ouder 
Datingtips
Actief zoeken
 nieuwer
MA
08/07/2019
door:
Redactie (Anne)
Datingtips
Ga actief op zoek naar die speld in de hooiberg!
Zoek vaak en 'klik' veel
Als je al een tijdje ingeschreven staat op een datingsite kan het zijn dat er bepaalde 'datemaniertjes' insluipen. Je ontwikkelt een bepaalde regelmaat in het gebruik van de site en wordt er ook steeds sneller in. Op zich prima, het is alleen maar handig dat je goed weet hoe een site in elkaar zit. Maar af en toe afwijken van die maniertjes en weer eens wat nieuws proberen kan ook geen kwaad. Wij geven vandaag wat tips waarmee je jouw zoek- en dategedrag kunt verbeteren.

Updaten
Wanneer je je aanmeldt bij e-Matching.nl vul je meteen een zoekprofiel in met een paar criteria die je graag in een toekomstige partner zou willen vinden. Leeftijd, woonplaats, kinderwens, roken/drinken, het zijn een paar dingen waarmee je de massa al wat kunt uitdunnen.

Maar als je een tijdje staat ingeschreven, kan het zo maar gebeuren dat je wensen veranderen. Je krijgt meer date-ervaring, komt in contact met nieuwe mensen, je wordt zelf ook wat ouder, etc. Allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat jouw 'wensen' veranderen.

Als je jouw zoekprofiel niet aanpast aan die veranderingen, blijven wij je potentiŽle matches en nieuwe inschrijvingen sturen die dus niet meer voldoen aan je werkelijke wensen.

Check regelmatig je zoekprofiel en pas deze aan als iets niet meer relevant is.

Check daarom regelmatig je zoekprofiel en pas deze aan als iets niet meer relevant is. Zo kunnen wij jou de juiste nieuwe matches sturen en hoef je zelf als je gebruik maakt van de zoekfunctie niet telkens die zoekcriteria weer aan te passen.

Verandering van spijs...
Een tip die wij vaak geven in een Second opinion is om af en toe een beetje te spelen met de zoekcriteria tijdens het zoeken. Als je telkens dezelfde profielen voorbij ziet komen, kan het heel verfrissend zijn om eens (drastisch) andere zoekcriteria te gebruiken. Zo zie je weer eens andere gezichten voorbij komen en wie weet zit daar nu net jouw perfecte match tussen.

Daarnaast raden wij onze leden ook aan om de uitgebreide zoekcriteria te gebruiken. Als je in een 'populaire' leeftijdscategorie of regio zoekt of als je zoekprofiel heel algemeen is, kun je worden overspoeld door een stortvloed aan profielen. Door dan uitgebreid te zoeken vis je de profielen eruit die echt aansluiten bij jouw wensen en interesses.

Log vaak in, zodat je de nieuwste matches niet mist, gebruik die zoekfunctie en ga zelf actief aan de slag!

Zoek, klik, klaar!
Onze laatste tip is om vooral vaak te zoeken. Log vaak in, zodat je de nieuwste matches niet mist, gebruik die zoekfunctie en ga zelf actief aan de slag! Wij sturen je maar een selectie van de nieuwste matches in de mail (max. 15 per keer), het zou goed kunnen dat er nog meer nieuwe leden zijn die in jouw zoekprofiel passen. En die loop je mis als je zelf dus niet actief naar ze op zoek gaat.

Klik ook veel profielen aan die je interessant vindt. Zo kom je bij de ander in het lijstje 'bekeken mij' en trek je net wat meer aandacht naar je eigen profiel. De ander is dan ook eerder geneigd om een kijkje te nemen op jouw profiel, iets wat hij/zij in eerste instantie misschien niet had gedaan.


+ Reacties

"Ik heb zelf nauwelijks mensen aangeschreven. Wel heb ik een paar keer meegemaakt dat ik op een nogal kille manier afgewezen werd. En laat nou diezelfde mannen een tijdje later zelf enthousiast contact zoeken niet meer wetende dat ze me eerder afgewezen hadden. Tja, dan is het bij mij helaas over. Dus misschien handig om toch wat beter op te letten voordat je snel iemand afwijst. Bij de meesten zal het dan zo zijn, dat een tweede indruk/kans op contact dan verkeken is."
- Zolief

"De titel zoek vaak klik veel, maar zo jammer dat er een incognito modus is toegevoegd. Kijken en bekeken worden is er een stuk minder leuk door geworden."
- Aphrodite
Naam
Nickname
(indien je die hebt)
Mailadres
Reactie
Jouw reactie kan geplaatst worden onder het desbetreffende artikel (met nickname). De redactie behoudt zich het recht voor reacties te redigeren, in te korten of niet te plaatsen.