie dat zij uit het feit dat ze geen reactie ontvangt ook wel een conclusie kan trekken. Iemand die niet reageert, zal geen interesse hebben in verder contact. En het zal ook geen goede match zijn geweest als iemand niet eens de moeite neemt om netjes een berichtje terug te sturen.

En het zal ook geen goede match zijn geweest als iemand niet eens de moeite neemt om netjes een berichtje terug te sturen.

Liever een afwijzing dan helemaal geen reactie

(klik op een balk om de antwoorden uitgesplitst naar man/vrouw te zien)

Helemaal mee eens
81%
Deels mee eens
10%
Neutraal
4%
Deels mee oneens
2%
Helemaal mee oneens
4%+ Reacties

"Niet lang geleden stuurde ik een contactverzoek naar iemand die zichzelf o.a. als sociaal vaardig beschrijft. In de daaropvolgende dagen keek hij naar mijn profiel maar antwoordde hij niet. Na 5 dagen heb ik hem een kort berichtje gestuurd (direct maar heus niet onbeleefd). Hij was duidelijk gepikeerd en wees me dan af. Hij bleek om gezondheidsredenen niet eerder te hebben gereageerd (maar kon wel mijn profiel bekijken).
Ik heb hem vriendelijk bedankt en dat was dat, maar een kort antwoord als 'Ben even verhinderd. Kom over een paar dagen op je bericht terug' was voldoende geweest. Reageren, hoe kort ook, is een teken van beschaafdheid en voorkomt onnodige ergernissen, van beide kanten!"

- Araceli

"Ik stuur altijd een berichtje, ook als ik even weinig tijd heb of er nog even over na wil denken. Ik krijg ook liever een bericht dan geen bericht. Maar eerlijk gezegd vind ik die standaardafwijzingen ook een afknapper! Ik ken ze niet want ik gebruik ze nooit, maar ik begin ze wel te herkennen... Helemaal erg als er niet eens een persoonlijke aanhef of ondertekening in staat. Dan hebben ze blijkbaar niet eens je bericht gelezen (waar ik soms mijn best op heb gedaan). Waar word je dan op afgeserveerd vraag ik me dan af, op basis van één foto? En is twee minuutjes besteden aan een vriendelijke afwijzing zoveel moeite? Dan zetten sommigen ook nog in hun profiel dan hun EQ in orde is! Hoogopgeleid toch? Eerder Hork!"
- Poldervrouw

"Het is wel een open deur toch dat mensen het vervelend vinden om geen reactie te krijgen? Ook als ik een bericht stuur dat ik geen verder contact (meer) wil, vind ik het heel aardig en attent als ik een kort berichtje terug krijg. No hard feelings, kleine moeite. Doe ik zelf ook, al kan het een teleurstelling zijn als je zelf wel interesse hebt."
- S

"Het ligt ook aan het moment. Wanneer je net op e-Matching staat krijg je teveel berichtjes om een persoonlijke afwijzing te sturen, dus een standaardafwijzing is dan ideaal. Na een tijdje zou je een meer persoonlijke afwijzing kunnen sturen, maar wat zeg je dan? Je foto spreekt me niet aan, je profiel niet, je sport, je beroep? Je kent iemand niet maar hebt een gevoel, dus toch weer een standaardafwijzing."
- Maris1963

"Maris1963, je heb wel een punt. In plaats van een poll over het wel of niet sturen van een afwijzing, zou ik wel eens goed advies willen lezen over dit soort praktische onderwerpen. In het begin krijg je zoveel berichten, dat het echt teveel is. Ik heb wel iedereen een persoonlijk bericht gestuurd, maar het werkt gewoon niet om zoveel profielen te lezen en te bedenken wat je terug moet schrijven en of je in contact wil blijven. Degene die er uit springt met een heel goed passend profiel, hoeft uiteindelijk niet degene te zijn die goed bij je past. Iemand met een minder profiel valt dan af, want je kunt en wilt niet met veel mensen tegelijk in contact blijven. Jammer ook voor iedereen die zijn best gedaan heeft om een leuk contactverzoek te schrijven."
- S

"Wat mij stoort, is dat wanneer ik iemand een persoonlijk bericht stuur dat ik geen interesse heb maar hem desalniettemin veel plezier en succes wens hier, diegene soms geen afwijzing accepteert. Ik krijg dan een bericht met 'Waarom heb je geen interesse?' Net wat Maris1963 zegt, wat moet ik zeggen als ik iemand afwijs? Je oren zijn raar, of de films die je kijkt vind ik niet leuk? Een afwijzing is een afwijzing, ik vind niet dat ik verder hoef te verantwoorden waarom ik geen interesse heb in iemand. Antwoord geven op die 'waarom-vraag' maakt de afwijzing mijns inziens alleen maar pijnlijker en lokt verdere discussie uit."
- Sara69

"Ik vind het online gebeuren hier best een uitdaging. Inderdaad herken ik het volgende beeld: een vrouw (in mijn geval) noemt zichzelf sociaal, empathisch, lief etc. Ik stuur haar een persoonlijk bericht, gebaseerd op wat er in haar profiel staat, wat me aanspreekt etc. Regelmatig krijg ik dan geen reactie; dat vind ik echt van de zotte. Of inderdaad een 'standaardafwijzing'. Soms krijg ik een kort doch wel zelf geschreven reactie. Dat waardeer ik altijd ten zeerste."
- Brendon6

"Het is 'part of the deal', als je op een site als deze zit, gaat daar tijd in zitten, onder andere in verband met het lezen van en het reageren op berichtjes. Wees zo beleefd, en neem de moeite om even (kort) een afwijzing te sturen. Het komt inderdaad heel veel voor dat je niets meer leest."
- Neemaar

"Persoonlijk maakt mij het niks uit. Het resultaat is toch hetzelfde. Als iemand mij niet leuk vindt, blijf dan maar gewoon lekker weg. Sterker nog: als je via de mail ziet dat je een bericht hebt gekregen, denk je YES! Open je het bericht: afwijzing. Tijd beter investeren in nieuwe mogelijkheden dan bezig zijn met bevestigingen van teleurstellingen."
- Chelsea86

"Als 81 procent het niet leuk vindt dat er niet gereageerd wordt, hoe kan het dan dat ongeveer 2/3 (op een gegeven moment) niets van zich laat horen?"
- Flierefluit

"e-Matching is verreweg de netste datingsite en de meest singles gedragen zich ook netjes. Toch komt het ook hier voor dat ik geen antwoord krijg op een contactverzoek. Moet toch een kleine moeite zijn! Een keer is het contact zonder enige opgaaf van reden verbroken en ben ik uitgesloten, terwijl ik geen idee had waardoor. Na een date die leuk is verlopen, is het aardig om een betere reden te krijgen dan dat het niet klikte. Is het een teken van deze haastige tijd dat we niet de tijd nemen om de ander beter te leren kennen en al gauw uitspreken dat er geen klik was? Als de date goed verliep en je vindt elkaar leuk en aardig, geef de vlinders in je buik dan de gelegenheid zich te ontpoppen. Ik ben geen fan van Rutte, maar ook hier kunnen we 'Doeslief' toepassen."
- Geenetalage
+
ok
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 19,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren