ouder 
Ledenpoll
Seks
 nieuwer
DO
21/02/2019
door:
Redactie (Anne)
Ledenpoll
Als het klikt kan het zomaar gebeuren dat jullie uiteindelijk bij elkaar in bed belanden...
Uitslag Ledenpoll: Hoe lang wacht je voordat je met een potentiŽle partner naar bed gaat?
Anderhalve week geleden stelden wij in onze Ledenpoll de vraag: hoe lang wacht je voordat je met een potentiŽle partner naar bed gaat. Ruim 800 leden hebben hun stem uitgebracht, met nogal uiteenlopende antwoorden. Vooral het verschil tussen mannen en vrouwen kwam duidelijk naar voren. Benieuwd naar de uitslag? Je vindt hem in dit artikel.

Paar dates/echt verliefd
De helft van de mannelijke stemmers geeft aan na een paar dates met een potentiŽle partner het bed te delen, 34 procent van de vrouwen was het hier mee eens.

Van de vrouwelijke stemmers koos bijna de helft voor het antwoord: 'dat doe ik alleen als ik echt verliefd ben', daar was 'slechts' 28 procent van de mannen het ook mee eens.

Worden vrouwen snel verliefd, na een paar dates al?

Wij vinden het opvallend dat er zo'n verschil is tussen de mannelijke en vrouwelijke stemmers. Wat kun je hier dan uit opmaken? Worden vrouwen snel verliefd, na een paar dates al? Dat lijkt haast wel te moeten, want met wie hebben die mannen die na een paar ontmoetingen het bed willen delen anders seks?

Na eerste date
Bij een andereantwoordoptie zien we nog een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Van de mannelijke stemmers zegt 21 procent bij een eerste date al seks te willen, mits het goed voelt. Van de vrouwelijke stemmers voelt slechts 11 procent hier iets voor.

Hier komt bij ons wederom de vraag op: 'Met wie hebben die mannen dan seks?'. Het kan dat ze het bed delen met die 11 procent van de vrouwen, maar dat lijkt ons sterk. Of zouden de mannen dit eigenlijk wel willen, maar houden de vrouwen met wie ze op date zijn het juist af? Dat ze vanuit hun wens dit antwoord hebben aangeklikt, maar dat de werkelijkheid toch anders ligt?

Of zouden de mannen dit eigenlijk wel willen, maar houden de vrouwen met wie ze op date zijn het juist af?

Wat denken jullie?
We hebben al eerder verschillen tussen mannen en vrouwen gezien bij Ledenpolls, maar nog niet zulke grote verschillen. Wij kunnen alleen maar gissen waar dat verschil vandaan komt, maar we kunnen het ook aan onze e-Matchers vragen. Waar denken jullie dat dit vandaan komt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Hoe lang wacht je voordat je met een potentiŽle partner naar bed gaat?

(klik op een balk om de antwoorden uitgesplitst naar man/vrouw te zien)

Als het goed voelt, bij de eerste date al
16%
Na een paar dates, dan ken je elkaar al wat beter
41%
Dat doe ik alleen als ik echt verliefd ben
39%
Anders, namelijk... (laat een reactie achter)
4%+ Reacties

"Het verschil. Wat jongemannen stoer vonden te vertellen was dat ze naar bed waren geweest met een nieuwe vlam. Jonge vrouwen 'mochten' daar niet over opscheppen, dat was slecht voor hun reputatie. Heb ik altijd hypocriet van de mannenwereld gevonden."
- WillAm

"Mannelijk ego waarschijnlijk. Scoren. Wellicht dat een beperkt aantal vrouwen daar bovengemiddeld op inspeelt. Dat is mijn theorie."
- Ton

"Misschien dat vrouwen sneller verliefd zijn... Maar ik denk eerder dat mannen simpelweg eerlijker antwoord geven, en dat vrouwen eerder antwoorden geven zoals ze zichzelf het liefst zouden zien, of vanuit hun wens-gedachte. Mijn ervaring is namelijk dat vrouwen wat dat betreft een stuk assertiever zijn na hun 40e, en er op date drie pro-actief voor willen gaan. En daar kwam dan echt geen verliefdheid bij kijken, maar vertrouwdheid, gezelligheid en drankje(s). En dan heb ik het ook niet over losgeslagen dronken vrouwen of zo, maar de gemiddelde HBO-geschoolde vrouw."
- Mries

"Mannen zijn nu eenmaal anders als vrouwen. Veel vrouwen hebben eerst het gevoel nodig dat er vertrouwen is en ze zichzelf veilig voelen voordat ze hun intimiteit weggeven: de man komt binnen bij de vrouw en niet andersom. Dat is intiem en voor veel vrouwen iets wat ze niet zomaar doen. Voor veel mannen is seks makkelijker, dat kunnen ze al hebben als ze iemand leuk vinden ook al weten ze niet of de relatie iets wordt, terwijl voor veel vrouwen seks ook een vorm van binding geeft, waar ze wat voorzichtiger mee zijn. Dit is wat mij opvalt aan de vele gesprekken met vrouwen en mannen hierover."
- MeisjeG

"De conclusie van de redactie lijkt me wat kort door de bocht. Heel wat mensen staan op meer dan ťťn datingsite ingeschreven, dus daar komen die partners dan wellicht vandaan..."
- Comtesse

"Ik ben het eens met WillAm dat de verschillende normen voor mannen en vrouwen iets hypocriets hebben. Ik zou hier dus eigenlijk wel vanaf willen, zowel van het over veroveringen opscheppen van mannen, als van het als slet veroordelen van vrouwen. Ik betwijfel echter dat dit ooit helemaal gaat lukken, daar er een biologische verklaring voor dit verschijnsel is. Een vrouw optimaliseert haar voortplantingssucces door het beperkte aantal kinderen dat zij kan baren binnen een vaste relatie grootbrengen te brengen, waarbij ook de vader zich inzet voor zijn nageslacht. Een man optimaliseert zijn voortplantingssucces door zoveel mogelijk vrouwen te bezwangeren. Al wordt de overlevingskans van de kinderen hierdoor kleiner, dat maakt hij in aantallen meer dan goed."
- Diepgang

"Van oorsprong wil een vrouw eerst kijken of de man met wie ze naar bed gaat wel in staat is voor haar en haar kind te zorgen, mocht ze zwanger raken.Tenminste zo was dat tot de pil werd uitgevonden, maar tot op de dag van vandaag is de vrouw nog steeds zo biologisch geprogrammeerd, ook al is dat nu niet meer nodig. Dat is de reden dat de meeste vrouwen eerst de kat uit de boom willen kijken alvorens zich aan een man te geven."
- Barber

"Het antwoord op de tweemaal gestelde vraag is kipsimpel. Er lopen gewoon een paar mooie vrouwen rond die veel reacties krijgen en er geen been inzien snel seks te hebben. En volgens de folklore wil iedere man wel met vrijwel iedere vrouw die zich aanbiedt. Dus; een kleine groep seksueel hongerige vrouwen is gul (pun intended) naar een grote groep mannen, waarmee het verschil in uitslag is verklaard."
- Hameau

"Haha Hameau... Ook wel weet hťťl kort door de bocht."
- Lenteopkomst

"Er zijn diverse verklaringen. Allereerst is er de vraagstelling. Willen en doen zijn verschillende dingen. Vraag en antwoorden kunnen op beide manieren opgevat worden... Verder, als er ťťn ding bekend is rondom het thema seks, dat antwoorden niet vanzelfsprekend waarheidsgetrouw gegeven worden. Illuster voorbeeld: gemiddeld twee ŗ drie keer per week seks voor stellen is een heersende consensus die steeds weer boven komt drijven, terwijl uit het Rutges Seksuele gezondheid onderzoek nauwelijks ťťn keer per maand blijkt. Sociale conditionering rondom een thema, zorgt er nogal eens voor, dat eerder veilige, wenselijke, dan waarheidsgetrouwe antwoorden worden gegeven. De kans daarop neemt ook toe naarmate anonimiteit minder gegeven is. Eerst inloggen dan antwoorden, is niet bepaald het toppunt van anonimiteit. Verder zijn mensen zelden zo consequent als ze antwoorden. Het is bijvoorbeeld zeer wel mogelijk dat van de 89% vrouwen die niet aangeven als het goed voelt op een eerste date seks te hebben, dat desondanks incidenteel doen. En dan, waarom zou het onwaarschijnlijk zijn dat een klein deel van de vrouwen met groter deel van de mannen date (en gelijk seks heeft)? Is dat niet -juist- in lijn met allerlei andere cijfers die we kennen, zoals het doorgaans grotere aandeel mannen dan vrouwen dat in (eenmalig) seksueel contact geÔnteresseerd is. Ergo, het zou eerder verwonderlijk zijn geweest als de verschillen in de cijfers die de redactie (kennelijk) bevreemden er niet zouden zijn geweest. Cijfers en interpretatie van ledenpolls als deze hebben een (zeer) beperkte representatieve betekenis."
- J68

"Dankjewel, J68. Jouw reactie is mij uit het hart gegrepen. Ik ben een beetje moe inmiddels van de behoefte die er op deze site is om steeds maar weer de verschillen tussen mannen en vrouwen uit te lichten. Generaliseren kan vast wel bij gemiddelden over grote groepen, maar hier zijn we toch vooral als individu aanwezig? Voor mij als man overigens geen seks zonder echte liefde."
- B
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.