ouder 
Column
Profielfoto's
 nieuwer
DO
07/03/2019
door:
DatingCoach Irma
Column
Als je geen recente foto's hebt, kun je altijd aan een vriend(in) vragen om er een paar van jou te maken!
Waarom een recente profielfoto zo belangrijk is
Iedere maand staat een thema omtrent dating en relaties centraal in het redactionele gedeelte van e-Matching. Deze maand is dat 'het belang van (goede) profielfoto's'. DatingCoach Irma schreef er een mooie column over. Heb je zelf een vraag over dating of relaties voor Irma, stuur hem dan in door een reactie te plaatsen onderaan deze tekst!

Verbazing
Je zult niet geloven wat ik vorige week heb meegemaakt. Ik ben een vrouw van 35 jaar met een biologisch klokje wat aardig aan het tikken is. Ik dacht vorige week een leuke man van 38 jaar te ontmoeten die eveneens een kinderwens heeft. We hadden afgesproken in een pittoresk restaurantje vlak bij een groot bos.

Ik kwam binnen en dacht dat mijn date er nog niet was. Ik verwachtte een leuke man van 38 jaar met bruin haar en 1,98 meter lang. Ik ging maar ergens zitten en bestelde een koffie. De tijd tikte door. Ineens staat er een oudere grijze heer met een stok op en loopt mijn richting. Hij stelt zich voor als Bram, het stuk van 38 jaar. Ik was erg verbaasd.

Ineens staat er een oudere grijze heer met een stok op en loopt mijn richting. Hij stelt zich voor als Bram, het stuk van 38 jaar.

Zoek de verschillen
Vroeger hield ik van die spelletjes achterop de krant. Onder andere zoek de tien verschillen tussen twee plaatjes. Nou tussen deze man en de mooie profielfoto kon ik zo tien verschillen noemen: de werkelijke man heeft geen bruin, maar grijs haar.

Hij heeft meer rimpels, loopt krom, heeft een stok. Hij draagt een bril die hij ook niet op de foto droeg. Zijn wenkbrauwen zijn stekelig en ik denk dat hij minstens twintig jaar ouder is dan op de foto. Hij zou mijn vader kunnen zijn, hoewel mijn eigen vader kwieker en jonger oogt dan deze man.

Eenmaal van de schrik bekomen, stelde ik hem een rechtstreekse vraag: "Waarom heb je zo’n oude foto geplaatst?" Hij lachte breeduit en zei onschuldig: “Het was een mooie foto en ik ben het toch. Misschien ben ik een beetje ouder dan op de foto maar ik ben ook wijzer en dat is ook heel wat waard. Ik heb gewoon geen recente foto’s van mezelf. Leeftijd is maar een getal hoor.”

Ik heb gewoon geen recente foto’s van mezelf. Leeftijd is maar een getal hoor.

Opgelicht
Ik voelde me redelijk opgelicht. Ik wist wel dat veel mensen hun foto’s een beetje bijwerkten door middel van Photoshop, maar dit was dus echt sjoemelen. Uit fatsoen heb ik met deze man een hapje gegeten. Ik moest toch ook eten. Maar je begrijpt dat er geen tweede afspraak is gekomen.

Hij vertelde over zijn volwassen kinderen. Zijn dochter was zelfs twee jaar ouder dan ik ben. Ook vertelde hij over zijn kleinkinderen. Lachend zei hij nog dat hij een tweede leg wel leuk vond en daarom op mij had gereageerd. Ik was boos. Een tweede leg, ik ben geen kip.

Ik wil gewoon een leeftijdsgenoot. Hij hoeft niet bloedmooi te zijn, niet stinkend rijk. Ik zoek een man met wie ik hopelijk nog een paar kinderen kan krijgen en met wie ik oud kan worden. Ik ben beleefd gebleven maar heb nog wel een opmerking geplaatst over die oude jongere foto. Hij beloofde een recentere foto te plaatsen.

Ik ben beleefd gebleven maar heb nog wel een opmerking geplaatst over die oude jongere foto. Hij beloofde een recentere foto te plaatsen.

We zijn inmiddels weken verder en ik denk dat hij nog wel wat dates heeft gehad met jongere vrouwen want hij heeft nog steeds die mooie foto van zijn jongere zelf op de site staan. Toch is het niet eerlijk. Een foto dient recent te zijn en gelijkend.


+ Reacties

"Helaas is het mij ook eens overkomen. Een vrouw had een oude foto gebruikt zo ik merkte bij de date. Uit sociaal gewenst gedrag ben ik ook toch maar met haar gaan eten maar de kater was er!"
- save

"Wow, wat ben je daar nog respectvol mee omgegaan, zeg. Ik zou denk ik meteen omgedraaid zijn. Daar is inderdaad maar één term voor: bedrog."
- Bart020

"Heb eens op reden van zeer oude foto's een ontmoeting van ongeveer 1 minuut gehad. Ik kan geen respect opbrengen en vind het ook wel sneu voor die dame. Bedrog is het..."
- G

"Is mij een tien jaar geleden ook overkomen. Ik was nieuw op het datingterrein. Ik had haar uitgenodigd voor een etentje, en een roos meegenomen. Ze leek wel de moeder van degene die op de foto stond. Ook ik ben uit fatsoen niet weggelopen, maar ben uit gaan eten. Tegen de tijd dat de rekening zou komen is ze uitgebreid gaan toiletteren... Ik heb mijn les wel geleerd: de eerste keer checken of de foto's echt recent zijn (gelukkig later ook fijne ervaringen gehad), en niet de eerste keer gaan eten. Een wandeling en dan wat te drinken is genoeg! En klikt het, dan vliegt de tijd, en ben je vier drankjes verder. By the way: ik heb me recent hier weer ingeschreven en wat schetst mijn verbazing? Die dame van 10 jaar geleden is hier nog steeds (of alweer ingeschreven). Ik heb haar geconfronteerd met haar gedrag en ben prompt geblokkeerd. Uit fatsoen vind ik het niet netjes om haar naam hier te noemen, maar wees gewaarschuwd..."
- Zenmaster

"Ik ontmoette een dame die wel 20 jaar ouder is dan haar foto. En wilde zeggen: Mijn vader is plotseling verhinderd en had geen telefoonnummer van u. Maar ik schoot in de lach en op haar vraag waarom ik lachte zei ik het alsnog. Sportief glimlachte zij ook en zei: begrepen. We hebben wel koffie samen gedronken, en vriendelijk afscheid genomen. Dus: liever een simpele selfie dan die supermooie foto van ooit."
- WillAm

"Omdat ik sinds de vorige keer dat ik op e-Matching ingeschreven stond een relatie van 3,5 jaar heb gehad viel het me wel op dat bij terugkeer verschillende mannen van toen er nog steeds op staan met dezelfde foto's. Die foto's zijn dus al minstens 3,5 jaar oud. Op zo'n man ga ik dus nooit reageren. Zorg gewoon minstens 1x per jaar voor een update van je foto's. Kan e-Matching daar niet een geautomatiseerd script op zetten? Gewoon na een jaar vriendelijk verzoeken de foto's te vernieuwen. Of een plaatsingsdatum vermelden. Hoe dan ook, de verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij de persoon zelf. En je houdt alleen jezelf voor de gek met dit soort trucjes. Een relatie beginnen met een leugentje werkt niet. Een rimpel meer of minder maakt niets uit. Ik snap wel dat andere dames misschien onzeker worden van al die mannelijke eisen. Ze zien er zelf ook niet uit als Brad Pitt maar willen wel allemaal een 'aantrekkelijke vrouwelijke sportieve verschijning die in een jurk met hakken en in een jeans met sneakers even spetterend voor de dag kan komen'. Nou mannen, die dames bestaan alleen in de bouquetreeks. Dream on."
- Dubbel

"Ja, dit overkwam mij ook: de vrolijke, sportieve man kwam grauw en zowat in winterpyjama en op geruite sloffen op date. Horror."
- liati

"Lieve allemaal, ook ik heb ervaring, maar dan een positieve, zij was in combinatie met haar karakter mooier dan het profiel."
- DavidV

"Het is mij een keer overkomen dat een date vele malen steviger (en korter) was dan verwacht. Ik ben meerdere keren langs haar gelopen zonder door te hebben dat zij het was. Gelukkig herkende zij mij wel. De profielfoto's bleken zeer tactisch genomen te zijn. Als ik er aan terugdenk was het eigenlijk een super leuke dame en had dit best wel een match kunnen worden. Ik ben absoluut niet gericht op uiterlijk, maar ik was zo overdonderd dat ik deze date op niets uit is gelopen. Meer recentelijk had ik contact met een dame waarvan de profielfoto op WhatsApp dusdanig anders was dan op de site dat ik ook niet wist wat ik daar mee aan moest. Conclusie: wees eerlijk met jouw foto's en vermeld anders zelf even welke foto het meest recent is."
- GerbenTW

"Andersom komt ook voor. Soms ziet iemand er oud uit, maar dat zegt niet alles. Kan wel een hele leuke energieke persoon zijn. Maar mee eens: de eerste indruk is belangrijk, zeker als die erg afwijkt van de foto. Dan voel je je belazerd. Maar zet je een foto op je profiel met al je rimpels, dan reageert er niemand. Dus..."
- GewoonMarjan

"Dit gaat natuurlijk niet om een wat oudere of vage foto, maar gewoon om misleiding. Toch is er soms wel een reden voor zoiets: soms leeft iemand gewoon nog in het verleden. Met enig respect behandelen zou ik zeggen maar dan toch vooral wegwezen."
- Rene14
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.